Merhaba arkadaþlar,
Ben wat ile katýlamadým ortalamam yerlerde olduðu için cesaret bile edemedim baþvurmayý hatta buraya yazavaktým 0.xy li ortalama ile vize alabilirmiyim diye konu açmak istemedim doðal olarak
Dil için gitmek istiyorum.Pasaport tamam randevu aldým.Ama baþka hiçbirþey yok
Dýmdýzlak gidecez bu gidiþle
Neyse arkadaþlar þimdi durumumu izah edeyim sizlerin deðerli fikirlerini alayým.
Dil okuluna gideceðimi söylemiþtim daha önce tennesse ye gidecektim ama sonradan vazgeçtim rotamý nyc ye çevirdim.Amacým oraya gidip dil okullarýna yerinde görüp beðenip kaydolmak.Ne derece fayda saðlar dilimi geliþtirmeme orasý ayrý bir konu ama hem biraz açýlayým hem gezip göreyim istiyorum.Study&travel yani amacým.
i-20 belgesi almadým bu yüzden.Þimdi bi yerden alýp beðenmeme durumunda baþka yere geçme kayýt olma kaydý silme ücret ödeme baþvuru gibi prosedür ve külfetten kaytarmak istedim biraz.
Turist vizesi için baþvurdum.
Ön rezervasyon yaptým uçak bileti için.
Bir hostelede rezervasyon yaptýrdým.Gerçi bir tanýdýðýmýn yanýnda kalacaðým ama onu karýþtýrýp görevlilerin kafalarýný karýþtýrmak istemedim.Sonuçta göçmen olmama yardýmcý olabileceðini düþünebilirler diye düþündüm.
seyahat tarihimi 30 haziran 23 temmuz arasý yazdým.fazla uzun kalmayacaðýmý sadece nyc ve çevresindeki bir kaç eyaleti turistik amaçla gezeceðimi belirteceðim.Bu doðrultuda ds-160 i doldurdum ama daha onaylamadým.
Ýngilizce mühürlü onaylý transkript ve öðrenci belgelerim hazýr.Banka cüzdanýmý ayarladým kredi kartý extrelerimi çýkardým.Yanlýz benim sponsorum dayým olarak görünecek.Anne babamdan daha kabarýk bir banka cüzdaný gösterebildiði için onu tercih ettim.Nasýl bir prosedür uygulanýyor burada.Dayým ile ilgili ne almalýyým orda sunmak için.
ve ds-160 belgesi ile ilgili birkaç sorum var
salý günü 8:30 randevum var ve ben daha ds-160 i doldurmadým.
en geç 2 iþ günü içerisinde doldurmam gerektiði söyleniyor.Sorum çýkar mý dersiniz? 1 saat içinde yorumlarýnýz doðrultusunda kaydedip onaylamayý düþünüyorum.
step1 de kimlik bilgileri kýsmýnda
City of Birth
ve
State/Province of Birth
var
ben city of bird'e nufusa kayýtlý olduðum ilçeyi yazdým.Kimlikte doðum yeri olarak geçiyor.
State/Province of birth e Ýlçenin baðlý olduðu ili yazmam gerekli mi? farkeder mi birþey? mantýken yazmam gerektiðini düþünüyorum ama baþka bir wat forumunda resimli anlatým yapýlýrken sadece ilçe yazýlmýþ ve il yazýlmasý gereken yer boþ býrakýlmýþ.Bende ayný þekilde mi yapmalýyým.SÝzler nasýl yaptýnýz?
ve 140 dolarlýk baþvuru ücretinide henüz yatýrmadýmpazartesi günü yatýracaðým.Hep üþengeçliðim son dakikaya býrakýyor beni.Bu yüzdende bir problem çýkarmý sizce?
Sorularýmýn devamý gelecekTeþekkürler.

Alýntý
Bookmarks