Work and Travel
Toplam 48 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Türkiyem..

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Bence amerika daha iyi.

Turkiyeden gidince hic tanidik falan olmuyor, dillerini tam anlamiyorsun, yabancisin ama bu amerikanin kotu oldugunu gostermez.

Bazen cok damara bagliyoruz. Cay amerikada yok mu var. Ben evde bunaliyorum balkonda cay icmektense sokakta acik alanda mocha icerim daha iyi. Hem tadi daha guzel. Yok cay icmek istiyorsamda gider cay icerim.

Ayrica tr de balkonda cay falan kaldi mi bunlar. Sanki her gun misafir geliyor, birileriyle sohbet ortami falan. Misafir gelince hangimiz odaya bilgisayarin basina kacmiyoruz. -Gitseler keske simdi cagirirlar zorla oturmak zorunda kalirim kim demiyor.

Miami nin falan beach leri antalyaya bodruma bin basar. Taslarin goruntusu, denizin temizlik orani falan. Kiz arkadasina gormemis gibi bakan 200 abazayla mi yuzmek daha iyi miami de normal karsilayan insanlarla mi.

Az biraz acik giyeni goz tacizine alan, hergun 100 derece sicakta kucak kucaga metrobusde taciz edilerek gidilen bi ulkede mi yasamak ferah otobuslerde klimali rahat sakin ise gitmek mi.

Istedigimiz yeri goklerede cikartiriz yerin dibinede indiririz.

Arkadas konusunada cok takiliyoruz. Trdeki gibi guclu degildir belki baglar ama olmasida beklenemez. 2-3 ayligina gelmis bi yabanciyla adam niye samimi olsun. Ama oradada arkadaslari icin canini verecek milyon tane arkadas var.

Turkiye berbat bi ulke, abd superotesi bi yer demiyorum. Sadece bakis acisina gore heryer farkli gorunur. Sen kaldigin yerle tum turkiyeyi kiyaslamissin.

Diyarbakirda yasayan bi adamda der: Her gun silahlarla, saldirilarla, bomba eylemleriyle uyanmak mi daha iyi, abd de rahat uyanmak mi?

Dedigim gibi hersey bakis acisi. Baska bi acidan baksam :hergun copluk gibi kokan abd de mi yasamak, ormanlarla kapli turkiyede mi temiz havada mi falan..... ornekler cogaltilabilir.

Tercihe gore degisir. Benim ihtiyaclarima gore abd daha iyi benim icin. Senin icin tr daha iyidir.

Ama abartmayada gerek yok. Abdnin trden ustun bi dunya seyi var.
    Sometimes memories can kill...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart eywah bea

sana katilmiyorum istanbulu 2006da metropol statusune almadilar neden suc orani diger metropollere gore kucuk die
    is cay corbaylada alakali deil burda gununu seks kumar alkol uzerine dusunmekle geciren dis hayati laylaylom icerde yalnizlikdan kavruldugu her halinden belli olan amerikalilar goruyorum ;;sonra anne kiz bile oturup seks muabbetti yapiolar herkesin icinde bumu medeniyet he tamam kiz arkadasinla denize girme muabbetttini demisin hangi tr arkadasim orasi gidersen marmarada bi halk plajna olur ole seyler burda yokmu esmer vatandaslarisi yolda gecen kari kiza laf atiolar ''adamin ayagini orumcek isirmis calisamiyor acidan bi allhin kulu gelip sormuyor ne oldu iyimisin direk yardim cagiriolar sonra hayat devam ediyo vercek cok ornek var ama bu senin nasil neyi sevenerek yetisdiginle alakali eger sen hayranlikla buyuduysen buralara ki hepimizin icinde bi yankee vardi orta okul lise ama bizde senden biraz fazla sevgi var anadoluya belki ondan ama objektif bi munazarada turkiyede dogmus buyumus biri icin en uygun yer yine tr ye burda 10 sene kalsanda farketmez

Üstad
    Tecrübe Puanı
    23

Oda zaten sana bakis acisina gore dedi, konuya gore ve bunlari tarttigindada amerikada yasamak cikiyor ortaya.burdaki cogu ogrenci uye hala ailesinden ordan burdan geciniyor ,ya mezun olduktan sonra ? Dextro adli uye vardi,her konuda ornek. Siteye pek girmiyor sanirim ama ona sorun.neler yasamis ve neler dusunuyor.Mezun olduktan sonra askerlik bittikten sonra ewde koca bekleyen kadinlar gibi oturacak halin yok calisman gerekecek,is bulamayinca ne yaptigin mangal sefasini,ne bes cayini ne de kulturu goruyor gozun.Emin ol Devlet sagolsun,herseyi disardan aliyor,ulkede uretmiyor.Ulkede uretse cogu kisi issiz olmayacak ve sen bu konuyu acmamis olacaktin cunku amerikaya gitme ihtiyacin olmayacakti ama bizim ulkede devlet millete calisacagina millet devlete calistigi icin ... ornek,

Serbest kalan çocuklar: Pişman değiliz - Mynet Haber

bu cocuklar niye serbest birakiliyor acaba, hem de anlamli bir zamanda.
    Peki.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oda zaten sana bakis acisina gore dedi, konuya gore ve bunlari tarttigindada amerikada yasamak cikiyor ortaya.burdaki cogu ogrenci uye hala ailesinden ordan burdan geciniyor ,ya mezun olduktan sonra ?
    Aynen dedigin gibi. Simdi aile bakiyor bize ya hayat bizim elimize gecince...

Hazirlik+4 yil univ okuduk. Is yok bisey yok. Hadi is bulduk alacagimiz para 1500 falan.

Merkezi bi yerde kalsan(sisli falan) 2+1 en amele yerler 1000 tl kira. Masraflarla 1500 e cikiyor zaten.

300-400 kira veririm diyorsan basaksehir, halkali falan. Hergun 2 gidis 2 gelis toplam 4 saat ayakta metrobus falan. 4 otobus degiseceksin. Ayin 26 gunu sabahtan aksama kadar calisma+4 saat yol yapacaksin. Ortada elde kalan para yok. Zaten sadece pazarlari bos, ayda 4 gunun tatil icin. Arkadaslarinla gezme tozma. Onada kim 200-300 tl harcayabilir. Ay sonunda o kadar para kalmiyor bile. Balkonda cay ic. Arkadaslarinla konus eglen...

Diger yandan abd de olsan yine ay sonunda cepte para kalmayacak. Ama en azindan bu kadar yol cekmeyeceksin. Otobuse binerken rahat rahat gideceksin. Belki araban olacak. Daha luks bi yasamin olacak. Ufacik ekran tv yerine plazman olacak. Ps3 alirsin belki falan filan... Balkonda cay icmezsin, vaktin oldukca arkadaslarinla kahveye gidersin falan...

Basaksehirden okula gelip giden arkadasimi bilirim. Adam zaten daha okul zamani hayattan bikmis arkadaslariyla gezecek cay keyfi yapacak keyfi, zamani mi var. Yorgunluktan geberiyor hergun. Isde binkat daha yogun olacak

Benim bakis acima gore abd benlik. Yanimda benim icin canini verecek arkadasim olmasin, canim sIkkin oldugunda yanima gelecek, bana espri yapacak, takma diyecek, birlikte bi yerlere gidip kafami dagitacak, belki icecegim arkadaslarim olsun.
    Konu manhattan tarafından (27-07-2010 Saat 04:16 AM ) değiştirilmiştir.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı isobay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sana katilmiyorum
    Arkadas amerikada gordugu tum kotu seyelri yazmis sonra turkiyenin iyiliklerini:bodrumda su var, antalyada bu, istanbulda bu falan... Her yerin milyon tane iyi kotu yani var. Zaten bi yer dort dortluk olsaydi herkes orada yasardi.

azuhazu'nun dedigi gibi ben sadece ornek verdim. Kiz arkadas, diyarbakir olayi, abd nin pis kokmasi, zencilerin saldirmasi vb. ornekler cogaltilabilir.

Ayrica abdlilerin seks, kumar, alkol uzerine yasami olabilir. Ama bundan sikayetciler mi degiller. Bize yanlis geliyor olabilir. Ama adamlara zorla yaptirmiyorlar ki. Adam belki sabahlara kadar barlarda icince mutlu oluyor. Adamlarin yasam tarzi bu. Bizlerde sabahlara kadar arkadaslarla sen sakrak sohbetden hoslaniyoruzdur adamlarin dusuncesi bize yanlis geliyordur...

Bu kadar kisa surede adamlarin ic hayatinin berbat oldugunu nasil anlayabiliyorsun. Ben gordugum arkadaslarin cogu sen sakrak, adamlar hayati ti ye aliyor. Mutlular. Sinema, gezme, tozma. Hayat sadece bunlardan ibaret degil tabi. Ama bizim gibi hergun isyan etmektense boyle yasamak daha iyi. Birinin kotu gunu olunca bizim gibi derdini dinlemek yerine adamlar birlikte icerek eglenerek bi yandanda konusarak unutturmaya calisiyorlar.

Marmarada halk plaji dedigin yer marmaris in en baba yerlerinden biri. Gozlem amacli git istersen guneslenen bi turisti falan 2 milyon kisi goz hapsine aliyor. Illa gecelik 300-400 tl verip kaliteli bi otele mi gitmek gerek. Rahatsiz olmamak icin. Ayrica marmarada olsam ne olacak. Halk plaji sadece erkeklere mi ozel :S Kizlar gelemeyecek mi. Ayrica abd de yok demiyorum. Abd de zenciler laf atiyordur falan. Demeye calistigim da bu zaten. Nerden bakmak istersen orasini gorursun.

Ailesiyle konusma, seks konularina hic girmiyorum. Ailesiyle herseyi konusanda var, normal yasami olanda. Ona bakarsan trde hic gormedigi kisiyle evlenende var, doguda kocasi oldu diye kardesiyle zorla evlendirilende var(tore falan), ailesiyle +18 seyleri konusanda var, mutlu birliktelik yasayanda... Medeniyet sekslede olmaz, kapanmaklada olmaz. Medeniyet farkli bisey. Insanlarin cinsel tercihleri medeni olup olmadigini belirlemez. Her ulkede farkli ibrelerde uc noktalar olabilir

Ayrica herkesin icinde seks muhabbeti konusan birini canli gordun mu? 3.5-4 aya yakin Nyde kaldim. 1 kisi bile gormedim ben. Cafede parkta falan +18 konusan birini. FIlmlerin fazla etkisinde kalmayalim...

Afrikanin en dandik yerinden en fakir adami getir koy d.bakiyarda bi burger a calissin 3 ay. Adam der -afrikada bu kadar imkan yoktu yemek yiyemiyorduk ama arkadaslarla takiliyorduk, buldugumuzu yiyorduk, silah sesleri hergun polis yoktu, millet dukkanlari taslamiyordu falan... Burda yasamaktansa hergun kabilemde muzik, calgi falan bin kat daha iyiydi buradan.... vb. der.

Hersey bakis acisi. Ama baksan afrika trnin yaninda vasati bile asamaz. Dunya kadar sey sayarsin trnin ustun oldugu...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks