Work and Travel
Sayfa 5 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci 123456 SonuncuSonuncu
Toplam 174 adet sonuctan sayfa basi 121 ile 150 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Dönüþte Ne Kadar Para Getirdiniz

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

arkadaslar hesabi yukarida yaptim cok basit yani.. siz de gittiginizde goreceksiniz ne kadar kazanildigini. oyle 8000 yaptim 6000 yaptim bilmem kac para yaptim diyenleri sallamayin paychecklerini gorene kadar ,kim bu paralari kazandigini soyleyecekse once paychecklerini gostersin. benim cok iyi tanidigim biri de herkese salliyordu 7000 yaptim sunu kazandim bole gezdim soyle alisveris yaptim filan diye ama evinde son paycheck ini gordum 4200 dolar kazanmis vergiler filan da icinde brut yani.. annesi de alisverisi kredi kartinda yapti biz burdan odedik dedi ondan kimseye inanmayin. ayrica alisveris kismina gelirseniz size yine biraz hesaplama yapayim..
    laptop = 600 dolar (ortalama bir bilgisayar icin ideal rakam)
    elbise =250(kotlar tisortler 15-20 dolar ayakkabilar 25-30 civari)
    hediye = 150 goruldugu gibi alisverise 1000 dolar yeter. gezi icinde sunu soyloeyebilirim ki ben 10 gun gezdim ve araba kirasi benzine 300 dolar verdik kisi basi, konaklama yeme icme de gunluk 40 dolar de ( hotel de konaklamadir bu, hostel, cadir ya da arabada konaklamalarda bu miktarda odenmez) eder sana 400, orda club icki eglence ye de 300 harca ki bunun icinde bircok eglence parki gibi yerlere giris ucreti e dahil. eder sana 1000 de bu .. yani arkadaslar toplamda 2000 dolar paraniz kalsa iste bu soylediklerinizi yapabiliyorsunuz.. her gidenin de en az 500 dolarla gidecegini varsayarak 1500 dolar kazancin size bunlari saglayacagini soyleyebilirim.. iste bu yuzden insanlar 2. 3. hatta 4. kez gidiyor bu arada sacma sapan sekilde ilk gordugunu alarak fazla arastirmayarak harcama yaparasaniz bu fiyatlarin iki katini da odeyebilirsiniz ayni seyler icin...
    Konu ozgursum tarafýndan (22-02-2010 Saat 05:50 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

evet ya bende var o huy almadan durmam lazým 3 ay
    çalýþma süreci bittikten sonra gezme ile beraber alýþveriþ yapýyým diyorum
    arkadaþ falan araba kiralamayý düþünüyoruz.
    ama çok bi büyük bi sorun var ki hepimiz farklý eyaletlerde olucaz gidersek bide kimbilir nerde,kasabada köyde,nasýl bi yerde çalýþýcam? daha belli deðil! alýþveriþ içinde ucuz þehirler,maðazalar bilmek bulmak lazým!

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

heryerde alisveris icin ucuz yerler var merak etme..gittigin yerde en kotu ihtimalle 10 mil yakininda ucuz urun satan magazalar ya da outlet ler ya da alisveris merkezleri vardir.. dogu anadolunun kasabasina degil amerikaya gidiyorsunuz sonucta...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

o zaman süper
    ben umutsuzum açıkçası çünkü zamandan dolayı pek iyi seçenekler kalmadı!
    o yüzden kalan seçeneklerden artık neresi olursa diyip gidicem kimbilir nereye! güzel eyalet güzel işler falan yok. aylar önce eğlence parkı vs işleri doluyomuş fuarlar vs bitiyo zaten! ne olucak bilmiyorum

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

iyi de sen burda ne yapicam demek yerine su sirketleri gezmeye baslasan iyi olacak yarin ve carsamba intrax in yaptigi ve 6-7 sirketin yaptigi fuar var hala bos yer olan isler vardir mutlaka.. ayrica mart basinda fuar yapan bir iki firma da bulunur o da olmadi yine de is vardir sirketlerin elinde oturarak bulamazsin kalk at kendini taksime butun sirketleri 3-4 saat icinde gezer bitirirsin en gec bu arada iyi eyalet ve is ne sana gore merak ettim?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Valla ucuz magazalar outlet ler için atlantic city yi öneriyorlar ne kadar dogru bilmiyorum ama öleyse alısverişler ordan

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

ya çok farklý durumlar var þöyleki
    biz 3 arkadaþ görüþüyoruz bi þirketle,büyük ihtimalde gidersek onunla gidicez. onlarýn tanýdýðý falan þirket bende arkadaþlarýma güveniyorum iþte gerçi gittim görüþtüm,araþtýrdým.sorun yok þimdilik.
    bunun þirketle de ilgisi yok zaman yüzünden nereye gitsem bana benzer þeyler sölicektirler + þirket deðiþtirme durumumda yok gibi þimdilik! çünkü ailemi ikna edebiliyorum arkadaþlarla gidicez dediðimde
    yani en azýndan içleri rahat oluyo ve izin veriyolar þu anda. görüþtüðüm þirketinde son 1 fuarý var martýn sonunda,iþverenimde orda olur mu olmaz mý bilemem þimdiden!
    iyi iþ ve eyalet derken iþte bin kiþinin yaþadýðý þehir merkezinden millerce uzak, ulaþýma bi ton para vericeðim yer istemiyorum.
    çünkü biz arkadaþlarla görüþücez aramýzda 3-5 saatten fazla olmasýn istiyoruz.new york ve boston'da olucak onlar.
    tek belirsiz ve uzak bi yere gidicek olan benim ama neresi onu da bilmiyorum iþ de zaten ya garsonluk,kasiyerlik yada housekeeping olucak seçenek ðek kalmadýðý için yani öyle büyük hayallerim yok bilmiyorum sen neler düþündün ama!

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý ophelia23 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya çok farklý durumlar var þöyleki
    biz 3 arkadaþ görüþüyoruz bi þirketle,büyük ihtimalde gidersek onunla gidicez. onlarýn tanýdýðý falan þirket bende arkadaþlarýma güveniyorum iþte gerçi gittim görüþtüm,araþtýrdým.sorun yok þimdilik.
    bunun þirketle de ilgisi yok zaman yüzünden nereye gitsem bana benzer þeyler sölicektirler + þirket deðiþtirme durumumda yok gibi þimdilik! çünkü ailemi ikna edebiliyorum arkadaþlarla gidicez dediðimde
    yani en azýndan içleri rahat oluyo ve izin veriyolar þu anda. görüþtüðüm þirketinde son 1 fuarý var martýn sonunda,iþverenimde orda olur mu olmaz mý bilemem þimdiden!
    iyi iþ ve eyalet derken iþte bin kiþinin yaþadýðý þehir merkezinden millerce uzak, ulaþýma bi ton para vericeðim yer istemiyorum.
    çünkü biz arkadaþlarla görüþücez aramýzda 3-5 saatten fazla olmasýn istiyoruz.new york ve boston'da olucak onlar.
    tek belirsiz ve uzak bi yere gidicek olan benim ama neresi onu da bilmiyorum iþ de zaten ya garsonluk,kasiyerlik yada housekeeping olucak seçenek ðek kalmadýðý için yani öyle büyük hayallerim yok bilmiyorum sen neler düþündün ama!
    biraz reklam olacak belki ama geçen gün anlaþmalý olduðum þirkete gittim yeni bir iþ listesi gelmiþ erken iþ seçtiðime piþman oldum south dakotada kapalý su parký var saatlik 7.5 ve geçen sene gidenler 60 saat görmüþler yine michigan ve massachusettse'de 10 13 dolarlýk iþler var housekeeping laundary ve bellboy konumlarýnda ve çoðu da haziran 20den sonra alýyor arzu edersen pmden görüþebiliriz

not:herzamanki gibi belirteyim þirketle anlaþmalý deðilim sadece kimsenin madur olmasýný istemiyorum zaten taksitlerimin de büyük kýsmýný odedim gelip gelmemenizin bana bir faydasý olmayacak yani

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

süpermiþ bu imkanlar
    detaylarý konuþalým
    pmden yolladým

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    0

pm attım sana ama sanırım birkaç gündür foruma girmiyorsun

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    heryerde alisveris icin ucuz yerler var merak etme..gittigin yerde en kotu ihtimalle 10 mil yakininda ucuz urun satan magazalar ya da outlet ler ya da alisveris merkezleri vardir.. dogu anadolunun kasabasina degil amerikaya gidiyorsunuz sonucta...
    ozgursum , amerkıya gıtmek dünyayı gezmek anlamına gelmıyor..önce kendi ülkemizi gezelim..hem ucuz dıyınce doğuda mazot kaç para biliyon mu kaçak laptoplar tlfnlar mp3-4-5 ler... ev kiraları? ..konu konuyu açmasın da yani amerikayı çok büyütüyoruz gözümüzde..
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    0

doğudaki mazot kırsal motorin yani traktör ve benzeri ağır vasıtaların kullandığı yakıt o buradada ucuz doğuda yine laptop ve mp3lerin ucuz olmasının sebebi sınırdan kaçak getirilmesi adamlar kaçak olmadan o fiyata satıyor o yüzden gözümüzde boyle bir imajları var :P

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý scapegoat oldboy Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    doðudaki mazot kýrsal motorin yani traktör ve benzeri aðýr vasýtalarýn kullandýðý yakýt o buradada ucuz doðuda yine laptop ve mp3lerin ucuz olmasýnýn sebebi sýnýrdan kaçak getirilmesi adamlar kaçak olmadan o fiyata satýyor o yüzden gözümüzde boyle bir imajlarý var :P
    zamanýnda cem uzan mazotu 1 lýra yapacam dedýgýnde dogudakýler küfür edip '' ulan zaten býz burda 60 kurusa satýyoruz zam mý yapacaksýn þerefsz'' demiþlerdir ..cem uzan amerýka devý motorolayý da dolandýrmýþ
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý sucre Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    zamanýnda cem uzan mazotu 1 lýra yapacam dedýgýnde dogudakýler küfür edip '' ulan zaten býz burda 60 kurusa satýyoruz zam mý yapacaksýn þerefsz'' demiþlerdir ..cem uzan amerýka devý motorolayý da dolandýrmýþ
    bu arada cem uzan ole bir dolandirmistir ki motorola ile olan davalarin cogunu da kazanmistir bir gun cozecem sirrini su adamin gececem onu

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ozgursum , amerkýya gýtmek dünyayý gezmek anlamýna gelmýyor..önce kendi ülkemizi gezelim..hem ucuz dýyýnce doðuda mazot kaç para biliyon mu kaçak laptoplar tlfnlar mp3-4-5 ler... ev kiralarý? ..konu konuyu açmasýn da yani amerikayý çok büyütüyoruz gözümüzde..
    kardesim emin ol dogudaki fiyatlari cok cok iyi biliyorum ikincisi dogudaki urunlerin buyuk bolumu sahtedir ucuzluk sadece kacakciliktan gelmez bizzat deneyim konusuyor nerden diye sormayin ayrica sunu soyleyim buyutmuyoruz gozumuzde amerikayi cunku amerikada heryerde ucuz urunler satilan magazalar var cunku onlar tuketim toplumu. her turlu hizmeti ve urunu kolaylikla bulabilirsiniz...ABD deki kaliteli urunlere odediginiz miktarla Turkiye de anca dandik urunler alabilirsiniz...

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    kardesim emin ol dogudaki fiyatlari cok cok iyi biliyorum ikincisi dogudaki urunlerin buyuk bolumu sahtedir ucuzluk sadece kacakciliktan gelmez bizzat deneyim konusuyor nerden diye sormayin ayrica sunu soyleyim buyutmuyoruz gozumuzde amerikayi cunku amerikada heryerde ucuz urunler satilan magazalar var cunku onlar tuketim toplumu. her turlu hizmeti ve urunu kolaylikla bulabilirsiniz...ABD deki kaliteli urunlere odediginiz miktarla Turkiye de anca dandik urunler alabilirsiniz...
    bý zamanlar bi mp5 almýstým 2 ay kullandým þimdi sadece flash bellek olark kullanýyorum cunku tuslarý bozuldu ve yaptýramýyorum.85 tl ye almýstým uzerýnde 5mp kamera yazýyo ama vga kalýtesýnde cekýyordu resýmlerý ya da výdeolarý

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Arkadaşşar ben Nj Sparta da Tomahawklake de çalışacağım traing öncesi 7.25 ve 15 günlük training bitimden sonra lifeguard olarak 9.00-9.60 alacağım konaklamam haftalık 35$ ve sanırım çalışacağım bölegede gezip görülebilecek yer pek yok haftadada sözleşmemde yazana göre ortalama 42 saat ve en az 30 saat çalışacağım sizce bu bilgilere göre nası bir para kazanırım ve ne kadar bir miktarla geri dönebilirim?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

niye abi ya ben þimdi iki iþte birden çalýþsam bilmiyorum ýyý bý býrýkým yaparým heralde daha once gýtmedým tecrubesýzým gercý ama 3.000 dolarla da gerý dönülebilinir..hedef en az 3.000 usd
    Alýntý Bellagio Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Sitede ikinci iþ bulma konusunda biraz daha araþtýrma yapmaný öneririm.
    Travel yapmadýðýn takdirde 3000 dolarla dönebilirsin ama
    oraya kadar gitmiþken direk dönmek hiçkimse istemeyecektir.

Ýkinci iþ bulamadýðýnda sana basit bir hesaplama yapayým:

40 saat * 7.5 dolar = 300 dolar ama vergiler düþünce 6.5 dolar kalýr.
    40 saat * 6.5 dolar = 260 dolar
    80 dolar konaklama , 50 dolar da yemek desen 130 dolar eder haftalýk.
    240-130= haftalýk 130 dolar cebine kalýr.
    10 hafta çalýþtýðýný farzet 1300 dolar.

Hesap ortada
    gelmeme yakýn 5 gün önce New york a gelýp 5 gün gezip sonrada ucaga atlayýp memlekete doncem kararýmý verdým ...yýne de hedefým 3.000 usd..

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

ya bellagio kadim dostum nerdesin bu yıl geçti artık da şu lagoon u çok övüyorlar bi aydınlatsan bizi bu konuda

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý semih4718 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya bellagio kadim dostum nerdesin bu yýl geçti artýk da þu lagoon u çok övüyorlar bi aydýnlatsan bizi bu konuda
    Forumda yeterince bilgi var aslýnda,
    yine de özellikle sormak istediðin bir konu varsa cevaplarým

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

arkdaşlar son 2 hafta gezmeyi düşÃ¼nüyorum fakat kazandığım para bu gezmeye yeter mi merak ediyorum?
    ben bu yaz san antonio/texas ta çalışacağım ve 1 hafta kadar dallas-houston-arlington-austin, 3 gün kadar chicago 4 gün kadarda new york ve yakın çevresini gezmeyi düşÃ¼nüyorum.sizce bu kadar gezi bana ne kadara patlar.en azından bir bölgeye ait tecrübeli arkdaşlar sadece o bölgeyi bile söylese hepsini toplar yaklaşık bir rakam bulabilirim.ona göre hesabımı yapıp gerekirse alışveriş bile yapmamayı düşÃ¼nüyorum.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý Roma Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    baya gezdim, en sonda 1000 dolar parayla geri dondum.
    marylandda life guardlýkda kazanabilrmiyim bu parayý sence..yada nedir düþüncen tþk ler

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Para kazanýlýyor ama her þey ne kadar gezdiðine, neler aldýðýna ve günlük yaþantýnda ne kadar para harcadýðýna baðlý.Bunlara aslýnda oraya gitmeden karar verilemiyor ve belli olmuyor.
    Ben 9 dolarla döndüm keþke onu da harcasaydým diyorum.Ama bayaaa bi gezip alýþveriþ yaptým.Günlük yaþantýmda çooook az para harcýyordum ya da harcamaya çalýþýyordum.Ekstra ve saçma harcamalardan kaçýnýyordum.Bu þekilde para biriktirebildim.Gezmeseydim ya da alýþveriþ yapmasaydým 2000 dolar getirebilirdim.Ama bence gezmeden de oraya gidip o kadar eziyet çekmenin de bi anlamý yok.
    ""Let the game begin""

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

ya haftalýk 300 dolar kazanandan nekadar bý vergý kesýntýsý olabýlýr

ha býde 400 dolar kazanandan nekadar býr vergý kesýntýsý olabýlýr... bý býlgýnýz varmý....

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý reyes_19 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya haftalýk 300 dolar kazanandan nekadar bý vergý kesýntýsý olabýlýr

ha býde 400 dolar kazanandan nekadar býr vergý kesýntýsý olabýlýr... bý býlgýnýz varmý....
    eyaletlere gore degýsýyor vergý kesýntýsý bunun býlýyorum ama nekadar kesýlýyor onu býlmýyorum ama cok býr kesýntý degýl kesseler ble turkýyeye dondukten sonra bu kesýntýlerý gerý alýyorsun...

BannedUser
    Guest

Ýlk sene 6000 ikinci sene 8000 son sene cebimde 8000 le geldim ama elektronik eþyalar ve gezmeler dýsýnda kalan para. Fakat bu sene cebimde para olmadan dönmek istiyorum tüm para eþya alýp satýcam

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý makroklima Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ýlk sene 6000 ikinci sene 8000 son sene cebimde 8000 le geldim ama elektronik eþyalar ve gezmeler dýsýnda kalan para. Fakat bu sene cebimde para olmadan dönmek istiyorum tüm para eþya alýp satýcam
    ticaret ticaret yine ticaret bende iki kez getýrdým elektronýk bý satamadým ya kuzen ya arkadas yada abla býrýlerý coktu esyalara para kazanamdýk

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý makroklima Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    sen alaskada çalýþtýn ama dimi

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

300 usd ýle dondum yýne de yasadýklarým paha býcýlemez seylerdý kendýmce.mc donaldsta calýstým butun yaz yattým desem yerýdýr kolay ýs sadece ayakta kalmak yordu bený para dusunmeyýp kolay olsun ýsým dýyenler secebýlýr mc donaldsý.toplam karým 1500 usd ýdý harcamalardan gezmeden falan sonra 300 ýle de dondum yaný ..
    Konu sucre tarafýndan (10-01-2011 Saat 04:19 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

@ sucre
    saatlik kaç dolara çalýþtýn mc donaldsta ? bide hangi eyalet acaba ?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)