ben de anchorage da basima gelen ilginc bi olayi anlatmak istiyorum.
biz yine hergun oldugu gibi ogleye dogru is bittikten sonra atladik bisikletlerimize alaska ormanlarini kesfediyoruz. (orman dediysem oyle dagin basi degil hertarafta bisiklet yollari isiklari filan var. tam gezmek icin yapilmis bunlar) daha evden fazla uzaklasmamistik birden yakinlarda kahverengi biseyler gorduk. geyik oldugunu dusunup gidebilecegimiz kadar yakinina gidip fotograf cektirelim dedik. ama bu hayvan geyik degildi. deve gibi biseydi ama kafasi geyiginki gibiydi. boyle birseyi belgesellerde bile gormemistik. neyse ben fotograf cekinmek icin 3-4 metre yakinina kadar gitmistim ki bi kizin bagirisini duyduk.
kiz; ne yapiyosunuz orda? cabuk kacin ordan gibi biseyler soyleyince cok sasirdik. kiz bana diyo kac ordan oleceksin. o hayvan cok saldirgan. ben daha diyorum cok friendly bilmemne. baktim kiz ciddi hemen atlayip kactik ordan. diger arkadaslarimin fotografini cekmedik tabi..
amerikadan geldikten 2 ay sonra msn de amerikada tanistigim bi arkadasim msn in altindaki resmi gordu ve bana diyo. ne yapiyosun orda cekil ordan kac hemen. dedim sakin ol ya o resim. sordum o nasil bi hayvan filan diye insanlardan uzak duran vahsi bir hayvan dedi ozellikle yaninda yavrusu varken cok saldirgan olabiliyomus. hemen baska bi resmi koyup dedim yavrusu su yanindaki mi?
kiz dedi evet.. siz harbiden cilginsiniz. ama biz cilgin degildik saftik sadece....

Alıntı
Bookmarks