Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 38 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Alaska 2010 Son Haberler - Üstad?ndan

BannedUser
    Guest

Standart Alaska 2010 Son Haberler - Üstad?ndan

Alaska'da orada yaşayan arkadaşlardan direk alınan bilgiler ışığında yazılmış uydurma olmayan bir yazıdır. 2008-2009 bazı yerler için iyi bazı yerler için kötü bir sezonlardı. Ama şu bir gerçek 2010 kötü bir sezon olacak gibi bu demek değildir ki hiç kazanamayacağız yolunu bulan gene kazanır.

DüşÃ¼ş pink salmon da bekleniyor diğer chum, red ve cohoda azalma olmayacak. Yani gidecek arkadaslar mumkunse fish house dan uzak dursunlar tavsiye boxing line, case up, fresh frozen olabiliyorlarsa ve zoru deneyeceklerse clean up bolumunde calıssınlar.

Kodiak gidecek arkadaslar zaten konaklama ve yemek veren fabrikalar sınırlıdır. Bu yuzden gitmeden once durumunuzu ögrenin derim. Ayrıca bu sene Naknekte is yok gibi genelde self giden arkadaslara rastlayacagız yani Bristol Bay artık bir Türk Gölü !! olmayacak

Cogu fabrika ögrenci almıyor bu yüzden şirketler daha once buraya giden öğrencilerden self formu istemeleri icin fabrikalara rica etmelerini soyluyor şahsen ben 20 kişilik bir liste gonderdim ama personel manager kabul etmedi sadece gecen sene gidenler olabilir dedi.

Buradan her sorunuza yanıt vereceğim lütfen soruları bireysel olarak sormayın fabrikalar hakkında da bilgi isterseniz veririm.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Hoşgeldin Latitu. Güzel paylaşım. Teşekkürler

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Merhaba lalitu sen nerdeydin ya
    Yırttım kendimi Alaska hakkında bilgi bulabilmek icin.Westerne gidiorum ben bu sezon kodiakta fabrika hakkında bilgi verebilir misin?
    Ayrıca sezon temmuzda acılıyor denildi bana ancak ben 15 haziranda gidecegim sence nereye gitmeliyim?Nerede is bulabilirim?Naknek,Cordova,...vs?
    Simdiden tesekkür ederim...
    Whence I Would Like?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    16

kolombiyalı bi arkadasım mayıs bası gitmiş ve temmuzda dönmüş iyide para kazanmıs bence balığın çok olduğu zamandır temmuz ayı

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Geçen sene bile süper sezon dendi, 4 y?lda ve 2 y?lda bir bal?k iyi oluyor dendi 2009 için bu varsay?mlar?n kesi?ece?i y?l dendi fakat Cordova' da bile fazla paralar kazan?lmad?, bu y?l ise dü?ü? var deniliyor bence ABD içi ile çok fazla fark olmayacak 2. y?l? ve ekstrem durumu olanlar hariç.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

BannedUser
    Guest

Alýntý Paingod Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba lalitu sen nerdeydin ya
    Y?rtt?m kendimi Alaska hakk?nda bilgi bulabilmek icin.Westerne gidiorum ben bu sezon kodiakta fabrika hakk?nda bilgi verebilir misin?
    Ayr?ca sezon temmuzda ac?l?yor denildi bana ancak ben 15 haziranda gidecegim sence nereye gitmeliyim?Nerede is bulabilirim?Naknek,Cordova,...vs?
    Simdiden tesekkür ederim...

Bence en iyi fabrikalardan birini secmissin en guzel yan? Kodiak gibi konaklaman?n sorun oldugu bir yerde konaklaman?n Westernde ayda 200 dolar olmas?. Yemek cogu fabrikada yok westernde buna dahil kendin yapacaks?n. Saat ucreti 8 dolar over da 12 tabiki. Dostum fabrika seni eger haziran 15 yada 20 de cag?rd?ysa gitmek zorundas?n sezon temmzda ac?l?yor diye gidersen seni almaz kal?rs?n ortada. Ayr?ca sana tavsiyem sak?n kafana gore Naknek ya da Cordova (buraya ozell?kle kes?nl?kle) gitme. Cunku buradaki fabrikalar bu sene i?ci say?s?n? k?s?tl? tutacak diyelim gitmek istedin Anchorage e 15 haziranda indin Naknek gitmek icin ucak bileti bulman gerek Alaska icinde ucak biletleri ate? pahas?d?r. Dusun bi kere Anchorage Kodiak aras? bile sana 300 dolara patlayacak.

??yerine servisle gidersin yemek demi?tim Kodiak büyük bir yer oldugundan her?eyi bulursun merak etme. Giderken yan?nda haz?r corbalar götür çunku surekli oralardan yersen al???k olmad?g?ndan mide sorunlar? ya?ayabilirsin.

Yerle?keler kogus tarz? her odada 8*12 ki?i kal?yor.

Gelelim en kötü yan?na sadece salmon i?ler bu durumda dua ette salmon iyi gelsin ( bu sene bekletiler dusuk )

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Ya simdi düsünüyorumda deniliyo ki cogu fabrika isci sayısını düsürdü azalttı bilmem naaptı...Ozmn o fabrikada calısacak olan mevcxut personele düsecek calısma saati artacaktır bu dogru mudur?Ayrıca acıkca sölemek istiyorum ben alaskada 2-2,5 ay calısıcam sence 5000-6000 arası kazanabilmem mümkün mü?
    Whence I Would Like?

BannedUser
    Guest

Bak arkada??m konaklama saglayan fabrika isci say?s?n? dusurmez cunku h?c b?r zarar? yok i?cinin eger bal?k yoksa aksama kadar yatar sanki param? veriyor. i?ci say?s?nda dusme diye birsey yok sadece wat ogrencisi alm?yor cogu firma amerikal?lar?n cok basvuru yapt?g?n? duyuyorum. dostum sana di?er bir tavsiyem beklentin dusuk olsun once dua et masraf?n c?ks?n sonra kar etmeye bak. gidipte 1000 dolar kazananlar var orada ya da ertesi gun kap? onune konulan veya kardesim sen kimsin saenin ad?n ben?m i?c? l?stemde yok diyen

dedi?im gibi 2 ayda 8000 de olur hiçte

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Umarım basımıza böle işler gelmez.Dogru diyosun beklentiyi düsük tutmak gerek ama sence 200dolar haftalık konaklama pahalı degil mi?Eve cıkmak daha karlı gibime geldi...
    Whence I Would Like?

BannedUser
    Guest

Hay?r bence cok degil 200 dolar. Ama birde gunde 8 saatten az çal?s?rsan ogunun paras?n? alm?yor san?rsam fabr?ka ayr?ca baz? fabrikalar senin fabrikan yapar m? bilmem sezonu bitirirsen orada konaklama paras?n? geri veriyor. Zaten tek orada olmayacaks?n oceaun b. falan git bos durma. Hem zaten Kodiakta yer bulmak o kadar kolay de?il

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

global sea foods hakkinda bilgisi olan var mi ?

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

kardeş international seafoods of alaska hakkında bilgin varmı??2 temmuzda cıkıyorum istanbuldan...

BannedUser
    Guest

Yaz?y? nisan ay?nda yazm???m ve olaylar ayn? dedi?im gibi geli?ti. pink salmonda müthi? bir dü?ü? vard? diyebilirim ki bizim fabrikan?n fish house hiç çal??mad?. di?er de?imdi?im bir noktada di?er somonlarda azalma olmayaca??yd?. buda gerçekle?ti ilk 2 sene kazand???m kadar para kazand?m.

Bunun nedeni ise 2010 k?? mevsiminin s?cak geçmesi. E?er Alaska'da k? mevsimi s?cak geçerse bal?kta bir dü?ü? görülüyor. En k?sa zamanda 2011 sezonu hakk?nda da detayl? bilgileri size gönderece?im.

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Ketchikan bu sene cok iyiymis.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Bu sene en iyi cordova ve dillinghamd? san?r?m=)
    Whence I Would Like?

BannedUser
    Guest

?yi de?ildi Alaska bu sene arkada?lar gerçi gene güzel kazand?k ama iyi de?ildi. Kethcikan EC de ve Dillingham PPSF de arkadaslar?m vard?. Onlar pi?man degillerdi iyi kazanm?slar ama beklenen kadar iyi olmad?. Hatta ilk sene gidip memnun olanlar bile var kazan?lan para kars?l?g?nda ama daha once gidenler durumun fark?nda iyi olmad?g?n? biliyorlar. Pink salmon erken bitmese inan?n tarihin rekorunu k?rabilirdik. Ama olmad? i?te. Ancak tahminim su bu sene Alaska güzel olacak gerçi bunu paylasaca??m Alaskadan haber al?r almaz.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

cordova son y?llar?n rekorunu k?rd? do?ru tespitt

BannedUser
    Guest

Su Cordova'da ne buluyorsunuz bilmem valla. Kan?m ?s?nmad? gitti oraya.
    ya gerçi size göre 6000*7000 dolar kazanmak iyi olabilir. Bunun zaten self gitmeyenler için maliyeti 3000 dolar. 1000 dolarda orda yese 2 ay orda kal?p 3000 dolar kazanarak dönmek bence amelelikten baska birsey de?ildir. Hala ?srarla Alaska'ya gideceklere önce Naknek veya Dillingham ard?ndan transfer olarak Kodiak gitmelerini tavsiye ederim. Ya da transfer olmak istemiyorlarsa ve ilk seneleri ise direk Kodiak gitsinler. Ketchikan'da transfer istemeyenlere güzel bir alternatif olabilir.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

makraklima sen hiç cordova daa bulundnmu bilmem bn rahatl??? aç?s?ndan gidiormm transfer derdi yokk kalma yemek bedavayd? yani insanlar öle kolay kolay 1000dolar da harrcamaz zevkten bi?i almzsa.bnm arkada?mm cordovaya türkiyeden 150 dolarla geldii.kötü sezondade 6-7bin kazanmk iidir masrafnn yok çünkü ve bilmedi?n ?eyler de self gidilebiliyorr cordovaya.ayr?ca bn 6-7bin deil 10.000 kazandmm arkad?mm 11500 kazand?.insanlar? nedn etkilemeye çal???osnn onu da anlamadmm

BannedUser
    Guest

Bak karde?im ben kimseyi etkilemiyorum. Cordova tam bir risktir. 2009 da Cordova da bulundun mu bilmem cok iyi hat?rl?yorum oraya giden sitede onur diye bir cocuk vard? ve 2 ayda 2000 dolar m? ne kazanm?st? hatta mesajlar?n? bulay?m.
    Üyenin ad? oonur33 mü?.

selam arkadaslar su an cordova alaskaday?m sezonu merak edenler olab?l?r ben ve ben?mle beraber 16 turk arkadas cordova ocean beauty seafoodsda cal?s?yoruz ben gelel? 2 ay oldu ve su ana kadar 1000 dolar kazanab?ld?m ?sler cok kotu sezon daha ac?lmad? eger 10 gun ?cer?s?nde ac?lmassa ?sten c?karacaklar alaska gercekten kumar gecen senelerde gelen arkadaslar?m?z var burada onlar?n kazand?klar?n? b?l?yoruz s?z s?z olun alaskay? terc?h etmey?n bu arada fabr?ka ad? verd?m ama yan?m?zdak? fabr?kalarda cal?sm?or seh?r olarak cok kotu bu sene buras? baska merak ett?g?n?z sorular varsa yazab?l?rs?n?z cevaplar?m

2009 da durum buydu. Cordova tam bir risktir demek istedi?im bu kimseyi etkilemiyorum ben. isteyen istedi?i yere gitsin burda sadece bildiklerimi konusuyorum. Sen simdi burada 10000-12000 kazand?m dersen adamlar yönelir o baglamda tabi. Ama ben hala ?srarla Cordova risk diyorum.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

onuru çok ii tan?ormm çook ii de dostumm, o sene felaket sezondu bu seneki kodiak gibi ama çal??ann yine 6binini kazand? ort .7bn dee kazann vard? ve kötü sezonda oldkça ii rakam ama onur fazla çal?mad?? 4500 falan kazand? anca.ve bal?k olan yerde kodiakta bile mesela bal?k olmad? bu sene bazen en ii yerlerde bile kötü olabilioo geçen sene cordova böleydi ki yine insanlar 6bn kazanabildii konaklama ve yemek bedava, bu sene de gayeet ii sezonn geçti cordovada ola?an sezonlar gibi bide hazrian ve eyllde fazla i? olsayd? 14bni görrdk heralde.bnm amac?m polemik ve kmseyi etkilemek deil ama sen cordova risk dersen bnde en az risk olan yer cordova derim...

BannedUser
    Guest

Tamam arkada??m daha Cordova hakk?nda yazm?yorum bizde kazand?k 3 sene 1000*12600*11600 ama kimseye oraya gidin demiyorum. Neyse zaten ba?l?g?n ac?lma amac? o de?ildi.

Ben burdan 2011 hakk?nda arkadaslara gerekli bilgileri verece?im.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    17

Kodiak ta eger sansin varsa paranin belini kirarsin))))...2010 yilinda tek sehir kodiak tek fabrika Isa deydim ve sezonun kotu olmasina ragmen gayet memnunum...kismetse 2011 dede gitcem...

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

valla makroklima bedava polemik yapmay? sevmem hatta tan?mad?mm birisylede nedn tart??aymm ama size göre 6-7bn ii gibi konu?maya yaparsan ve yanl?? bilgi verirsen insanlar? bilgilendirmek ve hatan? düzeltmek için konu?urumm.
    @djnia valla bu sene kodiak kötüydü bu sene memnun olduysann seneye daha da memnunn olursnn bu sene kodiaktan bizmm fabrikaya oceanbeauty uçak kaldrm?t? kodiaktan 60 ki?i geldi onlarda isa n?n ii oldu?unu söylüyolard?, in? seneye ii geçer ki zate geççek de

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    17

isa in gece vardiyasinda case up ta calismak benim icin buyuk sansti...gerci sansimizi kendimiz arttirdik...az kalsin cordova ya bende geliordum...iyiki gelmemisim dedim...gerci ordada iyi kazanmisti sonradan gidenler...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

merhaba arkada?lar bu sene ilk defa wat'a ba?vurdum kodiaktaki ocean beauty ye gidicem fabrika hakk?nda bilgi verirmisiniz? ne kadar i? yapar ? orda sezon ne kadar sürer? di?er bir sorum da bildi?im kadar? ile orda 7 fabrika varm?? bunun bir getirisi olur mu ? kodiak bölgesini de?erlendirebilirmisiniz? biliyorum çok soru sordum ama bi sorum daha olucak bize birkaç hafta 3 saat falan çal???cak kadar i? olur dendi ama ben fazla para kazanmak istiyorum yorgunluk falan önemli de?il benim için bu yüzden sezon ba??nda ocean beauty de çal???rken hangi fabrikalarda i? bulabilirim ? hangi fabrikalar daha fazla i? yapabilir yard?mc? olursan?z sevinirim? bide fabrika temizleme i?ine falan kalabiliyomu?uz san?rsam onu nas?l yap?yoruz biz mi istiyoruz yoksa yetkililer mi bu i?te çal???caklar? seçiyor? sordu?um sorular komik gelebilir bunun için kusuruma bakmay?n ama benim bu ilk gidi?im oldu?u için biraz heyecanl?y?m. formdaki alaskayla ilgili yaz?lar?n?z? da okudum ama hala biraz endi?elerim var bu yüzden bu sorular? sorma gere?i hissettim. de?erli yorumlar?n?z için ?imdiden çok te?ekkür ederim =)

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

makroklima arkada??m burdan bu yaz alaskaya gidicekler için yard?m edice?ini söyledi?in için sorular?m? buraya yazd?m ve özellikle günlerdir sen yada bu konuda ba?ka deneyimli arkada?lar cevap verir diye bekliyorum.

Profesyonel Watçý ByLyric - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý gökberk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    makroklima arkada??m burdan bu yaz alaskaya gidicekler için yard?m edice?ini söyledi?in için sorular?m? buraya yazd?m ve özellikle günlerdir sen yada bu konuda ba?ka deneyimli arkada?lar cevap verir diye bekliyorum.
    Makro yu göremiyorum nerelerde acaba
    ---wat where amazing happens---http://www.turkishwat.net/image.php?type=sigpic&userid=7507&dateline=1307807  820

BannedUser
    Guest

Alýntý gökberk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    merhaba arkada?lar bu sene ilk defa wat'a ba?vurdum kodiaktaki ocean beauty ye gidicem fabrika hakk?nda bilgi verirmisiniz? ne kadar i? yapar ? orda sezon ne kadar sürer? di?er bir sorum da bildi?im kadar? ile orda 7 fabrika varm?? bunun bir getirisi olur mu ? kodiak bölgesini de?erlendirebilirmisiniz? biliyorum çok soru sordum ama bi sorum daha olucak bize birkaç hafta 3 saat falan çal???cak kadar i? olur dendi ama ben fazla para kazanmak istiyorum yorgunluk falan önemli de?il benim için bu yüzden sezon ba??nda ocean beauty de çal???rken hangi fabrikalarda i? bulabilirim ? hangi fabrikalar daha fazla i? yapabilir yard?mc? olursan?z sevinirim? bide fabrika temizleme i?ine falan kalabiliyomu?uz san?rsam onu nas?l yap?yoruz biz mi istiyoruz yoksa yetkililer mi bu i?te çal???caklar? seçiyor? sordu?um sorular komik gelebilir bunun için kusuruma bakmay?n ama benim bu ilk gidi?im oldu?u için biraz heyecanl?y?m. formdaki alaskayla ilgili yaz?lar?n?z? da okudum ama hala biraz endi?elerim var bu yüzden bu sorular? sorma gere?i hissettim. de?erli yorumlar?n?z için ?imdiden çok te?ekkür ederim =)
    Özür dilerim cok giremiyorum siteye art?k sadece bak?p c?k?yorum.
    1. Arkadaslar?mdan duydgum OB nin i? ya?t?g?n? ama ortam?n kotu oldugu
    2. Sezon Kodiak'ta 2 ya da 2.5 ay surer ki bu da sezon iyi olursa 8000*9000 yapars?n zaten kotuyse Allah bilir.

Ya bir saniye ben bunlar?n cevab?n? özelden att?m sana gökberk özeldende yazm?st?n neden yard?m etm?yorsun ded?n k? anlamad?m

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

özür dilerim arkada??m özel mesajlara bak?yorum yeni gönderiniz yok dedi ama herhalde senin duvar?n gibi bi?ey var ben oraya yazm???m bende senden cevap bekliyordum ama mesaj kutumda görünmeyince tekrar bi yaz?y?m dedim ?imdi gördüm cevab?n? te?ekkür ederim sormak istedi?im bi?ey daha var ob hakk?nda ki çekincelerini benimlede payla?abilirmisin sonuçta oraya gidicez bikaç arkada??mla bide daha önce ob de çal??an arkada?lar?n varsa e?er onlar?n ya?ad?klar?ndan bikaç bi?ey anlatabilirmisin? bu sene ilk gidi?imiz oldu?undan biraz merakl?y?m da merak?m? mazur gör

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)