Work and Travel
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: okuyun ibret al?n wata gelmeyi dü?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart okuyun ibret al?n wata gelmeyi dü?

25 haziranda wata karar vermi? 12 temmuzda vizemi alm?? her?ey yolunda 22 temmuzda uça?a binecekken aksilikler ba?lad? uçak ar?zas? derken 1 gün rotarla yola ç?kt?k(tabi o bir gün 5 y?ld?zl? otelde aç?k büfe süper lüks konaklamay? iyi bi?ey saymazsak ) derken 23 temmuz saat 5 te jfk e indik.i90 formunu doldururken adres önemli de?il demi?ti arkada? bizde doldurmad?k.ilk arkada? girdi bende çok ing yok polis arkada?a git adresi doldurmadan gelme deyince bende kafadan bi adres yazd?m nas?l sa önemli de?il diye miamide bi otel adresi , tabi adam ne i? yap?can felan deyince alaskada bal?k i?i dedim.adam haliyle ne i?in var miamide felan dedi nerdeyse geri gönderecekti tabi ben küçük emrah? oynay?nca lanet olsun dedi heralde içinden bast? mühürü gönderdi
    havaalan?ndan bi ç?kt?mki o da nesi i90 formunda f1 yaz?o ve ds 2019daki yerede f1 yazm??. heralde problem olmaz deyip yolumuza devam ettik.

nj de 1 gün misafir olduk ordan atlantic city e geçtik chair i?i için(bu arada biz iki arkada? self geldik i? felan haz?r deil) chair i?ide job offer olmadan çok s?k?nt? adam formu vermio biraz onada küçük emrah modu neyse ald?k formu.city holl e gittik.driver licence ç?kart?caz bütün i?lemler halloldu 85$yat?rd?k kad?n demezmi social security kart?n nerde dedim gerek yok ds 2019 geçerli alana kadar felan yok dinlemio vay a q dedim ya ba?tan neden söylemiyon paray? yat?rmadan.

derken ordan nj e geçtik günlerden cuma.neyse haftasonu baya bi i? bakt?k yok amerika kurumu? arkada? i? yok

pazartesi günü social security kart? almaya gittik petersona 2 saat s?ra bekledik kad?n demezmi git okuldan ka??t getir sen ö?renci statüsündesin.haaaass ktr dedim ya bu ne biçim i?.j1 giri?te f1 olurmu bu hatam? yoksa staümü de?i?ti anlayam?yorum.

umutlar tükenmeye ba?lam??t?ki ny a gidip pedicape ba?vurduk öncesinde tabi konsolosluktan ehliyetin çevirisini al?yosunuz.aha nufus cuzdan? yok kad?n i?lem yapamam demezmi .ona da bi küçük emrah modu i?lem tamam gittik ba?vurduk 2 3 haftaya gelir demezlermi.bekle i?in yoksa...

tabi konsoloslukta dedim benim durumum böyle böyle yanl?? giri? yapt? polis havaalan?nda ne kart alabiliyorum nede bi okula kay?tl?y?m.onlarda federal plaza ya git dediler dedim yard?mc? olun devreye girin yok diyolar bu ki?isel bi?ey dedim alay?n?z?n a q tabi içimden
    velhas?l? pi?mi? tavu?un ba??na gelmedi bunlar.bunun sonu nereye var?r merak ediyorum bakal?mbu arada cash bi i? bulursam çal??abilirim akl?n?zda bi yer varsa yazarsan?z sevinirim para bitiyor kald? 100$

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

hakkikaten olay olmus gecmis olsn ya. umarim yakin zamanda sansin duzelir.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý snmm Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    hakkikaten olay olmus gecmis olsn ya. umarim yakin zamanda sansin duzelir.
    t?kler umar?m düzelir muhtemelen polis kafas? kar??t? yanl?? i?ledi.asl?nda herkesin isteyip te kolay alamad?f? f1 vizesine sahibim ?u anda. en az?ndan social security e ba?vurdu?um yerde kad?n öyle söyledi.amerikada uzun y?llar kalanlarda ayn? ?eyi söyledi senn ald???n vize de?il giri?te pasaporta i?lenen vize geçerli dediler. ve ?u anda öyle bi durum varki normalde f1 le gelipte kay?tl? oldu?un okula devam etmezsen okul ?ikayet eder seni s?n?rd??? ederler.benim bi okulum yok ?ikayet edicek

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý broker Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    t?kler umar?m düzelir muhtemelen polis kafas? kar??t? yanl?? i?ledi.asl?nda herkesin isteyip te kolay alamad?f? f1 vizesine sahibim ?u anda. en az?ndan social security e ba?vurdu?um yerde kad?n öyle söyledi.amerikada uzun y?llar kalanlarda ayn? ?eyi söyledi senn ald???n vize de?il giri?te pasaporta i?lenen vize geçerli dediler. ve ?u anda öyle bi durum varki normalde f1 le gelipte kay?tl? oldu?un okula devam etmezsen okul ?ikayet eder seni s?n?rd??? ederler.benim bi okulum yok ?ikayet edicek
    Valla senin durumun ilginc ama sevis kaydi falan yaptin mi? Herhangi bi okula bagli olmadigin icin otomatik kacak statusune dusuyorsun zaten.
    Sometimes memories can kill...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý manhattan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Valla senin durumun ilginc ama sevis kaydi falan yaptin mi? Herhangi bi okula bagli olmadigin icin otomatik kacak statusune dusuyorsun zaten.
    evet ilginç bi durum oldu?unun fark?nday?m hatta konu?tu?um hiçkimse ne yap?labilece?ini bilmiyor.tek çözüm federal plazadaki immigration ofisine gidip yanl??l??? düzelttirmek oldu?unu söylediler ama orda sorun ç?kabilir. otomatik kaçak statüsü olmuyormu? 2 ay okul bulma süresi varm?? diye biliyorum. hem zaten hata onlar?n hatas? beni hiçbi?ekilde suçlayamazlar. bilmiyorum ama akl?m kar???k.ne yapmam gerekti?i konusunda mant?kl? fikri olan varsa payla??rsa sevinirim...

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý broker Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    evet ilginç bi durum oldu?unun fark?nday?m hatta konu?tu?um hiçkimse ne yap?labilece?ini bilmiyor.tek çözüm federal plazadaki immigration ofisine gidip yanl??l??? düzelttirmek oldu?unu söylediler ama orda sorun ç?kabilir. otomatik kaçak statüsü olmuyormu? 2 ay okul bulma süresi varm?? diye biliyorum. hem zaten hata onlar?n hatas? beni hiçbi?ekilde suçlayamazlar. bilmiyorum ama akl?m kar???k.ne yapmam gerekti?i konusunda mant?kl? fikri olan varsa payla??rsa sevinirim...
    Okul bulma suresi 1 ay
    Sometimes memories can kill...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

watini yap gel zaten ucaga binerken kimse sana birsey sormuyor.
    Peki.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý azuhazu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    watini yap gel zaten ucaga binerken kimse sana birsey sormuyor.
    oras? öyle atlar uça?a gelirsin onda problem yok sorun ?u ki wat?n work k?sm?n? yapam?yorum çünkü social security card vermiyorlar cash i? bulmakta zor, travel k?sm?n? yapam?yorum çünkü para bitmek üzere ba?ka fikri olan ?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

Burdan soylemesi kolay oluyor farkindayim.Evdekilerden biraz daha para iste git dil kursuna yazil.Turkiyede universite bitirsen ne bitirmesen ne.Birkac yil sonra butun herkez universite mezunu olacak nasil olsa sagolsun devlet baba ogrencilere cok yardim ediyor.Okulunu dondurursun konsolosluk araciligiyla.Ya da Dextro nun bir onerisi vardi banada,Islamic Centerlardan birisine git belki yardimci olabilirler sana.
    Peki.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Turkiyede aldigin vizende J 1 yaziyor arkadasim. Herhangi bir immigration ofisine gidip anlat derdini. Mutlaka yardimci olurlar. Hicbir sorunda yasamazsin. Self gelmissin isi bulacak olanda sensin. Bos gecirme zamanini zaten gecte gelmissin. Biran once ofise basvur.Ayrica sevis kaydini yapmadin mi zaten geldikten sonra. Oradan da cikar J 1 ogrencisi oldugun. Kolay gelsin

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý azuhazu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Burdan soylemesi kolay oluyor farkindayim.Evdekilerden biraz daha para iste git dil kursuna yazil.Turkiyede universite bitirsen ne bitirmesen ne.Birkac yil sonra butun herkez universite mezunu olacak nasil olsa sagolsun devlet baba ogrencilere cok yardim ediyor.Okulunu dondurursun konsolosluk araciligiyla.Ya da Dextro nun bir onerisi vardi banada,Islamic Centerlardan birisine git belki yardimci olabilirler sana.
    azuhazu zaten Türkiyede okul bitti ç?k?? ka??d?n? bile ald?m öyle geldim konsoloslu?a gitti?imde tesadüfen ö?rendim.devlet bütün okul masraflar?n? kar??l?yor burda master yaparsan art? ayda 1200 dolar para veriyor.elektronik mühendisli?ine master dü?ünüyorum belkide iyi oldu bu bilmiyorum ama wat tarihinde ilk oldu?una eminim
    ?u Islamic Centerlardan tam olarak bahsedebilirsen sevinirim.nerdedir nas?l yard?mc? olabilirle???

Alýntý thepassenger Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Turkiyede aldigin vizende J 1 yaziyor arkadasim. Herhangi bir immigration ofisine gidip anlat derdini. Mutlaka yardimci olurlar. Hicbir sorunda yasamazsin. Self gelmissin isi bulacak olanda sensin. Bos gecirme zamanini zaten gecte gelmissin. Biran once ofise basvur.Ayrica sevis kaydini yapmadin mi zaten geldikten sonra. Oradan da cikar J 1 ogrencisi oldugun. Kolay gelsin
    thepassenger burda 20 y?ldan fazla kalan birçok tan?d???m var Türkiye de ald???n vizeyi immigration de?i?tirebiliyormu?, onun yazd??? vize geçerli oluyormu?, isterse geri bile gönderebiliyor bunu biliyorsundur zaten.?u anda sistemde vizem f1 görünüyor.5 y?l kalabilirim yani u?ra??p de?i?tirmezsem.immigration a tan?nan yetki çok büyük.sevis kayd?n? yapt?m geldikten iki gün sonra.?imdi pedicap ehliyetini bekliyorum onda statü önemli de?ilmi? bende ba?vurdum.e?er problem ç?kmazda gelirse b?rak?cam vize böyle kals?n 2 ayda para kazan?p dil okuluna kaydolucam art?k sonra master felan bakar?m diye dü?ünüyorum.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

nerelerde olduguna netten bakip bulabilirsin bunlarin.Muslumansin diye yardim edebiliyorlarmis.Amerikali muslumanlar cok yardim ettiklerini daha oncede duymustum.Bende zenci bir musluman amerikaliyla karsilasmistim cok onceden,yardima ihtiyacim olur felan diye adreste vermisti.
    Peki.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Amerika iş konusunda kurumuş valla iş bulmak imkasnsız gibi bir şey... ben new jerseydeyim 2 ay oldu mc danoldsda çalışıyorum bi kere iş ve işin olduğu bölge berbat, türkiyeyide özledim.... off offf

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)