Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Büyükelçilikten Work And Travel hakk?nda 'Kunta Kinte' iddialar? üzerine aç?klama.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Standart Büyükelçilikten Work And Travel hakk?nda 'Kunta Kinte' iddialar? üzerine aç?klama.

ABD'nin Ankara Büyükelçili?i, üniversite ö?rencilerine yaz aylar?nda Amerika'da çal??ma ve seyahat etme imkan? sa?layan 'Work and Travel' program?yla ilgili suistimal iddialar? üzerine aç?klama yapt?. Büyükelçilikten yap?lan yaz?l? aç?klamada, "Bas?nda yer alan haberler, geçti?imiz on y?l boyunca Türkiye'de çok ba?ar?l? ve popüler olmu? bu program hakk?nda yanl?? bir resim vermektedir" denildi.

Büyükelçilikten yap?lan aç?klamaya göre, "Çal?? ve Gez" program?, orta ö?retim sonras? ö?rencilere Amerika Birle?ik Devletleri'nde kültürel de?i?im imkan? vermesinin yan? s?ra ?ngilizce yetenekleri üzerinde çal???rken para kazanma imkan?n? da sa?l?yor. Baz? bas?n organlar?nda ç?kan haberlerde söz konusu program kölelik sistemine benzetilmi?ti ve giden ö?renciler Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ba?kan? taraf?ndan 'Kunta Kinte' olarak adland?r?lm??t?.

BU YIL 10 B?N TÜRK Ö?RENC?S?NE 'WORK AND TRAVEL' V?ZES? VER?LD?

Türkiye, Work and Travel program?na kat?l?m say?s? aç?s?ndan dünya genelinde ikinci s?rada yer al?yor. ABD Büyükelçili?i, bu y?l yakla??k 10 bin Türk ö?renciye bu program için vize verdi. Büyükelçili?e göre, geçti?imiz yedi sene zarf?nda programa kat?lan Türk ö?rencilerin say?s?ndaki patlama, Türk kat?l?mc?lar?n büyük ço?unlu?unun edinmi? oldu?u olumlu deneyimleri ve ABD Hükümetinin programa olan co?ku dolu deste?ini yans?t?yor. ABD Hükümeti, bu programa Türk ve Amerikan halklar? aras?ndaki kültürel de?i?im ve Türk ö?rencilerine ?ngilizcelerinin yan? s?ra di?er önemli i?yeri deneyimleri kazanmalar? olana?? sa?lamas? aç?lar?ndan de?er veriyor. Work and Travel'? savunan aç?klamada, "Programa kat?lan Türk ö?rencilerin büyük ço?unlu?unun bildirdi?i olumlu deneyimler, ard arda hemen her yaz giden kat?l?mc? say?s?n?n büyüklü?ünden de anla??lmaktad?r" denildi.

YETK?L?LER PROGRAMI D?KKATLE ?ZL?YOR

Programa kat?lan Türk ö?rencilerin Amerikal? akranlar?yla ayn? ko?ullar ve çal??ma ?artlar?n?, ücretleri ve di?er konular? kapsayan ayn? yasal korumalar alt?nda çal??t??? vurgulanan aç?klamada, kat?l?mc?lar?n gerekli merciler taraf?ndan takip edildi?i de belirtildi. Buna göre, Türkiye'deki Amerikan Büyükelçili?i ve Konsolosluklar?, vize verdikleri ö?rencilerin olumlu deneyimlerinin devam?n? temin etmek için program? yak?ndan izliyor.

kaynak: Amerika Büyükelçiligi Work And Travel hakk?nda 'Kunta Kinte' iddialar? üzerine aç?klama yapt? - WAT 2010 | worktravel | Amerika | Alaska | USA | Global | Work Travel Forum | work & travel

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

Dikkat etdiklerine inanmıyorum. Madem dikkat ediyorlar "Mağgur eden şirketleri" bir şekilde belirleyip yaptırım uygulasınlar. Ne haberler okumuştum ordayken. 2,5$ çalıştırılan öğrenciler, yatacak yeri olamayanlar, sokaklarda yatanlar neyse mağdur olanları zaten burdan da bulabirsiniz. Kaldıki bu konunun altına yazacaklarıdırda.

Her neyse takip ettiklerini nasıl anlıcaz elçiliğin. Neden ABD den dönen öğrencilere anket, feedback tarzında değerlendirmeler yapmıyorlar. O zaman inanırım takip ettiklerine ve ilgilendiklerine.

Oturduğu yerden herkes birşeyleri takip ediyo zaten
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Ma?durlar?n a?z?ndan Work and Travel rezaletleri

Work And Travel (Çal?? ve Gez) program? ile Amerika'ya gelen baz? Türk ö?renciler saati 2.5 dolardan günde 16 saat köle gibi çal??t?r?l?yor. Kalacak yer olarak karavana verilen ö?renciler, para kazanmak bir yana ceplerinden para harcamak zorunda kal?yor.

?ansl? olanlar i? ve kalacak yer bulurken, di?erleri ya sokaklarda kal?yor ya da üstene para ödeyerek Amerika'n?n en tehlikeli yerlerinde kimsenin kalmad??? yurtlarda bar?nmak zorunda b?rak?l?yor

Türkiye'de ajanslar?n hem i? hem de kalacak yer vaat ederek yakla??k 2 bin TL'ye Amerika'ya gönderdi?i ö?renciler, bu ülkeye geldiklerinde kendilerine söz verilenlerden çok uzak bir gerçekle kar??la??yorlar. Hacettepe ??letme bölümü ö?rencisi Mustafa Hatipo?lu da bunlardan biri. Kendisi gibi Amerika'ya para verip gelen birçok Work and Travel ö?rencisi oldu?unu, ama pek ço?unun burada umdu?unu bulamad???n? söyleyen Hatipo?lu, "Örne?in onlara kalacak yerlerin ayarland??? söyleniyor ama bu burada kendileri ayarlamak zorunda kal?yor. Onlara söylenen fiyat 200 dolar ise 400-500 dolara ç?kt??? oluyor. Onlara vaat edilen i?te de bir hata ya da sorun ç?km?? oluyor. Kendileri i? aramak zorunda kal?yorlar. Buraya gelen birçok ö?renci ?irketler taraf?ndan kand?r?l?yor. Çünkü çok az say?da ?irket vaat edilen ?eyleri kar??l?yor ya da yap?yor" dedi.

"PARA VERD???M?Z ??RKETLER AMER?KA'DA B?Z? UNUTUYOR"

Beytullah Bar?? isimli ö?renci de New York'a gelmeden önce bütün Work And Travel ?irketlerinin çe?itli vaatlerde bulundu?unu belirterek, "Rüyalar gibi Amerika sizi bekliyor, '?öyle Amerika sizi bekliyor', 'Böyle Amerika sizi bekliyor' gibi vaatlerde bulunuyorlar. Bunlar?n hepsi para kazanmaya yönelik reklam amaçl? ?eyler. Ço?u ?irketin verdi?i vaatlerin ço?u yanl??, vaatleri tutmuyorlar. Sadece kendi ald?klar? paradan sonra ö?rencileri Amerika'da unutuyorlar" diye konu?tu.

AMER?KA'NIN EN TEHL?KEL? ?EH?RLER?NDEN B?R?NDE SEFALET

Ba?ka bir ö?renci de 6 tane Türk ö?rencinin çok zor ?artlar alt?nda Amerika'da ya?amak zorunda kald???n? anlatt?. 6 arkada??n?n i? bulamad???n? ve kendilerini söz verilen kalacak yerin de sa?lanmad???n? belirten Türk ö?renci, "Benim birçok arkada??m? i? vaadi ile kand?r?p, çok s?k?nt? çeken arkada?lar?m oldu. Mesela 6 arkada? Newark YMCA'da kal?yor. Çok zor durumdalar, ailelerinden para istiyorlar sürekli, i? vaadi verdiler ama yerine getirmediler. Hâlâ da i? vaadi ile kand?r?yorlar. Çocuklar burada hiçbir ?ey yapam?yorlar. Ne i? ne gezme ne de dil geli?tirme. Sözde dil geli?tirmeye geldiler. Bin 300 dolar para verdiler, kar??l??? da yok; ailelerinden sürekli para istiyorlar. Çok zor durumdalar, psikolojileri bozuluyor" ?eklinde konu?tu. Bu ö?rencilerin kald??? Newark, Amerika'daki 4. en tehlikeli ?ehir. 281 bin ki?ilik nüfusa sahip olan kentte geçen sene 105 cinayet i?lendi. ?iddet içeren 2 bin 839 suç i?lenirken, bin 288 soygun vakas? kay?tlara geçti. Kentte geçen sene 5 binin üzerinde araç çal?nd?, 166 ev veya i?yeri kundakland?.

"SAAT? 2.5 DOLARDAN GAYR? ?NSAN? ?ARTLAR ALTINDA ÇALI?TIRILDIK"

?stanbul Bahçe?ehir Üniversitesi ö?rencisi Mete Evin de köle gibi çal??t?r?lmak istenen ö?rencilerden biri. Anla?t??? ?irketin kendisini büyük vaatlerle Atlanta'ya gönderdi?ini belirterek, ?öyle devam etti: "Atlanta'ya indim ilk olarak. Bana Atlanta'da çok güzel bir i? vaat ettiler, e?lence park?. Harika e?lenceler, çok güzel paralar, gezecektik, edecektik. ?ndi?imizde Atlanta'da harabe bir lunapark. Yani bilmiyorum oraya kim gider e?lenmek için. Kalacak yer var dediler. Karavan, pislik içinde, küf kokulu. Yani hiçbir ?ekilde bir insan?n ya?amayaca?? manzarada. Bir 20 gün sabrettik. Neden? Hiçbir ?ey bilmedi?imiz için. Vizemizin iptal olmamas? için bir 20 gün kadar sabrettik. Saati 2.5 dolardan kim çal???yor? Bunu söyledi?imde herkes bana güldü. Tehlikelerle i?te, lunapark?n a??r makinelerini ta??yarak, ellerinizin kopma tehlikesi, parmaklar?n?z?n yaralanma tehlikesi ile 20 gün boyunca çal??t?k. Saatlerce sabah 8.00' den gece 12.00'ye kadar. Ald???m?z paray? b?rak?n bir kenara cebimizden para harcad?k. Cebimizdeki paray? da bitirdik. New York'a gelmek için uçak paras?n? ç?kartamad?k. 3 ki?iydik ikisi döndü ben tek kald?m."

?irketi mahkemeye verece?ini anlatan Evin, "Hakk?m? yasal yollarla da arayaca??m. Ne de olsa benden hak etmedikleri halde ald?klar? bir para var, as?l zoruma giden bu. Onun talebini, hatta tazminat ve mahkeme masraflar?n? içeren bir dava açaca??m ?stanbul'a gitti?imde" diye konu?tu.

"WORK AND TRAVEL PROGRAMI ?LE AMER?KA'YA GELMEY?N"

Ba?ka bir ö?renci de, gelecek sene Amerika'ya Work And Travel program? ile gelmek isteyenlere de uyar?da bulundu. "Kesinlikle Work And Travel ile Amerika'ya gelmeyin" diyen Türk ö?renci, baz? arkada?lar?ndan TIR kasas?nda kalmalar? istendi?ini, baz? arkada?lar?na kalacak yer olarak söylenen adreslerde ev bile olmad???n?, bo? bir arazi ile kar??la?t?klar?n? anlatt?. Önlem al?nmas?n? isteyen ö?renci, ortada büyük bir rant oldu?unu ve ?irketlerin bu i?ten büyük paralar kazand???n? ifade etti.

kaynak:
    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=881252

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

sevis ten bahsediyor anlaşılan

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alaskada da bu y?l evsiz kal?p ma?dur olan varm??. Gitmeden önce i?veren ile konu?up görü?mek bu durumu aza indirebilir.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

[QUOTE=n3co_;94589]Ma?durlar?n a?z?ndan Work and Travel rezaletleri

Work And Travel (Çal?? ve Gez) program? ile Amerika'ya gelen baz? Türk ö?renciler saati 2.5 dolardan günde 16 saat köle gibi çal??t?r?l?yor. geçen sene 5 binin üzerinde araç çal?nd?, 166 ev veya i?yeri kundakland?.

nereye gidersen git minimum 7 dolar diye biliyordum saatlik ücreti

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

[QUOTE=sucre;94626]
    Alýntý n3co_ Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ma?durlar?n a?z?ndan Work and Travel rezaletleri

Work And Travel (Çal?? ve Gez) program? ile Amerika'ya gelen baz? Türk ö?renciler saati 2.5 dolardan günde 16 saat köle gibi çal??t?r?l?yor. geçen sene 5 binin üzerinde araç çal?nd?, 166 ev veya i?yeri kundakland?.

serverlar 2.5 dolar civar? bir rakama çal???yor
    bildi?im kadar?yla kaçaklar da 5 dolara çal???yor.

Tecrübe Puaný
    10

Sirketlerin biletler icin yaptigi yeni bir kunta kinte olayi ogrendim.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

neymiş break bizle de paylaşabilir misin? ben gecen sene şirketten aldım bileti ama mil kazandıran bi kart aldım bu sene kendim alıcam kartımla.
    I made a promise never to settle...

Tecrübe Puaný
    10

Ucuza saglayan bir firma tarafindan biletleri saglamislar fakat ogrencilere baya fazladan satmislar.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

hmmm.. tahmin etmiştim aslında. etinden sütünden, nesi varsa osundan faydalanmak diye buna denir işte.
    I made a promise never to settle...

Tecrübe Puaný
    10

Rakamlar 200 Euro falan az buz degil.

Efsane Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý sucre Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

ben garsondum, 2.13tü saatlik ücret. Ama beraber çal??t???m?z Amerikal?lar da ayn? ücreti al?yordu.

Ayr?ca ?u Zaman'?n haberinden farkl? bir yakla??mdalarm?? gibi anlad?m ben olay? ama...
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bizim insan?m?z kaz?klanmaktan zevk al?yor,
    böylesi de wat'a en çok ö?renci gönderiyor

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

umarım oraya gittiğimizde mağdur olmayız. sanırım biraz endişe var bende

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý nosferatu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    umar?m oraya gitti?imizde ma?dur olmay?z. san?r?m biraz endi?e var bende
    Orada ma?dur olup olmayaca??n Türkiye den belli oluyor asl?nda,
    ?irket seçim yönergesini okursan yarar?na olacakt?r.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý break Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    vay vurguncular vay... ama bir üniversite ö?rencisi olarak bunlara kananlarda da suç var... 200 euro personel masraf?n? zor ç?kar?r o mesafedeki bir uça??n
    FOREVER TCDD Smile For AMTRAK
    CEDAR POINT RESMI E-MAIL: international@cedarpoint.com

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    0

sak?n wat ile amerikaya gelmeyin

büyük bi saçmal?k .. iyice ara?t?r?p ogrenmezsen ortada kal?rs?n tabi ben ba?vurmadan once istanbulda 15tane firma gezdim hepsiyle detayl?ca konu?tum ama bi arkada??m ad?n? vermek istemedi?im bir firma gezmi? adam bunu kand?rm?? simdi central park'a ayda 10000 dolar kazanmaya pedicabe gidiyor (!) ilk gezdi?i firmayd? ve direkt kaydoldu.. çok kazanmas?n? isterim ama boyle sazanl?k yap?p atlad? bence sonu iyi olmayacak .. iddialar çok komik çünkü

-sen oraya gitti?inde pedicabi ogrenmen için ilk 1 hafta biz senle pedicabe ç?k?caz
    -i?i kapana kadar maddi destek de bulunucaz
    -i?i k?v?ramad?n m? hemen daha iyi bi i?e sokucaz

geçeceksin bu i?leri...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý el_edebi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    vay vurguncular vay... ama bir üniversite ö?rencisi olarak bunlara kananlarda da suç var... 200 euro personel masraf?n? zor ç?kar?r o mesafedeki bir uça??n
    Yanl?? anlad?n san?r?m.
    Adamlar 600euro ald?klar? bileti 800 eurodan satt?lar.
    Buna kanan ö?renci say?s? da 900 malesef

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý Bellagio Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yanl?? anlad?n san?r?m.
    Adamlar 600euro ald?klar? bileti 800 eurodan satt?lar.
    Buna kanan ö?renci say?s? da 900 malesef
    ben de mi yapsam böyle vurgunculuk 5 ki?iyi kand?rsam wat masraf?m ç?k?yor. hiç ara?t?rmadan soru?turmadan ?u i?e ba?l?yorlar ya sinir oluyorum. bazen müstehak m? acaba diyorum da vicdan?m elvermiyor i?te öteki tarafta cezas? büyük.
    FOREVER TCDD Smile For AMTRAK
    CEDAR POINT RESMI E-MAIL: international@cedarpoint.com

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý el_edebi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ben de mi yapsam böyle vurgunculuk 5 ki?iyi kand?rsam wat masraf?m ç?k?yor. hiç ara?t?rmadan soru?turmadan ?u i?e ba?l?yorlar ya sinir oluyorum. bazen müstehak m? acaba diyorum da vicdan?m elvermiyor i?te öteki tarafta cezas? büyük.
    Kand?rmaman hata zaten ,
    bizim insan?m?z kaz?klanmaktan haz al?yor ,
    rakamlar da bunun kan?t?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

(Yanlış anlamadıysam) saati 2.5 dolarlık işi kabul edip giden hiç yakınmasın zaten. 2.5 dolar ne ya asgari ücret saati 7.25 dolar zaten ABD'de. Ücret dışındaki iş koşulları ve kalacak yer sorunları da gideceğiniz şirketi iyi seçmekle çözebilirsiniz. Bu işten gerçekten büyük paralar kazanılıyor bunu görende WAT şirketi açıyor. Şirket çöplüğü oluşmaya başladı. Bu konuda araştırmayan kandırılmaya hazır kişilerde bu şirketlerin tuzağına düşÃ¼yor. Verilen vaadler doğru çıkmadığında şirketi dava edebilirsin ama güzel bir yaz geçirmek yerine tüm yazını zehir etmeden WAT yapabilmek de yine senin elinde. Yakınmak yersiz bu dediğim konular yüzünden sorun çekiliyorsa. Onun dışında tabiki sorunlar olabilir ama WAT'ı direk kötülemek çok yanlış bir tutum.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý Cesc Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    (Yanl?? anlamad?ysam) saati 2.5 dolarl?k i?i kabul edip giden hiç yak?nmas?n zaten. 2.5 dolar ne ya asgari ücret saati 7.25 dolar zaten ABD'de. Ücret d???ndaki i? ko?ullar? ve kalacak yer sorunlar? da gidece?iniz ?irketi iyi seçmekle çözebilirsiniz. Bu i?ten gerçekten büyük paralar kazan?l?yor bunu görende WAT ?irketi aç?yor. ?irket çöplü?ü olu?maya ba?lad?. Bu konuda ara?t?rmayan kand?r?lmaya haz?r ki?ilerde bu ?irketlerin tuza??na dü?üyor. Verilen vaadler do?ru ç?kmad???nda ?irketi dava edebilirsin ama güzel bir yaz geçirmek yerine tüm yaz?n? zehir etmeden WAT yapabilmek de yine senin elinde. Yak?nmak yersiz bu dedi?im konular yüzünden sorun çekiliyorsa. Onun d???nda tabiki sorunlar olabilir ama WAT'? direk kötülemek çok yanl?? bir tutum.
    Tip'le çal???lan i?lerde 2.5 dolar veriyorlar.
    Bizim ?irketlerimiz adam gibi çal??mak yerine ,
    pazarlama stratejileri geli?tirdi?i için durum böyle.

Bir gidiyorsun ofis bembeyaz , gösteri?li , kurumsal bir hava var,
    yaz?n ba??na bir durum geldi?inde nedense ula?am?yorsun yada
    ula?san bile tersleniyorsun

?nsanlar yava? yava? ak koyun kara koyun ayr?m?na geldi ,
    günü kurtarma amac? güden acentalar teker teker kapan?yorlar.
    ??in özünü kavrayan WAT'? kötülemez zaten

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

Alýntý Bellagio Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bir gidiyorsun ofis bembeyaz , gösteri?li , kurumsal bir hava var,
    yaz?n ba??na bir durum geldi?inde nedense ula?am?yorsun yada
    ula?san bile tersleniyorsun
    dan??man?ma 6 ayd?r cep numaras?ndan an?nda ula??yordum..1 hafta önce cep.telefonlar?n? kald?rm??lar art?k sadece ofisten ula??l?yor..
    bizimkiler al??t?ra al??t?ra m? yap?yor yoksa

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Benim şirketim mükemmel o zaman ya. Tipli işlerde bile en düşÃ¼k ücret saati 7.25 dolar+tip'ti. Daha yüksekleri de vardı 8+tip, 8.5+tip gibi. Zaten işleri eleyip seçiyorlarmış müşteri ya da öğrencileri (hangisi daha doğru bir terim bilmiyorum) gönderecekleri işleri. Sadece sözde şirket olanlara kalıyor demekki o 2.5 dolarlık işler. Neyse umarım bu tip sorunlar herkesten uzak olur ve herkes güzel WAT deneyimleri yaşar.

EDIT: Şirketi araştırırken en doğru bilgiye daha önce o şirketle WAT'a giden ve o şirket adına öğrenci toplamayan kişilerden alınacak bilgilerle ulaşılabilir. Çünkü kişi başı 50 dolar kişilerden birinden bilgi almaya çalışırsanız en kötü şirketi becerebildiği kadar yüceltir. Ve şirketin kaç yıldır bu işi yaptığı da çok önemli bence.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Benim ?irketim mükemmel o zaman ya. Tipli i?lerde bile en dü?ük ücret saati 7.25 dolar+tip'ti. Daha yüksekleri de vard? 8+tip, 8.5+tip gibi. Zaten i?leri eleyip seçiyorlarm?? mü?teri ya da ö?rencileri (hangisi daha do?ru bir terim bilmiyorum) gönderecekleri i?leri. Sadece sözde ?irket olanlara kal?yor demekki o 2.5 dolarl?k i?ler. Neyse umar?m bu tip sorunlar herkesten uzak olur ve herkes güzel WAT deneyimleri ya?ar.
    7.25 + tip veren i?te muhtemelen tip yok denecek kadar azd?r
    Bütün "düzgün" acentalar zaten i?leri eleyerek seçiyorlar.

Ha baz?lar? var 5 tane sponsorla çal???yor,
    sonra bir gidiyorsun sana gönderdi?i i? listesindeki yüksek saat ücretli i?ler kaybolmu?.
    Sana "chair ride" kitlemeye çal???yor yada elinde bo? kalan i?lere yerle?tirmeye çal???yor.
    Misal Gap outletlerde 2009da haftal?k 20 saate kadar dü?tü?ü oldu.

Söylenecek çok ?ey var ama yeri buras? de?il ,
    elinde internet gücü olan firmalar nas?l olsa sildiriyorlar

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

çok fazla hokkabaz war öff öff !!

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Ben 2008 yaz?nda oradayd?m beni köle gibi çal??t?ramazs?n?z dedim Sponsor ?irket i?i b?rak?rsan vizeni iptal ettiririz yakaland???n yerde s?n?r d??? edilirsin dedi. ?imdi soruyorum sizlere ben o gün orada bir Amerikal? ile e?it ?artlarda m?yd?m ? Work and Trouble modern köleliktir 4500 dolardan fazla para harcad?m orada kazand???m anca orada karn?m? doyurmaya yetti ben 4500 dolara zaten 3 ay orada geçinirim ne diye bide kölelik yapay?m ki al?n turist vizesini gidin.Ve o gün için ben türk watç? lar?n içinde ?ansl? say?labilirdim florida da miami de kumsalda günlerce yatan iki gözü iki çe?me Türkiye ye dönenler vard? Konsolosluk e?er takip ediyorduysa orda ma?dur olan gençlere bir i? bulsayd?

Efsane Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Benim ?irketim mükemmel o zaman ya. Tipli i?lerde bile en dü?ük ücret saati 7.25 dolar+tip'ti. Daha yüksekleri de vard? 8+tip, 8.5+tip gibi. Zaten i?leri eleyip seçiyorlarm?? mü?teri ya da ö?rencileri (hangisi daha do?ru bir terim bilmiyorum) gönderecekleri i?leri. Sadece sözde ?irket olanlara kal?yor demekki o 2.5 dolarl?k i?ler.
    Bellagio'nun dedi?i gibi 7-8+tip olan i?lerden genellikle fazla tip kazanamazs?n. Ayr?ca saatlik ücreti 2-2.5 olan i?ler kötü anlam?na gelmez. Örne?in, i?lek ve biraz pahal? bir restaurantta (genelde sahillerde olabilir) garsonluk yaparak tek shiftte(5-6 saatte) 200-300 dolarlara kadar kazanabilirsin. Saatlik ücretin 2-3 dolar olmas?na ra?men...
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý fastdemir Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ben 2008 yaz?nda oradayd?m beni köle gibi çal??t?ramazs?n?z dedim Sponsor ?irket i?i b?rak?rsan vizeni iptal ettiririz yakaland???n yerde s?n?r d??? edilirsin dedi. ?imdi soruyorum sizlere ben o gün orada bir Amerikal? ile e?it ?artlarda m?yd?m ? Work and Trouble modern köleliktir 4500 dolardan fazla para harcad?m orada kazand???m anca orada karn?m? doyurmaya yetti ben 4500 dolara zaten 3 ay orada geçinirim ne diye bide kölelik yapay?m ki al?n turist vizesini gidin.Ve o gün için ben türk watç? lar?n içinde ?ansl? say?labilirdim florida da miami de kumsalda günlerce yatan iki gözü iki çe?me Türkiye ye dönenler vard? Konsolosluk e?er takip ediyorduysa orda ma?dur olan gençlere bir i? bulsayd?
    Bu ?artlar alt?nda döndükten sonra ne yapt?n?
    ?irketini yada sponsorunu konsoloslu?a ?ikayet ettin mi?
    Dava açt?n m? yada tüketici mahkemesine ba?vurdun mu?

Yoksa sadece lanet olsun wat'a diyerek mi yetindin

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)