Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 43 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Haftada 8$ dan 40 saat çalýþarak Verdiðimiz Parayý Nasýl Çýkartýcaz ?

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Question Haftada 8$ dan 40 saat çalýþarak Verdiðimiz Parayý Nasýl Çýkartýcaz ?

Haftada 8$ dan 40 saat çalýþarak Verdiðimiz Parayý Nasýl Çýkartýcaz ?

ben bu konuyu anlamadým.

çoðunun fikri ben oraya heycan eðlenmek yada ingilizce için gidiyorum
    para çok önemli deil ama baþta verdiðim parayý çýkartsam iyi olur çýkartabilirmiim diyor.

millette çýkartýrsýn tabi dior ama ben pek çözemedim olayý.
    þimdi ortalama konuþuyorum

2500 dolara patladý dielim bize oraya gitmek.

haftada 8$ dan 40 saat 320$ yapsam. çalýþtýðýmýz iþe göre deðiþir ama
    haftalýk standart konaklama ve yemek 150 $ tutsa. 100 $ ada eðleniomuyuz üstümüze baþýmýza biþimi alýyoruz onu yapsak. 320-250=70$ kalýr.

baþta verdiðimiz para 2500/70 =35 hafta çalýþmam gerekiyor verdiðim parayý çýkartabilmem için oda oda 8-9 ay yapýyor. ben orda 8-9 ay mý kalýcam

benim orda kalcaðým en fazla 10 hafta.

10 haftada 2500 ý çýkarabilmem için 250 dolar biriktirmem lazým haftada. zaten 320 alýyorum 150 si zorunlu olarak konaklama ve yemeðe gitse.

170$ dolar kalýr ve 800 $ zarara girerim. üstelik hiç eðlenmeden sadece çalýþýp yemek ve konaklama parasý vererek.

yani realist olsak bu parayý çýkartamýyoruz gibi geliyo bana yanýlýyormuyum üstelik 40 saat çalýþma bile her zaman garanti deðil. ama garanti olsa bile çýkmýyo. yani yapacaðým 2500$ ýmý unutmak. orda kazandýðým parayý yiycem ancak öyle oranýn tadý çýkar 2500$ bi maceraya gider gibi.

yanlýþlarýmý söylermisiniz ?

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Yanlýþýn yok; dediðin gibi realist olmak gerek. geçen forumda bir þirketin 7.15 $/h ücret ile programdan rahat 6000$ kaldýrabileceðini söylemiþ kullanýcýlardan birine. bu kadar olmaz diyorum ve bu tür danýþmanlara senin yaptýðýn gibi bir hesap yaptýrmasýný tavsiye ederiyorum. ikinci bir iþi bulursan rahat çýkarabilirsin program masrafýný ama devamlý çalýþman gerekecek. Þu da var ki, eðer iyi bir ingilizceniz varsa ve orada patronunuzla anlaþýp iþten çýkýp saat ücreti yüksek bir iþe girebilirsin.

Bu konuyu irdelersek, geçen dönemlerde haftalýk olarak 550$ sabit bir ücrete anlaþýp akþam mesai bitimi marketlerde kasiyerlik yapan ve bunun için saat ücreti 12$ alan kiþileri biliyorum. konaklama oarak 1200$ aylýk tutan evin kirasýný 3 kiþi ortak ödedeiklerini de biliyorum. Bu olay, gittiði iþi beðenmeyip o iþten sýyrýlan ve kendi iþini bulan watçýnýn baþýndan geçiyor. Bunun hesabýný yaparsan bu sefer daha iyi bir getirisi olduðunu görürsün.

Wat programýyla öðrenci kabul eden þirketler çok ucuza iþçi çalýþtýrýyorlar. Amerika'da haftalýk 40 saati doldurmak þartýyla normal bir vatandaþa verilen saatlik ücretler 12-15$ arasýnda. Köprülerde çalýþan giþe memurlarýnýn geçen sene aldýklarý saatlik ücret 25$ idi. Görmüþ olduðun gibi wat öðrencileri ucuz elemanlardýr ama þimdiye kadar bu miktarlarda para veren iþlerde çalýþmadýðý için büyük görürler; oraya gittiklerinde de herþeyi anlarlar.

Sonuç olarak, iyi bir para getirmek, eðlenmek, programý dolu dolu yaþamak senin elinde. Burdan oraya giden öðrenciler saatlik ücretleri görünce iyi para birktiririm sevdasýyla gidiyor ama dediðim gibi giderleri hiç hesaba katmýyor, sonra hayal kýrýklýðýna uðruyor ve programýn berbat geçtiðini söylüyor. Benim gördüðüm giriþimci her öðrencinin iyi para kazandýðýdýr ve ayný zamanda eðlenmesini de biliyor. Ama herkes böyle deðil o yüzden siz para kazanmaktan çok eðlenmenize ve dilinizi geliþtirmenize bakýn. Daha mutlu olursunuz
    admin (at) turkishwat.net

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    19

arkadaþ iyi yere deðinmiþ bence biraz daha profesyonellerden yorum yapýlmalý bu konuda..

Þirket: Network Akademi
    Pozisyon: Danýþman

Tecrübe Puaný
    19

Ben 2006 yýlýnda çalýþtýðýmda saatlik yaptýðýn iþin saatlik ücreti 7.5$ idi. %8lik vergi düþülünce kalan miktar 6.9$. yani haftada 40 saatten çalýþýrsam ayda elime geçen para 1100$ civarýydý. 3 ayda bu 3300$ yapar.

Konaklamaya ayda 120$ ödüyorduk adam baþý (toplam 5 kiþi).3 ayda 120x3=360$ yemeðede hadi günde 10$ desek ki fazla bile 90 gün= 900$

900$+360$=1260$
    3300$-1260$=2040$ konaklama ve yemekten sonra kalan para

2005 yýlýnda çalýþtýðým iþin saatlik ücreti 9.5$ dý. Bundan vergi düþülünce 8.75$ kalýyordu, bu da ayda 1400$ civarý para demekti. 3 ayda toplam 750$ kira ve 810$ civarý yol parasý ödedim. Yemek içinde 3 aylýk 10$dan 900$ desek,
    750+810+900=2460
    3 aylýk kazancým=4200$
    4200-2460=1740$

Bu hesaplarda görüleceði üzere, konaklama ve ulaþým masraflarýnýz çoook önemli ve kazancýnýzý oldukça etkiliyor.2005'teki iþim 9.5$ saatlik ücret ödemesine raðmen 2006'da 7.5$ ile yaptýðým parayý kazanamadým. Sebebi ise açýk ve net ortada.Ulaþým masraflarý ve konaklama. Zaten günde 10$ yemek için fazla. Ýlk gittiðinizde Türkiye'den götüreceðiniz çorba,makarna,konservelerle idare edin.Sonrada düzenli alýþveriþ yapýp dýþarýda yememeye çalýþýn.Böylece yemek masrafýnýz da bayaðý düþer.

Tabi gezip eylenmicez mi diosanýz, ben 2005'te 1Dell Laptop+1MP3 çalar+kýyafet/ayakkabý/hediye ve New York+San francisco seyahatlerini yapýp döndüm.Evden iþe yemek götürdüm,sinemaya gittim,gezdim,eylendim.Param tam yetti.Para biriktiremedim.

2006'da ise 1Toshiba laptop+1 Canon foto makinasý+1MP3 çalar+bol bol ayakkabý/kýyafet+las vegas,los angeles,san francisco,new york seyahatlarini yapýp döndüm.Ýþ süresince her hafta sinemaya gidip,her gün bol sigara ve kahve tüketip,bol bol kontürlü hattýmla Türkiye ile görüþtüm.Sonuc: 1300$ borçla döndüm

Herþey elinizde.Ben piþman mýyým?Hayýr.Yine gitsem yine ayný þeyleri yaparým

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    19

abi saol ya, gercekten... emininiim gidersem aynen senn yaptýklarýný yaparým..
    ama inþallah gidebilmem için ilk donem 2 ve uzeri gelmesi lazým ilk vizelerden 10-20 arasý alýom yandýk bakalým toparlamam lazým yoksa hayal olur...

ya hangi iþ daha getirili olur nerde masraf daha az olur... ve ve.. devam edlim anlatalým lütfen..

Tecrübe Puaný
    19

ingilizcen ii ise hotel,restorant ve satýþ iþleri ii oluo.eyalet secerken de vergi oranlarýna,hayat pahalýlýðýna,özellikle konaklama þekline dikkat etmelisin.ben 2005te Washington,DC deydim.Cok pahalý bi yer.Gerci evimiz Virginia,Fairfaxteydi.Burasýda Virginia'nýn en zengin ve pahalý semti olduundan kira ve ulaþým bedelleri belimizi bükmüþtü.2006da Utah'daydým.Küçük bi yer ama en azýndan ucuz hem o kadar sýkýcý da diil yani sonuçta nereye gidersen git senin için yeni bi yer.Kesfedicek yer cok oluo.Bi zaman sonra bayabilio ama para biriktirebiliosan ideal bi yer.Sonucta travel kýsmýnda gezersin bol bol paran olduktan sonra.Para olmadýktan sonra NYda CAda olsan ne yazar?

hemde ben abi diilim ablayým:P

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý borders Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ingilizcen ii ise hotel,restorant ve satýþ iþleri ii oluo.eyalet secerken de vergi oranlarýna,hayat pahalýlýðýna,özellikle konaklama þekline dikkat etmelisin.ben 2005te Washington,DC deydim.Cok pahalý bi yer.Gerci evimiz Virginia,Fairfaxteydi.Burasýda Virginia'nýn en zengin ve pahalý semti olduundan kira ve ulaþým bedelleri belimizi bükmüþtü.2006da Utah'daydým.Küçük bi yer ama en azýndan ucuz hem o kadar sýkýcý da diil yani sonuçta nereye gidersen git senin için yeni bi yer.Kesfedicek yer cok oluo.Bi zaman sonra bayabilio ama para biriktirebiliosan ideal bi yer.Sonucta travel kýsmýnda gezersin bol bol paran olduktan sonra.Para olmadýktan sonra NYda CAda olsan ne yazar?

hemde ben abi diilim ablayým:P
    hehe peki abla olsun...

benm bi ark yada abim þu an amerikada onunda bana yazdýklarýný buraya yazmak istedim..

"merhaba abicim
    ben work and travel la basvurdugumda new york istemistim ama new york cok pahali oldugundan washington dc de is bulmustum,ali yazin geliceginden yazin guzel gecicegi bi yer olsun,east coast veya west cost yani,veya buyuk bi sehir olsun,mesela chicago,nyc,san francisco,L.A,boston massachussets de iidir,washingtonda guzeldir,buraya gelirsen bende yardimci olmaya calisirim ama sana benden tavziye sakin orta amerika falan dusunme
    calisacagin yer mutlaka konaklama saglasin,ev bulmakla falan hic ugrasma
    is tercihi yapmadanda yine bi mesaj bana ok
    hadi kolay gelsin iyi bak kendine"

2. side var..

"yok abicim estagfurullah
    ben cankurtaranlik yaptim,cok mukemmel bir isti,dunyanin en kolay isi diyebilirim sana,butun gun guneslenerek para kazaniyorsun,can kurtaranlik bulursan kacirma
    mc donalds vb lokantalardan vede insaatlardan uzak dur
    amusement parklarda fena degildir
    son tavsiye philedelphia yi aklindan bile gecirme"

eee yorumlarý gorelim...

Tecrübe Puaný
    19

NY pahalý olduu gibi aslýnda abinin saydýðý diðer yerlerde ucuz yerler deðil yani.orta kýsýmlarýn ii yönü daha az para harcarsýn.ama ben küçük yerlerde daralýrým 3 ay,yapamam diosan o zaman daha büük þehirleri tercih edebilirsin. dediði gibi konaklamasý olan iþlere yerleþ,bi de orda ev arama.zaten 6 aydan aþaðý ev kiralamak istemiolar fazla,yada baya pahalý veriolar.
    McDonaldslar yoðun olduu için hýzlý ve seri çalýþman gerekir ama lokantalarda eðer ingilizcen ii se garsonluk gayet ii bi iþ bahþiþ açýsýndan.
    çoðu hoteller de konaklamayý ücretsiz saðladýýndan,hosekeeping hariç bi iþ bulursan hotellerde kaçýrma derim ben.

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    19

housekeeping ne iþidir ne yapýlýr ve diðer iþler ne olabilirki... anlatsana benm cankurtranlýk kafama yatýyor ama onuda anlatsanýz iyi olur...

Tecrübe Puaný
    19

Housekeeping yani oda temizliði. Hotel odalarýný temizlemek,çarþaflarý deðiþtirmek vs. Diðer iþler hotelde resepsiyon yada bell boy, bazende hotelin restoranýnda veya barýnda iþler çýkýo.Bunlar housekeeping'den daha ii iþler bence.Cankurtaranlýkta ii olsa gerek.Biz bir bulgar kýzla tanýþmýþtýk cankurtaranlýk iþi yapan.Oturduumuz sitenin havuzunda çalýþýodu.Sabah 7de açýodu havuzu,þezlonglarý düzenliodu,temizlik yapýodu,sonrada yan gelip yatýodu tüm günAkþam da kapatýp gidiodu.Türkiyeden giden öðrenciler genelde su parklarýnda yada okyanus kenarýndaki plajlarda çalýþtýýndan eminim sadece yan gelip yatma kýsmý gerçekleþiodur.Forumda zaten cankurtaranlýk ile ilgili bölümde arkadaþlar tecrübelerini paylaþmýþ.Onlarla da direkt yazýþýp sorabilirsin bence.Bu iþi yapmýþ birinden dinlemek daha saðlam olur.Hadi kolay gelsin

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaþlar güzel konu açýkçasý herkes hem iyi para hem de ayný zamanda eðlenmek ister tabii ki ama bu herkese nasip olmuyor okuduðum kadarýyla...
    bu yüzden isteyen arkadaþlar için 2. bir iþ þansý yüksek olan ve ayn ýzamanda ucuz olan eyaletler nerelerdir acaba?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Þehir içinde olan her yerde 2.iþ bulunur bir þekilde ama NJ Six Flags gibi dað baþýna giderseniz etrafta o parkdan baþka yapý olmadýðý için oraya baðýmlý kalýrsýnýz. Bu yüzden eðlence parklarýný önermiyorum þahsen. Ýlle de eðlence parkýna gidecekseniz bir haftasonunu ve yaklaþýk 100$ ayýrarak eðlenebilirsiniz. 3 ay boyunca ordaki aletlere binmeyi düþünmüyorsunuz deðil mi?
    Her günde pilav yenmezki caným...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Valla orada biraz çekingen olursan ..özellikle iþ konularýnda.. önüne konulaný yemek zorunda kalýrsýn.Virginia Beach te 2.iþi bulup totalde 8800 yapan arkadaþým var . Bundan tabiki 4000 dolarý çýkartýyorz.Tüm masraflarý yani..4800 net karla dönmüþtü Tr'ye .. Yani atik tetik pratik...ilgili bilgili mert sert olmak lazým

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    18

wallla mýllet ordan bole parayla dönmek hayal gibi geliyor...ne kadar kazansan eger çok ihtiyacýn yoksa hepsini harcarsýn....beným hesabýma gore 7dolardan haftada 40saat 280 dolarX4=1120dolar
    300dolar ew kirasý dersen
    gunluk 20dolar para harcarsan=600dolar
    geriye 220dolar para kalýr.ama bu beným dediðim ewde rahat gusel bi yer için netten baktýgým kadarýyla florida tarafý kiralar 800dolara dahý war havuzlu evler..yurtta kalacak olunursa masraf düþebilir
    AMA ne olursa olsun gidilmesi gereken birþey hep üniversite okuyamýycaz

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

2 iþi bulmazsanýz para biriktirmeniz bayaðý bi zor..
    mcdonalds gibi biryerde çalýþýp managerleriniz de iyi insanlarsa yemek parasýndan yýrtabilirsiniz
    onun yanýnda 2.iþi bulursnaýz yemeyin yanýnda yatýn
    ben ilkini yaptým ancak 2.sini yapamadýðým için çok bi para ile dönemedim..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

2. is , overtime(mesai) , bahsis
    Work and Travel Alaska - Dikkat !

http://www.turkishwat.net/dikkat-alaska-t3370.html

_______________SkyBlue2391_______________

2004 Alaska
    2005 Alaska
    2006 Alaska
    2007 Alaska
    2008 Alaska
    2009 ........

Mutlaka gidebildiginiz kadar cok sirketi ziyaret edin daha sonra kiyaslayip kararinizi verin . Guvendiginizi secin .

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

bende ufak bi hesap yaptým ve saati 8 dolara 50 saat çalýþsam bile, yemek ,, yatak,, ulaþým derken en fazla 900 euro birikiyor. onunlada ne alsam þaþýrdým
    gittim; gezdim; gordum....

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

açýkçasý adamýna göre deðiþir gibi geliyor bana,hem gezip hem eðlenip hemde para biriktirenler gördüm.arkadaþýn dediði gibi giriþken olmak lazým,iþ bilir olmak lazýmne yalan söyleyeyim bende direk burdan giriþmek istiyorum olaya3 ünü bir arada yapmak zor ama yapanlar varsa mutlaka denemek lazým.Ama çokta fazla kasmamak lazým,yani masraflarý çýkarmak kafi gibi geliyor bana.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

http://www.turkishwat.net/forums/usa...tap-t1929.html
    bi bak yap hesap kitap yap þöle sen bi

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Barajýmý 4000-4200 dolar net olarak belirliyorum ben.
    Bu aralýk benim için ideal bi rakam. 4200ü de aþarsam güzel bir rakam yakalamýþ olacaðým kendi hesaplarýma göre. 4binin altý vasattýr benim için.
    Ama gerçekten istediðimi konuþmak gerekirse 5000 süper olurdu.
    Artýk kýsmet diyelim.

Acemi Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    0

tabiki her iþin saat ücreti farklý olduðundan bu tablo her zaman bu þekilde olmayabilir.ben ilk defa gidicem kafamda hesap yapýyorum ama buraya verdiðim parayla dönebileceðimden emin deðlim,
    ben cedar pointte saatliði 7 dolardan,haftada ortalama 65 saat calýsabileceðim.iþ verenimle bu sekilde konustuk ve overtime yapmak istersek bunun üzerinede cýkabileceðimi söyledi.konaklama ise haftalýk 32 dolar.yani benim pek masrafým olmayacak ama bakalým her sey oraya gidince bellim olur kafadan hesap yapmakla olmaz

Wat Profesörü
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    21

konaklama, yemeðin ücretli olup olmamasý ve sigara-alkol kullanýmýna göre deðiþen bir olay...

ben sigara kullanmayýp, yemekleri çalýþtýðým yerden yiyip, ve genellikle alkol'de meksikalý arkadaþlar tarafýndan karþýlanan biri olarak, 250$ kira ödeyip ve haftada 32-35 saat çalýþarak (ikinci iþ olmadan) 2500$ falan kazandým...
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

5000$ altý benim için zaman kaybýdýr. Zaten Türkiye'deki þirketler resmen soygunculuk yapýyor. Onlara çok büyük bir para ödüyoruz.
    Avrupa ülkelerini araþtýrýrsanýz program ücretleri karþýsýnda aðzýnýz açýk kalýr.
    Örneðin geçen sene Polonyalý arkadaþým 2100 dolar masraf yaptýðýmý öðrenince bir hafta kendine gelemedi "Pasporta bile para veriyorsunuz, öyle mi?" demiþti.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

sosyal devlet ilkesiyle alakalý biþey olsa gerek bu .pek þirketlerle alakalý oldunu düþünmüyorum.e bi de polonya ab üyesi olunca tabi adamlar normal olarak 2100 dolara höh diolar ve demeyede devam ediceklerdir

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

2. iþ meselesinde google earth devreye giriyor. deneyimli watçýlara bir sorum var: daha önce 2. iþ olarak golf oynayanlara caddie'lik yapan oldumu. antalyada bu çok populer öðrenciler arasýra gidip 1 günlük çalýþýyorlar golf resortlarda, belki 2. iþ arayan arkadaþlar böyle bir iþ bulursa iyi para kazanabilir örn: national golf resort belekte günlük 75dolar veriyor. kimbilir orda ne kadardýr...

2. iþi bulamazsak bencede durum vahim...
    gittim; gezdim; gordum....

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

bu caddie iþi benim de aklýma yattý arkadaþlar hem para kazanýr hemde bedava golf kursu almýþ oluruz

varmý bilgisi olan?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaslar bende gecen sene baya bi hesap yapmistim.Ama evdeki hesap gercekten carsidakine uymuyor.O yusden sadece relax
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý wiseman Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaslar bende gecen sene baya bi hesap yapmistim.Ama evdeki hesap gercekten carsidakine uymuyor.O yusden sadece relax
    bunu olumlu mu alalým olumsuz mu

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ben philadelphia ya gidiyorum sizne nasýl bi yer new yorka yakýn olmasý tercih etmeme sebebp oldu ama iþveren konaklama saðlamýyo yani beni bidolu sorun bekliyo ne yapmamý öneririsiniz

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

bence para için gitmeyin amerikaya yoksa stres olur hiç biþeyden keyif alamazsýnýz surekli hesap yaparsýnýz. evdeki hesap carsýya uymuyo cok dogru cunku orda ekstra bi suru para harcýyosunuz. cýkýyosunuz cluba 20 dolar bayýlýyosunuz. bi dondurma alayým diyosunuz 10 dolar hadi mac te yiyelim bugun 10 dolar. hadi pizza soyleyelim 20 dolar hadi parti yapalým bilmem kac dolar. ve bunlar surekli tekrarlanan þeyler. o yuzden burdan kesinlikle orda ne kadar para harcayacagýnýzý kestiremezsiniz.(travel kýsmýnda harcayacagýnýz paralarý hesaba katmýyorum ) o yuzden relax olun keyfinize bakýn bi tane sony vaio bi ipod bikac timber ve levis almýsssanýz kesnlikle kardasýnýz diyebilirm size.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Bookmarks