Arkadaşlar bugün emniyete gittik,ups görevlilerinin tanıdıkları sayesinde 2 saat sonra pasaportum çıktı.Şu an pasaportum onlarda,şirketimle bağlantıya geçtiler.Şirketim onlara ds ve sevisin tutarını belirten bir fatura kesecek,onlar da ona göre ödeme yapacaklar.Belgeler Amerika'dan geldiğinde onlara yollanacak ve onlar da pasaportumla birlikte tekrar konsolosluğa yollayacaklar.Benim tekrar konsolosluğa gitmeme gerek kalıp kalmayacağını bilmiyoruz şu an ama belki parmak izi için tekrar çağırılabilirmişim.
Genel olarak muhattap olduğum ups görevlileri ve genel müdürüyle ilgili olarak ise görüşÃ¼m şöyle:Böyle bir durum,özellikle konsolosluktan teslim alınan evraklarla ilgili kayıp olayı daha önce hiç yaşanmadığı için-piyango bana vurdu yani-bunun kendilerine kötü sonuçlar doğurabileceğinin farkındalar.O yüzden temkinliler,her konuda destek olacaklarını yineleyip duruyorlar.Mesela bugün evimden alınıp evime bırakıldım,emniyette falan hep ilgiliydiler.
Umarım bundan sonraki aşamalarda-ki en önemlisi evraklarım için şirketime ödeme yapmaları-tekrar bir sorun yaşamam.Tüm belgelerimi kaybeden ups nin tekrar yeni pasaportuma da şu an sahip olmaları beni tedirgin ediyor gerçi :P Paranoyak olduk yahu :=)
Bu arada herşyi detayıyla yazıyorum,çünkü,Allah korusun tabii,bir gün birilerinin başına gelirse örnek olsun,nasıl prosedürler işleniyor,nasıl davranılıyor görsün istiyorum.

Alıntı
Bookmarks