Apple, yeni iPhone 4 ak?ll? telefonunu resmen tan?tt?. iPhone 4'te en çarp?c? de?i?iklikler aras?nda LED fla? ve ön yüzde görüntülü görü?me için kamera yer al?yor. Ayr?ca kasay? çevreleyen çelik ?erit ayn? zamanda GSM al?c? anteni olarak görev yap?yor.
San Francisco'nun Moscone merkezindeki Worldwide Developers Conference 2010 toplant?s?nda Apple CEO'su Steve Jobs taraf?ndan tan?t?lan iPhone 4, 'Retina Display' olarak adland?r?lan yüksek çözünürlüklü ekran teknolojisi bar?nd?r?yor. 3.5 inç ebat?ndaki ekran 960x640 piksel çözünürlü?e, 800:1 kontrast oran?na sahip.
iPhone 4'ün kameras? 5 megapiksel ve HD kay?t yap?yor. 720p çözünürlükte saniyede 30 kare kaydediyor ve video çekiminde istenen noktaya odaklanmak için ekranda üstüne t?klamak yetiyor. Çekilen videolar yeni tan?t?lan iMovie adl? uygulama ile detayl? ?ekilde editlenebilecek.
Cihazdaki en önemli geli?tirmelerden biri beklendi?i üzere bataryada gerçekle?mi?. Jobs'un aç?klad???na göre iPhone 4'ün bekleme süresi 300 saat. Tam ?arj olmu? pille 10 saat video izlendi?i, wfi-fi ile 10 saat internette gezinilebildi?i belirtildi.
Yeni iPhone beklendi?i üzere iPhone OS4 i?letim sistemi kullanacak ama farkl? isimle. Zira Jobs, i?letim sisteminin ismini iOS4 olarak de?i?tidiklerini ve temel özelli?inin çoklu görev (multitasking) oldu?unu aç?klad?.
?lginç bir ba?ka yenilik Apple'?n, Safari internet taray?c?s?nda Google'?n yan?nda Yahoo ve Bing arama motorlar?n? da seçenek olarak sunmas?. ?steyen Safari ayarlar?ndan bu üç arama motorundan birini seçebilecek.
Görüntülü görü?me için ön yüzüne de kamera eklenen iPhone 4'te Skype benzeri bir uygulama daha tan?t?ld?. FaceTime ad? verilen uygulamayla iki iPhone 4 kullan?c?s? wi-fi a??na ba?l? olarak birbiriyle ücretsiz görüntülü görü?me yapabilecek.
iPhone 4, 24 Haziran'da ABD, Fransa, ?ngiltere, Almanya ve Japonya'da piyasaya sürülecek. Jobs, Temmuz ay?nda 18 ülkeye daha sevkiyat yap?laca??n? bildirdi. Yeni iPhone'un ABD'de AT&T mobil operatör kontrat?yla fiyat? ise 16GB bellekli olan? için 199 dolar, 32GB olan? içinse 299 dolar olarak aç?kland?. iPhone 3GS'in kontratl? fiyat? ise 99 dolara dü?tü.
iOS4 i?letim sistemi güncellemesi konusunda da konu?an Jobs, ücretsiz güncellemenin 21 Haziran'da yüklenebilece?ini bildirdi. Yeni i?letim sistemi iPhone 3GS taraf?ndan tamamen, iPhone 3G taraf?ndan da k?smen desteklenecek. Yani sistemin baz? özellikleri 3G'de çal??mayacak.
Apple bas?n toplant?s?nda ayr?ca iPhone ve iPad uygulamalar? hakk?nda bilgi verildi. Facebook'ta çok popüler olan Farmville ile popüler konsol oyunu Guitar Hero'nun iPhone ve iPad uygulamalar?n?n Haziran sonunda AppStore'da yer alaca?? bizzar yap?mc? firmalar?n CEO'lar? taraf?ndan aç?kland?.
iPhone 4 meydana ç?kt? - Ürün Rehberi - ntvmsnbc.com
![]()

Alıntı
Bookmarks