Slm arkadaþlar! Þu an ABD,PA dayým! iþ yerimi býrakýp BOSTON daki Dayýmýn pizza dükkanýnda çalýþmak istiyorum! böyle bir þey mümkünmü nasýl yapabilirm? Yardýmcý olurmusunuz! veya bilgilendirir misiniz?
Slm arkadaþlar! Þu an ABD,PA dayým! iþ yerimi býrakýp BOSTON daki Dayýmýn pizza dükkanýnda çalýþmak istiyorum! böyle bir þey mümkünmü nasýl yapabilirm? Yardýmcý olurmusunuz! veya bilgilendirir misiniz?
Ben de ocean citydeki isimi birakp north carolinada ablamin yaninda kalip orda bi is bulmayi dusunuodum, sonra dedim is bulamassam ortada kalip ablama yuk olmuym die vazgectim. Ama merak ettim oyle bisey yapablirmiyiz gercekten?
iþvereninizle anlaþmanýz gerekýyor,
yada sponsor fýrmanýzýn sýze ýzýn vermesý gerekyýor...
turkiyedeki firmanýza býldýrýn durumu onlar dan gereklý ýlgýyý gormezsenýz ký oyle olcakatýr siz dýrek sponsor fýrmayla ýrtýbat kurun ve gecerli bi nedenýnýz olsun ayrýlmak ýcýn yoksa zor ýzýn vermezler....
kendýnýz ýzýn olmadan ayrýlýrsanýzda sponsor fýrma sevýsýnýzý ýptal eder 15 gun ýcýnde ulkeyý terketmek durumunda kalrsýnýz yoksa kacak durumuna dusersýnýz..
not:tecrubeyle sabýt 2008 yazý ýcýn![]()
KeNdÝmE YeNi BiR bEn LaSýM
Hmmmm.. sakat iþya neyse ozman þöyle yapabilir miyiz? Ýþ yeri ile anlaþsak en azýndan bi 15 gün önce salýversebir de vizem 1 ekimde bitiyor ... vize bitiminden itibaren 28 gün de gezme hakkýmýz varmýþ doðrumu !!
Isyeri ile konus burda calisamayacagini soyle. Eger isveren sponsora soylerse ulkeyi terketmen icin 7 gun verirler ama isveren sikayette bulunmazsa eger problem olmaz. Sonra sponsora mail atarsin ben isimi degistirdim diye SSN varsa zaten hic problem olmaz. Son calisma tarihin DS-2019 uzerindeki tarihtir, son cikis yapman gereken tarih ise DS-2019 bitis tarihinden itibaren 28-30 gun arasidir.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Bizim burada şirketin ingilizcesi yetersiz diye çıkardığı birsürü türk var. Onların vizesi iptal olmadı herhalde çıkardıktan sonra şikayet etmeleri felam gerekiyor. İşyeriyle konuşursan çalışmak istemediğini vs. akraban olduğunu söyle anlayışla karşılabilirler belki.
BEN BÖYLE SAÇMALIK GÖRMEDÝM....Þu an ilk maaaþýmýzý daha doðrusu ücretimizi ..aldýk ve þöyle söyliym haftada 130 $ ... yuhhhhh... Buralara bunun içinmi geldim.... Sossyl SeqrtyN aldýktan sonra ki haftaya veriyorlarmýþ.... Bostonda ki Dayýmýn dükkanýna koþa koþa gitmek istiyorum!!! Bana diyebilirlermi gidemezsin vizeni iptal ederiz diye! Þirketimdeki danýþmanýmada sordum cevap bekliyorum ondan.Sizinde yorumlarýnýzý merak ediyorm bu ilginç durum karþýsýnda!
vizeni iptal edebilir. kendi isteginle cikma arkadasim sende. kendini kovdurmak icin elinden geleni yap![]()
hocam pennsylvanianin neresindesin nerde çalýþýyorsun
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks