Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 36 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Endiþe tavan yaptý,21 gündür pasaportum gelmiyor

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Endiþe tavan yaptý,21 gündür pasaportum gelmiyor

Selamlar Arkadaþlar,
    Ben bu sene ilk seferimi yapýcam,7 Haziran uçak biletimi almýþ 11 Mayýsta vize görüþmesine girmiþ beyaz kartý alýp ups e yürümüþ posta ücretimi ödeyip pasaportun þirketime gönderilmesini seçmiþtim.

Ve sonra þirketime geldim,Herþeyin süper geçmiþ olduðunu en geç 6 gün içinde pasaportun geliceðini,bu iþin böyle yürüdüðünü söylemiþlerdi.

Fakat iþte ben bu pazartesi yola çýkma hazýrlýklarýndayken,bugün þirketime gidip pasaportumu sordum,uzun bir arayýþtan sonra ofiste olmadýðýný söylediler,ups i arayýp sorgulattýlar(þirketimin pasaportumun gelip gelmediðinden bile haberi yoktu) sorguda cevap olarak 'hala konsoloslukta görünüyor pasaport' geldi.

Çok þaþýrdým,þok oldum çok da endiþelendim,endiþeliyim,uçak biletimi perþembeye ertelettik,ve þimdi bekliyorum ki pazartesi olsun,problemi öðrenelim.

Sorum þu ki bu ve benzeri bi tecrübe geçiren var mý?
    nedir sorun?
    tahminleriniz neler?
    sizce perþembe günü binip gidebilirmiyim artýk?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

konsolosluktaysa gelir mutlaka..inşallah kargoda felan kaybolmamıştır..forumda ups tarafından pasaportu kaybolan biri vardı herhalde..ucak biletin cok yakınmış..umarım ortaya çıkar..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bugün perşembeye ertelettik uçağı ama canım çok sıkıldı bu duruma teşekkürler,inşallah çıkar ve sorunsuz giderim,upsden sorgulayıp konsoloslukta çıkması daha korkunç oldu niye göndermiyolardır ki?ve göndermemşlerdir 21 gndür

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

şimdi şöyleki pasaportun sana dönüş süresi konsoloslukdaki yoğunluğa bağlı olarak değişir. Ertesi günde gelebilir 2 gün sonrada, 2 hafta sonrada.

Aynı gün vizeye giren iki arkadaşın pasaportları biri 2 gün içerisinde gelirken diğerinin ki 2 hafta içerisinde gelmişti.

Tabi senin süre 2 haftayıda geçmiş. 2 hafta olduğunda aranabilirdi.ilk önce bu sorumsuzluk senin pasaportunu sormadığın için.ikinci derecede ise sorumluluk şirketinin seni takip etmediği için.

Süre uzayınca konsolosluğu arayabiliyorlar.

İnşallah pazartesi kargoya verilir.
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

teşekkürler,inşallah sorun yoktur ve pazartesi verilir.
    haklısın şirketlere bu kadar güvenmemeli herşeyi sıkı bi şekilde takip etmeliymiş.

Uzman Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    16

keske dah önce arasaydın ama olan olmus artık inşallah konsolosluktadır..benm pasaport ben daha izmir yolundayken benden once gıtmıstı eve beysincda nın dediği gibi yogunluktan sanırım.
    kill them all-spartacus

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

umarım,ama dediğim gibi ups konsoloslukta olduğunu söyledi.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý OceanSoul Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    konsolosluktaysa gelir mutlaka..inþallah kargoda felan kaybolmamýþtýr..forumda ups tarafýndan pasaportu kaybolan biri vardý herhalde..ucak biletin cok yakýnmýþ..umarým ortaya çýkar..
    Pasaportu kaybolan o kiþi benim.Eðer pasaportun konsolosluktaysa endiþe edilecek bir durum yok,vizeyi almýþsýn ki ups ye yönlendirilmiþsin.sadece teknik bir aksaklýktani,ya da konsoloslukta bu aralar iþler yoðun olduðundan filan bekletiliyordur.Bu arada ups nin detaylý bir arama yaptýðndan emin misin?Ne dediler sana tam olarak?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

konsolosluk çok yoğun

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

upsden sorgulama sonucu olarak konsolosluktan bize postalanılmamış denildi,buna güveniyorum pzt. konsolosluk aranacak bakalım problem neymiş?umarım dediğiniz gibi yoğunluktandır.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

o dert bendede var.10 mart ta vize görüşmesine girdim.yaklaşık 3-4 hafta sonra ds 2019 filan gelmesiyle vizemin basıldığını söyledi şirketim.o zamandan beri ara ara şirketimi arayıp pasaportumu ne zaman yollayacaksınız diye sorduğmda ne zaman istersen yollarız diyorlar ama ne gelen var ne giden.20 haziran da benim gidişim bende şimdiden tırsmaya başladım.en iyisi hergün onlar yollayasıya kadar aramak.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý CaRPeDieMBRK Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    o dert bendede var.10 mart ta vize görüþmesine girdim.yaklaþýk 3-4 hafta sonra ds 2019 filan gelmesiyle vizemin basýldýðýný söyledi þirketim.o zamandan beri ara ara þirketimi arayýp pasaportumu ne zaman yollayacaksýnýz diye sorduðmda ne zaman istersen yollarýz diyorlar ama ne gelen var ne giden.20 haziran da benim gidiþim bende þimdiden týrsmaya baþladým.en iyisi hergün onlar yollayasýya kadar aramak.
    E hemen yollamanýzý istiyorum demiyo musun ne zaman istersen yollarýz diyorlarmýþ? Ve ta o zamanki vize kalmaz þimdiye ya. Var o iþin için bir bit yeniði. Ben 1 Nisan'da görüþmeye girdim, görüþmeden çýktýktan 3-4 saat sonra pasaportum kargoya verilmiþti bile. Ertesi gün de Ýzmir'e ulaþtý ben daha Ýstanbul'dayken.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

benim 15 gün sorna geldi gelir sabret

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

geçen sene bi arkadaşımın basına böyle birşey gelmişti. acenta konsoloslukta demişti fakat arkadasım arastırdı konsolosluk göndermişti pasaportu. meğer kaybetmişler pasaportu yalan söylüyolar. olayın aslı acentanın diğer şubesine gitmiş pasaport. ama kimse ne bildirmiş ne umursamış yani. acentanın sorumsuzluğu bence olayın üstüne git tarihin çok yakın.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

banada bir aksilik filan var gibi gelmeye başladı.en iyisi artık hergün aramak.çünkü pasaportum olmadığı gibi ne ds 2019 belgesi ne sevis ödendi belgesi ne pasaport hiç birşey yollamadılar daha.az da zaman kaldı. (

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

bence önce sen arastır konsoloslukta olduğundan emin ol. arayınca söylüyolarmı bilmiyorum istersen arkadasıma sorarım nasıl öğrendiğini. önce onun teyidini al bence

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

şirketim ilk vize basıldığında vizemin basıldığını pasoportumun ellerine ulaştığını bildirdi.daha sonra ben bunları aradığımda başta bulamadılar dedim kesin kaybetti bunlar.1-2 saat sonra şirketle telde konuşurken pasoportumun diğer pasoportların arasında bulduğunu söylediler ve yollarız yakında dediler ama gelen giden olmadı.yani konsolosluktan büyük ihtimal şirketime gitti ama artık şirkette kaybolmuşta olabilir.
    sıkıntı hep şirketimin sezon başında antalya da ofis açıp 3 ay sonra kapatması yüzünden oldu.burada ki ofis kapanınca bizimle istanbul ofisinin ilgileneceğini söylediler.onlarda şu meşhur ilk wat düzenleyen şirket olduğu için çok yani fazla öğrenci yolladıkları için bizi unuttular.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

ofis adresini niye verirsinizki,verin kendi adresinizi alin numaranizi kontrol edin durun,nerdeymis neler olmus.Sana sirket bunlari soylerken sen kontrol etmiyormuydun bilgisayardan.
    Peki.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

walla anlattığından sonra bende kaybettiklerini düşÃ¼nüyorum açıkçası. bence mumkünsü git şirkete telefonla seni oyalarlar.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaþým bnde yaklaþýk 35 gündür bekliorum vizemin gelmesini bileti de aldýk nie gelmior amlamýþ deðilimmmm.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

azuhazu ofis adresini ben vermedim elbette.bana şirketim amerikan konsolosluğu sorun çıkıyor diye artık işlemlerle şirketlerin ilhilenmesini mi ne istemiş ondan dolayı işlemlerle şirket ilgilendi.yanlış hatırlamıyorsam sevis ücretini şirketime elden verdim şirketim ödedi falan filan.ds 2019 da vizemi almaya gittiğimden hazır olmadığı için vizemde hemen belli olmadı.o yüzden vize görüşmesi sonrası ups e gidip kendi adresimi verebilme imkanımda olmadı.bu olaylar akabinde pasaportum şirketimin istanbul ofisine gitmiş.yani benden kaynaklı bir sorun değil bu.

ayrıca bir sorum daha olacak bu konuda.ben ilk kayıt yaptırırken şirket bana ofislerinin olduğu her ilde oryantasyon olacak gibisinden bir şeyler söyledi fakat antalya ofisi kapandığı için sanırım 2 hafta kadar önce şirketi aradığımda oryantasyon için geldiğinde alırsın elden gibisinden birşeyler söylediler bende az önce her ofisin bulundğu ilde oryantasyon yapacaz demiştiniz ben birde istanbula gelemem dediğimde "hımmm" dedi kapandı konu.sorumda şu:bütün şirketler amerikaya gitmeden oryantasyon yapıyor mu?
    çok komik yada basit soruyor olabilirim ama tecrübesizliğime verin.hiçbirimiz anamızın karnından deneyimli watçı doğmuyoruz sonuçta değil mi?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

Kimse bilgili birsekilde donatilmadi tabi bu ne asabiyet,ciksin birisi desin cok komik soru sordun diye o zaman soylerdin erken olmus birisi.Zaten hala su jfk 24 saat acikmi konusuna karsiyimdir.
    Neyse su basit ve komik olmayan sorunun cevabina geleyim,her sirket bunu yapmiyor.Yapanlarda genelde hani bunlar ogrencilerle ilgileniyor,ogrencilerin verdigi paranin nerelere gittigini biraz kabarik gostermek icin tek kelimeyle bazen sova donusturulen birsey bu oryantasyonlar.Birsey bilmeyene mutlaka birsey katar ama gitmek zorunda felanda degilsin,emin ol.Onlarin soyleyecekleri ve bildiklerinden cok daha fazla seyi sana burdakiler anlatabilir.Site reklami felan yaptigimdan degil,zati site yonetimiyle de aram iyi degil Bu oryantasyon genelde ogrenciler diger sirketlerle karsilastirildiginda hani bunlarin daha cok hizmet verdigini dusundurmek icin yapiliyor.Belki su siteyi iki uc gunde bir takip ettiysen,bazi uyelerinde dedigi gibi gitmis gelmis gibi olursun.

(Kimse sazan gibi atlamasin,oryantasyonlar ise yariyor diye.Ben yaramiyor demedim.)
    Peki.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý azuhazu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    (Kimse sazan gibi atlamasin,oryantasyonlar ise yariyor diye.Ben yaramiyor demedim.)
    Sazanlar illaki çýkacaktýr

Ama ben adres konusunda bir konuya deðinmek istiyorum. Þirketin yalanlardan biri daha . "konsolosluðu sorun çýkýyor diye artýk iþlemlerle þirketlerin ilhilenmesini mi ne istemiþ ondan dolayý iþlemlerle þirket ilgilendi"

Zaten senin iþlemlerinle þirketinden baþka kimse ilgilenemz

Ds-160 formu doldururken herkesin pasaport adresini ayrý ayrý girmemek için kendi adreslerini yazýyolar. Daha kolay oluyor. o yüzden yani konsolosluk karýþmaz nere gitcek pasaportun þirketmi eve mi diye ona karýþmaz.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

azuhazu gerginliği yaklaşan amerika macerasının stresine ver.sorduğum sorular komik olabilir diye kendim düşÃ¼ndüğüm için yazdım ayrıca.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Ben izmirliyim istdanbulda girdim vizeye vizeden sonrada 3,4 gün gezdim oralarda, izmire doðru geri dönüþ yolundayken bi mesaj pasaportunuzu teslim ettik

Sýkma canýný bir iki arkadaþ daha vardý bu þekilde hepsi de sorunsuz aldý pasaportunu, hem þu ana kadar pasaportu kaybolaný duymadým ben

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Benim de aynı anda vize görüşmesine girdiğim arkadaşlardan daha geç gelmişti pasaport. İnşallah gelir, gecikmesi anormal bir durum değil aslında, fakat sinir bozucu bir durum elbette...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bugünkü gelişmelerse şöyle;
    şirkete gittim,ve isim benzerliği sorununa takılmamın da %1de olsa ihtimal dahilinde olduğunu söylediler yıkıldım,ama biletim perşembeye ertelenmiş durumda takılmamış olmamı diliyoruz çünkü takılsam bir bildiri gelmiş olurdu deniyor.

Tek yapabildiğim şirketten haber beklemek ve perşembe o uçağa binebilmek için dua etmek.

Efsane Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý vespottini Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bugünkü geliþmelerse þöyle;
    þirkete gittim,ve isim benzerliði sorununa takýlmamýn da %1de olsa ihtimal dahilinde olduðunu söylediler yýkýldým,ama biletim perþembeye ertelenmiþ durumda takýlmamýþ olmamý diliyoruz çünkü takýlsam bir bildiri gelmiþ olurdu deniyor.

Tek yapabildiðim þirketten haber beklemek ve perþembe o uçaða binebilmek için dua etmek.
    Öyle bir þey olamaz.. Eðer isim soruþturmasýna takýlsaydýn sana vize memuru bir numara verecekti. O numaradan takip edecektin sonucu... Þirketin seni ciddi þekilde oyalamaya çalýþýyor. Þu olayý adam akýllý öðren bir an önce...
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

İnşallah yetişirsin.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý ayhn Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Öyle bir þey olamaz.. Eðer isim soruþturmasýna takýlsaydýn sana vize memuru bir numara verecekti. O numaradan takip edecektin sonucu... Þirketin seni ciddi þekilde oyalamaya çalýþýyor. Þu olayý adam akýllý öðren bir an önce...

Þimdi bu saatlerde telefon beklemeye baþladým,vize görüþmesinde verdikleri beyaz kartta da numaralar vardý?kafam ve içim gerçekten çok karýþtý,ama direk ups e gitmemi söyledi?

Þirketi arayýnca cevap hep ayný bizde sonuç bekliyoruz,neden gelmediðini bize bildirilsin seni bilgilendircez gibi hep ayný cevaplar

Dediðim gibi tek yapabildiðim Perþembe o uçaða binebilmek için dua etmek,ve bugün akþama kadar telefon beklemek yarýn da pasaportuma kavuþmak,bu iþler nasýl buraya geldi hiç anlamýyorum.

Cevap Veren Herkese ve Destek olup pasaportumun gelmesi için dua eden herkese çok teþekkürler.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)