new yorkta iş olmaz diye bişi yok, ben firmalara gidip konustum, manhattanda iş var mı diye, banada dediler trafik pahalı yasamak zor filan ama ben illede burası olucak dedim yoksa gitmem dedim, epey bi sure beklettiler beni bi surude iş gosterdiler aslında liste olarak ama detayları yoktu. hepsi turk restoranı idi filan falan. sonra vize gorusmesine girmeye yakın noldu benim iş dedim. bu arada bana baska iş teklifleri yapıyorlar ama new jerseyde burası var bak new yorka yakın filan falan istemiyorum dedim bekledim. cat diye sözleşmeyi mail atmışlardı. manhattan ın orta yerinde iş bulmuşlardı.
genelde merkezi yerlerde iş bulmak zordur cunku dag basındaki su parkı otel bilmem ne olan yer cok ogrenci alır. firmalarında kolayına gelir. sana trafik pahalı mahalı demelerinin sebebi oradaki işlerin 10 larca ogrenciyi birden alamıyacak olmasıdır. bu yuzden ugrasmak istemesler. zaten her firma manhattanda iş bulamaz kanımca ama ben bu adamlarla konustugumda bunların elemanı dukkan dukkan gezip iş topluyordu.
oradaki adamlar abd lileri istiyor demesi başlı başına sacmalık cunku bu tarz calışan kişiler orada calışacak abd liden daha ucuza calışıyor. o yuzden ozellikle new yorkta restoranlarda bilemem nerelerde calışan yabancı kacak vs sayısı abd li calışandan kat kat fazladır. cunku ucuz.
evet pahalı mı ama alacagın para yetecektir eger gozu donmusler gibi alışveriş yapmayacaksan git dene, tabi eger daha işini secmediysen ve firman manhattanda iş ayarlayabiliyorsa, ben gidicem o şehri yaşamak istiyorum, elektronik bana lazım deil, cok para biriktirmek istemiyorum, o 2 ay 3 ay oranın bir parcası olmak istiyorsan hic durma, en yabancı arkadasları edinirsin takılırsın evlerine gidersin yasamlarını gorursun. bara cıkar icersin onlarla eglenirsin, bunları yaparkende bunları yapmaya zamanın olur, bir otel ve cevrendeki senin gibi gelen onlarca turkle sıkışıp kalmazsın, cunku gunde 5 haftaa asagı yukarı 30 saat calışırsın. az para kazanırsın, yedigine yoluna ucuna ucuna yeter bazen ama dolu dolu yasarsın. g*tunu sıkarda kasarsan benim gibi ikinci is yapar, yada baska meziyetlerin varsa (mesela ben dövme yapmaya baslamıstım son ay keşke daha once yapsaymışım) gider hukumetten izin alır incik boncuk ta satarsın meydanlarda (ki cok zevkli iştir arkadas yaptı) cok istedigin telefonmudur ps3 mudur ne karın agrın varsa onuda alır donersin memlekete pasa pasa, sonra ne diye döndüm dersin dönünce o ayrı : ))) doner donmez de kararını vermiş olursun onumzdeki yaz yine gidicem diye, hemde self.
sölediklerim gecen sezon içindi bu sezon içinde gecerli. son paragraf tamamen benim kendi dusuncelerim ve yasadıklarımdır. kimse ustune alınmasın para için gideni de anlıyor ve saygı duyuyorum.

Alıntı
Bookmarks