Türkiye de bu ajentaları denetleyen bir kurum var mı?Yani yasal olarak nereye bağlı bu aracı işletmeler?Yani hangi bakanlık bunlardan sorumlu?
Olayın ciddi bir gelir kapısı olduğu ve önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceği belli bir organizasyon.Örneğin ben turizm sektörüne babamdan dolayı yakın olduğumdan biliyorum,bir turistin ajentaya bıraktığı ortalama net gelir 50-55 dolar civarında bu da turistin ülkeye gelmeden yaptığı tüm harcamasının 1/10 i kadar.Fakat bu ajentaların yaptığı işte gelir,takip ettiğim kadarıyla neredeyse ödenen ücretin 1/3 'i kadar.Buda oldukça yüksek bir kar marjı demek.Bu hizmetin bedeli de ortalama dokuz yüz euro yu bulmuş durumda.Yani bunun farkına kısa zamanda devlette varacaktır ama bu denetimler ve standartlar belirlenene kadar malesef birileri bu işlerden profösyonel olmamalarına rağmen rant sağlayacaklardır bu yüzdende bizlerde bu ne yedüğü belirsiz firmalardan en az tokatlanarak bu işi kotarmanın yoluna bakmaya çalışıyoruz.Herşey zaten yolunda gitse işler çok şeffaf olsa inanın kimse foruma anı yazmak ya da tavsiye sunmak dışında uğramaz.Benim bu sene başıma gelen deli saçması ajenta hatalarını anlatsam gülersiniz ki ben bu adamlara ödemeleri gayet zamanında yaptım her istediklerini hızla çözdüm.ona rağmen yani...bazen adamları gördükçe bu gibi işleri böyle molozlara neden bırakıyoruzda kendimiz yapmıyoruz diye sizde düşünmüşsünüzdür.Bu da bir iş sonuçta varsa kendine güvenen ben bu işi en kalitelisinden en sağlıklısından yaparım diyen biz her zaman tüm tavsiye ve manevi desteğimizle arkasında oluruz.WAT forumda buna bir önayak olsun.Kaç yıldır insanları dinliyor,yazılarını okuyor.Bundan daha iyi müşteri anketi olur mu?Ben WAT forum yöneticilerinden bu tip birşey beklerim.Ne dersiniz?

Alıntı
Bookmarks