Sorularini tek tek cevapliyorum su anda alaska kodiaktayim ve Seneye buraya gelecekler icin her konuda yardimci olmaya calisacagim.

1-Ben direkt kodiaka geldim okulumdan dolayi.Kuzeyden gelen bircok arkadasim var buraya gelip herkes kendi isini buluyo zaten Ocean Beauty Temmuz Sonu Agustos basi herkesi topluyo.Transfer falan yalan yani arkadasim.Dillingham ve Naknekten gelen arkadaslar genelde yol masraflari cikinca buraya 2500 gibi bi miktarlar geldiler.

2-Kodiaktaki fabrikalardan haberim var bu yil he bi de dillingham ve naknek.Sadece sacma fabrikalara gitmeyin ne biliyim Global,Island bole yerlerde isiniz her zaman sakattir.

3- Overtime olayi sadece calistigin fabrikaya bagli degil senin calistigin yerede bagli.Yani sen case up,can,egg room,... vs yerler digerlerinden fazla calisir.
Ayrica clean up olayi var.Temizlige kalirsan gunde en az 1 saat fazla kazanirsin.
Sezon basladiginda 16 saatin asagisina dusmez fabrikalar genel olarak ama emin ol yeter artik diyosun bi zaman sonra
Mesela sole bi ornek veriyim.Ev arkadaslarim gunde 17-18 saat calistilar 2 hafta ve iyide para yaptilar.Ama herzaman oyle bisey olmaz.Ama sunu garanti edebilirim buraya gelen herkes ama herkesin cebine net 4000 dolar girer.Sadece kodiaktan bahsediyorum arkadasim.

Son olarak HERKESE bi tavsiye.
Gercekten yazinizin berbat bi sekilde gecmesini istemiyosaniz ALASKAYA GELMEYIINN!!!