"ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"
çok güzel olmu?.elinize sa?l?k.
2007 WAT DESTIN,FLORIDA CANKURTARAN KEN ŞİMDİ 8 YIL ARADAN SONRA 2015 AĞUSTOS TA TURIST OLARAK 11 GÜN DOĞU AMERIKADA.
Guzel bir calisma olmus benim isime yarar sahsen.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Bu calismayi yapanlardan tek tek allah razi olsun. Mukemmel paylasim!!
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
Gerçekten süper payla??m.Bu konu hakk?nda kar??m?za ç?kabilecek bir çok ?eyin cevab? burada var.
""Let the game begin""
ÇOk güzel haz?rlam??s?n?z. Elinize sa?l?k. May Allah reward you!
Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.
guzel paylasim , eline saglik.
Şirket Seçim Yönergesi
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
Bu sorular? Hristiyan sordu bana ve cevaplar? yollad?m. Merak etme onlar bu konularda bizden daha anlay??l? ve daha "LA?K". Hiç bir?ey yapamazsak en az?ndan burdaki yaz?n?n ç?kt?s?n? al?p verebiliriz. Ve etraf?nda en yak?n ilgilenenlere havale edebilirsin. Hakk'?n yan?ndaysan hiçbir?eyden çekinmeye gerek yok.Yard?mc?n Hakk olacakt?r zaten. Seni destekleyen "O" gücü hissttikden sonra yapamayaca??n hiç bir?ey yoktur.
Allah hepimizden raz? olsun arkada?lar. Konuyu açarken nas?l tepki alaca??m? bilmedi?im için biraz çekinerek açt?m ama bu kadar destek gelece?ini tahmin etmiyordum. ?n?allah bu tip çal??mlar?n devam?n? getirece?im.
Konunun içeri?inie göre google reklamlar?da m? de?i?iyor??? ?lginç do?rusu.
Eline sa?l?k.
Bugün iyi seaba girdin valla![]()
Eline sa?l?k.
Bugün iyi sevaba girdin valla![]()
Arkada?lar yar?m yamalak din bilgimizde bize mi dü?tü islam? savunmak. B?rak?n?z insanlar?, mutlu olduklar? gibi tak?ls?nlar. Kas?lmay?n?z.
Islami teblig etmek her muslumanin gorevidir. Guzel bir dille, karsindaki insani kirmadan teblige baslarsin.
Eger kisi disaridan gelen bilgiye acik degil ve koru korune bildigini savunuyorsa bize lekum dinikum veliyedin demek duser. Aradiginiz butun sorularin cevabi kuran i kerimde vardir. Bu gun kuranu kerimin yuzune bir kere bile bakmamis insanlar havadan yorum yapiyorsa orda bir dur demek gerekir..
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
evet bize dustucunku biz Turk ve musluman oldugumuza gore bircok Amerikali da yabancilari merak ettiklerine gore bize bu sorulari surekli soracaklar, acikcasi her firsatta Amerikalilarin bilgi ve akil seviyesini elestiriken bizle ilgili sorularini dogru sekilde anlatmaliyiz... ve bunu kendimizi dunyaya dogru sekilde tanitmak icinde kullanmaliyiz, surekli yabancilar bizi yanlis biliyor derken kendimizi tanitma firsatini iyi kullanmaliyiz..
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
Bir insana benim dinim daha güzel, daha do?ru demek sayg?s?zl?ktan ba?ka bi?ey de?il bence. Tebli? edilecekse de yukar?da yazanlar?n biraz daha de?i?ime u?ramas? gerekli bence.
Arkada??m yanl?? anlama seninle polemi?e girmek istemiyorum.Kald? ki buras? yeri de?il. Hekesin dini kendine bu ayr? bir mesele.Bizim görevimiz müslüman olarak sadece uyarmakt?r ve tebli? etmektir. Arkada??m o yaz?da kimse kimsenin dinini küçük görmüyor. ?ncil'e inanmayan zaten müslüman olamaz.Neyse bu konulara fazla girmeyece?im. Belki sen bize müslüman olmayan bir insan?n müslümanlar?n verdikleri cevap kar??s?nda nas?l dü?ündükleri burda söylüyorsun. Te?ekkür ediyorum bunu yapt???n için. Çünkü her zaman olaylara kar??ndaki insan?n penceresinden bakmak daha verimli çal??malar? ortaya koyar. Biz inand???m?z için farkl? dü?ünüyoruz sen ise inanmad???n için farkl? dü?ünüyosun.
Sayg?lar?mla...
Undefined "e?er ortada güzel bir?ey varsa buda bana aitse bunu söylerim. Kar??mdaki bana tav?r alcak diye do?ru olandan ?a?mam. Bu çal??may? sadece bir kaç saat içinde yapt?k ve bilgilerine güvendi?im ki?ilerden yad?m ald?m. De?i?tirilebir hakl?s?n o zaman de?i?tirmek istiyorsan de?i?tirmek istedi?in yerleri yolla yada yanl??lar? bul düzelteyim ben aç???m.
Konu beysin tarafından (14-02-2010 Saat 02:48 AM ) değiştirilmiştir.
yanl?? anl?yorsunuz san?r?m dedi?imi ben de di?er dinlere inan?yorum herkes istedi?ine inanabilir ben sonuna kadar bunu savunurum kitapta boyle yaz?yordur ona da sayg? duyuyorum benim demek istedi?im e?er tan?tacaksak da yorumu kar?? tarafa b?rakmam?zd?r yani birinin kar??s?na geçip "ben yak???kl?y?m" demek kendini be?enmi?lik olur yorumu kar??m?zdaki yapmal?d?r e?er "sen yak???kl?s?n" diyorsa bu benim için kabuldur .. bu arada sunu da belirtmeliyim ki bir müslümana do?ru yol hristiyanl?kt?r demek ile bir hristiyana do?ru yol islamd?r demek aras?nda da çok büyük fark var e?er inanmak ve anlay?? göstermekten bahsediyorsak bunlar? da göz onunde bulundurmal?y?z
?slamiyet hakk?nda soru soran olursa, Kuran'? Kerim'i tavsiye edin direk. ?nternet denen bir olay var sonuçta. Yar?m ingilizce, yar?m din bilgisiyle olmaz bu i?ler.
"bu bir öz ele?tiridir bok çalma de?il" ona göre tepkinizi koyunuz.
undefined'a kat?l?yorum
Demem o ki, burada 'native' seviyede ingilizce konu?abilecek birinin oldu?unu pek sanm?yorum, varsa da ya 1 tane ya da 2 tanedir.
Bir di?er unsur ise, vars?n 'native' seviyede ingilizcesi olsun, din bilgisi ne kadar olabilecek ki.
Bir ki?i islamiyeti tebli? etmeden önce ?ncil'i, Zebur'u önce aç?p okumal?, farkl? inançlar?da en az islamiyeti okudu?u kadar okumal?. Daha sonra islamiyet daha do?ru diyebilir ama BENCE daha do?ru diyebilir.
?imdi soruyorum, islami tebli? edecek olan siz arkada?lardan, kaç taneniz incil'i veya Zebur'u aç?p okudunuz? Di?er inançlar hakk?nda ne kadar biliorsunuz ki islamiyetin daha do?ru oldu?una karar verebilyorsunuz.
"hitabet tarz?m sert olmu? olabilir ancak niyetlerim gayet hafif. Yanl?? anla??lmas?n"
Konu undefined_object tarafından (14-02-2010 Saat 03:05 AM ) değiştirilmiştir.
Arkada?lar zaten dinler hiçbir zaman kesinli?i kan?tlanamaz ?eylerdir. o yüzden o do?ru, bu daha do?ru demek yanl??. tamamen ki?inin kendi vicdan?na kalm??t?r. ama bence ki?inin kendi dinini di?er insanlara tan?tmak amac?yla anlatmas?nda problem yoktur, taa ki belli dayatmalar, empoze etme çal??malar? olmayana kadar...
Ama bunu amerikada yapmadan önce ingilizcenizin çok iyi olmas?n? tavsiye ediyorum. çünkü insan?n kendini ifade etmesi gerçekten zor. bazen o kadar basit ?eyleri bile aç?klayam?yorsunuz ki dumur oluyor insan. ben siyasetle ilgili birkaç kez t?kand?m ordan biliyorum![]()
2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
2010 Work and Travel (Lake George, New York)
2011 Internship (Germany)
2012 Internship (???Bratislava)
pardon flood olmu?...
2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
2010 Work and Travel (Lake George, New York)
2011 Internship (Germany)
2012 Internship (???Bratislava)
konu gereksiz gerginlesmis bence..
@scapegoat oldboy bence sana muslumanlik la ilgili bir soru soruldugun ben musluman degilim diyebilirsin dolayisiyla sorun kalmaz. sasirip sana muhtemelen daha baska sorular soracaklardir.
@undefined object sana da muslumanlikla ilgili srular soruldugunda ingilizcem yeterli degil bunu anlatmaya , ya da yeterince bilgim yok ya da anlatmak istemiyorum dersin.sanirim senin acindan da sorun kalmaz..
bunu anlatmaya hevesli olan arkadaslar da soruldugunda kendi ingilizce bilgileriyle ve din bilgileriyle muslumanligi anlatirlar.. yani abartilacak bi konu degildi orada hepimizin yasadigi Turkluk ve Muslumanlikla ilgili bircok soru oluyor bunlar icin birkac cevap hazirlamis arkadasimiz kendince eger fikirleriniz buna uyarsa burdaki ing kaliplari kullanirsiniz eger uymuyorsa bu dusunceler siz daha farkli yasiyorsaniz muslumanligi ya da baska dine inaniyorsaniz kendi kelimelerinizle anlatirsiniz. dinlerin ve bu dinlerin temsilcilerinin hep vermeye calistigi bir mesaj vardir ''HO?GÖRÜ'' ...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
evet din inanç, iman meselesidir. Di?er dinleri de ara?t?rmak illaki güzel ve yap?lmas? güzel bir?ey ama islamiyeti anlatmak için ?art de?il. Evet islamiyet di?er dinlerden üstündür ve son dindir. Üstün olmas?n?n nedeni sadece son olarak gelmesi de?ildir, milyonlarcad?r yeri geldikçe bahsedilebilir.
Mesele inanç meselesi oldu?u için hristiyan veya di?er herhangi bir dine sahip insan?n al?nmas?n? çok do?ru bulmuyorum. Çünkü e?er islam en iyisi de?ilse ba?kas?ysa ben neden bu eksik veya daha az iyi dini seçeyim.En iyisi oldu?una inan?yorum ki bunu seçmi?im.
Bir hristiyan, budist veya yahudi bana dinini anlatsa ve en do?ru din, insan? en mutlu eden din, ahirette cennete götürecek din bu dese dinlerim. Vay benim dinime hakaret etti demem. Çünkü adam böyle inan?yor. Normal.
Din söz konusu olunca illaki ak?l i?in içinde var ve olmazsa olmaz ama bu i? matematikte de?il. Kimseye 2+2=4 diye bir ?eyi ispatlamaya çal??m?yoruz.
P.S.: Ben asla gergin de?ilim bu ba?l?kta yazan herkese sevgiler, sayg?lar.Forumda bugünlerde böyle durumlar oluyor yani farkl? dü?ündü?ümüzde, birbirimizi onaylamad???m?zda da burada sayfalarca yaz??abiliriz. Bu olgunlukta olmal?y?z hepimiz.
Konu neo-kimyager tarafından (14-02-2010 Saat 03:40 AM ) değiştirilmiştir. Sebep: düzeltme
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (1 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks