Arkadaþlar Merhaba...
Aranýza yeni katýlýyorum. Ýlk defa wat için baþvurmuþ ve vizeye girmiþ bulunuyorum ve size aktarýyorum.
Ýsmim dýþ kapýda okunduðunda içeri doðru hareket ettim ve bir sýraya girdim güvenlik için.
Çok rahat olun uzerýnýzde metal eþya getýrmeyýn( kemer ve telefon hariç).
Güvenlikten geçerken kemerýnýzý ve telefonunuzu cýkarýp verýn gorevlýye.telefonunuzu görevli alacaktýr ve size bir numara verecektýr. (tabi kemeriniz sizde kalcak) Ön baþvuru ve evrak inceleme için bir giþede beklýyorsunuz. Vize baþvuru formu, Ds belgeniz , pasaportunuz ve transkribinizi hazýrlayýn. transkrip haricindeký dosyalarý gorevlý bayana vereceksýnýz. Transkribi kapalý zarf oldugu ýcýn görevlinin gözü ününde açacaksýnýz(güvenlik nedenýyle böyle bir durum sözkonusu) sýra numarasý verýyor size ve içeri girmenizi söylüyor.
sýra numaranýz gelldýgýnde parmak izi veriyorsunuz. ve tekrar o sýra numarasýný beklýyorsunuz sözlü görüþme için.
bu arada tabi heyecan dorukta olabýlýyor cogu arkadas gibi...
evet sýram geldi ve çok sempatik v güler yüzlü davrandým ve karþýlýgýnda da zaten güleryüzlü bir adam vardý.
diyologlar.... ben : b adam : -
- Hi
b hi
- nasýlsýn
b teþekkür ederim iyiym ya siz?
-teþekkürler
- ne okuyorsun?
b seramik
- anadolu üniversitesinde mi?
b evet
- ne zaman mezun olacaksýn?
b 20.. yýlýnda
(fotoðrafýma bakýyor bana bakýyor tekrar fotoya tekrar bana ve diyor ki )
- sakalýný neden kestin
b (bende endiþeli ama güler yüzle ) farklý görünmek için dedim
-ok dedi.
(siz olun nasýl fotoðraf çektirdiyseniz öyle gidin)
kendýne býr sarý kagýt cýkardý ve birþeyler yazdý
ardýndan yeþil kagýt cýkardý ve takip numarasý yazdý ve bana verdý.
sýmdý türkçe konuþacagým detaylý oldugu için dedi.
ama orada býraz heyecan yaptýgýmdan fazla anlamadým...
bu takýp numarasýyla belýrtýlen adreste arama yapacaksýn ( namecheck nedenýyle) numaran acýklandýgýnda pasaportunu ups kargoyla bize göndereceksýn ve vizeni basýp geri göndereceðiz dedi.
ardýndan DS Belgeme kaþesini bastý ve imzaladý.
sanýrým vize alacaðým ama 2 ila 4 hafta arasýnda açýklanacaðýný söyledi bana... Bu yüzden uçak biletini almamalýmýyým arkadaslar?
yoksa 1 ay sonrasýna alayým mý?
tecrübemi paylaþmak istedim. Ýnþallah yararý olur...

) Ön baþvuru ve evrak inceleme için bir giþede beklýyorsunuz. Vize baþvuru formu, Ds belgeniz , pasaportunuz ve transkribinizi hazýrlayýn. transkrip haricindeký dosyalarý gorevlý bayana vereceksýnýz. Transkribi kapalý zarf oldugu ýcýn görevlinin gözü ününde açacaksýnýz(güvenlik nedenýyle böyle bir durum sözkonusu) sýra numarasý verýyor size ve içeri girmenizi söylüyor.
Alýntý

Bookmarks