Cihan: merhaba.yeşil pasaport sahibiyim.ve daha önce almanyada bulundum.acaba amerikaya
turist vizesi almak istersem herhangi bir kolaylık sağlanıyormu? Teşekkürler
Merhaba Cihan. Her zaman daha once yurt disina seyahat ettiginizi belgelemek olumludur.
Mehmet: Thanks, I have no question. Just visitig to see the service. Thank you for providing
such a usefull service to Turkish audience.
Thanks for your visit Mehmet.
Vedat Cakir: ben esim ve kizim var america ya gidebilmemiz icin neler yapacagimizi iletirseniz
sevinirim iyi calismalar
Lutfen internet sitemizi ziyaret edin.
Taner: ben ve ailem usa göç etmek istiyoruz bu göç işlemlerine nerden başlıyacağımızı
bilmiyoruz
Göçmen Vize Hizmetleri - AMER?KAN BÜYÜKELÇ?L???( ANKARA, TÜRK?YE)
Ceyla: merhaba, benim bir arkadasim ogrenci vizesile amerikaya geldi,burda dil okula gittikten
sonra mastera basladi ama bu sure icinde vizesi bitti. hicbir zaman out of status olmadi,illegal
hicbir seye karismadi,sadece ucak parasi icin ayirabilcegi bir butcesi olmadigindan turkiyeye
gelemedi. ilerde para biriktirip Turkiyegelebilirse tekrar vize almasinda bir sorun olabilir mi?
Ceyla merhaba.Arkadasiniz dogru vize statusunde olup statusu suresince Amerika’da bulunma
hakki oldugundan sorun olmayacaktir.
Eyup: abd vşze içine ne şart
Mehmet saracoglu: Americada 5 senedir ogrenciyim ve pasaportumun suresi bu yil bitmisti ve
bu sene pasaportumun suresini uzattirdim. Eski pasaportumun icinde duruyor hala vize kagidim
ve eger yurt disina cikarsam iki pasaportumu mu yanima almam gerekicek? benim sorum yani
Amerikaya gittigimde iki pasaportumumu yanima almam gerekicek?
Yeni ve eski pasaportunuzu bir arada tasiyarak eski pasaportunuzda yer alan gecerli vizenizi
kullanarak seyahat edebilirsiniz, ancak her iki pasaport da ayni ulkenin pasaportu olmali

Mehmet Sadi Konuk: Sister of my spouse being an American citizen and living in NY is it possible that she becomes sponsor to my family (wife/husband/2 children) for us to get Green Card and later USA citizenship? Does this process prevent us to apply for annual VISA Lottery?
Dear Mr. Konuk, your American Citizen sister in law can petition through the Department of Homeland Security in the U.S. for her brothers & sisters and their children who are under 21 years of age. You can also apply for Diversity Visa Program (Visa Lottery). Please check the following web site for more information: Diversity Visa (DV) Lottery Instructions
Mustafa Okur: NEWJERSEYDE Bir müslüman mezarlığında defnedildi. Annemde o sıralarda hasta olduğu için babamın cenazesine gidemedi. daha sonra kocasının kabrini ziyaret etmek için 2 defa Amerikan konsolosluğu ve Elçiliğine Vize baĢvurusunda bulundu ikisindede vize isteği reddedildi, bu yaĢlı kadının vize isteğinin neden kabul edilmediğini kimse bize açıklamadı, ġimdi illaki ölmeden kocasının yattığı yeri görmek onu ziyaret etmek istiyor. Ġnsanlık adına bu yaĢlı kadının son arzusunu yerine getirirseniz size çok duacı olacaktır. Elimdeki babamın pasaport no XXXXXXX PHILADELPHIA dan alınmıĢ Adı HALĠT OKUR benim adım Mustafa OKUR Anneme refakat ederek Kurban bayramında babamın kabrini ziyaret etmek için bize vize verirseniz annemi çok sevindireceksiniz saygılarımızla. ADRESĠM=Ambarlı mah.balaban cad.çay sok . no-9/12 AVCILAR-ĠSTANBUL.
Sayin Okur sorunuz icin tesekkurler ancak sorunuzun cevabini bize internet sitemiz uzerinden e-mail gondererek almaniz gerekmektedir. Bunun icin lutfen Konsolosluk Bölümüne E-posta Gönderin - AMER?KAN BÜYÜKELÇ?L??? (ANKARA, TÜRK?YE) adresini ziyaret ediniz.
Ahmet Korkmaz: Mr. official, I want to join the U.S. Army. What should I do. Thanks.
Dear Mr. Korkmaz, please write a letter to the Defense Attache‟s Office at the Embassy Ankara who will forward it to the U.S. military recruiter.
Embassy: Amerika 'da master için büyükelçiğin verdiği herharngi bir burs bulunmaktamdır yabancı öğrenciler için?
Merhaba, Buyukelciligin ozel olarak verdigi herhangi bir burs bulunmamaktadir, ancak bircok kisi belirli programlar icin egitim kurumlarindan burs saglayabilmektedir. Konuyla ilgi Turkiye Fulbright Egitim Komisyonu‟ndan bilgi alabilirsiniz.
Barish: Amerikaya green card dıĢında nasıl gömenlik yapılır?
Gocmenlik prosedurlerini izleyerek Amerika‟ya farkli yollardan goc etmek mumkundur. Amerika‟ya bu prosedurleri izleyerek vardiginizda Yasal Oturma Izni Sahibi olursunuz. Green Card (yesil kart) da sizin Yasal Oturma Izni Sahibi oldugunuzu kanitlar belgedir. Gerekli nitelikleri tasiyan kisi veya bir kurulusun sizin icin basvuru yapmasi gerekmektedir.
Onder: Ġleriki günlerde Türkiyenin diğer ülkelerle vize uygulamasını kaldırdığı gibi Amerika ilede böyle bir düĢünce gündeme gelebilir mi?
Onder Bey, vize muafiyeti uygulamasi Amerikan Kongresi‟nden cikan yasalara baglidir. En onemli belirleyici ozellikler cok yuksek sayida onaylanmis vize orani, yuksek kaliteli seyahat evraklari ve yuksek kalitede guvenlikli ulasim tesisi olmasidir.
Arif kiziltepe: YaklaĢık 10 yıl önce yurtdıĢında yaĢarken seyahat amaçlı vize baĢvurum reddedilmiĢti, Türkiye ye döndükten sonra tekrar baĢvuru yaptım fakat yine red cevabı aldım ve hiçbir açıklama yapılmadı. Vize baĢvurularımın red nedenlerini öğrenmek isterim ve seyahat amaçlı vize alabilmem için ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz.
Arif Bey, tekrar vize basvurunda bulunabilirsiniz. Bir cok red edilme nedeni daimi engel degildir. Red ile sonuclanan gorusme sonunda basvuru sahibine hangi yasanin hangi maddesi geregince reddedildigi bilgisi verilir.
Engin Usta: Gazetede okuduğuma göre sizlere müsaadenizle sorunlarımızı aktarabilecekmiĢiz..Ben Kasım 2009 ayında turist olarak gitmiĢ olduğıum Florida Eyaleti Daytona Beach kasabasında tatsız bir olayla karĢılaĢtım. ġöyle ki: Ġnternet ten tanıĢtığım evli aile karısı türk,Craig Holmes-Jale Holmes .Bu aile paramı beni kandırarak Bankada hesplarına aktarmak suretiyle aldılar ve kayboldular...Daytona Beach Karakoluna durumumu açıkca belirten bir Ģikayet dilekcesi yazdım v e verdim...Bu zamana kadar bir haber alamadım...Ben Mart 2010 da Ankara'ya geldim.Konuyu merak ettiğim için size yazdım...Savcı ile görüĢmemizde bize uzun sürebileceğini ama geçte olsa paramızı alabileceğimizi söylemiĢti..ġahısların adreslerini, resimlerini sigorta numaralarını savcılıkta bilgisayardan döktüler ve yetkililerle beraber teĢhis etmiĢ olduğumuzuda size söyleyebilirim.Ben Ģikayet dilekcemin biricisini Detective Franco'ya12-20-09 da verdim, ikinci detaylı dilekcemide Ocak 2010
Sayin Usta, hukuki konularda uygun yasal temsilcinin olmasi cok onemlidir. Bir avukata danisin ve Turk Disisleri Bakanligi ve Turk Elciligi‟nden yardim aliniz.
Teachers: ilköğretim öğretmeniyim. Amerika ' d eğitim alanında çalıĢmak istiyorum, bunun için ne yapmalıyım
50 Amerikan eyaletinin her birinde calismak icin istenen kosullar farklidir. O nedenle bu cok karmasik bir soru. Ilk adim bir isveren bulmak ve o isverenin bulundugu eyaletin istedigi kosullari yerine getirmek olacaktir.
Hakan: I want to go to Pace University for English Language study. I completed every process with school, even housing and meal plan. However, I didn't receive visa on August 18. I made a new appointment on September 14. Why didn't I receive visa although all process was completed?
Dear Hakan, the U.S. Immigration and Nationality Act section 214b presumes that applicants for Non Immigrant Visa have immigrant intentions. That means the law presumes you are trying to go to the U.S. to stay illegally or out of turn. The U.S. law puts the burden of proof on the applicant who must provide evidence of compelling ties to the home country. Acceptance to a course of study in U.S. is not conclusive.
Raushan: benim adim Raushan ben kazakistan vatandasiyim esim turk vatandas ABd ye gidebilmek icin ne lazim
Merhaba Raushan, Gocmen veya Gocmen Olmayan Vize basvurusu yapmaniz gerekmektedir, ikisi icin de gerekli nitelikleri tasiyor olabilirsiniz. Lutfen internet sitemizi ziyaret ediniz. Vize Hizmetleri - AMER?KAN BÜYÜKELÇ?L???( ANKARA, TÜRK?YE)
Ahmet ohrhan: hi i want give vize of american to go to the boston city what can i do
Dear Ahmet, please read the detailed requirements on our web site: Visas to the U.S. - U.S. Embassy Ankara, Turkey
ALL ABD: ABD ' de okuyup vatandaĢlığa geçmek zor bir bir aĢama mı ?
Amerikan yasalari Amerika‟da okumak ile gocmenlik arasinda bir bag kurmamaktadir. Amerika‟da gocmen olmaniz icin Gocmenlik Vizesi Yasasi‟nin gereklerini yerine getirmelisiniz.
All ABD: ABD üniversite bursları ne gibi kriterlere bakılarak kabul ediliyor ?
Her universitenin kendine ait kriterleri vardir.
All ABD: ABD ' de kampüs dıĢında çalıĢanlara ne gibi bir ceza türü geliyor ?
Kampus disinda calismak yasal degildir ve programinizin bir parcasi degildir. Eger yakalanirsaniz sinir disi edilebilirsiniz ve bir daha Amerika‟ya giris izniniz olmayabilir.
Yildinim: amerikaya 1 yıllık veya daha uzun süreli çok giriĢ çıkıĢlı vize alabilmek için nelerin yerine getirilmesi gerekir.teĢekkürler
Sayin Yildinim,bir cok farkli Gocmen Olmayan Vize tipi vardir. Bunlarin cesitliligi seyahat amaciniza baglidir. Bu nedenle vize suresi tek girisliden cok girisliye, birkac gunden 10 yila kadar degisebilir.
Ash Doker: I finished my last two years of high school in United States and graduated from there. My high school name is on my visa and I have to get a new one to go to college there. So my question is; What do I need to bring when I am coming there to get my new visa? Thank you.
Dear Ash Doker please check our web site for the student visa requirements: Student Visas - U.S. Embassy Ankara, Turkey
Turan: Turkiye'de çalıĢan Sarı Basın kartlı gazeteciyim. AB'de ev satın alabilmek için ne tür bir vizeye sahip olmak gerekir.
Meraba Turan Bey, biz gazetecileri ve sorularini cok seviyoruz. Bir ev satin almak icin Amerika‟ya gitmeniz gerekmemektedir. Ama evinizi ziyaret etmek icin B1/B2 turist vizesine basvurmaniz gerekmektedir.
Ozlem: Hello!For tourist visa do we need an invitation letter from friend who is student there?
Please take a look at our web site for the requirements: Non-Immigrant Visas - U.S. Embassy Ankara, Turkey
Eyup: Suyla temas ettiği için yıpranan Amerika vizemi nasıl yenilerim? Vize üzerindeki tüm bilgiler okunabilmektedir.
Eyup Bey, yeni pasasaport cikarttirip yeni vize basvurusunda bulunun. Vizeniz baska pasaporta transfer edilemez.
Garment86: hello I am malik I have just graduated from university and My department was American culture and literature, I am not a student now however going to america is my dream How can I get the visa to go there?
Hi Garment86, you have to have a reason to go to the U.S. before we discuss what kind of visa you need. There are many types of Non Immigrant Visas. For employment visas you need to find an employer who will petition for you. For other types of visas you must have very strong ties to Turkey. Please consult our website: Non-Immigrant Visas - U.S. Embassy Ankara, Turkey