slm ben de mc donaldsta Nyork malden diye bi yerde calisiyorum 2 . is gunum ve grill de calisiyorum simdilik iki defa elimi hafif yaktim..2 is yok ve is yeri 4 mil bunun icin 3 usd oduyorum hergun. sen yine sanslisin.orman burasi ve insan yuzu goremiyorum knklma yerinde 3 tane Turk ve 3 tane cinli var suan arkdslar yeni geldi. 3 GUN OFF GUNU VERDIELR BANA.COK AZ PARA KAZNCAM GIBI BARI INGLZCEM GELISSIN ISTIYORUM .SEHIR DISINDA 4 MIL UZAKLIKTA KONAKLIYRUZ KONUSCAK INSAN YOK
..mc donalds isi kolay gibi geldi hafta ici oldgu icin fazla sikmiyorlar haftassonu yogunmus duydugunma gore ..bilmiyorum bisiklet alcam ama burda trafik cok tehlikeli 2 is ve ihtiyaclar icin sehre inmem gerekiyor .varsi mc donalds hakkinda tuyo vercek birileri .bu arada bana 45 dk dinlenme suresi veriyolar her gun bunlar kesiliyo di mi normal zamandan.zaten 32 saat calisiyorum 5 gun ve hergun 45 dk dinlenme kesseler 29 saat falan oluyo cok az bilmiyorum para lazim alisveris ve travel ve eve donerkende cepte biraz para olmali ....................................
Konu sucre tarafından (23-06-2010 Saat 09:08 AM ) değiştirilmiştir.
"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain
evet dostum kesiliyor bana 30 dk veriyorlar break time ald?g?n her break toplam saatten dü?üyor.Benm kald?g?m yerde çok ye?illik bir yer çok farkl? hayal etmi?tim ben ya amerikaya gelmeyi
Peki.
Tabikide burdaki hayat ortam insanlar çok farkl? gerçekten ben geldi?ime pi?men de?ilim daha 1.s?n?ftay?m seney in?. daha iyi yerlere daha iyi i?lerle gelecez arkads?larla![]()
ben de anlatay?m ilk izlenimlerimi...
?uan ohio cedar point te sweeper olarak çal???yorum 13 gündür burday?m.ve ben ?u an bu wat a tekrar tekrar gidenlere ?a??rmaktay?m gerçekten.bence wat pek de mant?kl? bi olay de?ilmi? çünkü resmen amele gibi çal???yoruz daha ilk bikaç günde amele yan??? oldum bacaklar?m kas yapt? yürümekten.tamam i?imden dolay? böyle herkes öyle de?il ama genel olarak herkes amelelik yap?yor sonuçta.gelirken bilmiyormuydum böyle oldu?unu biliyordum.ama buraya gelince türkiyedeyken dü?ündü?ümüz gibi olmuyor hiçbir?ey.?u ana kadar ya?ad?klar?m? özetleyim mesela...
geldik yerle?ttik ettik i?e ba?lad?k inan?lmaz yorucuydu ilk günler 10-11 saat çal??t?m ayaklar?m?n alt? su toplad? beyaz tenli olan ben karard?m iyice falan.neyse dedim i? sonuçta kolay olmayacak elbet al???r?m.ben en iyisi ingilizcemi geli?tirmeye bakay?m bari de?sin bukadar çekti?ime.ama gel gör ki öyle bi sistem var ki yabanc? arkada? edinemiorsun.daha do?rusu erkekler bütün k?zlar? tan?yor bara diskoya gidiyor az çok konu?uyorlar bir ta?ta 2 ku? hesab? falan ama biz k?zlar olarak ingilizce konu?am?yoruz çünkü k?zlar erkeklerle tak?lmay? tercih ediyor erkekler de hemen saçma salak teklif olaylar?na giriyorlar olmuyor.e biz de mecbur bizbize tak?l?yoruz.?uan konu?tu?um ingilizce parkta insanlar?n sorular?na verdi?im veremedi?im cevaplar ve çal??anlarla da merhaba nas?ls?n günün nas?ld? muhabbeti.o yüzden umutsuzlu?a dü?üyorum ço?u zaman ingilizce konusunda.umar?m de?i?ir bu durum en çok istedi?im ?ey ?uan bu!para konusuna gelince.ben çok çal??t???m için iyi kazan?yorum 4 günlük paycheck imi ald?m her?ey dü?tükten sonra 300dolar ald?m o konuda s?k?nt?m yok allahtan.ama ?u kesin ki cedar point kesinlikle para kazan?labilecek biyer de?il.en yüksek ben ald?m ilk paycheck te mesela.ki fikrim de?i?ebilir diye söylemek istemiyorum asl?nda pek ama ben asla cedar point i tavsiye etmeyi dü?ünmüyorum kimseye.park e?lenmek için falan gerçekten harika ama yeri kötü stres atacak byer yok falan kötü yani.
ayr?ca benim i?imde ortalama 10 saat tek ba??ma koca parkta süpürge yap?yorum tek ba??ma geziyorum bu durum gerçekten can s?k?c? çünkü insan biyerden sonra yorgunlu?a bile al???yor da o kadar saat tek ba??na bo? bo? gezmeye al??am?yor.ben diyorum ben 3 ay sonunda ya dü?ünür olurum ya kafay? s?y?r?r?m heralde.e bu kadar kendinle kal?nca da hep türkiyeyi aileni dü?ünüyorsun kafay? yiyorsun o yüzden ?uan ben hadi deseler dönebilecek durumday?m o kadar özlem çekiyorum.i?imin kötü yanlar? bunlar.ama öte yandan biz türk sweep ler dayanamad?k bi noktadan sonra sa?l???m?zdan önemli mi en fazla ne olabilir ki mant???yla power break olay?na girdik molalar? uzat?yoruz öyle zaman geçirmeye çal???yoruz çünkü dayanam?yoruz ama tabi yakalanma korkusuyla 3,5 atarak.böyle böyle geçiyor saatler.ak?am da geç saatte gelip biraz onla bunla konu?up yat?yoruz zaten 13 gündür i?imden dolay? pek biyere gidemedim ben bikaç kez gidebildim bakal?m.
yani demem o ki amaç ingilizceyse wat tan daha iyi yollar var.paraysa zaten hiç olmamal? öyle bi amaç.e?lenceyse merkezi biyerde olmak laz?m az saat çal??arak iyi kazanmak laz?m e merkezi byerde de hayat pahal? vs vs her?ey tezat yani.tek faydas? gerçekten iyi bi hayat tecrübesi oluyor o kadar.
benim izlenimlerim bunlar.umar?m 3 ay sonunda fikirlerim de?i?ir.
ayr?ca gecenin bi yar?s? günlük niyetine buraya yazd?m saçmalad?ysam sürç-ü lisan ettiysem affola hadi kendinize iyi bak?n![]()
mutluluk paylaşıldığı sürece gerçektir! (Christopher Johnson McCandles)
wat bu zaten rise, fazla bi?e bekleme....ucuz i?çi gücü...sen i? konusunda biraz ?anss?zm??s?n öyle diyim...yani ço?u ki?i var ki yabanc?larla birlikte çal??an konu?an...
iyi bi hayat tecrübesi olucak herkes için...can?n?z? s?kmay?n...buray? dü?ünmeyin...kalabildi?iniz kadar kal?n sonra özliceksiniz...söylemedi demeyin...
ps : anton a sorabilirsiniz
herkese iyi bir wat sezonu diliyorum...
Gerçekten azuhazu ve rise a kat?l?yorum.Tamamen köleyiz burda.?lk 2 gün baya bi zorluk çektik.Hala da çekmelteyiz.Buraya gelmeden önce yok laptop al?r?m.Yok saat al?r?m gözlük al?r?m vs vs.... falan diyodum.?imdi New yorka gidebilecek param olur mu acaba diye dü?ünüyorum.Bende çok ?a??yorum ?u an wata defalarca gidene.Gerçekten zor bir program ama hayat tecrübesi olarak baya iyi.O yaln?z kalma ve bir?eyler bulmya çal??ma tecrübe kazanmak aç?s?ndan güzel ama sonuçta yine köleyiz burda.Tamamen SURVIVOR olduk bence.Sadece hayatta kalmaya ve biraz sosyal ortamlara girip al??maya çal???yorum.Uyum sa?lamaya çal??an arkada?lar için iyi bi olay bence.Ben bu yolla yava? yava? al??maya ba?lad?m.Çok zor bi olay bu amerika.@ayhn bana amerikaya ula?t???mda bi?ey yazm??t?. Welcome To HELL Gerçekten de do?ruymu?.Umar?m art?k burdan sonra herkesin i?i iyi gider.
""Let the game begin""
aahhhh aahh, ilk bir ay ayn? ?eyleri dü?ünmü?tüm sizinle... hatta brittish i aray?p biletimi degi?tirmeyi fln bile sormu?tum... ama o k?rtik 1 ay s?n?r?n? a?nca bi anda bi?eyler oldu ve kendimi oraya ait hisstmi?tim... eminim sizinde öyle olacakt?r... köle konusuna da kat?lm?yorum... sonuç olarak para kazan?yorsun kölelik farkl? bir kavraam... özellikle rise'nfall iyi kazan?yosun, bence biraz daha sabret... arkada? olabilecegin ki?ilerde var emin ol... wat daha yeni ba?l?yor... bu defalarca giden arkada?lar?n tekrar gitmelerine sebep olan zaman periyodu son 1 ayd?r... sak?n pes etme... di?er arkada?larda e?er ?artlar çok çok a??r de?ilse ve ortalama paycheck ba??na 500-600 kazn?yorsan?z k?r?n dizinizi oturun..(biraz a??r oldu ama ksra bakmay?n). her?ey daha güzel olacak... allah yard?mc?n?z olsun...
and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..
300 usd mi 4 gunde ..vay be cok iyi.. ben 32 saat calisiyorum tabi hergun yaptigim 45 dk lik dinlenme surelerini cikarirsak 28 saate iniyo vergi kesilmis hali 7 usd saatlik ucret 196 usd bu hafta kazandigim yani >>>>>>>>hadi onu birak inglizcem gelissin is yerinde konusyoruz ama is ile ilgili knlma ve is yeride sehir disinda ve insan yok knkladigimiz yerde ormanlik..bilmiyorum cok kotu...haftaya artar belki ilk hftam oldgi icn belki..asla kasabaya ya da jkusuk sehirleri secmeyin derim ..seneye tekrr gelirsem nyapacagimi cok iyi biliyorum
"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain
Bence arkada?lar biraz sabr ederek olaylara iyi yönünden bakarak belli bir süre polyannac?l?k oynarak sorunlar? azaltabiliriz. Hepimiz biliyordukki kimse gidenleri k?rm?z? hal?yla kar??lamayacakt?. F?rsatlar? beklememeliyiz, arzu ettiklerimizin meydana gelmesi için çal??mal?y?z ve sab?r etmeliyiz. F?rsatlar? meydana getirecek ad?mlar atmal?y?z. Mutlulu?un ve mutsuzlu?un insanlar?n kendi emekleri sonucunda ortaya ç?kt???na inan?yorum. Bende ordayken neden geldim? buraya gelinir mi? nalet olsun? gibisinden laflar etmi?imdir fakat ?imdi tekrar gidebilmek için elimden geleni yap?yorum. Emin olun sizde geldikden ve k?sa bir zaman geçtikden sonra benim gibi olcaks?n?z
Umar?m her?ey yoluna girer ve tüm Watc?lar mutlu bir ?ekilde Türkiye ye dönersiniz.
Sayg?lar?mla.
"ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"
su an her gun oldugu g?b? mcdonaldstan aksam yemeg?n? yemege g?d?orum klas?k 2 mcdouble b? orta boy patates evet 15 gundur her aksam ayn? sey? y?yorum cunku secenek yok.... musa?t oldugumda buraya Virginia Beach ile ilgili ?zlen?mler?m? aktar?cam.grsmek uzere.
ps= bgn 11 katl? otel?m?z?n ucu bucag? gozukmeyen kol?dorlar?n? tek bas?ma supurdum 11 kat?n?da 8 saat boyunca m?n?c?k elektr?kl? supurgeyle..sag kolumla yazam?orm =) ama menejer?me gore yavas?m!!
kill them all-spartacus
bir bildigi vardir herhalde![]()
Peki.
yawa?s?n![]()
arkdslar burda baska sirketlerle gelen arkdslar var ve onlarin sirket saglik sigortasi yaptirmis gelirken..bizim sirket bize hic bisey vermedi ya da soylemedi .sizin sgortaniz var mi
Birsey vermeleri pek gerekmiyor sanirim.Saglik sigortan olmasa zaten vize vermezlerdi,saglik sigortasi zorunlu.
Peki.
mehtemelen seninde vard?r sigortan... sponsorun yapmas? gereken bi?i bu...
Bende anlatay?m bari
?lk olarak washington'da indim 1 gün sonra new york'a geldim. Newyork tabiri caizse çöplük gibi, gerçek amerika newyork de?il newyorkta amerikan ya?ant?s?n? anlayam?yorsunuz. Do?anay ?algam içip lahmacun yiyebiliyorum?stanbuldan fark? kalm?yor.
?lk 2 gün times square manhattan derken tek ba??ma çok iyi e?lendim. sonra bakt?m tek ba??na mal mal çekilmiyor birkaç gün kald???m yere yak?n yerlerde tak?ld?m. 2 Gündür d??ar?da hangi aktiviteyi görürsem kat?l?yorum. Dün central parkta holilop bile çevirdim çok daha e?lenceli oluyor böylesi. Newyorkta 1 hafta daha tatil yap?p as?l çal??ca??m eyalete geçecem. Amerikan ya?ant?s? görecem filan diyorsan?z kesinlikle new yorka çal??maya gelmeyin buraya sadece tatile gelinir.
DS de yazm?yor extra bir ka??tta yaz?yor karde?im
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks