merhaba arkada?lar biz bu yaz wisconsin e gitmeyi dü?ünüyoruz.daha önce wisconsin e gitmi? olan arkada?lar?n tecrübelerinden yararlan?rsam ii olurya da bilgisi olan varsa benle payla??rsa iyi olur. bir ?ey bilmeden gitmeyeyim

merhaba arkada?lar biz bu yaz wisconsin e gitmeyi dü?ünüyoruz.daha önce wisconsin e gitmi? olan arkada?lar?n tecrübelerinden yararlan?rsam ii olurya da bilgisi olan varsa benle payla??rsa iyi olur. bir ?ey bilmeden gitmeyeyim

www.eksisozluk.com'dan al?nt?:
• 1882 yilinda amerikanin ilk hidroelektrik santralinin kuruldugu eyalettir. harley davidson motorsikletleri bu eyalette uretilmektedir.
• ba$kenti madison
• abd'nin kuzeyindeki eyaletlerden ortada olanlardan biri..
nüfusu 5,3 milyon ve yakla$?k 600 bini milwaukee'de..
• 80.000 in uzerinde ciftligi olan eyalet
• america's dairyland s?fat?n? sonuna kadar hakeden eyalet. dondurmalar? standart olarak bizimkilerden 3 kat daha büyük olmakla beraber, son derece lezzetlidir. yazlar? da epey bir s?cak olur.
• amerika'n?n ba?ar?l? amerikan futbolu tak?mlar?ndan green bay packers'?n evi olan eyalet. eyaletteki süt ürünleri üretimin fazlal??? nedeniyle eyalete "america's dairyland" denmektedir. türklerin "herkes bizim deveye bindi?imizi zannediyor" serzeni?i gibi wisconsinliler de herkesin kendilerinin çiftliklerde ya?ad???n? sanmas?ndan ?ikayet eder. peynirleriyle ünlü olan eyaletin halk?na tak?lan "cheeseheads" lakab? baz?lar?n? rahats?z ederken, baz?lar?ysa packers maçlar?na giderken kocaman delikli bir üçgen peynir ?eklindeki ?apkalar takarlar. çe?meye bubbler diyen wisconsin halk? gazl? içeceklere de pop der.
• bir ucundan öbür ucuna kayda de?er bi yüks***i bar?nd?rmayan, yemye?il eyalet. kendi halinde redneck bir halk? olan, ?irin bir yer. her kö?e ba??nda country müzik çalmasa daha bir huzur verici olaca?? kesin.

çok sa?olas?n bu bilgiler çok i?ime yarar amerikada![]()

arkadaslar bu bolge hakkinda bilgisi olan yada daha once gitmis olanlar bilgilerini paylassin lutfen.2 tur is var burada housekeeper ve lifeguard ucretleri 7,5 ve 7,35 40saat,konaklama problem olmuyormus ev tutmada yardimci oluyormus is veren,2. is içinde cok ii yaziyor isveren profilinde bnm bildiklerim bunlar![]()

Ye?ilden nefret etmene sebebiyet verebilir. Ama sakin, huzurlu, Chicago'ya Milwaukee'ye yak?n. Ya?an?labilir bi yer k?saca.
Kelimeler yetse..

Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre

dogayla basbasa diyorsun yaniaslinda biraz canli bi yer diye tahmin etmistim özellikle yazin.
![]()
umarim eglencceli olur.en azindan konaklamanin rahat bulunabilgi bir yer olarak biliyorum eger eglencek pek bi yer yoksa kendi eglencemizi ewde yaratcaz
ama bi yandan da tirsmiyor diilm tek basima gidiyo1rum cunku :S
Konu liquid tarafından (17-02-2008 Saat 02:38 AM ) değiştirilmiştir.
sezon cok cabuk b?ter eylul ?lk haftas? hemen ?sten c?kars?n agustos ay?nda da ?s saatler?n azal?r haz?ran -temmuz paray? kazand?n kazand?n dells -kasaba köy gibi bir yer ama her sey mevcut sezon k?sa wiscons?nda

verdigin bilgiler için oncelikle tesekkurler loveronur
daha once calist1n mi acaba wisconsinde?
bnm de dusuncem 15 16 haziran gibi gidip eylulun 7 si gibi isi bitirmeyi dusunuorm.wilderness resortta calisacm bi bilgin var mi bu otelle ilgili?bi 2. is durumu cok rahat diolar buna guveniyorum bende birikim için.
wilderness ii yerdir.eger lifeguard'l?k yapacaksan haftal?k saatin yuksek olur dolay?s?yla ii para yapars?n.haftada 70 saat yapan arkada??m vard?.ayl?k 2000 e geliodu maas?.erken gidersen 2. i?i de bulursun.15 haziran tam b?çaks?rt? bi tarih.gdebiliosan 10unda git bari çok daha rahat olur.bütün herkes 10-30 haziran aras? gelio turklerden!
ruslar may?sta gelmeye ba?l?o zati!

michigan'a giden yada michigan hakk?nda bi bilgisi olan varm??![]()
2008 Work and Travel kapsam?nda Wisconsin Dells’e gidecek olan ö?rencilerin Madison havaalan?ndan transfer i?lemleri 70 USD kar??l???nda yap?lacakt?r.
Wisconsin eyaletinin Wisconsin Dells kasabas?na gitmek için Madison havaalan?na indikten sonra ; havaalan?ndan downtown’daki greyhound otobus i?letmesine taksi ( cab ) tutmak gerekmekte , greyhound’da gunde 2 otobus oluyo genelde.oglen 12-1 ve aksam 5-6 civar?.otobusler ?ehir merkezine 2 km uzakl?kta benzinlikte b?rak?yo sizi.Otobusleri kaç?rd???n?z takdirde ertesi gunu beklemeli yada taksi tutup 60 mile ( 100 km ) gitmelisiniz.
Bizim Sunaca??m?z Hizmet içeri?i ; Arkada?lar?m?z Madison havaalan?ndan istenilen saatte al?nacak e?er mesai saatinde gelmi?ler ise çal??t?klar? yer gösterilecek ve Human Resource ile irtibatlar? sa?lan?p gerekli evraklar?n doldurulmas?nda yard?mc? oluncak.Kalacak yer konusunda garanti verememekle birlikte arkada?lar?m?za konaklama yerleri tavsiye edilecek ancak yerle?tirme için kesin söz verememekteyiz.
Ayr?nt?l? bilgi için Turkishwat facebook grubunda uye
Fatih AGDMN ve Serkan SERDARO?LU ile ileti?im kurabilirsiniz.
Bu ilan?n yay?nlanmas? için site yöneticilerinden gerekli izin al?nm??t?r.
arkada?lar bende wilderness resortte çal?sacagm..önceden yüzme geçmi?im oldu?u için(Türkiye derecelerimde) cankurtaranl?k i?inde öncelikli seçildm ve iyi para yaparm diye dü?ünüyorum..wisconsin ile ilgili daha detayl? neredn bilgi bulabilrz..
WISCONSIN WILDERNESS'c?lar!!birbirimize ula??m pmlerden fln ya böyle olmuo ayn? yere gidecez: )

kvnccelik pm nas? at?l?o bana bi sole ordan konusalmm

msj say?m 100 un alt?nda oldugu icin pm atam?omsm bende north caroline ve wisconsin aras?nda kaldm wilderness onerildi banada life guardl?k için hangi ?irketle gidiosun? knvccelik?

arkadaslar merhaba;
gecen yaz wilderness resortta calistim, dells bolgesinin en iyi isverenlerinden birisi diyebilirim, hatta belkide en iyisidir,.
ben lifeguard olarak calistim ve saati 8 dolar aliodum, ancak sunu soyleyebilirimki ilk gidenler slide attendant(kayak gorevlisi) olarak ise baslarlar. lifeguard olmak icin 1 hafta suren bir cankurtaranlik kursuna yazilmak gerekiyor, bu kursta 2 gun teorik 2 gunde pratik dersler alinir daha sonrada teorik bi sinava girilir eger gecilirse cankurtaran olma hakki kazanilir., lifeguard olmanin bicok artilari var. mesela slide attendant lar 7.25 alirken lifeguard lar 8 dolar alir. slide attendant lar haftada en fazla 40 saat calisirken lifeguardlar haftada 80 saate kadar calisabilme hakkina sahiptir. bu nedenle lifeguardlarin ikinci bi ise ihtiyaci yoktur. dolayisiyla para yapmak isteyen arkadaslar ise basladigi ilk gunlerde bu kursa kayit yaptirmalilar.. veya ikinci bi is bulup slide olarak calisabilirler..
onun disinda wilderness in ortami gayet guzel, supervisorlar ve manager lar cok iyi niyetli insanlar.. bikac haftada ise adapte olunabilir..
bunun disinda sorusu olan arkadas varsa yanitlayabilirim..

Serkan sister bay? yada green bay? duydunmu hiçmadison yada milwaukee den ulas?m nas?l bi bilgin varm?

piggly wiggly markette cal?scam sister bayda. zincir marketmi? görmü?sündür mutlaka

sister bayi duydum evet, kanada sinirinda bi kasaba saniyorumki, hatta netten arastrdim milwaukeenin 210 mil kuzeyinde biyer.. milwaukee den veya madisonda greyhound otobusleriyle gidilebilir ama cok uzak oldugu icin her zaman otobus olmayabilir, dolayisiyla oraya ulasim biraz sikintili bana gore.,
cunku ben kendimden biliyorum gecen sene madisondan wisconsin dellse 2 gunde gittim cunku madisondan dellse gunde 2 otobus var ve biz ikisinide kaciricak kadar gec varmistik madisona dolayisiyla biraz sikintili ve cok yorucu olmustu.. sister bayle dells i karsilastirirsam sanirim sister bay biraz daha sapa bi yerde kaliyo,
ama belkide oraya daha yakin bi havaalani vardir diye dusunuyorum, varsa eger senin icin daha kolay olur,.
ama yoksa da sorun etme cunku belki forumda gormussundur; ben ve arkadasim fatih255 bu yaz madison havaalanindan cevre sehirlere work and travel ogrencilerinin transferini yapmayi dusunuyoruz,. iligilenirsen detayli konusuruz,.
bu arada sanirim piggly wiggly supermarketini sormussun, oyle bi supermarket ismi duymadim acikcasi sanirim yerel bi market cunku dellstede vardi oyle bir market ve ben 10 eyalet gezmeme ragmen hic baska bi subesine rastlamadm dolayisiyla dedigim gibi yereldir, ama endiselenme markette calismak rahattir hele kasiyer olucaksin cok rahat olursun oturursun butun gun,.

ben wisconsine gidicem wilderness resortta çal???cam yaln?z gidiorum biraz korkmaya ba?lad?m ya:Pba?ka wilderness resortta çal???cak olan arkada? var m??

ben wildernesstayim bu senede..

serkan sen istanbuldan m? gidiceksin?ben izmirden gidicem uçakta yaln?z olmak istemiorum ba?ka izmirden gidicek var m??

evet ben istanbuldan gidiorum, 8 hazirana biletim var,.
sen ne zaman gidiosun?

ben daha bilet ay?rtmad?m 9 haziranda finalim var, san?r?m 13 haziranda gidicem.

bende wildernessde çal???cam 11 haziranda gidiyorm
arkada?lar kusura bakmay?n msn vermek yasakm?? forum üzerinden..onun için msg?m? sildim..wisconsincilar beni facebook üzerinden bulabilirler mehmet k?vanç çelik die arat?rlarsa eger..
Konu kvnccelik tarafından (27-04-2008 Saat 02:59 PM ) değiştirilmiştir.

serkan biz dier arkadas?nla konustuk msndende bizim aktarmam?z chicagodan:S madison yada milwaukee deil o yüzden kars?lama yalan oldu oran nas?l gidicez bilimorum. chicagoda cok uzak kal?or madisona göre zaten oryantasyon varm?s bir hafta chicagoda. marketteki pozisyonumuzda po?etleme olurmus büyük ihtimal yada reyon![]()

arkada?lar, ben de bu sene wisconsin dells'teyim. yogi bears'ta. ve 6-8 haziran aras? gidiyorum. vizemde geldi ama henüz uçak bileti konusunda bi hareketlilik yok. (:
6-8 aras? gitmeyi dü?ünün var m? aran?zda?
bi de, facebook hesab?m yok ama ark.?mdan falan al?p bi ?ekilde ordanda bulucam sizi. (:
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks