evet bunu bende sormustum cevaplayan olursa çok iyi olur =)
arkada?lar öncelikle görü?me size verilen tarihte ?irketinizde oluyor ?irket yetkilileriniz skype i ayarlay?p seni o odada kar??nda i?vereninle ba? ba?a b?rak?yorlar sorulan sorularda korkulacak bi?e yok cok temel ?eyler soruluyor amerikaya neden gelmek istiyorsunuz bu i? neden size göre gibi.. ama kamera kar??s?nda odada yanl?z oldu?unuzdan dolay? heyecan yap?p dilinizde tutulabilir ama rahat olmak laz?m i?te vize görü?mesindeki gibi..
Arkada?lar birçok arkada??m?n skype ile görü?meye girdi?i esnada yan?nda idim sorular;
1-çal??ca??n?z i?letmenin kalitesine göre
2-çal??ca??n?z i?letmenin sizden beklentisine göre
3-çal??aca??n?z i?letmenin olaya bak?? aç?s?na göre
4-çal??ca??n?z departmana göre de?i?ir.
e?er i?letme sizden gerçekten iyi bir performans bekliyor ve siz i?letmenin iyi bir pozisyonuna ba?vuru yapt?yas?n?z tabiki durumun buna göre de?i?ecektir.
örne?in siz server olarak gidiyorsan?z housekeeping departman?na gidene göre daha fazla soru sorarlar ve daha uzun sürebilir.
sorulara gelince klasik sorular?n yan?nda
1-neden ben seni i?e alay?m, bana ne getirin olcak?
2-e?er bir sorunla kar??la??rsan ne yapars?n?
3-geleeckteki plan?n? nedir? gelecekteki 5 y?l içerisinde ne yapmay? dü?ünüoyrsun?
4-neden bu i?i seçtin?
5-buraya gelmen hayat?nda nas?l bir de?i?ikli?e sebep olcak
6-e?er çok paran olsa ne yapard?n?
tarz?nda uçuk sorularlada kar??la?t?m...
Sakin olun, rahat olun, i?i istedi?inizi belli edin, iyi bir aday oldu?unuza inan?n, istekli durun, canl? durun, pozitif olun....
Kolay gelsin herkese ba?ar?lar...
Konu beysin tarafından (13-03-2010 Saat 03:09 AM ) değiştirilmiştir.
"ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"
valla ben evden görü?tüm normalde ?irkete gitmem gerekiyodu ama baz? olumsuzlardan dolay? evde görü?mek zorunda kald?m iyi de oldu.2 dan??man da sürekli arad? saolsun.ne sorduklar?n? falan söyledi?Gerçi Ankara ve ?stanbuldaki arkada?lara soru sormam??t? ama bana epey bi soru sordu 10 15 dk konustuk
niçin bu i?i istiyosun falan dedi. e?er i?e al?n?rsan hangi pozisyonda çal??mak istedi?imi sordu.nelerden ho?land???m? ailemi falan sordu. ne okudu?umu, mesle?imle ilgili neler yapaca??m? bir sürü soru
en sonda emin misin dedi ve i?i verdi.
Konu ThunderStorm tarafından (13-03-2010 Saat 03:52 AM ) değiştirilmiştir.
güzel örnekleriniz varm??![]()
?ubatta skype dan vize görü?mesine girdim evde tek ba??ma
kameradaki sorun nedeniyle o beni göremedi..klasik obez telsiz ba??nda bi kad?nla yapt?g?m görü?mem berbat gecti..
nedenine gelince ingilizcem pek kuvvetli degildir..bu nedenle tam amerikan aksan?yla konu?an kad?n?n dediklerini tam anl?yamad?m..bütün sorular?na cevap verdim yinede..bu seferde o beni anlamad?..aksan sebebiyle yine
sonuc olarak i?e al?nmad?m...
Ben skype ile lifeguardl?k ald?m 5 10 dk sürdü
Rahatt?m güleryüzlü olmak ?art güleryüzünüzü i?veren görünce o da gülüyor ve muhabbet güzelle?iyor...Bunu unutmay?n en önemlisi bu güleryüz...
Neden bu i?i istedi?imi sordu lifeguarl???
s?ralad?m-denizkenar?nda yeti?ti?imi,12 y?ld?r yüzdü?ümü,bunun benim hayat tarz?m oldu?unu...
Zor ve önemli bir i? oldu?unu biliyo?rum ama kesinlikle inan?yorum ki bu i?in üstesinden gelece?im...
Bunlar? dedikten sonra adam bi rahatlad?,içimden dedim zaten i?i ald?k diye
Ha bir de amerikaya niçin gitmek istedi?imi falan sordu i?veren
i? detaylar?n? söyledi,neler yapaca??m? falan
Test yapacakm?s?n?z gelicne dedim evet ama hiç de zor ded?il dedi
yaz?n görü?ürüz dedi oley dedim thanks falan
ingilizcen bu arada güzel dedi,ho? görünüyorsun da dedi
çok güzel bir ?ekilde tamamlad?m görü?memi heyecan yap?lacak bi?iy yok çok zevkli cidden
Beyler deneyimli watç?lara soru
i?e skype ile al?nd?ktan sonra ve i? sözle?mesini imzalad?ktan sonra amerikaya gitti?imizde i?e al?nmama gibi bir durumla kar??la??rm?y?z
böyle bir?ey olursa ne yapmal?y?z
Ben kendi penceremden cevap vereyim. Arkada??m ne kadar ne imzalarsan imzala onlar ka??t üzerinde kalan i?lemler. Benim prensibimdir önemli bir i? yap?yorsam onu bir kaç yerden ba?lar?m bir kaç kez kontrol ederim. Yerle?tin job offer in geldi zaten i?letmenin ileti?im bilgilerini bilirsin. Birazda ara?t?r farkl? yollardan ileti?ime geç. Mesela ben gelcem ismim ?u orda havalar nas?l oluyor, neler getireyim tarz?nda, yada tan??ma mahiyetinde yada bir ?ekilde hani sana güven verecek, kafandaki soru i?aretlerini giderecek sorular sor. Bakal?m cevap vercekler mi ne diyecekler. Hayatda her ?ey elimizde de?il ama riskleri en aza indirdi?imizde hayat daha güzel oluyor.
Naçizana kendi görü?müdür. Sayg?lar?mla...
iyi watlar rica ederim arkada??m...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks