Merhaba arkadaslar kusura bakmayin yeni mesaj yazilmis ancak girmemistim ne zamandir o yuzden yeni gorebildim. Crater Lake tekrar Turkleri ise almaya baslamis duyuncaa forumuma goz atiyim dedim tabii 2010 dan sonra cok sey degisti hem sorulari cevaplamaya calisiyim hemde bir iki degisiklikten bahsediyim yemeklerin nasil oldugu sorulmus aslinda bu soru iki sekilde cevaplanabilir. Eger daha once amerikaya gitmemisseniz yemekler zaten bir hayal kirikligi olacaktir cunku en kaliteli guzel yemekler bile olsa bizim damak zevkimize cokta hitap etmiyor. O sebeple buyuk sehirlere gitmediginiz surece yemekler konusunda beklentileri minimumda tutmakta fayda var. Ikinci olarakta eger amerikan yemekleri icinde crater lake yemeklerinin kalitesine bakarsaniz o da o yil ki asci ile baglantili ama yemekler tabldot tarzinda orta kalitede ucret olarakta 4-6 dolar arasinda degisiyor son iki yilda buyuk degisiklikler olmadiysa boyle. Yemeklere katlanirsiniz yani sonucta en kotu hamburger vs yersiniz ama insanin cani arada kebap vs cekiyor artik 3 ay disinizi skicaksiniz amerikaya gitmenin bedeli
Sehre ulasim konusu hala cok zayif shuttle var haftada bir veya bazen iki kez ucretsiz sehre gidiyor. Gideceginiz sehir kucuk kasaba havasinda once alisveris merkezine sonra walmart gibi bir markete goturuyor sizi iste alacaklarinz neyse alip geliyorsunuz. Problem sehire gitmek 2 saat kadar suruyor tum gununuzun gitmesi demek ayrica aylik takvimi var panolara asilir ornegin ayin 7si pazartesi suraya gidilecek 9 da surda olun denir sonra o gun pazartesi calisiorsan yoneticinin insafina kalmissindir. Cunku bir cok kisi gitmek ister ama o gunler birilerinin de calismasi lazimdir o yuzden o gun bos degilse bosaltmak icin bir caba gerekir. Eger ozellikle arabasi olan amerikalilarla arkadaslik kurulursa tabi benzin parasi paylasilip sizi sehre goturulmesi saglanir ve programinizi kendiniz belirleyebilirsiniz
yurtlar konusu klasik ogrenci yurdu 3-4 kisilik odalara yerlesiyorsunuz arkadasiniz varsa birlikte kalabilirsiniz eger sevgilinizle vs gidiyorsaniz gitmeden cift kisilik odada bile kalabilirsiniz ( acele etmekte yarar var ) cift kisilik odalara digerlerinden daha buyuk ve rahat ama yurtlar keyifli cunku insanlarin kaynastigi yer is degil yurt ortami hmm baska ahsap iki katli bir bina isinma havalandirmayla saglaniyor ya da sogutma halifleks kapli )) baya detay verdim yonetici odalarinin kendi isitmasi var crater lake satlarinda super bisey bu banyo tuvalet ortak bayanlar icin erkekler icin farkli yerlerde ortak banyolar iste. bazi ciflerin odasinda ozel banyo var. 2012 yilinda saniyorum iki haftalik yurt ucret 110 dolar falandi ortalama oyledir yine.
internet konusunda onceden internet yoktu ya da yok gibi biseydi. 2012 yilinda wifi baglandi hizli guzel internet haftalik ya da iki haftalik 10 dolar kesiliyor kullanma icin. Internetin gelmesini avantajli gibi gorunmustu bana ama sonra farkettim ki internetten once isten cikan herkes ortak alanda toplanip eglenirken internetten sonra herkes odasina cekilip film falan izlemeye basladi yani teknoloji insanlari birbirinden kopariyormus
aldiginiz maaslar amerika standartlarina gore gayet iyi yani bahsis almadiginiz bir iste calisiyorsaniz eger sadece 40 saatlik ucret icin vergi yurt parasi internet yemek kesildikten sonra aylik 900 ila 1000 dolar arasi birsey kaliyordu ortalama. fazla calisma imkani bulabilirseniz saatlik ucret 1.5 kati kadar artiyor.
Hava kosullari konusunda hava kesinlikle yaz havasi degil ama ne kadar soguk olur o senenin kosullarina gore degisir 2012 de hava bahar havasiydi surekli hic asiri soguk olmadi ya da asiri sicak ama kis havasida olabilir belli olmaz
eger isinizi kendiniz secebilirseniz ki bu biraz zor ama imkansiz degil kesinlikle bahsis alabileceginiz islerde calisin daha cok restorantlarda yani ya da bellboy olarak bu poziyonlar genelde amerikalilara verilir cunku birebir misafirlerle muhattap olunur inglizce onemlidir ama gider gitmez eger lodge manager leriyle arayi iyi tutup burada pozisyon bosalirsa sizi ise almasini saglayabilirsiniz neden olmasin. aklima gelenler simdilik bu kadar ozel mesaj atip soru sorabilirsiniz bana ozel mesaj geldiginde mailime dusuyor hemen gorurum yardimci olmaya calisirim umarim gozunuzde canlandirabilmisimdir