Aysegul: Ben full time calisan bir universite gorevlisiyim, kardesimde full time universite
ogrencisi. Turkiyede ailemizle yasiyoruz, evimiz, arabamiz, banka hesabimiz, herseyimiz var.
Amerikada yasiyan ablamizi 15 gunluk bir sureyle ziyaret etmek icin vize almaya calisiyoruz ve
“arkamiz guclu degil” seklinde bir sebep verilerek vize basvurumuz reddedildi. Acaba ne
yapmamiz lazim.”
Merhaba Aysegul, reddedilme sebebi tekrar basvurmanizi engeller bir durum degildir. Tekrar
basvurabilirsiniz. Bununla ilgili internet sitemizi ziyaret edin.
Zulal zen: Boyle bir imkan icin tesekkurler.İsmim Zulal Sen2004 yilinde yeni pasaportumla
birlikte ABD 10 yillik vize aldim ve kizimin davetiyesi ile 20 gunluk bir ziyaretim oldu. Simdi tekrar
kizimin davetiyle cikis yapmak niyetindeyim.Pasaportumu 2015 e kadar uzattim (vizenin kayitli
oldugu pasaport) ve ABD vizem 2014 ve multiple cikisliBiletimde hazır, bu durumda
konsolosluga tekrar basvurmam gerekiyormu bilemedim.Yanitlarsaniz
sevinirim.TesekkurlerZULALsenzulal
Merhaba Zulal. Eger gecerli olan vizeniz bir sonraki seyahatiniz amacinizi kapsiyorsa tabii ki
Konsolosluga basvurmadan gidebilirsiniz. Rica ederim.
Basak Madran: Merhaba benim sorum vize statumle ilgili oglum 2007 yilinda ny dogdu 2009
tarihinde ise esim Brandon xxxxxxx ile evlendim F1 vizem bulunmaktaydi ama evlilikten sonraki
donemde yasadigmiz maddi sikintidan dolayi unv birakmak zorunda kaldim ve tekrardan unv
gelmem icin benden amerikada re entry yapmam soyledi tekrardan ulke disina cikip gelmem
istensi ben yaklasik 1.5 ay once istanbula donus yaptim gecerli olan vizem 2011 biticek
herhangi bir green cart basvurusnda bulunmadim ben sadece oglumun egitim ve dil ogrenmesi
icin tekrardan amerikaya girmek istiyorum bunun icin vize olarak hangi statude girebilrim bunu
ogrenkem istemekteyim tesekkur ederim
Sayin Madran, eger Amerika’da ogrenim gormuyorsaniz F1 vizesini kullanmamalisiniz. Eger
Yasal Oturma Izni Sahibi olmak istiyorsaniz, esinizin sizin icin Gocmen Vizesi istegi yapmasi
gerekir. Eger Yasal Oturma Izni Sahibi olmak istemiyorsaniz o zaman baska bir tp vizeye
basvurmalisiniz. Lutfen internet sitemize goz gezdirin.
Cabbar: dil eğitimi için, neden servet ödemek zorundayız, tek amacım dil eğtimimi tamamlamak
ve kariyerimi üst seviyelere taşımak, 6 ay bir yıl heö çalışıp hem dil eğitimi alabilmemiz için
neden kolaylık sağlamıyorsunuz, illaki aracı kurumları zengin etmek zorundamıyız. maddi
durumum iyi olsa baba parası yerim ve zaten maddi durumu iyi olan şıp diye gidiyor 1 sene
geze toza öğreniyor inglizceyi.
Cabbar merhaba. Sorunuz net degil, lutfen farkli turlerdeki vize cesitleri icin internet sitemizi
ziyaret ediniz.
Lolamk: My daughter was born in USA in 2000. Her passport has expired and we live in Turkey
now. None of us are US citizens except for her. Do we need to extend her passport or do
anything else to make sure she will maintain her citizenship? She may need it in the future.
Both parents must apply for the new passport at an American Consular Section in Turkey with
the minor. Please visit our web site for the documents and the appointment system.
U.S. Citizen Services - U.S. Embassy Ankara, Turkey
Rainbow: Merhaba, daha önce J1 vizesiyle amerikada bulundum, şu anda eski staj yaptığım
yerde tekrar H3 vizesiyle gitmek istiyorum. H3 vizesi için Türkiyede prosedür nasıl? Ne kadar
sürer? Teşekkür ederim.İyi Çalışmalar
Merhaba Rainbow.Basvuru yaptiginiz kurumun sizi kabul edecek bir staj program olmasi ve
kabulunuz geldiginde vize gorusmeniz icin gereken belgeleri size bildirmesi gerekir. Vize
prosedurunun suresi her basvuranin durumuna gore degisir.
Burak: Amerika'ya gidip gelebilmek konusunda özgür olmak istiyorum.Şu anda bir kamu
kuruluşunda mühendis olarak çalışıyorum.Uzun vaadeli vize hakkı sahibi olmak istiyorum.Bunun
için neler yapmak gerekiyor?
Burak merhaba. Bu konuda lutfen internet sitemizi ziyaret edin, pek cok cesit vize kategorisi var.
Ozgur unlu: iyi günler. amerikaya vize alabilmek için muhakkak uçak bileti rezervasyonum
olmalı?
Sayin Unlu, tam tersi vizenizi almadan seyahat hazirliklari yapmamanizi tavsiye ederiz.
Ozcan Eralp: Öğretmen anne babanın 24 yaşında,2009 yılında 2 yıllık Denizcilik Meslek
Yüksek Okulunu bitirmiş,Aynı yıl Açık öğretim Lisans Tamamlamaya başvurmuş ve 3. sınıfı
geçmek üzere olan,Son üç aydır Bir Gümrük Müşavirliğinde ücretli olarak çalışmakta olan
Oğlumu Amerika ya 6 veya Bir Yıllığına dil eğitimine göndermek İstiyorum.TEk çocuk ve
masraflarını karşılayabilecek durumdayım.Mümkün mü? Kısaca nasıl gidebilir vize problemi
çıkabilir mi?
Sayin Eralp,lutfen internet sitemizdeki adimlari takip ederek basvuruda bulunsun.
Göçmen Olmayan Vize Hizmetleri - AMER?KAN BÜYÜKELÇ?L???( ANKARA, TÜRK?YE)
Emrah: I’m tallking about green card lotary. why is the usa gettin immigrant every year? and
why the visa is very hard to get young people?
Hi Emrah, the U.S. is a nation of immigrants. If you look at the DV Lottery requirements you will
see that many young people are qualified.
Ali: yani gerçekten böyle bir başvuruda bulunsak çıkma şansı nedir.
Merhaba Ali, gectigimiz yil 55000 kisiye cikti.
Filiz: what can we do? how can we get visa? my daughter wants to go USA to continue
swimming and her education there. this year in the Turkish Swimming Championship she
placed 1st in the solo. Also few weeks ago she went Comen Cup 2010 which was orginezed in
Greece as soloist. She was in the finals. She is doing synchro swimming in Istanbul. And she is
in Fenerbahçe Sports Club. It has been 7 years since she's started synchro. can she go to one
of the public high school in USA?
Filiz Hn, if she goes to public high school, she is limited to 1 year. There is no such restriction on
private schools. Perhaps she can seek a scholarship.
Cem Ceren Ayaz: Turist vizesi almaya geldiğim zaman vizenin süresinin ne kadar olacağını
sizmi karar veriyorunuzu
Sayin Ayaz, sinirdaki gocmenlik memuru Amerika’da turist olarak ne kadar kalacaginiza karar
verir.
Emrah: i want to visit usa for holiday, what is the criteria for usa visa? also my passport has
russia visa for bussiness, this is a handicap?
Emrah please check our website for the visa requirements. I don’t think a Russian visa will
cause any problem.
Mustafa Bicakci: merhaba göçmenlik başvurusu için neler yapmam gerekli bilgi verirseniz
sevinirim.
Sayin Bicakci,Lutfen internet sitemizi ziyaret edin.
Göçmen Vize Hizmetleri - AMER?KAN BÜYÜKELÇ?L???( ANKARA, TÜRK?YE)
Vedat: merhabalar ben ailemle kacak olmadan america da nasil yasayabilirim
Merhaba Vedat. Lutfen Green Card cekilisine katilin ya da Gocmenlik Vizesine basvurun.
Erdal: merhaba, amerikaya 10 yıllık vizem var var. 2009 tarihinde aldım. fakat henüz
gidemedim. kasım ayında gideceğim. Bu arada suriyeye gitmek istiyorum. suriyeye gidip
gelirsem amerika girişimde sorun çıkar mı ? teşekkür ederim.
Erdal Bey, eger ziyaret ettiginiz ulkelerle ilgili saklayacaginiz bir sey yoksa herhangi bir sorun
olmaz. Rica ederim.
Yigithan: Merhaba, ben Türkiye'de 4 yıllık lisans eğitimi veren bir fakülteden mezunum. Askerlik
hizmetimi İncirlik Hava Üssün'de Bilgi İşlem Merkez komutanlığında üssün Network Altyapısının
ve güvenliğinin iyileştirilmesi ile alakalı çalışmaları yürüterek tamamladım, orada bir çok
Amerikalı dostum da oldu. Sorum şu, yaşım 36 olmasına rağmen hem yabancı dil öğrenmek
hem de akabinde yüksek lisans eğitimi almak fakat aynı zamanda da eğitim süresince çalışmak
maksadı ile ABD vizesi almam mümkün müdür? Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Internet sitemizdeki adimlari takip ederk vize basvurusu yapin. Ancak katilacaginiz programin
ayni zamanda calismaniza izin verecek olmasina dikkat edin.
Vedat Cakir: ben gectigimiz aylarda gezi amacli new yorka gittim ve cok begendim calismak
icin ve oranin vatandasi olmak icin neler yapmam gerekiyor
Sayin Cakir, Amerikan vatandasi olmadan calisma vizesine muracaat edebilirsiniz. Ya da
gocmenlik vizesine basvurarak Amerika’da yasayabilirsiniz. Lutfen internet sitemizden detaylara
bakin.
Suat Ulusoy: my question is: i've recieved a 10 years US visa in 2004. I will change my
passport soon.My Us visa will stay at my ex passport. How will i transfer my US visa to new
passport.? i will appreciate your reply to suat@royalballoon.com
Dear Suat, visas are issued to particular passports. You can apply for a new visa for your new
passport and we will cancel your visa in your old passport. Or you can travel with your old
passport as long as they are issued by the same country.

Alıntı
Bookmarks