Ocean city'e gidecek arkada?lar varsa tan??al?m![]()

Ocean city'e gidecek arkada?lar varsa tan??al?m![]()

ben geçen sene çok gittim dostum,okyanusun dibinde çok gzl bir şehir,boardwalku çok güzel,atlantic citye yakın,ikinci iş bulma şansı yüksek olan yerlerden bitanesi

Başka bilgileriniz varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim forumda ocean city nj ile pek bir bilgi yok teşekkürler.

bildiklerim bunlar dostum bisürü türk wardı orda geçen sene,hiç mi foruma takılmamşlar yda işi bitmiş adamın uğramıyor artık![]()

gidenler bilgi verirlerse çok sevinirim))

arkadaşlar hala ocean city NJ'e giden yokmu? veya gidenlerden cevap![]()

merhaba
ben geçen sene OC NJ deydim.?ehir ama bizim türkiyedeki ?ehirlere benzemez bodruma bnzer bir yer ama genelde insanlar ailece oraya tatile gelirler.atlantic okyanusunun hemen k?y?s?nda hatta k?y?dan biraz kopukköprü var 2 tane amerika k?tas?na ba?layan 200-300 metre uzunlu?unda.içki sat?lm?yor,içki almak için 20 dk mesafede olan liqur centere gidilir her türlü içki orda var köprünün di?er taraftan dibinde,o sorun olmaz zaten içki ucuz,koliler al?p dolaba at?l?r.
watç? ö?renciler ya otelde kal?rlar yada amerikan tipi 2 katl? ö?renci evlerinde.türkiyeden gidenler genelde otelde kal?rlar 3 otelde sahile ve birbirleri yak?n bu oteller.ak?am i? ç?k??? boardwalk ta atlantic okyanusu kenar?nda kabal?kta yürüyü? yapars?n?z.
amerikal?lar çok güleryüzlü,esprili ve rahat insanlar elinden geldi?ince güleryüzlü ol e?len ve surat asma.nerde ortam orda olmaya çal??.e?er ing.iyiyse yabanc? ö?rencilerden bi sürü arkada??n olur ve yapacak her zaman bi aktiviten olur.ingizcen iyiyse tavsiyem türklerle de?il de yabanc? ö?rencilerle zaman geçir tabi bunun mümkün olmas? için ingilizcenin iy olmas? gerekir.ilk hafta konu?ulan ingilizceyi anlayamayabilirsin ama zamanla kendi konu?tu?un güzel ingilizceye hayret edeceksin.
tek i?ten çok para kazanamazs?n.bu ?ehirde tek bir i?in varsa ortalama 3500 dolar kazan?rs?n(dondurma satma i?i hariç onda daha fazla kazan?l?) 3 ayda 1000 dolar gibi ödersin kiraya kal?r 2500 dolar.1000 dolar? yeme?e gider tabi daha ucuza getirebilirsin.di?er paraylada gezer al??veri? yapars?n.superfresh diye büyük bi g?da marketi var g?da al??veri?inizi ordan yapacaks?n?z.art? mc donalds var 2 günde bir orda yemni tasiye ederim.marketten yemek için çok çe?it ?ey var yemek yapabiliyorsan kald???n yerde rahatl?kla yapars?n.konserve bal?k ucuz etin kilosu ortalama 8 dolar.ilk ba?larda acemilikten dolay? aç kalay?m deme herkes zay?fl?yor zamanla ilk zamanlar sak?n bu konuyu bo?lama zay?flar bitkin dü?ersin .makarna,bal?k,yumurta ,k?yma,tavuk,pilav,kahvalt?(mutlaka yap i?e gitmeden yoksa insan?n ?aft? kay?yor)ve mc donalds var unutma ve aç kalma.
EN ÖNEML? TAVS?YEM G?DER G?TMEZ 2.?? ?Ç?N RESTORANLARA VEYA WONDERLAND P?ER E BA?VURMAN.20 GÜN GEÇT?KTEN SONRA ARTIK ?? BULAMAZSIN.2.??? ASIL ?? SAATLER?NE GÖRE AYARLARLAR SÖYLERSEN ??YER?NE.GÜNDÜZ ??LER? GENELDE 10 G?B? BA?LAR 5 G?B? B?TER AK?AM ??LER? DE 56 G?B? BA?LAR 10-11 G?B? B?TER.1.??E G?D?KTEN 1 GÜN SONRA ÇIK BOARDWALKA ?? ARA YILMA MUTLAKA BULURSUN ARAYAN BULUYOR MESELA BEN ZATEN KÜÇÜK B? YER YÜRÜYEREK 4 SAATTE GEZERS?N ?EHR?N HER TARAFINI.
bu ?ehrin en büyük avantaj? atlantik city ye 45 dk mesafede olmas? nerdeyse bütün markalar var AC de.insanlar uzaktan geliyorlar buraya al??veri?e,bazen fiyatlar çok dü?ük oluyor.bi ara adidas ma?azas?nda türkiyede 100 dolara alaca??n ayyakkab? 12 dolara dü?üyordu arada bir u?ray?p bakars?n(bu tür ?eyleri orda ö?renirsin ama ama geç ö?renebilirsin ben ?imdiden söylüyorum sana.
e?er soyal bir insansan o 3 ay hayat?n?n en güzel 3 ay?na dönebilir.ama e?er sosyal de?ilsen boyuna söversin s?k?nt?dan.sak?n evde oturma insanlarla diyalogta kal yoksa 1 ay?n sonunda art?k herkesin çevresi olu?tu?unda sen d??arda kalabilirsin.bir kaç türk vard? ruslarla beraber kal?yorlard? ve hayatlar?ndan gayet memnundular))di?er taraftan memleket hasretiyle yan?p tutu?anlar da vard?.
türkiyede sevgilin yoksa ve bir sevgili edinmek istiyorsan hiç geç kalma ilk 1 ay çok önemli herkes bu arada birileri bulmu? oluyor.sevgilin olursa daha e?lenceli oluyor özellikle rus olursa.aç?k söyliyim rslar çok güzel e?leniyor ama türkler varsa yoksa otelin kap?s?nda oturup memleket muhabbeti ederler.hiç çekingen olma herkes çok rahat türklerden ba?ka herkesle konu? güleryüzlü ol.
bir tavsiyem de gittikten 1 ay sonra J1 CENTER da gezi turlar?na ad?n? yazd?r ve paras?n? öde.izin günlerini(off day)de?erlendirmi? olursun ve work and travel program?n?n en önemli amac?n? gerçekle?tirmi? olursun.
ORDAK? HAYAT? KONU!!!?NG?L?ZC,?NG?L?ZCE,?NG?L?ZCE...
Evet arkada?lar bu yaz bende in?allah New Jersey Ocean City de dondurma satacam hemde bisiklette...Bu i? için giden arkadaslar varm??

Arkada? güzel bilgiler vermi? ama Türkiye'de sosyallik nerede, ben orada olan biri olarak buradaki sosyallik kavram?na bir türlü anlam veremedim.
Birde ?u sayfaya bak?lmas?n? tavsiye ederim.
http://www.turkishwat.net/eyaletler-...ew-jersey.html

selam millet bu yazda ben ocean city nj'e yolcuyum superfreshte cal?scam.kalacak yer,yap?lab?lecek seyler de dah?l her turlu b?lg?ye ac?g?m.tesekkurler s?md?den..
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks