Arkadas amerikada gordugu tum kotu seyelri yazmis sonra turkiyenin iyiliklerini:bodrumda su var, antalyada bu, istanbulda bu falan... Her yerin milyon tane iyi kotu yani var. Zaten bi yer dort dortluk olsaydi herkes orada yasardi.
azuhazu'nun dedigi gibi ben sadece ornek verdim. Kiz arkadas, diyarbakir olayi, abd nin pis kokmasi, zencilerin saldirmasi vb. ornekler cogaltilabilir.
Ayrica abdlilerin seks, kumar, alkol uzerine yasami olabilir. Ama bundan sikayetciler mi degiller. Bize yanlis geliyor olabilir. Ama adamlara zorla yaptirmiyorlar ki. Adam belki sabahlara kadar barlarda icince mutlu oluyor. Adamlarin yasam tarzi bu. Bizlerde sabahlara kadar arkadaslarla sen sakrak sohbetden hoslaniyoruzdur adamlarin dusuncesi bize yanlis geliyordur...
Bu kadar kisa surede adamlarin ic hayatinin berbat oldugunu nasil anlayabiliyorsun. Ben gordugum arkadaslarin cogu sen sakrak, adamlar hayati ti ye aliyor. Mutlular. Sinema, gezme, tozma. Hayat sadece bunlardan ibaret degil tabi. Ama bizim gibi hergun isyan etmektense boyle yasamak daha iyi. Birinin kotu gunu olunca bizim gibi derdini dinlemek yerine adamlar birlikte icerek eglenerek bi yandanda konusarak unutturmaya calisiyorlar.
Marmarada halk plaji dedigin yer marmaris in en baba yerlerinden biri. Gozlem amacli git istersen guneslenen bi turisti falan 2 milyon kisi goz hapsine aliyor. Illa gecelik 300-400 tl verip kaliteli bi otele mi gitmek gerek. Rahatsiz olmamak icin. Ayrica marmarada olsam ne olacak. Halk plaji sadece erkeklere mi ozel :S Kizlar gelemeyecek mi. Ayrica abd de yok demiyorum. Abd de zenciler laf atiyordur falan. Demeye calistigim da bu zaten. Nerden bakmak istersen orasini gorursun.
Ailesiyle konusma, seks konularina hic girmiyorum. Ailesiyle herseyi konusanda var, normal yasami olanda. Ona bakarsan trde hic gormedigi kisiyle evlenende var, doguda kocasi oldu diye kardesiyle zorla evlendirilende var(tore falan), ailesiyle +18 seyleri konusanda var, mutlu birliktelik yasayanda... Medeniyet sekslede olmaz, kapanmaklada olmaz. Medeniyet farkli bisey. Insanlarin cinsel tercihleri medeni olup olmadigini belirlemez. Her ulkede farkli ibrelerde uc noktalar olabilir
Ayrica herkesin icinde seks muhabbeti konusan birini canli gordun mu? 3.5-4 aya yakin Nyde kaldim. 1 kisi bile gormedim ben. Cafede parkta falan +18 konusan birini. FIlmlerin fazla etkisinde kalmayalim...
Afrikanin en dandik yerinden en fakir adami getir koy d.bakiyarda bi burger a calissin 3 ay. Adam der -afrikada bu kadar imkan yoktu yemek yiyemiyorduk ama arkadaslarla takiliyorduk, buldugumuzu yiyorduk, silah sesleri hergun polis yoktu, millet dukkanlari taslamiyordu falan... Burda yasamaktansa hergun kabilemde muzik, calgi falan bin kat daha iyiydi buradan.... vb. der.
Hersey bakis acisi. Ama baksan afrika trnin yaninda vasati bile asamaz. Dunya kadar sey sayarsin trnin ustun oldugu...

Alıntı
Bookmarks