Alıntı sincili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Atatürkün partisinin basında olan adamın özel hayatı olamaz bundan vazgecmiştir oraa geldiğinde bu skandala karısmıs olan biri için kendi özel hayatıdır bizi ilgilendirmez diyemeyis adam şarkıcı olsa drsin ki karakteri beni ilgilendirmez ama sesi güzel bu adam türkiyedeki en büyük ve köklü bir partinin basında özel hayatına dikkat etmesi gerek bi karaktersizlik yaptıysa cezasını cekmeli ben eminim bu olaya en fazla üzülen RTE olmustur Baykal onun ekmegine yag sürüp duruyordu ben bu olayın iktidarla lakası oldugunu hiç sanmıorum ama tabikide bu olayın basına sızdırılma sekliyle böyle düşünülmesi istendi benim kanaatimce tekrar söyliyim bu olay basit bir istifa olayı değil dengeler değişiyor Türkiyede yakında hepberaber görecez Baykal ın siyasi bir geçmişi var evet ama zaten bir önceki seçimde başarısız oldugu için istifa etmeliydi adamın gözünü hırs bürümüş gitmesine ben sahsen çok sevindim....!
ben baykal'ın yaptığı şeyin doğru olduğunu söylemedim. etik açıdan tabiki yanlış bir durum ve başında bulunduğu kuruma yakışmayan bir davranıştır. ama vurgulamak istediğim şey; bu varolan gerçeğin, görüntünün gizlice çekilip yayılması ayıbını örtmemesi gerektiğidir. eğer burası bir hukuk devletiyse, devlet hukuğa aykırı olan şeylerin üzerine gitmelidir. kimse kendi kafasına göre kanun kanun koyup olayları yorumlayamaz. baykal'ın istifası sonrası erdoğan medyanın karşısına çıkıp, görüntünün halkın ahlakını bozma tehlikesine karşı kaldırtıldığını söyledi. ben bu söylemi başbakana yakıştıramadım açıkcası. eğer bu meselede yanlış gördüğü tek nokta buysa ayıp valla. amaç ahlakı korumaksa, internette halkın ahlakını boazacak o kadar görüntü var ki, onların üzerine de acaba bu hassasiyetle gidiyor mu diye sormak geliyor insanın içinden. kısacası başbakan burda konuşmasının başında söylediği bu tip özel olayları siyasi tartışma malzemesi yapmama anlayışlarının ne kadar sağlam olduğunu göstermiştir. karşındaki senin en büyük rakibin de olsa, ona karşı yapılan bir hukuksuzlukta bunun takipçisi olacağını söylemen sadece senin partinin değil ülkenin de demokrasi anlayışını gösterir. eğer neyin yasaklanıp neyin yasaklanmayacağına hukuk değil de başbakanın algılayış biçimleri karar verebiliyorsa, yarın bu adam çıkıp da mini etek de halkın ahlakını bozuyor diyip yasaklatabilir. ki bu da hukukla yönetilen bir ülkede otoriter bir yönetimden başka bir şey ifade etmez.