Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Wat ?irketleri sorunlar?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Wat ?irketleri sorunlar?

merhaba arkada?lar sitenin tüm yorumlar?n? okudum neredeyse ve hemen hemen herkes ?ikayetçi anlamad???m nokta ?ikayet edenlerin çokmu beklentisi oluyoda bukadar sorun ya??yolar. birde hemen hemen tüm ?irketlerle ilgili kötü yorumlar yap?lm?? buda demek oluyorki herkesin beklentisi farkl? oldugu için sorun ya?ad?m olarak de?erlendiriliyor çünkü kötü yorumlara göre hareket edeceksek hiçbir ?irketle gitmemiz mant?kl? de?il. Falanca bir ?irketle hem sorun ya?ad?m diyen var hem ya?amad?m her?ey mükemmeldi diyen var bu biraz ilgiç de?ilmi.

Bende karar verdim gitmeye ve ilk ozman denen ?irketle görü?tüm di?erleri ilede görü?ece?im. ozman bana çok para kazan?caks?n karl? dönüceksin falan demedi aç?kcas? di?er ?irketlerinde diyece?ini sanm?yorum çünkü küçük bir matematik hesab? yaparsan?z ayl?k nekadar para kazanaca??n?z ortaya ç?k?yor. ha diyen varsa ve siz buna inan?yosan?z bu sizin bilinçsizli?inizdir. ozman bana 2. bir i? bulabilrisen karl? dönebilirsin dedi. Tabi bu i?ide kendin bulacaks?n. ?irketin bir vaadi yok bu konuda. Birde oradaki harcamalarada dikkat etmezsen tabiki elinde para kalmaz

Vize i?ine gelince sizin ingilizce seviyeniz kadar mülakata girece?iniz görevlide çok önemli bu noktay? unutmayal?m sonuçta onun insiyatifine kalm?? ayr?ca erken vize görü?mesine gidip red cevab? al?rsan?z 2. vize görü?mesine gitme hakk?n?z YASAL d?r. sizi engelleyen bir?ey yok.

Not konusuna gelincede notun 2.00 üzerinde olmas? elbet önemli fakat en önemli nokta yükselen bir ba?ar? girafi?i. ilk dönem 3 olupta 2 ye dü?en birinn ortalamas? 2.5 olsada bu onlar için bi ba?ar?s?zl?kt?r.

Bence en önemli nokta orada kendinize güvenmek ve disiplinli çal??mak sonuçta y?llar önce türkiyeden almanyaya i?çi olarak giden türkler 0 almanca biliyolard? ve i?leri haz?r falan de?ildi ama bi ?ekilde ba?ard?lar. Bence yan?n?zda 2 3 sa?lam arkada??n?zla gidin hem kendinizi yanl?z hissetmezsiniz hemde ba??n?za bir?ey geliceksede beraber gelsin

ayr?ca ilk görü?melerde saf biri gibi de?ilde bilinçli biri olarak her belgenin kopyas?n? elinizde tutarak yasal haklar?n?z?n fark?nda olarak durursan?z daha kesin cevaplar alabilirsiniz. Görü?ebildi?iniz kadar ?irketle görü?ün sonra karar verin. yorumlara fazla bakmay?n kendiniz karar verin çünkü ?irket çal??anlar?n?n forumlara s?zd??? çok belli eminim birçok ki?i anlam??t?r

Şirket: Network Akademi
    Pozisyon: Danışman

Tecrübe Puanı
    19

Hmm, bu oldukça ?irket yanl?s? bir yaz? olmu? bence. Tamam, ö?rencilerin acemili?inden yada safl???ndan kaynaklanan sorunlar ya?ansa da ?irketlerinde ma?duriyet hikayelerine önemli katk?s? var bence. Sonucta internette art?k efsane gibi dola?an ya?anm?? olaylar göz ard? edilemez. Ama ?irketlerin olaylara yakla??m? kasten mi (örne?in ö?renci vaadedilen i?in varolmad???n? farketti?inde) yoksa onlar?n (bizim :s) elimizde de olmayan bir durum mu gerçekten bu k?sm? tart???l?r.

Yine de ne olursa olsun ö?renci Türkiye'ye telefon açt???nda bir ?ikayetini dile getirmek için, kar??s?nda bir muhatap bulam?yorsa bu kimin suçudur? Kay?t olana kadar etraf?nda pervane olan ?irket yetkilileri neden o anda bulunamaz??

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

y?lda 8500 ki?i gidiyor bu sistemle sizce kaç ki?i sorun ya?am??t?r. bir ?irketin at?yorum 500 ki?iye i? konaklama sa?lay?p 1 ki?ide sorun ç?karmas?n?n sebebi nedir?? arkada?lar bu sorunlar ço?unlukta olsa bu ?irketler kapan?rd? merak etmeyin yasa var bu ülkede

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı asarburak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    y?lda 8500 ki?i gidiyor bu sistemle sizce kaç ki?i sorun ya?am??t?r. bir ?irketin at?yorum 500 ki?iye i? konaklama sa?lay?p 1 ki?ide sorun ç?karmas?n?n sebebi nedir?? arkada?lar bu sorunlar ço?unlukta olsa bu ?irketler kapan?rd? merak etmeyin yasa var bu ülkede
    hocam yasa var diyosunda sana bi?ey soriyim o yasalar bizden yana olurlarm? acaba ? anlad?m?s?nd?r heralde az cok dedi?imi

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

o kadar ma?duriyet ya?ad???n? söyleyen, dava açaca??n? söyleyen, bizden destek bekleyen ard?ndan deste?imizi alan ancak bir süre sonra bilinmeyen nedenlerden dolay? ortadan toz olan ve bizi kabak gibi ortada b?rakan, birçok ?irketle aram?zda sürtü?me ya?amam?za neden olan baz? ö?renciler olmasayd?, sözlerinin er'i olsalard? bugünlerde belki daha ciddi ve sorumluluk sahibi ?irketler bulunurdu kar??m?zda. Yasa var ama yürek yok ortada
    admin (at) turkishwat.net

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

aptal bir sözle?meye imza atarsan olmaz tabi yasa yan?nda.

yürek olmama meselesini bilemem madem madur oldu gitsin hakk?n? aras?n yürek olmayanlara çok koymuyor galiba.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

o aptal dedi?in sözle?me bütün ?irketlerde farkl? m? oluyo yoksa ayn? sözle?memi oluyo?

Şirket: Network Akademi
    Pozisyon: Danışman

Tecrübe Puanı
    19

asarburak karde?, sen hangi ?irkette çal???yorsun?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkada?lar *** veya ****** ******la sorun ya?ayan oldu mu? hangisini tavsiye edersiniz? karars?z?m acil yard?m.....

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaslar iste bilmem kac bin kisi gidiyor bunlardan bikac kisi sorunlu oluyor diyenlere inanmayin.Bunlari soyleyenler bizzat wat sirketlerinin elemanlaridir..Birde su sozlesme isinde yuzyuze her daim gorusebileceginiz bir sirket elemaniyla iice konusun..O size bunlar formalite filan dicektir.Asil sozu o kisinin azindan alin..Eger ters giden biseyler olursa yakasina yapisabileceginiz yada siz ordayken ailenizin yakasina yapisabilecegi biri olmali benden solemesi

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Türkiye de bu ajentalar? denetleyen bir kurum var m??Yani yasal olarak nereye ba?l? bu arac? i?letmeler?Yani hangi bakanl?k bunlardan sorumlu?

Olay?n ciddi bir gelir kap?s? oldu?u ve önümüzdeki y?llarda da artarak devam edece?i belli bir organizasyon.Örne?in ben turizm sektörüne babamdan dolay? yak?n oldu?umdan biliyorum,bir turistin ajentaya b?rakt??? ortalama net gelir 50-55 dolar civar?nda bu da turistin ülkeye gelmeden yapt??? tüm harcamas?n?n 1/10 i kadar.Fakat bu ajentalar?n yapt??? i?te gelir,takip etti?im kadar?yla neredeyse ödenen ücretin 1/3 'i kadar.Buda oldukça yüksek bir kar marj? demek.Bu hizmetin bedeli de ortalama dokuz yüz euro yu bulmu? durumda.Yani bunun fark?na k?sa zamanda devlette varacakt?r ama bu denetimler ve standartlar belirlenene kadar malesef birileri bu i?lerden profösyonel olmamalar?na ra?men rant sa?layacaklard?r bu yüzdende bizlerde bu ne yedü?ü belirsiz firmalardan en az tokatlanarak bu i?i kotarman?n yoluna bakmaya çal???yoruz.Her?ey zaten yolunda gitse i?ler çok ?effaf olsa inan?n kimse foruma an? yazmak ya da tavsiye sunmak d???nda u?ramaz.Benim bu sene ba??ma gelen deli saçmas? ajenta hatalar?n? anlatsam gülersiniz ki ben bu adamlara ödemeleri gayet zaman?nda yapt?m her istediklerini h?zla çözdüm.ona ra?men yani...bazen adamlar? gördükçe bu gibi i?leri böyle molozlara neden b?rak?yoruzda kendimiz yapm?yoruz diye sizde dü?ünmü?sünüzdür.Bu da bir i? sonuçta varsa kendine güvenen ben bu i?i en kalitelisinden en sa?l?kl?s?ndan yapar?m diyen biz her zaman tüm tavsiye ve manevi deste?imizle arkas?nda oluruz.WAT forumda buna bir önayak olsun.Kaç y?ld?r insanlar? dinliyor,yaz?lar?n? okuyor.Bundan daha iyi mü?teri anketi olur mu?Ben WAT forum yöneticilerinden bu tip bir?ey beklerim.Ne dersiniz?
    *EnFla ProDuction™*

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bu sirketleri denetleyen mi destekleyen mi bilmiyorum ama UED diye bir dernek var, fuarda gormustum belki orasi ise yarar... yani hak hukuk ararken yardimci olabilir, bi arat bakalim google dan ne cikacak...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Arkadasim ben 23 gun amerikada issiz kaldim.Danisman sirketim olani biteni sadece izledi yeri geldi mailime cevap atmadi.Bi is buldu vermontta Turkleri kabul etmedi.Butun reroute masraflarini bizden karsilmamizi istediler(400 dolar).Gunlugu 70 dolardan 3 arkadas motelde 7 gun kaldik.Is yerine vardik bize 13 kisi bir odada kalmaya zorladilar.Is verene kosullardan bahsedince dunyanin en B.KTAN ulkelerinden birinden geliyorsun bi de burayi mi begenmiyosun dedi.Job offerda 2 ogrenci bir odayi paylasacak 2 ogrenci bir bayoyu paylasacak diyordu.Kendi isimi kendim buldum kendi konaklamami kendim buldum.Full Placementla Self arasindaki 600 dolar farki verecekleri zamanda evveliyatinda verdikleri 250 doalr KARSILIKSIZ bursa sayip 350 dolar gonderdiler.23 gundur cepten yemisim.SIKINTInin bini bir para.Sirket 3 un 5 in pesine dusmus.Is ahlakina sigar mi bu?Paramiz bitmek uzere visalara abandik adamlar 3-5 kurusun hesabini yapiyor.Bide burda gelip artist artis yurek varmi bilmem ne klavye delikanliligi yapmayin.Burada mangalda kul birakmazsiniz 2 kelime etsek agzinizi da acamazsiniz.Yuregi varmis da yuregi yokmus sen kimsin karar veriyorsun buna.4 yildir ayni problemin yasandigini soyledi bana polis her yil 14 15 ogrenci sikayete geliyor dedi.Ben oyle cafelerde barlarda buyumedim hayatin gerceklerini cok iyi biliyorum bilmezsem burada 23 gun issiz gucsuz barinamazdim.Her mail her evrak kayitli resimler bile cekildi.Kanitlarimiz cok saglam evelallah.Burada sirketlerin avukatligini yapmayin burasi paylasim yeridir.Herkes sorununu anlatacak birinizin menfaatine az zarar geldi diye insanlarin ifade ozgurlugunu kisitlayamazsiniz.Sirketin ismini simdilik aciklamiyorum.Amerikan Sponsorumuz Alliance kesinlikle alliance dan uzak durun diyorum.Buna dair basligimi da actim.Isim Soy isim mail herseyi yazacam.Ondan sonrada sirketin adini aciklayacam.Wat programina katilmakla tecrube edinilmiyor caresiz ortada kalmakla ediliyor.2 kere gittim tecrubeli falan bunlar hikaye butun wat forumlarina da bunu yazacagim.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

herkese sirketini kesinlikle cok iyi secmesini ve amerikaya cebinde 1000 dolardan az parayla gitmemesini tavsiye ediorum.amerikan ruyasi diye 1 sey yok kesinlikle.belki var; ama newyork gokdelenlerinde yasayanlar icin var! amerikaya gelmeyi kabul edip zaten kapitalizme boyun egiosunuz.1 de sirketinizden ve sponsorunuzdan kaynakli sorunlar cikinca en kotu islerde bile calismak zorunda kaliyosunuz.sirketiniz nedeniyle magdur durumda kaldiginizi turkiyeye donunce ispat etmeye calissaniz,gercekten cok zor.kimsenin de umrumda degil senin,benim,ogrencilerin amerikadaki magduriyeti.onlar aldiklari paraya bakarlar.ruya kabusa dondugu zaman kufur etmekten baska 1 sey de yapamazsin ztn.yardim istesen kimse yardim de etmez... ve ulkene donsen bile bu trajedi beyninde coktaaan saglam 1 yer edinmistir bile...
    edit: sokakta yatmak gercekten guzel 1 sey degil...
    Konu jetgiller tarafından (14-10-2009 Saat 09:26 AM ) değiştirilmiştir.
    there is nothing stopping me...

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Lukewarm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadasim ben 23 gun amerikada issiz kaldim.Danisman sirketim olani biteni sadece izledi yeri geldi mailime cevap atmadi.Bi is buldu vermontta Turkleri kabul etmedi.Butun reroute masraflarini bizden karsilmamizi istediler(400 dolar).Gunlugu 70 dolardan 3 arkadas motelde 7 gun kaldik.Is yerine vardik bize 13 kisi bir odada kalmaya zorladilar.Is verene kosullardan bahsedince dunyanin en B.KTAN ulkelerinden birinden geliyorsun bi de burayi mi begenmiyosun dedi.Job offerda 2 ogrenci bir odayi paylasacak 2 ogrenci bir bayoyu paylasacak diyordu.Kendi isimi kendim buldum kendi konaklamami kendim buldum.Full Placementla Self arasindaki 600 dolar farki verecekleri zamanda evveliyatinda verdikleri 250 doalr KARSILIKSIZ bursa sayip 350 dolar gonderdiler.23 gundur cepten yemisim.SIKINTInin bini bir para.Sirket 3 un 5 in pesine dusmus.Is ahlakina sigar mi bu?Paramiz bitmek uzere visalara abandik adamlar 3-5 kurusun hesabini yapiyor.Bide burda gelip artist artis yurek varmi bilmem ne klavye delikanliligi yapmayin.Burada mangalda kul birakmazsiniz 2 kelime etsek agzinizi da acamazsiniz.Yuregi varmis da yuregi yokmus sen kimsin karar veriyorsun buna.4 yildir ayni problemin yasandigini soyledi bana polis her yil 14 15 ogrenci sikayete geliyor dedi.Ben oyle cafelerde barlarda buyumedim hayatin gerceklerini cok iyi biliyorum bilmezsem burada 23 gun issiz gucsuz barinamazdim.Her mail her evrak kayitli resimler bile cekildi.Kanitlarimiz cok saglam evelallah.Burada sirketlerin avukatligini yapmayin burasi paylasim yeridir.Herkes sorununu anlatacak birinizin menfaatine az zarar geldi diye insanlarin ifade ozgurlugunu kisitlayamazsiniz.Sirketin ismini simdilik aciklamiyorum.Amerikan Sponsorumuz Alliance kesinlikle alliance dan uzak durun diyorum.Buna dair basligimi da actim.Isim Soy isim mail herseyi yazacam.Ondan sonrada sirketin adini aciklayacam.Wat programina katilmakla tecrube edinilmiyor caresiz ortada kalmakla ediliyor.2 kere gittim tecrubeli falan bunlar hikaye butun wat forumlarina da bunu yazacagim.
    Bu ?irket hangi ?irket arkada??m??? ?smini yazsayd?n tercih edenler bir daha dü?ünürdü??

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)