Work and Travel
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 11 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: kredi kartýyla alýsverýs

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart kredi kartýyla alýsverýs

selamlar,
    su anda block ýslandayýz.yaný rhode ýslandda.alýsverýsý kredý kartýyla ýnternetten yapsak bunun býze yararý ya da zararý ne olur....
    ps3 u laptopu falan bestbuydan alma planlarýmýz var.
    kur farký ne kadar etký eder...sonucta su an alýcam odemeyý dondugumde yapýcam...tesekkurler.

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

bence ordan bankadan kart çıkar kendine ve o kartla al. türkiyedeki kartları bulaştırmasan iyi olur.
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    16

kurun etkisi hissedilmicek kadar ufak ama donunce odeyeceksen o kotu olur gibi, bankanin faiz oranlariyla alakali tabi..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Sadece kur farki odeyeceksin. Kurun ne kadar oldugunu ogrenmek icinde 1 $lik falan bi harcama yap. Veya bankamatikten 10$ cek. SOnra bankanin sitesine gir. Ne kadar oldugunu anlarsin. Daha sonra kura gore odeyecegin miktari gorursun. Ne kadar zarar etttigini gorursun.
    Sometimes memories can kill...

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Kur çok az farkediyor. Ben 3 günlük oteli kartla almıştık 400 500 dolar paraydı ve TL olarak 5 10 lira gibi ufak bir kaybım oldu olmadı... Oradan kart çıkarmak da neredeyse imkansız ayrıca. Vatandaş değilsen ve üzerine bir şeyler yoksa falan sıkıntı oluyor.
    Bindik bi alamete, gediyoz kýyamete

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý tarick06 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Kur çok az farkediyor. Ben 3 günlük oteli kartla almýþtýk 400 500 dolar paraydý ve TL olarak 5 10 lira gibi ufak bir kaybým oldu olmadý... Oradan kart çýkarmak da neredeyse imkansýz ayrýca. Vatandaþ deðilsen ve üzerine bir þeyler yoksa falan sýkýntý oluyor.
    Abd de kredi karti degil normal bankamatik kartiyla almak iyi. Zaten kredi karti cikarinca odemeyi yaparken sorun olur

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý cerkes41 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    selamlar,
    su anda block ýslandayýz.yaný rhode ýslandda.alýsverýsý kredý kartýyla ýnternetten yapsak bunun býze yararý ya da zararý ne olur....
    ps3 u laptopu falan bestbuydan alma planlarýmýz var.
    kur farký ne kadar etký eder...sonucta su an alýcam odemeyý dondugumde yapýcam...tesekkurler.
    bana sorarsan dostum, amerikadaki kartlarý bu iþe sokma derim, alýsveriþ yapacaksan elinde varsa kredi kartýn yap kardeþim, kur farký çok az iþliyor, buarada ben türkiyedeki kartýmda dolar hesabý actýrmýstým ve gitmeden dolar alýp yatýrmýstým hesaba.....fakat bunlarada gerek yok....
    araba kiralamadan tut, gunluk alýsveriþe kadar herseyi türkiydeki kartla yaptým..

amerikadaki kredi kartlarýný kolay kolay actýrabileceðini sanmýyorum, bankamatik kartlarýndada dikkatli ol örneðin bank of america gibi...debit kart olmasýna raðmen, limitinin altýna inersen yanlýslýkla günlük senden 35 dolar gibi bir alýyor, limitin eksiye iniyor...sonra ugras dur....
    sen bilirisn...

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý aalpinistt Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bana sorarsan dostum, amerikadaki kartlarý bu iþe sokma derim, alýsveriþ yapacaksan elinde varsa kredi kartýn yap kardeþim, kur farký çok az iþliyor, buarada ben türkiyedeki kartýmda dolar hesabý actýrmýstým ve gitmeden dolar alýp yatýrmýstým hesaba.....fakat bunlarada gerek yok....
    araba kiralamadan tut, gunluk alýsveriþe kadar herseyi türkiydeki kartla yaptým..

amerikadaki kredi kartlarýný kolay kolay actýrabileceðini sanmýyorum, bankamatik kartlarýndada dikkatli ol örneðin bank of america gibi...debit kart olmasýna raðmen, limitinin altýna inersen yanlýslýkla günlük senden 35 dolar gibi bir alýyor, limitin eksiye iniyor...sonra ugras dur....
    sen bilirisn...
    Tr de dolar hesabi acmak ucretsiz mi ?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý manhattan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Tr de dolar hesabi acmak ucretsiz mi ?
    ben türkiyeden açtýrýp gitmiþtim, ayrýca internet bankacýlýðý ilede bu mumkun garanti bankasýnda....ayrýca pay checklerim için amerikada bank of america için debit kart hesabý açtýrmak zorunda kaldým kolaylýk olsun diye malesef, bu hesabý açtýrmak yani bankamatik kart hesabý açtýrmak ücretsiz....fakat limitine dikkat et. sýfýr altýna hiç düþme.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý aalpinistt Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ben türkiyeden açtýrýp gitmiþtim, ayrýca internet bankacýlýðý ilede bu mumkun garanti bankasýnda....ayrýca pay checklerim için amerikada bank of america için debit kart hesabý açtýrmak zorunda kaldým kolaylýk olsun diye malesef, bu hesabý açtýrmak yani bankamatik kart hesabý açtýrmak ücretsiz....fakat limitine dikkat et. sýfýr altýna hiç düþme.
    bank of america yi biliyordumda garantiyi bilmiyordum. Dolar hesabi icin yine ayni bankamatik kartini kullaniyoruz dimi garantinin. Abd de para cekerken direk dolar hesabindan mi dusuyor yoksa tl ve $ hesabi diye sekme geliyor mu

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý manhattan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bank of america yi biliyordumda garantiyi bilmiyordum. Dolar hesabi icin yine ayni bankamatik kartini kullaniyoruz dimi garantinin. Abd de para cekerken direk dolar hesabindan mi dusuyor yoksa tl ve $ hesabi diye sekme geliyor mu
    Aynen öyle,,
    Garantide bankamatik kartý için dolar hesabýný açtýrýyorsun, sonrasýnda türklirasý hesabýndan döviz alýp dolar hesabýna aktarabiliyorsun netten..yada bankadan dolar hesabýna aktarma yapabilirisn...
    kredi kartýndan sadece tl hesabýndan para çekiliyor, o günün kuruyla dolar bozuluyor ve tl hesabýndan düþüyor, fakat ödemesini yine dolar olarak bankamatik hesabýndan internet bankacýlýðýndan yapabilirisn...

eðer harcamayý bankamatik kartýnla yaparsan markette veya baska bir yerde, ve senin kartýnda dolar ve tl varsa, hatta euro varsa, yanlýs hatýrlamýyorsam , harcama yaptýðýn zaman , post makinesinde hangi döviz cinsinden harcama yapmak istediðini soruyor ve sen seciyorsun,..

eðer internet bankacýlýðýný kullanýyorsan bu iþ daha cok zevkli,,
    benim kredi kartýma türkiyeden kalma tl borcum vardý,, ayný zamandada dolar borcum vardý amerikadan,,, türkiyeye para yolluyordum money gram ile,, onlar benim garanti hesabýna yatýrýyorlardýý,, sonrasýnda ben garanti internet bankacýlýðý ile tl borcunu ödüyordum,, sonrasýndada tl den dolar alýp, döviz transferi ile dolar borcumu ödüyordumm ,, zevkki bir iþ,, internet bankacýlýðý ile rahat edersin,,,

araba kiralama iþinde, otellerde vb.. heryerde çok faydalý oluyor kredi kartý ve internet bankacýlýðý....

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)