Work and Travel
Toplam 29 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 29 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ingilizceyi geli?tirmek;

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Standart ingilizceyi geli?tirmek;

Gitmeden ?ngilizcemi mümkün oldu?unca geli?tirmek istiyorum ve bunu nas?l yapabilece?im hakk?nda ara?t?rd?m ve ç?kan sonuçlar? payla??yorum;

ingilizce film,dizi izlemek: çokca tavsiye edilen bir yöntem izledikçe konu?malar bir ?ekilde fark?nda olmasak ta akl?m?zda kal?yor. Hatta mümkünse ?ngilizce altyaz? ile izlemek çok daha iyi en ba?ta pek bir ?ey anlayamasak yada yaz?n?n h?z?na yeti?emesek te zamanla insan al???yo ve anlamaya ba?l?yo. Güzel bir yöntem bence

sözlük olu?turma:amerikada konu?urken bir ?eyi anlatamad???m?zda kelime bilgisi önemli olacak. Bunun için mümkün oldu?unca i?imize yarayacak kelimeler ezberlemeliyiz.ben küçük bir not defteri ald?m ve A harfinden ba?lay?p i?ime yarayacak ve bilmedi?im kelimeleri yazmaya ba?lad?m.tabiki her bilmedi?im kelimeyi yazm?yorum.bu ?ekilde yazman?n imkan? yok: ) sadece muhtemelen kar??ma ç?kacak kelimeleri yaz?orum.

chat yaparak: chat yaparak ta ?ngilizcemizi geli?tirebiliriz. Hiçbir üyelik yada email adresi istemeyen Language Learning with Livemocha | Learn a Language Online - Free! adl? sitede direk konu?maya ba?lan?l?yor ve ücretsiz.

bbc ?ngilizce dersi:günlük ya?amda ?ngilizce ad?yla yap?lm?? 20 bölüm ve 259 dersten olu?an bir site tamamen ücretsiz. havaalan?na giri?ten amerikada ya?ayaca??m?z ço?u durumdaki konu?ma diyaloglar?n? içeriyor.
    BBC Turkce - ?ngilizce Dersleri

ikili yada grup konu?malar?: bir ço?umuz yazarken bi s?k?nt? çekmesek bile konu?mada zorlan?yoruz. Bunu çevremizde ?ngilizce bilen bi insanla mümkün oldu?unca ?ngilizce konu?malar yaparak belirli bi pratik yapabiliriz en az?ndan üstümüzdeki gerginli?i atmam?zda yard?mc? olur.

ingilizce yaz?,gazete dergi okumak: ?ngilizce yaz?lar? sesli okuyarak telaffuzumuzu geli?tirebiliriz ve telaffuzunu bilmedi?imiz kelimeleri ö?renmeye çal???r?z.

ingilizce kurslar?: tabi mkan varsa ?ngilizce kurslar? yada konu?ma derslerine gitmek te faydal? olacakt?r. Yabanc? hocalarla ?ngilizce konu?up, daha düzgün bir aksan kullanma ?ans?m?z olur.

benim bulduklar?m bunlar, herkez uygulad??? yöntemi ve deneyimli watc?lar da görü?lerini pala??rsa daha da iyi olur

söylemeden de geçemeyece?im bence en iyi yöntem, e?er imkan varsa türkiyede yabanc? bir sevgili yapmak

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

ben film dizi izleyerek kendime katkı yapıyorum. dinlediğim şarkıların da sözlerine bakıyorum arada, ne demiş adamlar diye. arada bilmediğim kelimeler çıkınca da üç beş bişey öğrenmiş oluyorum. çaba göstermek şart.
    helecan küpü

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

bunların hepsini yapıyosan helal sana ama en güzeli dili yerinde öğrenmek..inanın gittiğiniz zaman anlıycaksınız..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

hepsini yapmakla hiçbirini yapmamak arasındayımen iyisi gittiğin yerde öğrenmek demişsin haklısın Bosna-hersek te bunu tecrübe ettim ama amerikada 3 ay gibi kısıtlı bi süre kalacağız bunun ilk haftalarının insanlarla konuşmaya çalışarak afallayarak öğrenerek değil de direk konuşarak başlamak istiyorum

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

2. hafta dökülüosun zaten merak etme..yeter ki etrafında hep amerikalı çalışanlar olsun..konuşmak zorunda kalasın..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

great escape six flags ta çalışacağım orda türk fazla varmış ama mümkün olduğunca yabancılarla iletişim halinde olmaya çalışacağım. ben şimdidn şöyle yaparım falan diyorum ama martta vize görüşmem var daha

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

eğlence parkları türk çok...zaten onlarla kalcaksın yüksek ihtimal..sen ne yap et yabancılarla ortamda kur orda..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı CaMuR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e?lence parklar? türk çok...zaten onlarla kalcaks?n yüksek ihtimal..sen ne yap et yabanc?larla ortamda kur orda..
    Kesinlikle sana kat?l?yorum.
    Yine de 50 türk varsa 250 tane de yabanc? ve amerikal? var.
    Olay ki?ide bitiryor

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

benimde hedefim öyle yapmak

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

film izlemek en iyi yontemlerden biri.
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

sabah akşam film,dizi izliyorum artık umarım yararını gidince göreceğim

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

ing altyazılı izlemekte gayet yararlı..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

teşekkürler hocam bilgiler için

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

altyazının bikaç saniye erken ya da geç gelmesini ayarlarsanız, karakterin ne diyeceğini tahmin etmek de eğlenceli oluyor. zaman zaman tuttursam da genelde benim seçtiklerimden farklı kelimeler kullanıyolar
    helecan küpü

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı varyok Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    altyaz?n?n bikaç saniye erken ya da geç gelmesini ayarlarsan?z, karakterin ne diyece?ini tahmin etmek de e?lenceli oluyor. zaman zaman tuttursam da genelde benim seçtiklerimden farkl? kelimeler kullan?yolar

aynen.o da yararl? bi yöntem

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

aynen öyle..
    @sucre
    burda yardımcı olmak için varız hepimiz..ama şiddetle ing altyazı tavsiye ediyorum...ing kitap okuyun dicem ama millet olarak türkçe bile okumyoruz, ing ne kadar okunur bilemicem..

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Bs playerden ingilizce alt yaz? türkçe üstyez?l? izlemek en iyisi ingilizceyi 3-4 sn geriden gelsin süper olur. beni prison break kurtard? abd de en az?ndan anl?yosun ama cevap veremiyosun.

?ngilizce ö?renimi için aranan mucize

Fatma Özdemir'in haberi

Öyle bir ?ngilizce Kursu ki sadece 6 ay sürüyor. Kurs bitti?inde siz ?ngilizce konu?abilmenin yan? s?ra çeviri de yapabiliyorsunuz. Üstelik ister tek kelime ?ngilizce bilmeyin, ister üst düzey ?ngilizce bildi?inizi iddia edin hiç fark etmiyor.

Hiç ?ngilizceyi bilmeyen ö?renciler haftada yaln?zca 4 saatlik bir e?itimle (ve yan? s?ra hafta boyu yapacaklar? ödevlerle) 6 ayda okuma, anlama yazma ve konu?ma düzeyinde ciddi bir seviyeye geliyorlar.

"Bo? verin bunlar?, bana s?navda ba?ar? garantisi verebilir mi, o önemli" diyorsan?z ?a??rabilirsiniz ama o garantiyi de veriyor bu kurs.

KPSS'DEN 70 TOEFL'DEN 300 PUAN GARANT?S? VER?YOR

Kursun ö?retmeni 6 ayl?k kurs sonunda KPDS'den 70 ve üstü, TOEFL'dan ise 300 tam puan üzerinden 215 ve üstü puan alma garantisi veriyor. Çünkü zaten bu kursu bitirdi?inizde ö?rendi?iniz ?ngilizce ile s?radan ?ngilizce konu?an biri de?il, kelimenin tam anlam? ile ?ngilizce uzman? oluyorsunuz.

?ngilizce ö?renmenin zorluklar?n?, s?k?nt?lar?n? bilenler ve bu u?urda o kurs senin, bu kurs benim gezip emek sarf edenler çok iyi anlayacak ki bu vaat adeta bir mucize gibi görünebilir pek çok insana.

E??T?M DÜNYASINA MEYDAN OKUYAN ADAM

Peki, kim bu müfredat? geli?tiren ve böylesine büyük iddia ile e?itim dünyas?na meyrdan okuyan insan?

Önce onu tan?yal?m isterseniz, sonda da müfredat?n?.

Ad? Mustafa Özay. ?ngilizce e?itmeni. ?ngilizce ö?renimi konusunda mevcut tüm müfredatlar?n yanl?? veya yetersiz oldu?unu belirtiyor ve kendi geli?tirdi?i müfredatla ö?rencilere haftada 4 saat e?itim vererek 6 ay sonra onlar? çeviri yapacak düzeyde ?ngilizce ö?retiyor.

Ö?retiyor diyoruz çünkü bugüne dek ö?renemedim diyen ö?rencisi yok.

??TE O TAAHHÜTNAME

Bu taahhütname mütercim tercüman yeminli çevirmen Mustafa Özay taraf?ndan verilen ?ngilizceden Türkçeye , Türkçeden ?ngilizceye ve ?ngilizceden ?ngilizceye çeviri formasyonu programlar?yla ilgilidir. ?? bu taahhütname ile Mustafa Özay verdi?i program sonunda al?nan teorik ve uygulamal? formasyon nihayetinde programa kat?lacak olan kat?l?mc?lara en ba?ta bu taahhütnameyi noter huzurunda yapt?rmalar? ve bir nüshas?n?n kendilerinde bir nüshas?n?n Mustafa Özay da ve bir nüshas? noterde kalacak ?ekilde ve durumunda girecekleri ister yurt d???nda ister Türkiye de bir dil s?nav?nda a?a??da örnek olarak verilen herhangi bir dil s?nav?nda yine a?a??da verilen puan baremlerinden 1 puan bile a?a??da not olarak puan almalar? durumunda hem o ana kadar vermi? olduklar? ücretin hem de noterlik masraflar?n?n kendilerine ayn? ?ekilde ve eksiksiz olarak geri ödenmesiyle ilgili bir sözle?meyi iki tarafl? olacak ?ekilde kabul etmektedir.

PROGRAM SÜRELER?

Program süre olarak haftada 4 saat ve haftada 1 gün 4 er saat olmak üzere toplam 6 ay 24 hafta ve 24*4 = 96 saat art? 4 saat toplam 100 saattir. Matematiksel olarak her ay?n 4 hafta her haftan?n 7 günden oldu?u dü?ünülürse 1 ay 4*7 = 28 gün net ve 4 haftada 4 saatten 16 saat yapmaktad?r. 1 ay?n sadece ?ubat ay? d???nda ve bu ay?nda 4 senede bir 29 gün oldu?u dü?ünülürse 28 gün olamayaca?? 30 ve 31 günlük süreler oldu?u dü?ünülürse , program?n süre olarak en az bir ?ubat ay?n? içine ald???n? dü?ünürsek geriye 5 ay kalmaktad?r. Bu aylardan 2 sinin 31 ve üçünün 30 günlük ay sürelerini içerdi?ini dü?ünürsek 30-28 = 2 ve 31-28 = 3 günlük farklar günde 2 saatten 2*2 = 4 ve 2*3 = 6 saatlik süreler tutmaktad?r. Toplam 10 saatlik miktar?n en az 4 ve en fazla 10 saat eklendi?ini dü?ünürsek program en az 96 art? 4 100 ve 96 art? 10 106 saat tutmaktad?r.

PROGRAM KAPSAMI

Program temelden en ileri düzey olmak üzere bütün teorik yap?sal ve altyap?sal özellikleri kapsamaktad?r. Program kapsam?nda belirli bir saatten sonra haftada 4 sayfa olmak üzere toplam 100 sayfa literatür çal??mas? verilecek ve bu çal??malarda 50.000 ile 100.000 aras?nda kelime veya terim geçmektedir ve kat?l?mc?lara bu kelime veya terimler taratt?r?lmal?d?r. Program kapsam?nda 2 tane yard?mc? kitap Thomson ve Martinetin ?ngilizce dilbilgisi ve Gürkan Tanyerinin ?ngilizce dilbilgisi kitaplar? ilki program?n % 40 ?nda ba?lay?p sonuna kadar di?eri program?n % 75 inde ba?lay?p sonuna kadar olacak ?ekilde konu konu özet raporu çal??mas? kat?l?mc?lar?ndan istenecek olan ve onlar?n yaz?l? olarak getirecekleri kitaplard?r.

KATILIMCILARDAN ?STENECEKLER

Kat?l?mc?lar?n her günkü program saatlerine geçerli ve yaz?l? bir mazereti olmalar? d???nda mutlaka kat?lmak zorundad?r. Verilen program?n tamamen yap?sal formasyon bilgisi içerdi?inden her saat ve konu hem kendinden önceki hem de kendinden sonraki saat ve konuyla ba?lant?l?d?r. Bu yüzden her saat girilmesi gerekir ve mazeretini yaz?l? olarak verenler daha sonra ayn? konuyu gören ba?ka grupta telafi etmek zorundad?r. Program?n belli bir saatinden sonra bu 7. saat oluyor, program sonuna kadar 50 ile 80 aras?nda quiz ismi verilen küçük s?navlar yap?lmaktad?r. Bu s?navlarda geçme notu 100 üzerinden 85 puand?r. Ö?renci mutlaka 85 puan? geçmek zorundad?r. Ve konu devaml?l??? için s?n?f?n yar?s?n?n geçmesi gerekmektedir. S?n?f?n yar?s? geçmedikçe konu anlat?lmamakta ve geçinceye kadar s?nav yap?lmaktad?r. S?n?f mevcudu 12 ve üzerindeyse s?n?f?n yar?s?n?n geçmesi konu devaml?l??? için yeterlidir. Örne?in 15 ki?ilik bir grupta 8 ki?i 16 ki?i ise yine 8, 14 7 gibi.. grup say?s? 12 nin alt?nda ise performans de?erlendirmesi yaparken 12 ki?ilik bir grupmu? gibi yap?l?r. Kat?l?mc?lardan her gün için bir sonraki ders getirmek üzere raporlar istenmektedir. Raporlarda getirmeme veya geciktirme lüksü yoktur.

KATILIMCILARDAN BEKLENENLER

Kat?l?mc? her konu veya uygulama saatine yaz?l? mazereti olmad?kça girmek zorundad?r. Çünkü konuya girmemek kendisinden sonraki konulardaki bilgilerin ö?renilmesinde de eksiklere yol açar. S?navlara girmemek ise performans de?erlendirmesini imkans?z k?lar. Yaz?l? mazeret bildirenler paralel bir gruba girip ayn? konuyu görmek zorundad?r. Ödevleri eksiksiz bir ?ekilde yapmak zorundad?r. Her yap?lan s?navda mutlaka 85 almak zorundad?r. Bunlar olmadan taahhütnamenin geçerli olmas? imkans?zd?r. Bu a?amadaki kat?l?mc? istedi?i an program? b?rakabilir. Kat?l?mc?lar her dersin raporunu di?er ders getirmek zorundad?r. S?navlarda geçme notu % 85 dir. Konu devaml?l??? için s?n?f?n yar?s?n?n % 85 almas? gerekmektedir. Bu oran ve say?lar sa?lanmad?kça konu anlat?lmaz ve s?navlara devam edilir. Program?n tamam? bittikten sonra ortalama hesaplanacak ve ortalamas? 85 in alt?nda olanlara ne kadar konu ve s?navlar? puan?n? 85 in alt?na çektiyse konu say?s?na göre 2 hafta ile 4 hafta aras?nda süre verilip, tekrar s?nava girmesi istenir veya o anda o konular? gören gruplar varsa o gruplarda konuyu bir daha görüp s?nav olur ve geçinceye kadar o ?ekilde devam eder. Yani program? bitiren herkes % 85 ile bitirmek zorundad?r.

HAK VE SORUMLULUKLAR

Program? veren Mustafa Özay ?n hak ve sorumluluklar? , program? normal seyrinde vermek, üstte anlat?lan program kapsam?ndaki tüm bilgiyi tam olarak aktar?p performans de?erlendirmelerini hakça ve eksiksiz yapmak, mazeret bildirmeden kat?l?mc?lar? zorda b?rakmadan program? bitirmek ?eklinde özetlenebilir. Kat?l?mc?lar?n hak ve sorumluluklar? yine yukar?da belirtildi?i gibi konu ve uygulama saatlerine mazeretsiz ve keyfi durumlar olmadan girmek ve programla ilgili yükümlülükleri gerçekle?tirmektir.

………… YILI

PROGRAMI VEREN MUSTAFA ÖZAY
    ÜCRET?: ...............

?MZA:

ADRES:

TELEFON:

KATILIMCI

?S?M:

SOY ?S?M:

TELEFON:

ADRES:

?MZA:

Ö?RENC?Y? ÖNCE NOTERE GÖNDER?YOR

Günde ortalama 200 - 250 sayfa, bugüne dek yakla??k 25.000 sayfa çeviri yapan Özay pek çok kitab?n Türkçeye çevrilmesini sa?layan isim. Üstelik matematik, TIP ve teknik sahalarda özel sözlük bilgisi gerektiren terimlerle dolu çeviriler bunlar. Özay, bu denli seri çeviri h?z?na kendi ?ngilizce yöntemini ke?fettikten sonra ula?t???n? söylüyor.

Formel e?itimini ODTÜ Matematik Bölümünde tamamlad?ktan sonra iki y?l da Ankara Üniversitesi Latin Dili ve Edebiyat? Bölümünde e?itim gören Mustafa Özay, Eski?ehirli bir mütercim iken ke?fetti?i müfredatla ?ngilizce ö?retimine el at?yor ve ünü k?sa zamanda Türkiye s?n?rlar?n? a??yor.

Tabi akla ilk gelen soru ?u: Özay'?n özel zekas? bunu sa?lam?? olamaz m?? bu yöntem herkes üzerinde ayn? derece etkili olabilir mi?

Fakat, görünen o ki yöntem ?u ana kadar Özay d???nda uygulanan herkes üzerinde ayn? ?ekilde etkili olmu?. Çünkü ?u ana kadar kurs gören herkes ?ngilizce ö?renmi?.

Zaten Mustafa Özay yönteminden o kadar emin ki kendisine ?ngilizce ö?renmek için gelen herkesi önce notere gönderiyor. Ve metnini yan tarafta gördü?ünüz taahhütnameyi imzalat?yor. Noterden bu taahhütnameyi imzalamay? kabul etmeyene de ders vermiyor...

Taahhütnameye göre, kurs sonunda vaad edilen puanlar al?nmazsa, noter masraflar?yla birlikte kurs ücreti ö?renciye geri ödeniyor.

'KUR S?STEM? OYALAMACA' D?YOR

Mustafa Özay'?n ke?fedip geli?tirdi?i e?itim yönteminde kur yok. Mustafa Özay ?ngilizce e?itiminde kur sistemine kökten kar??. Kur sisteminin faydas?z ve oyalamadan ibaret oldu?unu savunuyor. Yani bir anlamda ?ngilizce kursu verenlerin ö?rencilerinden daha fazla para kazanabilmek için ba?vurduklar? bir yöntem bu, Özay'a göre.

"?ngilizce ö?retiminin az?, ço?u, ?u seviyesi, bu seviyesi olmaz" diyor Özay, kendisinin kursu haftada 4 saatle ve toplamda 6 ayla s?n?rl? oldu?u için bu konuda rahatl?kla meydan okuyor e?itim camias?na.

?NG?L?ZCE KONU?MAK ?Ç?N ?NG?L?ZCE DÜ?ÜNMEK GEREKM?YOR

Özay, pek çok ki?inin savundu?u, "?ngilizce konu?mak için ?ngilizce dü?ünmek gerek" tezine de muhalif. Ona göre Türkçe dü?ünmek yeterli. Hatta insan Türkçesini kurmad??? cümleyi ?ngilizceye çeviremez.

"Benim öz dilim Türkçe, onun d???nda ba?ka bir dille dü?ünmem mümkün de?il. Bu insan?n fiziki yap?s?na ayk?r?. Ben Türkçe dü?ünür, onu ?ngilizce ile ifade ederim" diyor

MUC?ZEV? B?R METOT DE??L

Özay'?n ?ngilizce kursu tabi ki mucizevi bir metot de?il. Bilgi ö?renciye ??r?nga ile verilmiyor.

Ancak Türk ve ?ngilizcenin gramer ve cümle yap?lar?ndan yola ç?karak en kolay yoldan ve sürekli tekrar ile ö?renmeyi peki?tiren bir metot bu.

Sistem, haftada 4 saatlik e?itim esnas?nda kursta ö?retileni hafta boyu tekrarlamak ve o dersin raporunu bir sonraki hafta getirmek ?eklinde i?liyor.

Toplam 100 saatlik müfredat ile ö?renciye 20'nin üzerinde bran?ta literatür taramas? yapt?r?larak ö?rencinin 80.000 ile 100.000 civar?nda ?ngilizce kelimeye a?ina olmas? sa?l?yor.

S?navlarda geçme notu 100 puan üzerinden 85 oldu?u için, zaten ?ngilizcenin tüm yap?sal ve altyap?sal özelliklerini 20 farkl? bran?ta 100.000 kelime ve terim içeren okuma metinleriyle birlikte 85 ortalamayla bitiren kursiyerler için KPDS, TOEFL veya ?ngilizce yeterlilik s?nav? (Proficiency) tarz? s?navlar çerez gibi kal?yor.

YA?AR ?L?KS?Z ?LE ?DD?AYA G?RD?LER

Sistemi duyunca konuya bal?klama atlayan sitemizin Genel Yay?n Koordinatörü Ya?ar ?liksiz, hemen her konuda oldu?u gibi bu konuya da bilimsel ?üpheyle yakla??yor ve ilginç bir test öneriyor.

"Benim ?ngilizce ö?renmek için sergiledi?im çabay? bir e?ek sarf etse ?ngilizce an?r?rd?" der ?liksiz s?k s?k.

En çok da yar?m yamalak ?ngilizcesi ile haberi okuyup, alg?lamaya çal???rken zorland??? zamanlarda sözlüklere ve çeviri programlar?na sald?r?p, çaresiz kal?nca, Hakan ya da Faik'ten yard?m istemek zorunda kald???nda kullan?r bu a?z?na pelesenk olmu? cümleyi...

Konuya bal?klama atlamas?n?n nedeni o çaresizli?i bir daha ya?amamak istemesi hiç ?üphesiz.

Ve diyor ki Mustafa Bey'e, "Belki de ?u ana dek ö?renim görenler ay?p olmas?n. cahil görünmesin diye paralar?n? geri istememi?lerdir. Test edelim. Ben ö?renirsem herkes ö?renir bu kesin" diyor.

Bunun üzerine Mustafa Bey, meydan okumay? kabulleniyor ve editörümüzü olu?turulacak grubun içinde yer almaya ça??r?yor.

Bakal?m 40 ya??na kadar ?ngilizce ö?renmek için ç?rp?nan ama bunu ba?aramayan editörümüz bu kez ba?ar?l? olabilecek mi?

ZORLANAN ÇIKMAZ MI?

Mustafa Özay, "?u ana dek ö?renmeyen ö?reniciniz yok, peki hiç zorlanan olmad? m??" ?eklindeki sorumuzu bak?n nas?l cevapl?yor:

“Kursiyerler ilk geldiklerinde kafalar?nda kocaman bir soru i?areti oluyor. Acaba ö?renebilecek miyim? Ancak sizi temin ederim ?u ana dek, ?ngilizcenin ?'sinden haberi olmayan arkada?lar sadece ilk 7 saat sonunda, 'Ekonomik tablolar?n göstergeleriyle ilgili bulgular?n enflasyon endikatörü üzerindeki etkileri...' ya da 'Uzun insanl?k tarihindeki bu geli?melerin sonuçlar?yla ilgili ara?t?rmalardaki hatalar..' benzeri cümle parçac?klar?n? alg?layabiliyor, k?sa bir süre sonra da bu cümle parçac?klar?ndan olu?an cümleleri kurmaya ba?l?yorlar. ?lk geldiklerinde kafalar?nda yer alan soru ve tereddütler, heyecan ve gayrete dönü?üyor.

?u ana dek gelenler aras?nda Say?n ?liksiz gibi y?llarca bu dili ö?renme te?ebbüsünde bulunan ama ba?aramayan, hatta ba?ar?p da yetersiz bulup, ilerletemeyenler de oluyor. Onlar, hiç ?ngilizce bilgisi olmayanlar?n k?sa sürede ula?t?klar? noktalar? gördüklerinde; "Biz y?llarca bo?una bu kadar çaba sarf ettik" diye hay?flan?yorlar.

Ö?RENMEN?N YA?I VAR MI?

?nsan?n her ya?ta ?ngilizce ö?renebilece?ini savunuyor Mustafa Özay ve buna kendisini örnek gösteriyor. ?öyle ki 30 ya??na kadar ehliyeti olmayan Özay, i?e motosiklet ehliyeti alarak ba?lam?? ve ?u anda TIR sürmesini sa?layacak E s?n?f? ehliyete sahip. Gereken tüm bilgileri ve araba sürme e?itimlerini, on binlerce sayfa çevirirken tamamlam??…

S?TES? DE ?DD?ALI: ?NG?L?ZCE B?TM??T?R

Böylesine kendinden emin ve iddial? ö?retim sitemine sahip Mustafa Özay’?n ?öhretinin her geçen gün artmas? ?üphesiz ?ngilizce E?itimi veren kurumlar? endi?elendiriyordur. Onlar da Mustafa Özay’?n müfredat?n? kullanmay? denerler mi bilinmez ama Özay sisteminden o denli emin ki e?itim faaliyetlerini duyurdu?u sitesinin ismi de kendisi kadar iddial?: ?ngilizce bitmi?tir: ?ngilizce Bitmi?tir

Konuyla ilgili geni? bilgi için siteden yararlanabilirsiniz. Siz de editörümüz Ya?ar ?liksiz gibi ?ngilizce derdinizin bitin bitmeyece?ini test eder misiniz bilinmez. Ama Ya?ar ?liksiz’in ?ngilizce alg?lama özrünün giderilip giderilemeyece?ini görmek için beklemek zorunday?z. Bakal?m editörümüzün bu alandaki cehaleti mi yaman, Mustafa Beyin gelmiy gelmi? tüm ?ngilizce ?itim Müfredatlar?na meydan okuyan sistemi mi?

(Haber 7)
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Arkada?lar kesinlikle tan?m?yorum yukar?da ismi geçen ?ahs?, hiç bir ba?lant?m yok. Lütfen reklam filan demeyin.Sadece tart??mak için yazd?m buraya. Madem böyle bir?ey var neden ABD ye gidiyoruz bizde gidelim bu kursa? Giden, tan?yan, kursa kat?lan var m?? Sizce bu kadar iddial? konu?mas?n?n sebebi ne?
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Forumda bu senede ingilizceden yak?nan bir sürü arkada? var yok vizede sorulan? anlamazsam heyecan yaparsam gibi.WASHBURN arkadas oldukca guzel bir derleme yapm?s ?k? y?l önce konuyu hortlatmakta fayda gördüm arkada?lar için.Özellikle BBC nin günlük ya?amda ingilizce dersleri 10 numara kesinlikle bakman?z? tavsiye olunur hadi kolay gelsin.

1-BBC - BBC Turkce - ?ngilizce Dersleri

2-www.livemocha.com dünyan?n her yerinden insanlar ile chat yapma ve 50-150 saat aras?nda dil kursu ücretsiz bir ?ekilde alabiliyorsunuz.

3-www.interpals.net var burada da yine chat yaparak pratik yapabilirsiniz.Sitede anl?k onl?ne say?s? dunyan?n her yer?nden 9000 e kadar ulasab?l?yor degerlend?rmekte fayda var.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

seviyelere göre bissürü ingilizce hikaye kitab? var. seviyenizi seçin ve kitab? al?n. odadayken SESL? SESL? okuyunca çok fazla faydas?n? görürsünüz.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Bir yabanc? dil ö?renirken bence en önemli ?ey duymak. Ne kadar iyi dil bilgisine sahip olursan?z olun duyam?yorsan?z hiç bir i?e yaramayacakt?r. Duymay? geli?tirmek için ?ngilizce altyaz?l? film izleyebilirsiniz, ya da ?ngilizce parçalar? sözlerini takip ederek dinleyebilirsiniz.

?ark?yla yabanc? dil geli?tirmek bana göre daha faydal? ve zevkli. Ba?larda bir parçay? dinlerken çok az kelimeyi seçebiliyordum, sonra kendi kendime karar ald?m dinledi?im her yabanc? parçan?n sözlerine bakarak takip etmeye ba?lad?m. Böylece duyma yetene?im geli?iyor ve kelime haznem geni?liyordu. Bunun ciddi anlamda faydas?n? gördüm ve daha sonra bu amaca hizmet eden bir program kullanmaya ba?lad?m,; Minilyrics. Parçay? dinlerken sözleri kar??s?n?zda senkronize olarak ak?yor, ne aç?p söz bak?yorsunuz ne de o anki i?inizden oluyorsunuz. Çok kullan??l? bir program.

Ben program? ekran?n alt k?sm?na yerle?tirdim, ne zaman ?ark? dinlesem sözler oradan ak?yor. Göz ucuyla takip ediyorum, faydas? oluyor.

?u an bu mesaj? yazarken önümden ?u ?ekilde ?ark? sözleri geçiyor:

?ark?lar? sürekli dinledi?iniz için, akl?n?za iyice kaz?d???n?z için yeni ö?rendi?iniz kelimeleri de unutma gibi bir ihtimal olmuyor. Kelime haznenizi geli?tirmek için ezber yapm?yorsunuz, ö?reniyorsunuz. Tavsiye ederim herkese, uzun vadede faydas?n? göreceksiniz.
    Konu rerere tarafından (26-05-2012 Saat 06:18 PM ) değiştirilmiştir.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Program? bende ind?rd? bakal?m te?ekkürler tavsiye için.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Aynen böyle bir?ey ar?yordum ,çok te?ekkürler

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Haz?r konu güncellenmi?ken bir sorum olucak biraz uzun ama
    ?imdi ben 2 y?ll?k üniversite okuyorum bundan öncede meslek lisesi okudu?um için ?ngilizce hiç yok denecek kadar az. Ben bu y?l 4 y?ll?k için tekrar s?nava girdim muhtemelen kazan?cam ama orada da tuhaf bir durum var ?ngilizce haz?rl?k yok matematik-fen haz?rl?k var. Duyma konusunda pek bi problem yok kelimeleri hemen ay?rt edebiliyorum ama anlayam?yorum dil bilgisi ve grammer hiç yok. bu sene de?ilde seneye kat?lmay? dü?ünüyorum wat'a acaba internetten kendimi geli?tirsem ne kadar etkili olur veya tavsiye edebilece?iniz görsel e?itim seti gibi bir?ey varm?.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı most Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haz?r konu güncellenmi?ken bir sorum olucak biraz uzun ama
    ?imdi ben 2 y?ll?k üniversite okuyorum bundan öncede meslek lisesi okudu?um için ?ngilizce hiç yok denecek kadar az. Ben bu y?l 4 y?ll?k için tekrar s?nava girdim muhtemelen kazan?cam ama orada da tuhaf bir durum var ?ngilizce haz?rl?k yok matematik-fen haz?rl?k var. Duyma konusunda pek bi problem yok kelimeleri hemen ay?rt edebiliyorum ama anlayam?yorum dil bilgisi ve grammer hiç yok. bu sene de?ilde seneye kat?lmay? dü?ünüyorum wat'a acaba internetten kendimi geli?tirsem ne kadar etkili olur veya tavsiye edebilece?iniz görsel e?itim seti gibi bir?ey varm?.
    ?öyle bir olay var. temelin sa?lam olmazsa i? daha zorla??r bence. maddi durumunu bilmiyorum fakat work and travel a ay?racak paran varsa, kursa da verebilirsin. biraz s?k?p bir ingilizce kursuna yaz?lman? tavsiye ederim. bir?eyleri oturtturduktan sonra üstüne koymak kolay olur fakat koyucak bir düzene?in olmad?m? onu profesyonel yard?m? yapmadan yapman biraz zor.

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

?ngilizce temeliniz olmal?.Kursa ne gerek var 2 ay yurtd???nda kal?n dili yard?r?rs?n?z diyenlere kulak asmay?n belki yard?r?rs?n?z ama temelsiz olur.Önünüze resmi bir belge geldi mi terimlerden hic bir?ey anlamaz kalakal?rs?n?z öyle.O yüzden önce kurs yap?p zaman ve kelime bilgi kal?plar?n?z? oturtmal?s?n?z.

Zaman?nda bunun s?k?nt?s?n? ceken biri olarak söylüyorum bende

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Ilk basta b? kend?n? dene www.liveocha.com s?tes?nden ard?ndan dayl?ght cd ler?ne bak ?nternette 70 saatl?k dersler var.
    Sonras?nda interpal.net gb? s?telerden bolca prat?k yap.

Ama b?r kurs kes?nl?kle sart hc deg?lse b?r doneml?k temel? oturtacak kadar.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Önerileriniz için te?ekkür ederim. Bir sorum daha olucak;
    Temel bilgilerden kast?n?z gramer, soru-cevap kal?plar?, cümle yap?s? gibi ?eyler heralde e?er öyleyse Kursa gidmiyebilirim belki bunlar? ba?ka birisinden takviye etsemde olurmu sizce?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ing?l?zcen?z varsa ustune koyarsan?z prat?k yapa yapa ?y?ce oturur ama yoksa allah kolayl?k vers?n )

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks