Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Büyükelçilikten Work And Travel hakkýnda 'Kunta Kinte' iddialarý üzerine açýklama.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Standart Büyükelçilikten Work And Travel hakkýnda 'Kunta Kinte' iddialarý üzerine açýklama.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliði, üniversite öðrencilerine yaz aylarýnda Amerika'da çalýþma ve seyahat etme imkaný saðlayan 'Work and Travel' programýyla ilgili suistimal iddialarý üzerine açýklama yaptý. Büyükelçilikten yapýlan yazýlý açýklamada, "Basýnda yer alan haberler, geçtiðimiz on yýl boyunca Türkiye'de çok baþarýlý ve popüler olmuþ bu program hakkýnda yanlýþ bir resim vermektedir" denildi.

Büyükelçilikten yapýlan açýklamaya göre, "Çalýþ ve Gez" programý, orta öðretim sonrasý öðrencilere Amerika Birleþik Devletleri'nde kültürel deðiþim imkaný vermesinin yaný sýra Ýngilizce yetenekleri üzerinde çalýþýrken para kazanma imkanýný da saðlýyor. Bazý basýn organlarýnda çýkan haberlerde söz konusu program kölelik sistemine benzetilmiþti ve giden öðrenciler Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu baþkaný tarafýndan 'Kunta Kinte' olarak adlandýrýlmýþtý.

BU YIL 10 BÝN TÜRK ÖÐRENCÝSÝNE 'WORK AND TRAVEL' VÝZESÝ VERÝLDÝ

Türkiye, Work and Travel programýna katýlým sayýsý açýsýndan dünya genelinde ikinci sýrada yer alýyor. ABD Büyükelçiliði, bu yýl yaklaþýk 10 bin Türk öðrenciye bu program için vize verdi. Büyükelçiliðe göre, geçtiðimiz yedi sene zarfýnda programa katýlan Türk öðrencilerin sayýsýndaki patlama, Türk katýlýmcýlarýn büyük çoðunluðunun edinmiþ olduðu olumlu deneyimleri ve ABD Hükümetinin programa olan coþku dolu desteðini yansýtýyor. ABD Hükümeti, bu programa Türk ve Amerikan halklarý arasýndaki kültürel deðiþim ve Türk öðrencilerine Ýngilizcelerinin yaný sýra diðer önemli iþyeri deneyimleri kazanmalarý olanaðý saðlamasý açýlarýndan deðer veriyor. Work and Travel'ý savunan açýklamada, "Programa katýlan Türk öðrencilerin büyük çoðunluðunun bildirdiði olumlu deneyimler, ard arda hemen her yaz giden katýlýmcý sayýsýnýn büyüklüðünden de anlaþýlmaktadýr" denildi.

YETKÝLÝLER PROGRAMI DÝKKATLE ÝZLÝYOR

Programa katýlan Türk öðrencilerin Amerikalý akranlarýyla ayný koþullar ve çalýþma þartlarýný, ücretleri ve diðer konularý kapsayan ayný yasal korumalar altýnda çalýþtýðý vurgulanan açýklamada, katýlýmcýlarýn gerekli merciler tarafýndan takip edildiði de belirtildi. Buna göre, Türkiye'deki Amerikan Büyükelçiliði ve Konsolosluklarý, vize verdikleri öðrencilerin olumlu deneyimlerinin devamýný temin etmek için programý yakýndan izliyor.

kaynak: Amerika Büyükelçiligi Work And Travel hakkýnda 'Kunta Kinte' iddialarý üzerine açýklama yaptý - WAT 2010 | worktravel | Amerika | Alaska | USA | Global | Work Travel Forum | work & travel

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

Dikkat etdiklerine inanmıyorum. Madem dikkat ediyorlar "Mağgur eden şirketleri" bir şekilde belirleyip yaptırım uygulasınlar. Ne haberler okumuştum ordayken. 2,5$ çalıştırılan öğrenciler, yatacak yeri olamayanlar, sokaklarda yatanlar neyse mağdur olanları zaten burdan da bulabirsiniz. Kaldıki bu konunun altına yazacaklarıdırda.

Her neyse takip ettiklerini nasıl anlıcaz elçiliğin. Neden ABD den dönen öğrencilere anket, feedback tarzında değerlendirmeler yapmıyorlar. O zaman inanırım takip ettiklerine ve ilgilendiklerine.

Oturduğu yerden herkes birşeyleri takip ediyo zaten
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Maðdurlarýn aðzýndan Work and Travel rezaletleri

Work And Travel (Çalýþ ve Gez) programý ile Amerika'ya gelen bazý Türk öðrenciler saati 2.5 dolardan günde 16 saat köle gibi çalýþtýrýlýyor. Kalacak yer olarak karavana verilen öðrenciler, para kazanmak bir yana ceplerinden para harcamak zorunda kalýyor.

Þanslý olanlar iþ ve kalacak yer bulurken, diðerleri ya sokaklarda kalýyor ya da üstene para ödeyerek Amerika'nýn en tehlikeli yerlerinde kimsenin kalmadýðý yurtlarda barýnmak zorunda býrakýlýyor

Türkiye'de ajanslarýn hem iþ hem de kalacak yer vaat ederek yaklaþýk 2 bin TL'ye Amerika'ya gönderdiði öðrenciler, bu ülkeye geldiklerinde kendilerine söz verilenlerden çok uzak bir gerçekle karþýlaþýyorlar. Hacettepe Ýþletme bölümü öðrencisi Mustafa Hatipoðlu da bunlardan biri. Kendisi gibi Amerika'ya para verip gelen birçok Work and Travel öðrencisi olduðunu, ama pek çoðunun burada umduðunu bulamadýðýný söyleyen Hatipoðlu, "Örneðin onlara kalacak yerlerin ayarlandýðý söyleniyor ama bu burada kendileri ayarlamak zorunda kalýyor. Onlara söylenen fiyat 200 dolar ise 400-500 dolara çýktýðý oluyor. Onlara vaat edilen iþte de bir hata ya da sorun çýkmýþ oluyor. Kendileri iþ aramak zorunda kalýyorlar. Buraya gelen birçok öðrenci þirketler tarafýndan kandýrýlýyor. Çünkü çok az sayýda þirket vaat edilen þeyleri karþýlýyor ya da yapýyor" dedi.

"PARA VERDÝÐÝMÝZ ÞÝRKETLER AMERÝKA'DA BÝZÝ UNUTUYOR"

Beytullah Barýþ isimli öðrenci de New York'a gelmeden önce bütün Work And Travel þirketlerinin çeþitli vaatlerde bulunduðunu belirterek, "Rüyalar gibi Amerika sizi bekliyor, 'Þöyle Amerika sizi bekliyor', 'Böyle Amerika sizi bekliyor' gibi vaatlerde bulunuyorlar. Bunlarýn hepsi para kazanmaya yönelik reklam amaçlý þeyler. Çoðu þirketin verdiði vaatlerin çoðu yanlýþ, vaatleri tutmuyorlar. Sadece kendi aldýklarý paradan sonra öðrencileri Amerika'da unutuyorlar" diye konuþtu.

AMERÝKA'NIN EN TEHLÝKELÝ ÞEHÝRLERÝNDEN BÝRÝNDE SEFALET

Baþka bir öðrenci de 6 tane Türk öðrencinin çok zor þartlar altýnda Amerika'da yaþamak zorunda kaldýðýný anlattý. 6 arkadaþýnýn iþ bulamadýðýný ve kendilerini söz verilen kalacak yerin de saðlanmadýðýný belirten Türk öðrenci, "Benim birçok arkadaþýmý iþ vaadi ile kandýrýp, çok sýkýntý çeken arkadaþlarým oldu. Mesela 6 arkadaþ Newark YMCA'da kalýyor. Çok zor durumdalar, ailelerinden para istiyorlar sürekli, iþ vaadi verdiler ama yerine getirmediler. Hâlâ da iþ vaadi ile kandýrýyorlar. Çocuklar burada hiçbir þey yapamýyorlar. Ne iþ ne gezme ne de dil geliþtirme. Sözde dil geliþtirmeye geldiler. Bin 300 dolar para verdiler, karþýlýðý da yok; ailelerinden sürekli para istiyorlar. Çok zor durumdalar, psikolojileri bozuluyor" þeklinde konuþtu. Bu öðrencilerin kaldýðý Newark, Amerika'daki 4. en tehlikeli þehir. 281 bin kiþilik nüfusa sahip olan kentte geçen sene 105 cinayet iþlendi. Þiddet içeren 2 bin 839 suç iþlenirken, bin 288 soygun vakasý kayýtlara geçti. Kentte geçen sene 5 binin üzerinde araç çalýndý, 166 ev veya iþyeri kundaklandý.

"SAATÝ 2.5 DOLARDAN GAYRÝ ÝNSANÝ ÞARTLAR ALTINDA ÇALIÞTIRILDIK"

Ýstanbul Bahçeþehir Üniversitesi öðrencisi Mete Evin de köle gibi çalýþtýrýlmak istenen öðrencilerden biri. Anlaþtýðý þirketin kendisini büyük vaatlerle Atlanta'ya gönderdiðini belirterek, þöyle devam etti: "Atlanta'ya indim ilk olarak. Bana Atlanta'da çok güzel bir iþ vaat ettiler, eðlence parký. Harika eðlenceler, çok güzel paralar, gezecektik, edecektik. Ýndiðimizde Atlanta'da harabe bir lunapark. Yani bilmiyorum oraya kim gider eðlenmek için. Kalacak yer var dediler. Karavan, pislik içinde, küf kokulu. Yani hiçbir þekilde bir insanýn yaþamayacaðý manzarada. Bir 20 gün sabrettik. Neden? Hiçbir þey bilmediðimiz için. Vizemizin iptal olmamasý için bir 20 gün kadar sabrettik. Saati 2.5 dolardan kim çalýþýyor? Bunu söylediðimde herkes bana güldü. Tehlikelerle iþte, lunaparkýn aðýr makinelerini taþýyarak, ellerinizin kopma tehlikesi, parmaklarýnýzýn yaralanma tehlikesi ile 20 gün boyunca çalýþtýk. Saatlerce sabah 8.00' den gece 12.00'ye kadar. Aldýðýmýz parayý býrakýn bir kenara cebimizden para harcadýk. Cebimizdeki parayý da bitirdik. New York'a gelmek için uçak parasýný çýkartamadýk. 3 kiþiydik ikisi döndü ben tek kaldým."

Þirketi mahkemeye vereceðini anlatan Evin, "Hakkýmý yasal yollarla da arayacaðým. Ne de olsa benden hak etmedikleri halde aldýklarý bir para var, asýl zoruma giden bu. Onun talebini, hatta tazminat ve mahkeme masraflarýný içeren bir dava açacaðým Ýstanbul'a gittiðimde" diye konuþtu.

"WORK AND TRAVEL PROGRAMI ÝLE AMERÝKA'YA GELMEYÝN"

Baþka bir öðrenci de, gelecek sene Amerika'ya Work And Travel programý ile gelmek isteyenlere de uyarýda bulundu. "Kesinlikle Work And Travel ile Amerika'ya gelmeyin" diyen Türk öðrenci, bazý arkadaþlarýndan TIR kasasýnda kalmalarý istendiðini, bazý arkadaþlarýna kalacak yer olarak söylenen adreslerde ev bile olmadýðýný, boþ bir arazi ile karþýlaþtýklarýný anlattý. Önlem alýnmasýný isteyen öðrenci, ortada büyük bir rant olduðunu ve þirketlerin bu iþten büyük paralar kazandýðýný ifade etti.

kaynak:
    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=881252

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

[QUOTE=n3co_;94589]Maðdurlarýn aðzýndan Work and Travel rezaletleri

Work And Travel (Çalýþ ve Gez) programý ile Amerika'ya gelen bazý Türk öðrenciler saati 2.5 dolardan günde 16 saat köle gibi çalýþtýrýlýyor. geçen sene 5 binin üzerinde araç çalýndý, 166 ev veya iþyeri kundaklandý.

nereye gidersen git minimum 7 dolar diye biliyordum saatlik ücreti

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

[QUOTE=sucre;94626]
    Alýntý n3co_ Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Maðdurlarýn aðzýndan Work and Travel rezaletleri

Work And Travel (Çalýþ ve Gez) programý ile Amerika'ya gelen bazý Türk öðrenciler saati 2.5 dolardan günde 16 saat köle gibi çalýþtýrýlýyor. geçen sene 5 binin üzerinde araç çalýndý, 166 ev veya iþyeri kundaklandý.

serverlar 2.5 dolar civarý bir rakama çalýþýyor
    bildiðim kadarýyla kaçaklar da 5 dolara çalýþýyor.

Efsane Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý sucre Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

ben garsondum, 2.13tü saatlik ücret. Ama beraber çalýþtýðýmýz Amerikalýlar da ayný ücreti alýyordu.

Ayrýca þu Zaman'ýn haberinden farklý bir yaklaþýmdalarmýþ gibi anladým ben olayý ama...
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

sevis ten bahsediyor anlaşılan

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alaskada da bu yýl evsiz kalýp maðdur olan varmýþ. Gitmeden önce iþveren ile konuþup görüþmek bu durumu aza indirebilir.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Tecrübe Puaný
    10

Sirketlerin biletler icin yaptigi yeni bir kunta kinte olayi ogrendim.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

neymiş break bizle de paylaşabilir misin? ben gecen sene şirketten aldım bileti ama mil kazandıran bi kart aldım bu sene kendim alıcam kartımla.
    I made a promise never to settle...

Tecrübe Puaný
    10

Ucuza saglayan bir firma tarafindan biletleri saglamislar fakat ogrencilere baya fazladan satmislar.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

hmmm.. tahmin etmiştim aslında. etinden sütünden, nesi varsa osundan faydalanmak diye buna denir işte.
    I made a promise never to settle...

Tecrübe Puaný
    10

Rakamlar 200 Euro falan az buz degil.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bizim insanýmýz kazýklanmaktan zevk alýyor,
    böylesi de wat'a en çok öðrenci gönderiyor

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    vay vurguncular vay... ama bir üniversite öðrencisi olarak bunlara kananlarda da suç var... 200 euro personel masrafýný zor çýkarýr o mesafedeki bir uçaðýn
    FOREVER TCDD Smile For AMTRAK
    CEDAR POINT RESMI E-MAIL: international@cedarpoint.com

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý el_edebi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    vay vurguncular vay... ama bir üniversite öðrencisi olarak bunlara kananlarda da suç var... 200 euro personel masrafýný zor çýkarýr o mesafedeki bir uçaðýn
    Yanlýþ anladýn sanýrým.
    Adamlar 600euro aldýklarý bileti 800 eurodan sattýlar.
    Buna kanan öðrenci sayýsý da 900 malesef

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý Bellagio Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yanlýþ anladýn sanýrým.
    ben de mi yapsam böyle vurgunculuk 5 kiþiyi kandýrsam wat masrafým çýkýyor. hiç araþtýrmadan soruþturmadan þu iþe baþlýyorlar ya sinir oluyorum. bazen müstehak mý acaba diyorum da vicdaným elvermiyor iþte öteki tarafta cezasý büyük.
    FOREVER TCDD Smile For AMTRAK
    CEDAR POINT RESMI E-MAIL: international@cedarpoint.com

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý el_edebi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ben de mi yapsam böyle vurgunculuk 5 kiþiyi kandýrsam wat masrafým çýkýyor. hiç araþtýrmadan soruþturmadan þu iþe baþlýyorlar ya sinir oluyorum. bazen müstehak mý acaba diyorum da vicdaným elvermiyor iþte öteki tarafta cezasý büyük.
    Kandýrmaman hata zaten ,
    bizim insanýmýz kazýklanmaktan haz alýyor ,
    rakamlar da bunun kanýtý

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Yanlýþ anladýn sanýrým.
    bu hangi sirket bana pm atar mýsýnýz?

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

umarım oraya gittiğimizde mağdur olmayız. sanırım biraz endişe var bende

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý nosferatu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    umarým oraya gittiðimizde maðdur olmayýz. sanýrým biraz endiþe var bende
    Orada maðdur olup olmayacaðýn Türkiye den belli oluyor aslýnda,
    þirket seçim yönergesini okursan yararýna olacaktýr.

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    0

sakýn wat ile amerikaya gelmeyin

büyük bi saçmalýk .. iyice araþtýrýp ogrenmezsen ortada kalýrsýn tabi ben baþvurmadan once istanbulda 15tane firma gezdim hepsiyle detaylýca konuþtum ama bi arkadaþým adýný vermek istemediðim bir firma gezmiþ adam bunu kandýrmýþ simdi central park'a ayda 10000 dolar kazanmaya pedicabe gidiyor (!) ilk gezdiði firmaydý ve direkt kaydoldu.. çok kazanmasýný isterim ama boyle sazanlýk yapýp atladý bence sonu iyi olmayacak .. iddialar çok komik çünkü

-sen oraya gittiðinde pedicabi ogrenmen için ilk 1 hafta biz senle pedicabe çýkýcaz
    -iþi kapana kadar maddi destek de bulunucaz
    -iþi kývýramadýn mý hemen daha iyi bi iþe sokucaz

geçeceksin bu iþleri...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

(Yanlış anlamadıysam) saati 2.5 dolarlık işi kabul edip giden hiç yakınmasın zaten. 2.5 dolar ne ya asgari ücret saati 7.25 dolar zaten ABD'de. Ücret dışındaki iş koşulları ve kalacak yer sorunları da gideceğiniz şirketi iyi seçmekle çözebilirsiniz. Bu işten gerçekten büyük paralar kazanılıyor bunu görende WAT şirketi açıyor. Şirket çöplüğü oluşmaya başladı. Bu konuda araştırmayan kandırılmaya hazır kişilerde bu şirketlerin tuzağına düşÃ¼yor. Verilen vaadler doğru çıkmadığında şirketi dava edebilirsin ama güzel bir yaz geçirmek yerine tüm yazını zehir etmeden WAT yapabilmek de yine senin elinde. Yakınmak yersiz bu dediğim konular yüzünden sorun çekiliyorsa. Onun dışında tabiki sorunlar olabilir ama WAT'ı direk kötülemek çok yanlış bir tutum.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý Cesc Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    (Yanlýþ anlamadýysam) saati 2.5 dolarlýk iþi kabul edip giden hiç yakýnmasýn zaten. 2.5 dolar ne ya asgari ücret saati 7.25 dolar zaten ABD'de. Ücret dýþýndaki iþ koþullarý ve kalacak yer sorunlarý da gideceðiniz þirketi iyi seçmekle çözebilirsiniz. Bu iþten gerçekten büyük paralar kazanýlýyor bunu görende WAT þirketi açýyor. Þirket çöplüðü oluþmaya baþladý. Bu konuda araþtýrmayan kandýrýlmaya hazýr kiþilerde bu þirketlerin tuzaðýna düþüyor. Verilen vaadler doðru çýkmadýðýnda þirketi dava edebilirsin ama güzel bir yaz geçirmek yerine tüm yazýný zehir etmeden WAT yapabilmek de yine senin elinde. Yakýnmak yersiz bu dediðim konular yüzünden sorun çekiliyorsa. Onun dýþýnda tabiki sorunlar olabilir ama WAT'ý direk kötülemek çok yanlýþ bir tutum.
    Tip'le çalýþýlan iþlerde 2.5 dolar veriyorlar.
    Bizim þirketlerimiz adam gibi çalýþmak yerine ,
    pazarlama stratejileri geliþtirdiði için durum böyle.

Bir gidiyorsun ofis bembeyaz , gösteriþli , kurumsal bir hava var,
    yazýn baþýna bir durum geldiðinde nedense ulaþamýyorsun yada
    ulaþsan bile tersleniyorsun

Ýnsanlar yavaþ yavaþ ak koyun kara koyun ayrýmýna geldi ,
    günü kurtarma amacý güden acentalar teker teker kapanýyorlar.
    Ýþin özünü kavrayan WAT'ý kötülemez zaten

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

Bir gidiyorsun ofis bembeyaz , gösteriþli , kurumsal bir hava var,
    yazýn baþýna bir durum geldiðinde nedense ulaþamýyorsun yada
    ulaþsan bile tersleniyorsun
    danýþmanýma 6 aydýr cep numarasýndan anýnda ulaþýyordum..1 hafta önce cep.telefonlarýný kaldýrmýþlar artýk sadece ofisten ulaþýlýyor..
    bizimkiler alýþtýra alýþtýra mý yapýyor yoksa

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Benim şirketim mükemmel o zaman ya. Tipli işlerde bile en düşÃ¼k ücret saati 7.25 dolar+tip'ti. Daha yüksekleri de vardı 8+tip, 8.5+tip gibi. Zaten işleri eleyip seçiyorlarmış müşteri ya da öğrencileri (hangisi daha doğru bir terim bilmiyorum) gönderecekleri işleri. Sadece sözde şirket olanlara kalıyor demekki o 2.5 dolarlık işler. Neyse umarım bu tip sorunlar herkesten uzak olur ve herkes güzel WAT deneyimleri yaşar.

EDIT: Şirketi araştırırken en doğru bilgiye daha önce o şirketle WAT'a giden ve o şirket adına öğrenci toplamayan kişilerden alınacak bilgilerle ulaşılabilir. Çünkü kişi başı 50 dolar kişilerden birinden bilgi almaya çalışırsanız en kötü şirketi becerebildiği kadar yüceltir. Ve şirketin kaç yıldır bu işi yaptığı da çok önemli bence.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Benim þirketim mükemmel o zaman ya. Tipli iþlerde bile en düþük ücret saati 7.25 dolar+tip'ti. Daha yüksekleri de vardý 8+tip, 8.5+tip gibi. Zaten iþleri eleyip seçiyorlarmýþ müþteri ya da öðrencileri (hangisi daha doðru bir terim bilmiyorum) gönderecekleri iþleri. Sadece sözde þirket olanlara kalýyor demekki o 2.5 dolarlýk iþler. Neyse umarým bu tip sorunlar herkesten uzak olur ve herkes güzel WAT deneyimleri yaþar.
    7.25 + tip veren iþte muhtemelen tip yok denecek kadar azdýr
    Bütün "düzgün" acentalar zaten iþleri eleyerek seçiyorlar.

Ha bazýlarý var 5 tane sponsorla çalýþýyor,
    sonra bir gidiyorsun sana gönderdiði iþ listesindeki yüksek saat ücretli iþler kaybolmuþ.
    Sana "chair ride" kitlemeye çalýþýyor yada elinde boþ kalan iþlere yerleþtirmeye çalýþýyor.
    Misal Gap outletlerde 2009da haftalýk 20 saate kadar düþtüðü oldu.

Söylenecek çok þey var ama yeri burasý deðil ,
    elinde internet gücü olan firmalar nasýl olsa sildiriyorlar

Efsane Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Benim þirketim mükemmel o zaman ya. Tipli iþlerde bile en düþük ücret saati 7.25 dolar+tip'ti. Daha yüksekleri de vardý 8+tip, 8.5+tip gibi. Zaten iþleri eleyip seçiyorlarmýþ müþteri ya da öðrencileri (hangisi daha doðru bir terim bilmiyorum) gönderecekleri iþleri. Sadece sözde þirket olanlara kalýyor demekki o 2.5 dolarlýk iþler.
    Bellagio'nun dediði gibi 7-8+tip olan iþlerden genellikle fazla tip kazanamazsýn. Ayrýca saatlik ücreti 2-2.5 olan iþler kötü anlamýna gelmez. Örneðin, iþlek ve biraz pahalý bir restaurantta (genelde sahillerde olabilir) garsonluk yaparak tek shiftte(5-6 saatte) 200-300 dolarlara kadar kazanabilirsin. Saatlik ücretin 2-3 dolar olmasýna raðmen...
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

çok fazla hokkabaz war öff öff !!

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Ben 2008 yazýnda oradaydým beni köle gibi çalýþtýramazsýnýz dedim Sponsor þirket iþi býrakýrsan vizeni iptal ettiririz yakalandýðýn yerde sýnýr dýþý edilirsin dedi. Þimdi soruyorum sizlere ben o gün orada bir Amerikalý ile eþit þartlarda mýydým ? Work and Trouble modern köleliktir 4500 dolardan fazla para harcadým orada kazandýðým anca orada karnýmý doyurmaya yetti ben 4500 dolara zaten 3 ay orada geçinirim ne diye bide kölelik yapayým ki alýn turist vizesini gidin.Ve o gün için ben türk watçý larýn içinde þanslý sayýlabilirdim florida da miami de kumsalda günlerce yatan iki gözü iki çeþme Türkiye ye dönenler vardý Konsolosluk eðer takip ediyorduysa orda maðdur olan gençlere bir iþ bulsaydý

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)