Senin icinde bulundugun duruma yakin bir durumu yasamis birisi olarak sunlari anlatabilirim sana.Eger haziranda ya da temmuzda mezun olursan zaten askerligin otomatik olarak eylul - ekime kadar tecilli olacak.Buda demek oluyorki iki ay suren var tekrar ogrenci belgesi goturmek icin ya da mezun oldugunu kanitlamak icin.Zaten askeriyeye alimlarda eylulden sonra kasim ayinda aliniyor.Tum derslerini verip eger harc borcun felanda yoksa ogrenci bilgi sisteminde mezun oldugun gozuktugu taktirde hemen gecici diploma ( ya da cikis belgesini) alabilirsin okulundan.Bu olay bilgilerin bilgisayara girildigi taktirde gozukuyor zaten mezun oldugun.Diyelimki butun dersleri verdin,harc borcun felanda yok,mezun olucak durumdasin fakat olduya bir sorun cikti sana cikis belgesini vermediler veremediler.Arada iki- uc ay suren var.Yurt disina cikis yaparken polisler asker kacagimisin,yasada belirnen miktar uzerinde vergi borcun varmi,mahkeme tarafindan araniyormusun ya da yurt disina cikis yasagin varmi yokmu ona bakiyorlar.Asker kacagi olmuyorsun bu durumda cunku iki uc ayin daha var.Diger durumlarinida ben bilmiyorum zaten.Yani askerligini tecil ettirmeden bile cikabiliyorsun yurt disina,kimse de sana diyemez senin iki ay sonra askerligini tecil ettirmen gerekecek yurt disina cikman gerekiyor diye.Askerligine uc ay kala yurt disina cikan birisinin yazisini okumustum,onda hicbir sorun cikmamis,ciksa bile sacmalik...Eger diyorsan burasi Turkiye hersey olur,ki bu sozune ben de katilirim okul yonetimini Amerikaya gideceginden dolayi zorlayabilirsin.Zaten Amerikaya geldikten sonrada konsolosluk okulunla iletisime gecer.Anlattiklarimla yetinmiyorsan eger,havaalani polisleriyle gorusebilirsin istersen, en azindan durumunu anlatabilirsin.Sanmiyorumki sen normalde mezun oldugun surece cikis belgesini vermesinler.

Alıntı
Bookmarks