Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 43 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Haftada 8$ dan 40 saat çalışarak Verdiğimiz Parayı Nasıl Çıkartıcaz ?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Question Haftada 8$ dan 40 saat çal??arak Verdi?imiz Paray? Nas?l Ç?kart?caz ?

Haftada 8$ dan 40 saat çal??arak Verdi?imiz Paray? Nas?l Ç?kart?caz ?

ben bu konuyu anlamad?m.

ço?unun fikri ben oraya heycan e?lenmek yada ingilizce için gidiyorum
    para çok önemli deil ama ba?ta verdi?im paray? ç?kartsam iyi olur ç?kartabilirmiim diyor.

millette ç?kart?rs?n tabi dior ama ben pek çözemedim olay?.
    ?imdi ortalama konu?uyorum

2500 dolara patlad? dielim bize oraya gitmek.

haftada 8$ dan 40 saat 320$ yapsam. çal??t???m?z i?e göre de?i?ir ama
    haftal?k standart konaklama ve yemek 150 $ tutsa. 100 $ ada e?leniomuyuz üstümüze ba??m?za bi?imi al?yoruz onu yapsak. 320-250=70$ kal?r.

ba?ta verdi?imiz para 2500/70 =35 hafta çal??mam gerekiyor verdi?im paray? ç?kartabilmem için oda oda 8-9 ay yap?yor. ben orda 8-9 ay m? kal?cam

benim orda kalca??m en fazla 10 hafta.

10 haftada 2500 ? ç?karabilmem için 250 dolar biriktirmem laz?m haftada. zaten 320 al?yorum 150 si zorunlu olarak konaklama ve yeme?e gitse.

170$ dolar kal?r ve 800 $ zarara girerim. üstelik hiç e?lenmeden sadece çal???p yemek ve konaklama paras? vererek.

yani realist olsak bu paray? ç?kartam?yoruz gibi geliyo bana yan?l?yormuyum üstelik 40 saat çal??ma bile her zaman garanti de?il. ama garanti olsa bile ç?km?yo. yani yapaca??m 2500$ ?m? unutmak. orda kazand???m paray? yiycem ancak öyle oran?n tad? ç?kar 2500$ bi maceraya gider gibi.

yanl??lar?m? söylermisiniz ?

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Yanl???n yok; dedi?in gibi realist olmak gerek. geçen forumda bir ?irketin 7.15 $/h ücret ile programdan rahat 6000$ kald?rabilece?ini söylemi? kullan?c?lardan birine. bu kadar olmaz diyorum ve bu tür dan??manlara senin yapt???n gibi bir hesap yapt?rmas?n? tavsiye ederiyorum. ikinci bir i?i bulursan rahat ç?karabilirsin program masraf?n? ama devaml? çal??man gerekecek. ?u da var ki, e?er iyi bir ingilizceniz varsa ve orada patronunuzla anla??p i?ten ç?k?p saat ücreti yüksek bir i?e girebilirsin.

Bu konuyu irdelersek, geçen dönemlerde haftal?k olarak 550$ sabit bir ücrete anla??p ak?am mesai bitimi marketlerde kasiyerlik yapan ve bunun için saat ücreti 12$ alan ki?ileri biliyorum. konaklama oarak 1200$ ayl?k tutan evin kiras?n? 3 ki?i ortak ödedeiklerini de biliyorum. Bu olay, gitti?i i?i be?enmeyip o i?ten s?yr?lan ve kendi i?ini bulan watç?n?n ba??ndan geçiyor. Bunun hesab?n? yaparsan bu sefer daha iyi bir getirisi oldu?unu görürsün.

Wat program?yla ö?renci kabul eden ?irketler çok ucuza i?çi çal??t?r?yorlar. Amerika'da haftal?k 40 saati doldurmak ?art?yla normal bir vatanda?a verilen saatlik ücretler 12-15$ aras?nda. Köprülerde çal??an gi?e memurlar?n?n geçen sene ald?klar? saatlik ücret 25$ idi. Görmü? oldu?un gibi wat ö?rencileri ucuz elemanlard?r ama ?imdiye kadar bu miktarlarda para veren i?lerde çal??mad??? için büyük görürler; oraya gittiklerinde de her?eyi anlarlar.

Sonuç olarak, iyi bir para getirmek, e?lenmek, program? dolu dolu ya?amak senin elinde. Burdan oraya giden ö?renciler saatlik ücretleri görünce iyi para birktiririm sevdas?yla gidiyor ama dedi?im gibi giderleri hiç hesaba katm?yor, sonra hayal k?r?kl???na u?ruyor ve program?n berbat geçti?ini söylüyor. Benim gördü?üm giri?imci her ö?rencinin iyi para kazand???d?r ve ayn? zamanda e?lenmesini de biliyor. Ama herkes böyle de?il o yüzden siz para kazanmaktan çok e?lenmenize ve dilinizi geli?tirmenize bak?n. Daha mutlu olursunuz
    admin (at) turkishwat.net

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

arkada? iyi yere de?inmi? bence biraz daha profesyonellerden yorum yap?lmal? bu konuda..

Şirket: Network Akademi
    Pozisyon: Danışman

Tecrübe Puanı
    19

Ben 2006 y?l?nda çal??t???mda saatlik yapt???n i?in saatlik ücreti 7.5$ idi. %8lik vergi dü?ülünce kalan miktar 6.9$. yani haftada 40 saatten çal???rsam ayda elime geçen para 1100$ civar?yd?. 3 ayda bu 3300$ yapar.

Konaklamaya ayda 120$ ödüyorduk adam ba?? (toplam 5 ki?i).3 ayda 120x3=360$ yeme?ede hadi günde 10$ desek ki fazla bile 90 gün= 900$

900$+360$=1260$
    3300$-1260$=2040$ konaklama ve yemekten sonra kalan para

2005 y?l?nda çal??t???m i?in saatlik ücreti 9.5$ d?. Bundan vergi dü?ülünce 8.75$ kal?yordu, bu da ayda 1400$ civar? para demekti. 3 ayda toplam 750$ kira ve 810$ civar? yol paras? ödedim. Yemek içinde 3 ayl?k 10$dan 900$ desek,
    750+810+900=2460
    3 ayl?k kazanc?m=4200$
    4200-2460=1740$

Bu hesaplarda görülece?i üzere, konaklama ve ula??m masraflar?n?z çoook önemli ve kazanc?n?z? oldukça etkiliyor.2005'teki i?im 9.5$ saatlik ücret ödemesine ra?men 2006'da 7.5$ ile yapt???m paray? kazanamad?m. Sebebi ise aç?k ve net ortada.Ula??m masraflar? ve konaklama. Zaten günde 10$ yemek için fazla. ?lk gitti?inizde Türkiye'den götürece?iniz çorba,makarna,konservelerle idare edin.Sonrada düzenli al??veri? yap?p d??ar?da yememeye çal???n.Böylece yemek masraf?n?z da baya?? dü?er.

Tabi gezip eylenmicez mi diosan?z, ben 2005'te 1Dell Laptop+1MP3 çalar+k?yafet/ayakkab?/hediye ve New York+San francisco seyahatlerini yap?p döndüm.Evden i?e yemek götürdüm,sinemaya gittim,gezdim,eylendim.Param tam yetti.Para biriktiremedim.

2006'da ise 1Toshiba laptop+1 Canon foto makinas?+1MP3 çalar+bol bol ayakkab?/k?yafet+las vegas,los angeles,san francisco,new york seyahatlarini yap?p döndüm.?? süresince her hafta sinemaya gidip,her gün bol sigara ve kahve tüketip,bol bol kontürlü hatt?mla Türkiye ile görü?tüm.Sonuc: 1300$ borçla döndüm

Her?ey elinizde.Ben pi?man m?y?m?Hay?r.Yine gitsem yine ayn? ?eyleri yapar?m

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

abi saol ya, gercekten... emininiim gidersem aynen senn yapt?klar?n? yapar?m..
    ama in?allah gidebilmem için ilk donem 2 ve uzeri gelmesi laz?m ilk vizelerden 10-20 aras? al?om yand?k bakal?m toparlamam laz?m yoksa hayal olur...

ya hangi i? daha getirili olur nerde masraf daha az olur... ve ve.. devam edlim anlatal?m lütfen..

Tecrübe Puanı
    19

ingilizcen ii ise hotel,restorant ve sat?? i?leri ii oluo.eyalet secerken de vergi oranlar?na,hayat pahal?l???na,özellikle konaklama ?ekline dikkat etmelisin.ben 2005te Washington,DC deydim.Cok pahal? bi yer.Gerci evimiz Virginia,Fairfaxteydi.Buras?da Virginia'n?n en zengin ve pahal? semti olduundan kira ve ula??m bedelleri belimizi bükmü?tü.2006da Utah'dayd?m.Küçük bi yer ama en az?ndan ucuz hem o kadar s?k?c? da diil yani sonuçta nereye gidersen git senin için yeni bi yer.Kesfedicek yer cok oluo.Bi zaman sonra bayabilio ama para biriktirebiliosan ideal bi yer.Sonucta travel k?sm?nda gezersin bol bol paran olduktan sonra.Para olmad?ktan sonra NYda CAda olsan ne yazar?

hemde ben abi diilim ablay?m:P

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı borders Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ingilizcen ii ise hotel,restorant ve sat?? i?leri ii oluo.eyalet secerken de vergi oranlar?na,hayat pahal?l???na,özellikle konaklama ?ekline dikkat etmelisin.ben 2005te Washington,DC deydim.Cok pahal? bi yer.Gerci evimiz Virginia,Fairfaxteydi.Buras?da Virginia'n?n en zengin ve pahal? semti olduundan kira ve ula??m bedelleri belimizi bükmü?tü.2006da Utah'dayd?m.Küçük bi yer ama en az?ndan ucuz hem o kadar s?k?c? da diil yani sonuçta nereye gidersen git senin için yeni bi yer.Kesfedicek yer cok oluo.Bi zaman sonra bayabilio ama para biriktirebiliosan ideal bi yer.Sonucta travel k?sm?nda gezersin bol bol paran olduktan sonra.Para olmad?ktan sonra NYda CAda olsan ne yazar?

hemde ben abi diilim ablay?m:P
    hehe peki abla olsun...

benm bi ark yada abim ?u an amerikada onunda bana yazd?klar?n? buraya yazmak istedim..

"merhaba abicim
    ben work and travel la basvurdugumda new york istemistim ama new york cok pahali oldugundan washington dc de is bulmustum,ali yazin geliceginden yazin guzel gecicegi bi yer olsun,east coast veya west cost yani,veya buyuk bi sehir olsun,mesela chicago,nyc,san francisco,L.A,boston massachussets de iidir,washingtonda guzeldir,buraya gelirsen bende yardimci olmaya calisirim ama sana benden tavziye sakin orta amerika falan dusunme
    calisacagin yer mutlaka konaklama saglasin,ev bulmakla falan hic ugrasma
    is tercihi yapmadanda yine bi mesaj bana ok
    hadi kolay gelsin iyi bak kendine"

2. side var..

"yok abicim estagfurullah
    ben cankurtaranlik yaptim,cok mukemmel bir isti,dunyanin en kolay isi diyebilirim sana,butun gun guneslenerek para kazaniyorsun,can kurtaranlik bulursan kacirma
    mc donalds vb lokantalardan vede insaatlardan uzak dur
    amusement parklarda fena degildir
    son tavsiye philedelphia yi aklindan bile gecirme"

eee yorumlar? gorelim...

Tecrübe Puanı
    19

NY pahal? olduu gibi asl?nda abinin sayd??? di?er yerlerde ucuz yerler de?il yani.orta k?s?mlar?n ii yönü daha az para harcars?n.ama ben küçük yerlerde daral?r?m 3 ay,yapamam diosan o zaman daha büük ?ehirleri tercih edebilirsin. dedi?i gibi konaklamas? olan i?lere yerle?,bi de orda ev arama.zaten 6 aydan a?a?? ev kiralamak istemiolar fazla,yada baya pahal? veriolar.
    McDonaldslar yo?un olduu için h?zl? ve seri çal??man gerekir ama lokantalarda e?er ingilizcen ii se garsonluk gayet ii bi i? bah?i? aç?s?ndan.
    ço?u hoteller de konaklamay? ücretsiz sa?lad??ndan,hosekeeping hariç bi i? bulursan hotellerde kaç?rma derim ben.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

housekeeping ne i?idir ne yap?l?r ve di?er i?ler ne olabilirki... anlatsana benm cankurtranl?k kafama yat?yor ama onuda anlatsan?z iyi olur...

Tecrübe Puanı
    19

Housekeeping yani oda temizli?i. Hotel odalar?n? temizlemek,çar?aflar? de?i?tirmek vs. Di?er i?ler hotelde resepsiyon yada bell boy, bazende hotelin restoran?nda veya bar?nda i?ler ç?k?o.Bunlar housekeeping'den daha ii i?ler bence.Cankurtaranl?kta ii olsa gerek.Biz bir bulgar k?zla tan??m??t?k cankurtaranl?k i?i yapan.Oturduumuz sitenin havuzunda çal???odu.Sabah 7de aç?odu havuzu,?ezlonglar? düzenliodu,temizlik yap?odu,sonrada yan gelip yat?odu tüm günAk?am da kapat?p gidiodu.Türkiyeden giden ö?renciler genelde su parklar?nda yada okyanus kenar?ndaki plajlarda çal??t??ndan eminim sadece yan gelip yatma k?sm? gerçekle?iodur.Forumda zaten cankurtaranl?k ile ilgili bölümde arkada?lar tecrübelerini payla?m??.Onlarla da direkt yaz???p sorabilirsin bence.Bu i?i yapm?? birinden dinlemek daha sa?lam olur.Hadi kolay gelsin

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkada?lar güzel konu aç?kças? herkes hem iyi para hem de ayn? zamanda e?lenmek ister tabii ki ama bu herkese nasip olmuyor okudu?um kadar?yla...
    bu yüzden isteyen arkada?lar için 2. bir i? ?ans? yüksek olan ve ayn ?zamanda ucuz olan eyaletler nerelerdir acaba?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

?ehir içinde olan her yerde 2.i? bulunur bir ?ekilde ama NJ Six Flags gibi da? ba??na giderseniz etrafta o parkdan ba?ka yap? olmad??? için oraya ba??ml? kal?rs?n?z. Bu yüzden e?lence parklar?n? önermiyorum ?ahsen. ?lle de e?lence park?na gidecekseniz bir haftasonunu ve yakla??k 100$ ay?rarak e?lenebilirsiniz. 3 ay boyunca ordaki aletlere binmeyi dü?ünmüyorsunuz de?il mi?
    Her günde pilav yenmezki can?m...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Valla orada biraz çekingen olursan ..özellikle i? konular?nda.. önüne konulan? yemek zorunda kal?rs?n.Virginia Beach te 2.i?i bulup totalde 8800 yapan arkada??m var . Bundan tabiki 4000 dolar? ç?kart?yorz.Tüm masraflar? yani..4800 net karla dönmü?tü Tr'ye .. Yani atik tetik pratik...ilgili bilgili mert sert olmak laz?m

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

wallla m?llet ordan bole parayla dönmek hayal gibi geliyor...ne kadar kazansan eger çok ihtiyac?n yoksa hepsini harcars?n....ben?m hesab?ma gore 7dolardan haftada 40saat 280 dolarX4=1120dolar
    300dolar ew kiras? dersen
    gunluk 20dolar para harcarsan=600dolar
    geriye 220dolar para kal?r.ama bu ben?m dedi?im ewde rahat gusel bi yer için netten bakt?g?m kadar?yla florida taraf? kiralar 800dolara dah? war havuzlu evler..yurtta kalacak olunursa masraf dü?ebilir
    AMA ne olursa olsun gidilmesi gereken bir?ey hep üniversite okuyam?ycaz

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

2 i?i bulmazsan?z para biriktirmeniz baya?? bi zor..
    mcdonalds gibi biryerde çal???p managerleriniz de iyi insanlarsa yemek paras?ndan y?rtabilirsiniz
    onun yan?nda 2.i?i bulursna?z yemeyin yan?nda yat?n
    ben ilkini yapt?m ancak 2.sini yapamad???m için çok bi para ile dönemedim..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

2. is , overtime(mesai) , bahsis
    Work and Travel Alaska - Dikkat !

http://www.turkishwat.net/dikkat-alaska-t3370.html

_______________SkyBlue2391_______________

2004 Alaska
    2005 Alaska
    2006 Alaska
    2007 Alaska
    2008 Alaska
    2009 ........

Mutlaka gidebildiginiz kadar cok sirketi ziyaret edin daha sonra kiyaslayip kararinizi verin . Guvendiginizi secin .

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bende ufak bi hesap yapt?m ve saati 8 dolara 50 saat çal??sam bile, yemek ,, yatak,, ula??m derken en fazla 900 euro birikiyor. onunlada ne alsam ?a??rd?m
    gittim; gezdim; gordum....

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

aç?kças? adam?na göre de?i?ir gibi geliyor bana,hem gezip hem e?lenip hemde para biriktirenler gördüm.arkada??n dedi?i gibi giri?ken olmak laz?m,i? bilir olmak laz?mne yalan söyleyeyim bende direk burdan giri?mek istiyorum olaya3 ünü bir arada yapmak zor ama yapanlar varsa mutlaka denemek laz?m.Ama çokta fazla kasmamak laz?m,yani masraflar? ç?karmak kafi gibi geliyor bana.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

http://www.turkishwat.net/forums/usa...tap-t1929.html
    bi bak yap hesap kitap yap ?öle sen bi

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Baraj?m? 4000-4200 dolar net olarak belirliyorum ben.
    Bu aral?k benim için ideal bi rakam. 4200ü de a?arsam güzel bir rakam yakalam?? olaca??m kendi hesaplar?ma göre. 4binin alt? vasatt?r benim için.
    Ama gerçekten istedi?imi konu?mak gerekirse 5000 süper olurdu.
    Art?k k?smet diyelim.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

tabiki her i?in saat ücreti farkl? oldu?undan bu tablo her zaman bu ?ekilde olmayabilir.ben ilk defa gidicem kafamda hesap yap?yorum ama buraya verdi?im parayla dönebilece?imden emin de?lim,
    ben cedar pointte saatli?i 7 dolardan,haftada ortalama 65 saat cal?sabilece?im.i? verenimle bu sekilde konustuk ve overtime yapmak istersek bunun üzerinede c?kabilece?imi söyledi.konaklama ise haftal?k 32 dolar.yani benim pek masraf?m olmayacak ama bakal?m her sey oraya gidince bellim olur kafadan hesap yapmakla olmaz

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

konaklama, yeme?in ücretli olup olmamas? ve sigara-alkol kullan?m?na göre de?i?en bir olay...

ben sigara kullanmay?p, yemekleri çal??t???m yerden yiyip, ve genellikle alkol'de meksikal? arkada?lar taraf?ndan kar??lanan biri olarak, 250$ kira ödeyip ve haftada 32-35 saat çal??arak (ikinci i? olmadan) 2500$ falan kazand?m...
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

5000$ alt? benim için zaman kayb?d?r. Zaten Türkiye'deki ?irketler resmen soygunculuk yap?yor. Onlara çok büyük bir para ödüyoruz.
    Avrupa ülkelerini ara?t?r?rsan?z program ücretleri kar??s?nda a?z?n?z aç?k kal?r.
    Örne?in geçen sene Polonyal? arkada??m 2100 dolar masraf yapt???m? ö?renince bir hafta kendine gelemedi "Pasporta bile para veriyorsunuz, öyle mi?" demi?ti.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

sosyal devlet ilkesiyle alakal? bi?ey olsa gerek bu .pek ?irketlerle alakal? oldunu dü?ünmüyorum.e bi de polonya ab üyesi olunca tabi adamlar normal olarak 2100 dolara höh diolar ve demeyede devam ediceklerdir

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

2. i? meselesinde google earth devreye giriyor. deneyimli watç?lara bir sorum var: daha önce 2. i? olarak golf oynayanlara caddie'lik yapan oldumu. antalyada bu çok populer ö?renciler aras?ra gidip 1 günlük çal???yorlar golf resortlarda, belki 2. i? arayan arkada?lar böyle bir i? bulursa iyi para kazanabilir örn: national golf resort belekte günlük 75dolar veriyor. kimbilir orda ne kadard?r...

2. i?i bulamazsak bencede durum vahim...
    gittim; gezdim; gordum....

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

bu caddie i?i benim de akl?ma yatt? arkada?lar hem para kazan?r hemde bedava golf kursu alm?? oluruz

varm? bilgisi olan?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaslar bende gecen sene baya bi hesap yapmistim.Ama evdeki hesap gercekten carsidakine uymuyor.O yusden sadece relax
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı wiseman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar bende gecen sene baya bi hesap yapmistim.Ama evdeki hesap gercekten carsidakine uymuyor.O yusden sadece relax
    bunu olumlu mu alal?m olumsuz mu

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben philadelphia ya gidiyorum sizne nas?l bi yer new yorka yak?n olmas? tercih etmeme sebebp oldu ama i?veren konaklama sa?lam?yo yani beni bidolu sorun bekliyo ne yapmam? öneririsiniz

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

bence para için gitmeyin amerikaya yoksa stres olur hiç bi?eyden keyif alamazs?n?z surekli hesap yapars?n?z. evdeki hesap cars?ya uymuyo cok dogru cunku orda ekstra bi suru para harc?yosunuz. c?k?yosunuz cluba 20 dolar bay?l?yosunuz. bi dondurma alay?m diyosunuz 10 dolar hadi mac te yiyelim bugun 10 dolar. hadi pizza soyleyelim 20 dolar hadi parti yapal?m bilmem kac dolar. ve bunlar surekli tekrarlanan ?eyler. o yuzden burdan kesinlikle orda ne kadar para harcayacag?n?z? kestiremezsiniz.(travel k?sm?nda harcayacag?n?z paralar? hesaba katm?yorum ) o yuzden relax olun keyfinize bak?n bi tane sony vaio bi ipod bikac timber ve levis alm?sssan?z kesnlikle kardas?n?z diyebilirm size.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks