Selam sizlere ey benim klarnet sadalar? ilen me?rubat içemeyebilen istavroz ve paskalya yortular?n? irtifas?z halde istifra? edebilen k?z?lötesi karde?lerim
Evvelki bir vakitte edindi?im biled tecrübelerimi siz heyet i vükelam ile istihbarad edece?im ve sizlere cümle biled mevzular?nda ulm i ?akrir vel taksir verece?im.
18 Rebiülevvel 1223 senesinde ald???m (Türkiye tayyareyolu acentac?l?k) El-amel vel sefer program?ndaki biledim istikametsiz bir yöne do?ru savrulan bir tayyare idi.?ndi?imizde bizleri Psikodinamit ?ebek program? olan Bez Bebek adl? dizideki payidar ve pi?menkar oyuncu Agiro ?glesiyas kar??lad? ona kifayetsiz halde ?ofbenimizin ad?na izolesiz bir depozito verebilece?imizi söyleyince sa?olsun hemen kabul etti,bunun üzerine biabdesd halde k?blemizin moskova oldu?unu bilmeyerek 11 rekat seyahat namaz? eda ilen vasfeddik.
Hemen ertesi gün Vuslat(dönü?) biledimizi erteledmek içün nahiyenin ?skarta ?irketine ba?vuracakt?k yolda iken yan?m?za aniden f?rlay?p gelen pe?temalli hamam firarisi oturdu ve klakson seslerinin istismar? adl? monografiti ve pandomim zanaat? ile bezenmi? bir kitab ne?retti.Onu dinlerken vaktimizin epey bir geç oldu?unu ve y?llardan 12 te?rinilevvel 1309 oldu?unu irtihalsiz s?v?lar içerek ö?rendik.O günden sonra uyku mefhumu hakk?nda envai malumat ald?k,uça??m?z?n istikametini türkiyeye cevirdik ve sa? salim döndük ki sizlere cümle hat?rat?m?z? anlatabilelim.
Dememiz o ki biled ald???n?z ?irketlerin e?çar?na ve irgap?na bak?n?z,cümle muhattap ve hamilinden hatta ke?idecisinden alaca??n?z mesuliyyet sizlere ileriye dair gelece?e dönü? diyasporas? gibi hadiseler ya?atabilmektedir...

Sizleri bu konuda ihtimaml? olmaya daved ediyor ve "ORTAK S?TE ÖNER?S?" olan belagatl? nüsham?z? okudu?unuz için sizi tebrik,takdir,te?fik,tenkit,tespit,tehdit,telkin,t e?bih,te?hir,teskin,te?bih,tekbir ve tazyik eyliyorum.Dikkatinize arz ola.