Bana gelen sorular neticesinde boyle bir baslik acmayi uygun gordum.Turkiyeden cikistan ABD ye ulasima kadar neler yasanacagi konusunda biraz bilgi vermek istiyorum..Ilk olarak Turkiye den yapacaginiz ucus icin online check in yapacaksizin ucustan 24 saat once yapabiliyorsunuz bunu veya en az 3 saat evvel havaalninda olarak check in islemini hava alaninda yapabilirsiniz.Check in islemini yaptiktan ve bavulu verdikten sonra pasaport kontrolunden gecerek ucaga bineceginiz bolume gececeksiniz ve ucusunuz basliyor

eger aktarmaliysa ucusunuz genelde avrupa aktarmalarinda bavulunuzu almiyorsunuz ancak bunu yine de ilk check in yaptiginiz zaman havayolu sirketine sormaniz daha iyi olacaktir. ABD ye ulasacaginiz ucus icerisinde size I94 karti ve gumruk bilgileri icin iki ayri form vericekler bunlari dolduracaksiniz. bunlarla ilgili konular mevcut forumda.. ABD ye indiginizde ucuaktan iner inmez vize kontrolunden gececeksiniz belli bir sure sira bekleyebilirsiniz.. bu kontrolden gectikten sonra bavulunuzu alacaksiniz. Bavulunuz ABD ye indiginiz ilk noktada alinmaktadir.daha sonra cikisa dogru yonelip bavul icin gumruk kontrolunden gececeksiniz. eger ABD icinde yeni bir aktarma olacaksa bavulunuzla beraber bu ucusun gerceklesecegi noktaya dogru hareket ederek yeni bir check in yapip bavulunuzu vereceksiniz sonra ucaga binerek son duraga gelmis olacaksiniz iyi watlar

son olarak gerekli belgeleri siralayim sizlere Turkiyeden ucaga binmeden evvel yaninizda olmasi gerekenler
1) Pasaport
2) DS 2019 ve sevis odendi belgesi
3)yurtdisi cikis harci odendi makbuzu ( bunu havaalanindan kolayca da odeyebilirsiniz)
4) Job Offer
ayrica bu onemli belgelerinizin 2 ser adet fotokopilerini aliniz ilki ailenize verin ikincisini de bavulunuza aliniz. belgelerin asillari ise yaninizdaki el bagajinda bulunsun. simdilik aklima gelenler bunlar..eklemek isteyenler yazsin surekli guncelleyecegim bu yaziyi..
Bookmarks