Arkada?lar Merhaba...
Aran?za yeni kat?l?yorum. ?lk defa wat için ba?vurmu? ve vizeye girmi? bulunuyorum ve size aktar?yorum.
?smim d?? kap?da okundu?unda içeri do?ru hareket ettim ve bir s?raya girdim güvenlik için.
Çok rahat olun uzer?n?zde metal e?ya get?rmey?n( kemer ve telefon hariç).
Güvenlikten geçerken kemer?n?z? ve telefonunuzu c?kar?p ver?n gorevl?ye.telefonunuzu görevli alacakt?r ve size bir numara verecekt?r. (tabi kemeriniz sizde kalcak) Ön ba?vuru ve evrak inceleme için bir gi?ede bekl?yorsunuz. Vize ba?vuru formu, Ds belgeniz , pasaportunuz ve transkribinizi haz?rlay?n. transkrip haricindek? dosyalar? gorevl? bayana vereceks?n?z. Transkribi kapal? zarf oldugu ?c?n görevlinin gözü ününde açacaks?n?z(güvenlik neden?yle böyle bir durum sözkonusu) s?ra numaras? ver?yor size ve içeri girmenizi söylüyor.
s?ra numaran?z gelld?g?nde parmak izi veriyorsunuz. ve tekrar o s?ra numaras?n? bekl?yorsunuz sözlü görü?me için.
bu arada tabi heyecan dorukta olab?l?yor cogu arkadas gibi...
evet s?ram geldi ve çok sempatik v güler yüzlü davrand?m ve kar??l?g?nda da zaten güleryüzlü bir adam vard?.
diyologlar.... ben : b adam : -
- Hi
b hi
- nas?ls?n
b te?ekkür ederim iyiym ya siz?
-te?ekkürler
- ne okuyorsun?
b seramik
- anadolu üniversitesinde mi?
b evet
- ne zaman mezun olacaks?n?
b 20.. y?l?nda
(foto?raf?ma bak?yor bana bak?yor tekrar fotoya tekrar bana ve diyor ki )
- sakal?n? neden kestin
b (bende endi?eli ama güler yüzle ) farkl? görünmek için dedim
-ok dedi.
(siz olun nas?l foto?raf çektirdiyseniz öyle gidin)
kend?ne b?r sar? kag?t c?kard? ve bir?eyler yazd?
ard?ndan ye?il kag?t c?kard? ve takip numaras? yazd? ve bana verd?.
s?md? türkçe konu?acag?m detayl? oldugu için dedi.
ama orada b?raz heyecan yapt?g?mdan fazla anlamad?m...
bu tak?p numaras?yla bel?rt?len adreste arama yapacaks?n ( namecheck neden?yle) numaran ac?kland?g?nda pasaportunu ups kargoyla bize göndereceks?n ve vizeni bas?p geri gönderece?iz dedi.
ard?ndan DS Belgeme ka?esini bast? ve imzalad?.
san?r?m vize alaca??m ama 2 ila 4 hafta aras?nda aç?klanaca??n? söyledi bana... Bu yüzden uçak biletini almamal?m?y?m arkadaslar?
yoksa 1 ay sonras?na alay?m m??
tecrübemi payla?mak istedim. ?n?allah yarar? olur...

)   Ön ba?vuru ve evrak inceleme için bir gi?ede bekl?yorsunuz. Vize ba?vuru formu, Ds belgeniz , pasaportunuz ve transkribinizi haz?rlay?n. transkrip haricindek? dosyalar? gorevl? bayana vereceks?n?z. Transkribi kapal? zarf oldugu ?c?n görevlinin gözü ününde açacaks?n?z(güvenlik neden?yle böyle bir durum sözkonusu) s?ra numaras? ver?yor size ve içeri girmenizi söylüyor.

Alıntı

Bookmarks