Alıntı ahriman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ya aslında işin bir boyutu daha var; abd'nin arasının çok iyi olmadığı ülkelerden birine iş nedeniyle gittim. pasaportta o ülke vizesinin görünmesi olumsuzluk yaratır mı?

bu konuda cokta olumsuz seyler soylemek istemem fakat bildiğim bazı gercekler var...Geçtiğimix yıllarda İran Demavent dağına tırmanıs için giden bir kaç dağcı arkadasım, amerikaya yeni yılda gitmek istediği zamanlarda malesef turist vizesi alamadı. Bu konu dağcılık camiasında çok net olarak bilinir. Farklı bir alan, bir bir cıkıs sebebi ama sonucta pasaportunda iran vizesi bulunduğu için usa vizesi alamayanlarda ortada..hatta bu konu resmi olarak duyurulmuş bile olabilir ...

amerikanın irana ambargosundan dolayı boyle bir yaptırımı vardı yanlıs hatırlamıyorsam.

Fakat sansını denemeni şiddetle tavsiye ederim..Çünkğ aynı zamanda bu konuyla ilgili farklı bilgilerde mevcut ortalıkta...haksız ve yalan bilgilerde diyemem..herkes farklı seyler yasamıs sonucta...aşağıdaki siteyi inceleyebilirisn...Ayrıca zaman ve uygulamalarda değişiyor tabiki her gecen gün.

Iran sonrasi avrupa ve abd'ye giris - Message - Forum :-) Hospitality Club

Not: yukarıdaki site ile ilgili yakından uzaktan bir bağlantım yoktur. Sadece arastırma sırasında faydalı olur dusuncesiyle dikkatimi çekti ve ekledim.