Cesc Nickli Üyeden Alýntý
Tüm üniversiteleri ve kiþileri genelleyerek yanlýþ yorumda bulunmuþ oluyorsun. Bazý üniversitelerdeki en kalas adam bile piyasada 2000 TL'den ucuza çalýþmazken bazýlarýnýn en iyisi 2000'e iþ bulamýyor.
Ayrýca iþveren okulda gördüðün dersleri umursamýyor demiþsin, bu kadar saçma bir yorum olamaz. Ben okulda gördüðüm derslere kendimde biþeyler katarak mühendis oluyorum. Senin bahsettiðin iþler mühendis deðil "insan olsun yeter"e bakýyor herhalde. Yoksa o derslerde öðrendiklerin olmasa sen nasýl mühendis olacaksýn ki? Ayrýca zorunlu stajlarla iþ tecrübesi edindiðin gibi okurkende bol bol proje yapýyorsun zaten. En azýndan bizim bölüm öyle. Burda da sanýrým genellemenin kurbaný oluyorsun.
Herþeyin mühendisliði çýkarken hangi mühendislikte okuduðunda önemli ama en önemlisi üniversiten ve kendi geliþimin.
Amcanýn müdür olduðu firma dediðim gibi mühendisliðe bakmýyor anlaþýlan dersleri vs sallamayýp 600 lira öneriyorlarsa. 2 yýllýk teknisyenlerin bile birçoðu kabul etmez öyle bir iþi.
Knedi babam büyük bir fabrikada müdür ve iþe aldýklarý bilgisayar mühendisleri 3000-3500 TL'den baþlýyorlar iþe. Bunun dýþýnda okulumun mezunlarýyla ilgili haberleri sürekli takip ediyorum ve önceki mesajýmda da dediðim gibi en az maaþ alaný 1500 lira ile baþlýyor. Ve bu miktar 3000-3500 liraya kadar çýkýyor kiþinin kendini geliþtirmesine göre.
Okuduðunuz okulda bölümünüz piyasada kabul görüyorsa kafanýza takmanýz gereken tek þey kendinizi olabildiðince geliþtirmek. Ondan sonrasý gelen teklifleri deðerlendirmek olacaktýr. Bizim bölümde son sene daha mezun olmadan çoðu öðrenci iþ sözleþmelerini imzalamýþ oluyorlar bile.
Bookmarks