Alıntı CraftLab Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkeze selamlar, öncelikle böyle bir forum açt???n?z ve üni. li arkada?lar?m?za bu konuda yard?m etti?iniz için te?ekkür ediyorum. Konu için en uygun yerin buras? oldu?una karar verdim.

Ben bahçe?ehir üni sinin 2 y?ll?k mekatronik bolumunun haz?rl?k s?n?f? ö?rencisiyim. ?ngilizcemin orta seviyede oldu?unu dü?ünüyorum. Notlar?m 90 ile 100 aras?nda de?i?iyor. ?ngilizceyi çok seviyorum ve bu yaz wat yapmak istiyorum. Fakat kar??ma MYO olmamdan dolay? V?ZE engeli ç?k?yor. Global Vizyon ile görü?tüm. Bu sene yap?lan bir de?i?iklik ile gidebilece?imi söyledi. Geçen sene bir arkada??mda myo olmas?na ra?men gitmi?ti, ( pc programc?l?k bölümünden ) forumdada yapt???m ara?t?rmaya göre ?ans?m var. Vize almam için konsolos u oradan dönece?ime dair ikna etmem gerekiyor. Anketimin amac?, siz konsolos olsan?z bana cevab?n?z ne olurdu ? Duygular?n?z? i?in içine katmadan do?ru cevab? vermeniz benim için çok önemli, herkeze çok te?ekkürler, ba?vuruda bulunan arkada?lara iyi ?anslar diliyorum.

Kafamdan ve do?açlama ile yaz?yorum, kar???k olabilir. Gitmeden önce kesinlikle çok düzgün bir ?ekilde yaz?cam.

1-) Özel okulda okuyorum, devlet okulunada gidebilirdim.

2-) Amerikaya gitmek istememdeki en önemli neden ingilizcemi pratik yaparak ilerletmemdir. E?er neden diye sorarsa, cevab?m : 1. ve 2. s?n?ftaki derslerimin %30 u ingilizce olacakt?r. Ayr?ca dikey geçi? yapt???mda bölümüme devam etmem için benden istenen ingilizce ba?ar? puan? 80 üzerinden 65 dir. fakat bu sene gördü?ümüz e?itim bunun için yeterli de?ildir. ( 2 y?l için 50 yetiyor. ) Ayr?ca gezip görmek, yeni kültürleri tan?mak istiyorum.

3-) Buradaki ya?am kalitem amerikada kaçak ya?amam? gerektirmeyecek düzeyde. ( kira geliri vs.. )

4-) Ailemizden ba?kalar?da amerikada master yap?p çok iyi ?artlarda amerikada ya?amak için teklif almalar?na ra?men kendi ülkemizde ya?amay? tercih ettiler.

5-) Ailede tek çocu?um, annem emekli muhasebeci, babam ticaret ile u?ra??yor, oda emekli. Buarada ben 19 ya??nday?m

6-) Amerikada ya?ayan hiçbir akrabam yok, daha önce hiç yurtd???nda bulunmad?m.
4 senelik bir bölümde okusan vize almaman için hiçbir neden yok.
ancak bu ?arlar alt?nda alsa alsa Global senin 250 dolar?n? al?r,
pasaporttu vizeydi derken ?ans?n? denemek 500 dolara malolur