Merhaba arkada?lar, bu sabah 8.45 te konsoloslukta randevum vard?. Ve vizem onayland?.
Sabah 7.30 gibi konsolosluk önünde idik. Randevumdan epey önce geldi?imizden tam konsolosluk kar??s?ndaki kafede birer çay içtik babamla. Arkada?lar bilmeyenler için söyleyeyim düzenlemeye göre –ki san?r?m güvenlik amaçl?- binaya sizden ba?ka kimse giremiyor. Tek ba??ma girdim binaya numaram? ald?m. Belgeleri ibraz edip parmak izi verdim. Bu arada belgelerden sadece ds’imle training plan?m? ve bir de elbette dekontumu ald? bayan. Gerisi sende kals?n laz?m olmayacak dedi. O kadar belge haz?rlad?m sadece 3-4 tanesini ald?ne diplomam? sordu, ne tapu sordu, ne banka yaz?s? ne haz?rlad???m di?er belgeleri. Her neyse mülakatta geçen sohbeti orijinal olarak ingilizce vermem herhalde daha yard?mc? olacakt?r. Gi?e 2 de girdim mülakata ve ortaya?l? somurtkan bir bayand?.
Gi?e-2:hi, how are you?
Ben: thanks i am good you?
G-2:……………(cevap yok). Bilgisayarda bi?eyler yap?yor.
G-2: how many times have you been US?
Ben: one.(k?sa ve öz)
G-2 So what kind of program is that?
Ben: it’s internship program.
G-2: what did you study?
benublic finance
G-2:has it been four years?
Ben: sorry?(anlamad?m,mikrofon çal??m?yordu k?smetime,camdan duymaya çal???yordum)
G-2:Has it….
Ben: yeah yeah four years,four years(cümleyi a?z?na t?kayarakiki kere tekrar da cabas?)
G-2: what is your GDA?
Ben: 3.06
G-2: what will you do when you finish program?
Ben: after the program when i come back to country i will continue study. Academic career.
G-2: so you are gonna work at a glass company?
Ben: yes, at a glass company
G-2: what will you do?
Ben: Marketing and sales.
G-2: (biraz bilgisayarda bi?eyler yapt?ktan sonra) your visa approved take this card and go to the ups to get passport back
Ben:Thank you(bir tenk yu diyi?im var görmeliydiniz a?z?m? yaya,bast?ra bast?ra)
G-2:Good luck(kart? ald???m s?rada söyledi?i ?ey)
Cevap vermedim.
Bu arada bekledi?im s?ralarda bikaç soru duydum onlar? da payla?mak isterim.
What is your favourite team?
Çocuk be?ikta? dedi
Gi?edeki kad?n what will you do? Diyor
Çocuk i don’t know diyor. ?? tan?m?n? daha iyi ö?renebilmesi için ye?il ka??t verdi.herhalde eksik belge falan da vard? herneyse.
Son olarak bi?ey daha için uyarmak istiyorum naçizane. Ds-2019 formlar?n?za çok dikkat edin arkada?lar. Zira beklerken çok üzücü bir duruma ?ahit oldum. Önümdeki gi?ede çocu?un getirdi?i ds-2019 fotokopi ç?kt?. Kad?n epey sinirlendi, “biz bunu bu ?ekilde kabul edemiyoruz, acentana söyle bi daha böyle bir ?ey yapmas?nlar, bu resmen bilgisayardan scan edilmi? ay?p ediyorlar” dedi. Çocuk i am sorry diyerek ayr?ld?. ?nan?n kendimi onun yerine koydum arkada?lar çocuk boynunu bükerek ayr?ld?. Fotokopi olup olmad??? nas?l anla??l?r bilmem ama dikkat edin belgenize. Sonuçta sizin de basit bi ?ekilde düzenleyebilece?iniz ?eyler bu belgeler.Herkese ba?ar?lar dilerim.

ne diplomam? sordu, ne tapu sordu, ne banka yaz?s? ne haz?rlad???m di?er belgeleri. Her neyse mülakatta geçen sohbeti orijinal olarak ingilizce vermem herhalde daha yard?mc? olacakt?r. Gi?e 2 de girdim mülakata ve ortaya?l? somurtkan bir bayand?.
ublic finance
Alıntı

Bookmarks