Ada bakıcılığı
Lüks yatak test edicisi
Su kaydırağı müfettişi
Hayat kadını testi
Şarap tadıcısı ve blogcu
Şeker tadıcısı
Prezervatif testçisi
World of Warcraft oyun testçisi
Müze eğlence müdürü
Google haritası için kameralı bisikletçi
Meslek ne senin? hangi okul-bölümü bitirdin?
denklik var tabi iki hafta önce basvurdum işte bir aya kadar alırım denkliği lazım olmadı diye başvurmamıştım şimdi başvurdum kpss olayı olunca öyle abi mühendise ayak işi yaptırıyolar güzel bir pozisyona gelebilmek için çok uzun süre aynı şirkette emek vermek lazım onunda iş garantisi yok ben kişisel olarak çok çalışıp çok kazanmaktansa az çalışıp daha az kazanmayı tercih ederim kazanıp harcayamadıktan sonra bu güzel yıllarda ne yapıyım ben o parayı mühendis maaşları devlette biraz düzeldi eskisine göre Türkiye şartlarında iyi maaş alıyolar denebilir en cazip yönüyse çalışma saatleri tabi bazı kurumlarda mesleki açıdan körelme söz konusu olabilir bu yüzden ar-ge yapabileceğim devlet kurumlarını tercih edicem var bi kaç tane kurum böyle bakalım hayırlısı !!
Türkiyede o kadar çok çalışacak genç nüfus var dahi beyinler var ama gel gör ki iş yok memleketin durumu vahim allah hepimize yardım etsin !!!
Üçüncü dünya ülkelerinde gelir dağılımı adaletsizdir, emek ucuzdur, refah düzeyi düşÃ¼ktür vb vb.
Örnek vermek gerekirse Türkiye![]()
Ya beyler siz de naptınız yahu600 liraya mühendis mi çalışır? Asgari ücret 580 lira zaten. Manisa sanayisinde okuldan sadece mezun olan bir mühendis 1000-1500 lira arasında başlar işe. Yabancı dil, bir kaç tasarım programı konusunda deneyimli biri de 2000 liraya kadar başlar işe.
2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
2010 Work and Travel (Lake George, New York)
2011 Internship (Germany)
2012 Internship (???Bratislava)
Benim dediğim makina mühendisleriydi ama mutlaka bilgisayar mühendislerine de vardır bişeyler.. Hele italyancam var dedin mi indesit sorgusuz sualsiz alıyor1100 lira da bence İstanbul şartlarında az para.. O yüzden üni. yıllarında yabancı dile abanıp 2-3 tane öğrenmek lazım, sonra işi öğrenirsin zaten
![]()
Amcam makel'de müdür, onun söylediği bu
http://www.makel.com.tr/
Abi şirket sahibi olsam mühendis olmuş bir adama 600 lira teklif etmeye utanırım vallahi.. Tamam yeni mezun olduklarında çok toy, işle ilgili herhangi bir teknik eleman veya işçiden daha az şey bilebiliyorlar ama onca yılın emeği, onca maddi manevi feda edilen şeyler var yani.. yazıktır günahtır..
Tamam piyasa mühendis kaynamaya başladı.. Orası şÃ¼phesiz.. Herkes kendini geliştirip, çalışacağı sektöre yönelmeli.. Gerek stajlar olsun, gerekli yabancı dil olsun, gerekse yüksek lisans olsun..
Ama dediğim gibi Manisa piyasasında iş bulabilen sade bir mühendis 1000-1500 dolaylarında başlıyor işe...
Abi olur mu ya, biz onca sene karnımızı doyurabilmek için mi okuyoruz? Vasfın olmadan bile o ücretlere işler bulabilirsin. 4-5 sene de en az 30-35 bin lira para harcıyor ailelerimiz.. O kadar zarara ne gerek var madem geçinmeye yönelik çalışacaksak? Belli bir yaşam standartına sahip olmalı o kadar emek veren insanlar.. O yüzden değil mi zaten herkes çoluğunun çocuğunun tahsilli olmasını istiyor.. Ben onca emekten, bilgi birikiminden sonra mühendis sıfatıyla belli bir yaşam standartına sahip olamayacaksam vay halimize...
Aslında ülkemizde durum kötü, işsiz çok üniversite mezunu var, düşük ücretlere razı olup çok çalışan var ama...
Ben zaten durumu kabullenmis degilim. Hatta diyorum ki 600-800 alip calisacaksam hic calismam daha iyi. Zaten asgari ucret 500-600 tl falan. Hic okul okumamis adamla 5 yil muhendislik okumus adam ayni parayi mi alir. Kaldi ki dandik bi meslekde degil. EN fazla maas almasi gereken top 5 meslekten bi tanesi.
5 yil boyunca babamdan aldigim ev kirasi, harclik, okul parasi falan filan... bu sartlarda hic masrafin olmadan bi 10 yil sadece bu parayi cikartmak icin calismak gerek.
NE kadar yeni mezunda olsak is bulunca 1200-1500 arasi bi parayla baslayacagimiza inaniyorum ben. Is bulamasak ayri tabi.
Sometimes memories can kill...
Şirket sahibi zaten muhattab değil seninle ,
insan kaynakları yetkilisi sunuyor teklifi
Sen okuldan mezun olduğunda iş namına ne biliyorsun,
"Koca bir hiç".
İşveren senin 5 sene gördüğün gerekli-gereksiz dersleri umursamıyor.
Sen çalışmasan başkası çalışacak o paraya ,
haliyle adamların umurlarında değil![]()
işverenlerde çakal abi yapcak bişe yok...diolar zaten piyasa bu...1000 den başlar, çalışmazsa çalışcak adam çoook...böyle olunca da piyasada maaşlar kırılıo...bütün bilg mühendisleri birlik olup hakketiği maaş ( o da neyse ) 2000 falan dan aşağı işe gitmese...bak o zaman noluo...ama nüfus çok, iş yok...yapcak bişe de yok...ülkenin acı hali...
Fazla abartmışsınız arkadaşlar asgari ücret 600 TL. Ayrıca olay kişisel gelişim ve okuduğun okula bakıyor bölümden çok. Ege Üni-BilMüh bölümünde okumaktayım ve mezunlarımız en düşük 1500 TL ile işe başlıyor ve bu miktar 3000-3500 TL'ye kadar çıkabiliyor.
Konudaki soruya gelirsek hiçbiri seçmezdim ama birini seçmiş olmak için "Lüks yatak test edicisi"ni seçebilirim.
Sometimes memories can kill...
--------------------------------------------------------------------------------
önemli olan 600 tlye iş verenler değil önemli olan 5 yıl okuduktan sonra 600 tlyı kabul edip kendine vegeleceğine güvenmeden o işi yapanmayı kabul edenler.. bu tıp ıslerı kabul edenler oldukca 600 tlye calıstıran cok olur. ben part tıme calısmama rahmen yaklasık okadar para alıorum. siz universiteliler kendinize guvenıp bellii bir kotanın altında calısmazsanız iş verenler taban fiatlarını sıcratarak yukseltmek zorun kalacaklardır.. şimdiden öğrenmiş çaresiizliğe gerek yok. yapabileceklerimizin farkına varmamız lazım arkadaslar..
İş bulmanın sıkıntı olduğu şÃ¼phesiz ama bulunan iş de ilk aşama da 1000-1500 liradan aşağı değil. Bende gerek İzmir'deki makina müh. odasında olsun, gerekse Manisa'dan bir çok firma yetkilileriyle olsun çok konuştum. Adamların dikkat ettikleri 3 şey var işe alış aşamasında.. Mezun olduğun okul, bildiğin yabancı dil-diller, hakim olduğun bilgisayar programları..Benim okul açısından pek parlak değil ki o yüzden de yüksek yapmayı düşÃ¼nüyorum yurt dışında.. Yabancı diller ve bilgisayar programlarına hakimsen zaten okula da çok önem vermiyorlar. Zaten işe başladıktan sonra herkes Makina Müh. diye anılıyor, Boğaziçili veya Odtü'lü mühendis diye değil. Bizde de 2 tane staj zorunlu, Türkiye'nin en büyük sanayilerinden birine sahip olarak o konuda sıkıntı çekmiyor öğrenciler..
Ayrıca ilk 2 senenin dersleri neden gereksiz olsun? Mukavemet bilmeyen İnşaat mühendisi mi olur? Yine statik, mukavemet, dinamik bilmeyen makina mühendisi mi olur? Neye göre tasarlayacaksın parçaları? Hoş gerçi mevcut tasarım programları bütün analizleri yapıyor ama zaten mühendisi de normal bir işçiden ayıran özellik teknik bilgisi değil mi?
Su kaydırağı müfettişi: Tommy Lynch sadece bu yıl 27 bin mil yol yaptı. 29 yaşındaki Lynch yükseklikleri, hızı, su miktarı gibi konular üzerinden su kaydıraklarını test ediyor.
Hayat kadını testçisi: Model ve DJ olan Jaime Rascone Şili’nin ünlü mamalarından Madam Fiorella’ya işe alacağı ve en önemli müşterilerine sunacağı kızları son bir denemeden geçirme teklifi götürünce hayatının işine sahip oldu. Fiorella’nın işe alacağı kızları bir gün içinde test eden Rascone görüşlerini rapor olarak patronuna sunuyor. Rascone ayda bir kez bu işi yaparken yılda 70’e yakın kızı teste tabii tutuyor.
Şarap tadıcısı ve blogcu: Hardy Wallace ayda 10 bin dolara şarapları tadarak onlar hakkındaki bilgileri facebook ve Twitter adresinde güncelliyor.
Şeker tadıcısı: Harry Willsher ise gizli tariflerle yapılan şekerleri tatmak. Bu en iyi iş olarak görülmese de en tatlısı olduğu aşikar.
Prezervatif testçisi: Durex 18 yaş üstü bir grup Avusturalyalıyı ürünlerini test etmesi için işe aldı. 60 dolarlık ürün verilen kişiler 200 farklı pozisyonluk durumda prezervatifleri test ediyor. Şanslı çalışanlara 1000 dolar da bonus veriliyor.
World of Warcraft oyun testçisi: Dünyanın en meşhur oyunlarından World of Warcraft (Wow) oynayan ve iki 80. seviyeye gelerek saatte 200 altın kazanabilenler oyunun yeni sürümünü önceden test etmek için işe alınıyor. Tabii günde en az 4 saat bu oyunu oynamak seçilmek için artı bir şans yaratıyor.
Müze eğlence müdürü: 6 yaşındaki Sam Pointon York bölgesinde bulunan Ulusal Demiryolu Müzesi’ne oyuncak trenini kullanmaktaki başarısını anlatan bir mektupla başvurmuş. Yetkilileri etkileyen bu mektup sonunda 6 yaşındaki Pointon şu an müzenin eğlence müdürü.
Google haritası için kameralı bisikletçi: İki şanslı bisikletçi Google tarafından işe alınarak, bisikletlerinin arkasına asılan kameralar sayesinde başkent Paris’te arabaların giremediği tarihi yerlere gidiyor ve fotoğraflarını çekiyor. Bisikletçiler turlarını yineleyerek Google haritasına da yeni fotoğraflar gönderiyor
ALINTIDIR; NTVMSNBC.COM
kill them all-spartacus
Ada bakıcılığı: 34 yaşındaki Ben Southall’ın Hamilton Adası’na 6 ay bakarak 111 bin dolar kazanmasını sağladı.
Lüks yatak test edicisi: 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Roisin Madigan lüks yataklarda uyuyarak onları test ediyor ve yatak başına 1500 dolar kazanıyor. Madigan sabah 10’dan akşam 6’ya kadar vaktini lüks yataklarda geçirip, iyi bir yatak ve uykunun yararlarını blogunda yazıyor.
kill them all-spartacus
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks