?lginç bi vize görü?mesi oldu ilk deneyimimi gülerek hat?rlycm umar?m okuyanlar? s?kmam biraz ayr?nt?lara inmek istiyorum çünkü en ufak seylere heyecan yapan ben o kadar sakin bi vize sabah? yasamaya baslad?m ki kendimi dahi hayretler içinde b?rakt?m. Taaki zamanlamay? yanl?? yap?p istedgm saatte konsoloslugun önünde olamay???ma kadar. Ordan sonra koptu zaten her?ey kars?mda buldu?um kocaaaaamaaaaan s?ra aslnda bi sonraki randevular? da kapsayan bi s?raym?? haliyle 4 numaral? insan olarak içeri ad?m?m? att?m.

San?r?m burda da öyle okumustum mülakat harici hersey türkçe yap?l?yo gibilernden. Parmak izi için gittgm bayan ingilizce konusmaya baslamaz m? bi de olduca seri bi halde beni de ald? haliyle bi tela?. Sag elini koy dyo solu koyuyorum bast?r diyo çekiyorum yani abart?s?z böyle oldu nerdeyse vücut diliyle gerçekle?ti bu a?ama içimden geçirdgm ?u mülakat? bu yaparsa unut sinem vizeyi. Neyse salonun di?er k?sm?na gecip beklememi söyledi dedi?i gibi yapt?m. Beklerken de dert yand?m ?ans?mdan ötürü cünkü diger görevliler de amerikal?lar oldgu halde türkçe konusmuslar günün ilk ?ansl?s? ben oldum yani. Bu arada mülakat da s?raya göre olmad? ilk olarak cagr?lan 2 numarayd? ard?ndan da ben bu da heyecan?m? katlad????. Kar?mda buldugum bayan oldukca tatl? ?eker gibi bi?eydi cok güleryüzlüydu ne kadar güzel bi gün dimi fln ddi ben de yaa evet dediim

( konusmalar? türkce yaz?cam cünkü gercekten alg? seviyemin 0 a indigi dakikalard? bu daha kolay?ma gelecek) nereye gidecegimi sordu lake george ddm oo newyork cok güzeldir lake george dedi. Peki nerde oldgnu biliyomusun new york un dedi??? Cooooooook güzel soru dedim içimden bana sorulacak en son soruydu. Forumdan konustugum bi arkada? okursa anl?ycakt?r kendini aram?zda gecen bi konusmada yanl?s hat?rlam?yosam dili geli?trmem için do?u k?s?mlara gtmenin daha yararl? olablcgni söylemi?ti sanki iki yön varm?? gibi bn de new yorkun bat?da bi yerlerde olabilcgni düsündüm kendimden utan?yorum ve bat?da dedim kad?n sen emin misin new yorkun nerde oldgnu bildgneeee dye gülümseyerek yogun bi tepki verdi Önümüzdeki cama çizmeye baslad?m bak?n smdi bu harita kad?n bekle dedi kag?t kalemi ald? bi harita çizdi göster bakalm smd dedi kag?d? cama dayad?. ??aret ettm bu kez doguyu gösterdm ve dogru yerini ögrendm ard?ndan kuzeydeymi? ne i? yapacagm? fln sordu nerede cal?sacag?m? okulumu bölümümü sordu transkriptine bakal?m dedi act? notlar?n coook iyi dedi snra yan tarafta bi?eyler bakt? tekrardan notlar?n gercekten cok iyi dedi zaten en mutlu oldgm anlardan biriydi bu arada da iki kelimeyi zar zor bi araya getireblmenin ac?klamas?n? yaparak coook heyecanl? oldgmu söledim kad?n da sakin ol anl?yorum ben seni neden tela? yap?yosun gibilerndn beni rahatlatmaya cal?st? o ara arkada dnleyenler de ayn? sekilde sakin olsanaaaa sen bi diye bana yard?mc? olamkla mesgulduler arkam? dönüp onlar? da susturdum( dipnot hiçbirini tan?m?yorum ) snra babam?n ne i? yaptgn? sordu ben onu bile anlamakta zorland?m sesi cok k?s?kt? hep kendime suc bulmayay?m hadi.

sonra insan kacakç?l?g?yla ilgili kitapc?g? göstererek okuyup okumad?g?m? sordu ve verdigi beyaz kag?tla ups ye gtmemi istedi hemen ald?lar elmden kag?d?m? ordan biri %90 ald?n vizeyi hadi hay?rl? olsn ddi bn tabi elime gecmeden sevnmycm ddm hep kendi kendime saat 5 gibi telefonuma msj geldi özetle pasaportunuz yoldad?r yar?n elinize ulasacakt?r diyen bu iki ?eklde yorumlanabilir ya bo? pasaportu cabucak ellernden c?kard?lar bana yolluyolar yada vizem bas?ld?… merakl? bekleyi? baslad? bu sabah tam arkdslar?ma anlatt?m burda oldgu gibi görü?meyi sonucu bekliyorum dedim ve o ara telefon çald? vizeyi ald?g?m haberini ald?m

Özetle ?ans faktörü bence cok önemli bana hep ?u söylendi net konus s?kma kars?ndakini uzun cvplara gerek yok falan filan ama gayet ugrast? bnmle bayan ve vizeyi almasam bile bu bayan?n pozitif tavr? yüzündn ona k?zam?ycktm cnkü gercekten basar?s?z bi mülakatt? bnm gözümde ve eminim genele yayarsak da öleydi muhtemelen notlara bakarak o da heyecan?ma verdi saolsun yani art?k bende resmen Amerika yolcusuyum yar?n biletimi al?yorum 16 haziran da gidiyorum bu arada dün gercekten günün ?ansl?s?ym???m