Eyup: My passport washed in washing machine accidentaly, my us visa also damaged but all info is readable. What can i do?
You have to apply for a new visa for your new passport. Visas are issued to particular passports.
Ozlem: kardeĢim ile birlikte gitmek istiyoruz. ikimizde çalıĢıyoruz.tek bir pin ile görüĢmeye gitmemiz mumkun mudur? Tesekkurler
Merhaba Ozlem, 5 kisiye kadar tek PIN numarasi ile randevu talep edebilirsiniz.
NURI AYDIN: SLM BEN BIR IS ADAMIYIM. ULKENIZDEN YAKLASIK 15 SENE ONCE 10 SENELIK VIZE ALDIM. DEFALARCA GITTIM GELDIM. VIZEM BITINCE TEKRAR MÜRACAAT ETTIM. VERMEDILER.ESIM VE COCUKLARIMIN VIZESI NI VERDILER. BENIMDAHA SONRA BITIYORDU. MURACAAT ETTIM IKI SEFER REDDEDILDIM. BANA GEREKCE DE GOSTERILMEDI. ILK SEFERINDE DURUM ACIL DI. DAYIMIN OGLU KUZENIM LOS ANGELESTE YASIYOR VE KANSERDI ONUN YANINDA OLMALIYDIM CUNKU BENDE KANSER GECIRDIM VE BURDA AMELIYAT OLUP NEW YORK DA KONTROLA GITTIM. BUNLARIN HEPSINI ISPAT EDEBILIRIM. ESIM COCUKLARIM HATTA YANIMDA CALISANLARIN VIZELERI VARDA BANA NEDEN HIC BIR GEREKCE GOSTERTMEDEN VIZE VERMEDINIZ. NUR‹OE
Sayin Aydin, sorunuz icin tesekkurler ancak sorunuzun cevabini bize internet sitemiz uzerinden e-mail gondererek almaniz gerekmektedir. Bunun icin lutfen Konsolosluk Bölümüne E-posta Gönderin - AMER?KAN BÜYÜKELÇ?L??? (ANKARA, TÜRK?YE) adresini ziyaret ediniz.
Ozlem: bayram tatilinde turist vizesi alarak Amerika'da öğrenci olan arkadaĢımı ziyaret etmek istiyorum. davet yazısına gerek var mıdır?
Ozlem merhaba, lutfen internet sitemizdeki bilgileri inceleyiniz: Göçmen Olmayan Vize Hizmetleri - AMER?KAN BÜYÜKELÇ?L???( ANKARA, TÜRK?YE)
Cafer Tanniverdi: Sayın Richard Appleton, ABD için benim Vise problemim olmadı. Sanıyorum visam, unlimited di. Elçilikte, visa görevlilerinin, seçkin ve iyi değerlendirme
yapan insanlar olduğunu düĢünüyorum. Bununla birlikte, fırsatım olursa yarın o saatte, yalnızca izleyici olarak katılmayı düĢünüyorum. Ġyi bir toplantı olmasını dilerim.
Cafer Bey, ilginiz icin tesekkurler…
Ezgi Inci Ozer: Merhaba. Mevcut pasaportumda suresi devam eden uzun donemli bir ABD vizesi var. Pasaportumun suresi dolmak uzere oldugu icin yeni (cipli) pasaport cikartmak durumundayim. Eski pasaportumu yeni pasaportla birlikte ibraz edersem eski pasaparttaki vize ile ABD'ye sorunsuz giris-cikis yapabilir miyim? Tesekkurler
Sayin Ozer, bu konu hakkinda cok soru aliyoruz. Yeni ve eski pasaportunuzu bir arada tasiyarak eski pasaportunuzda yer alan gecerli vizenizi kullanarak seyahat edebilirsiniz, ancak her iki pasaport da ayni ulkenin pasaportu olmali. Rica ederim.
Saffet ozturk: Hello. My wife and two kids applied for J2 visa on 23th of june. Could you please give me information about the visa process. Process number is XXXXXXXXXX.
Sayin Aydin, sorunuz icin tesekkurler ancak sorunuzun cevabini bize internet sitemiz uzerinden e-mail gondererek almaniz gerekmektedir. Bunun icin lutfen Konsolosluk Bölümüne E-posta Gönderin - AMER?KAN BÜYÜKELÇ?L??? (ANKARA, TÜRK?YE) adresini ziyaret ediniz.
Ismail yalcin: oglum tevfik faruk yalcin in vize tarihinin onen alinmasi icin muracat ettim. ABD'den okuldan da size kurs tarihi ile ilgili begeyi gonderdiler. ancak degisiklik olup olmadigi konusunda bilgi alamadık.
Sayin Yalcin lutfen Vize Randevu Merkezi‟ni arayip erken randevu olup olmadigini ogrenin. Bazi donemlerde fazla talep oldugundan erken randevu alamamak olagandir.
Ethem: gemiciyim abd vizesi almak istiyorum nasıl alacağım konusunda yardımcı olur musunuz ?
Hangi tip vizeye basvurmak istediginizi belirtmediniz. Lutfen internet sitemizden bilgi aliniz. Göçmen Olmayan Vize Hizmetleri - AMER?KAN BÜYÜKELÇ?L???( ANKARA, TÜRK?YE)
Saydi baydu: I would like to find out if my life time visa is still valid ? My name is Sadi Baydu, my fathers name xxxxxxxxxxxxxxxx
We no longer have lifetime Non Immigrant Visas. If more than 10 years have passed you need to apply for a new one.
Greta Garbo: I would like to ask: On what basis do the students get picked to be stalled with an "Administrative Process"/Security Check? (I thought of things like skin color, facial features applicant's name(s)). Do you plan to improve this process in any way so that students so much time and/or miss the academic term stuck waiting for the Security Check to be over?
Dear Greta, it was always my dream to meet you “Necessary Administrative Processing” refers to many different administrative processes that can cause delays in making a final decision. Our statistical studies reveal a radical worldwide improvement in such unavoidable delays.
Hakki: merhaba.ben hakkı.gecen yıl internship programı ile 12 aylıgına amerikaya gittim.sozleĢmem bittigi içim yai 12 aylık vize surem doldugu için geri donuĢ yaptım.Ģimdi yeniden j1 vizesi ile internsjhip programına baĢvurmak istiyorum.ama internette araĢtırdım ikinci bir j1 vizesi için bir üniversiteye kaydım gerekiyomuĢ.gerçektende ikinici kez internship programına baĢvurmam için bi üniversiteye kaydım gerekiyomu.teĢeekkürler.
Merhaba Hakki, J1 vizesi ile ilgili bir cok cesit program var. Cogu akademik rpogramlardir ve okula kayit olmak gerekliligi vardir.
Omur kutlu: MERHABA BEN MOSKOVA DA 5 YILDIR CALISIYORUM ESIM VE KIZIM ISTANBUL DA YASIYORLAR BU DURUMDA VIZE ICIN ISTANBUL DAN MI YOKSA MOSKOVA DAN MI BASVURMAK GEREKIYOR AILE CE ?
Sayin Kutlu, her iki konsoloslugu da basvuruda bulunabilirsiniz. Ancak Turkiye‟ye olan baglariniz analiz edebilecek konsolosluktan basvurmak daha akillica olacaktir.
Alphan Ulosy: I am a new PhD student with a Dean's Fellowship who is expected to report to the school no later than Sept. 2, 2010. It has been 4 weeks since my appointment on July 30, 2010 at US Consulate General in Istanbul and I have heard nothing yet about the status of my visa application. Do applicants from other countries also go through the same process or are there racial/religious/ethnic/geographical criteria? Reading the forums I get the idea that mostly male applicants from middle-east are subjected to such kind of treatment. Don't you find this at least a little discriminative?
Hi Alphan. I think of Turks as Europeans and Asians. That has nothing to do with the „Necessary Administrative Process‟ which can be a case of variety reasons. Our statistical studies reveal a radical worldwide improvement in such unavoidable delays. I hope you will get your visa very soon.
Volkan: How much do we have to pay to apply for an F type student visa?
Hi Volkan. Please check our web site for the details: Student Visas - U.S. Embassy Ankara, Turkey
Musa: USA de 11 yıl kaçak olarak kalmıĢ bir kiĢi dönÃ¼Ģ yaptıktan sonra yasal vize baĢvurusu yapabilirmi?
Evet. Gerekenden fazla kalmaniza sebep olan nedene gore degisiyor. Yasa bazi durumlarda Amerika‟ya bir sure girisinizi yasaklayabilir. Cogu zaman bu yasak konusunda muafiyet almak da mumkundur.
Sencer corlu: Under what condition is Turkey going to be on the visa-waiver program. What are your efforts to make this happen, and how do you assess the chance of Turkish citizens entering US without a Visa in the near future?
Hi Sencer. The Visa Waiver Program can be limiting to travelling surprisingly. It limits travel to certain routes, certain carriers and limits your stay in the U.S. Visa Waiver Program is a bilateral agreement and requires certain consistency, high NIV issuance rates and certain security standards, airport and travel documents. The new Turkish passport is a step in the right direction.
Hakan Girgin: hi,ı have a green card but it expires on 2001.is there anything i can do about my situation?
It sounds like you have a temporary green card which you needed to make permanent. If you are currently out of the U.S. with an expired green card for more than a year you likely have to start the process all over again.
Canan: üzerimde mal varlığının olmayıĢı gitmeme engelmidir?
Amerikan Gocmenlik Yasasi‟nda kendi ulkenize donusunuzu kanitlar belgeler arasinda mal varliginizin olmasi gerekliligi cok az bir yer tutmaktadir. Lutfen internet sitemizi ziyaret ediniz. Amerika ?çin Vize - AMER?KAN BÜYÜKELÇ?L???( ANKARA, TÜRK?YE)
Arman: Merhaba, oncelikle bu 'chat' hizmeti icin tesekkurler. Gecen sene aldigim ve 10 sene gecerli olan turist vizesi, pasaportumu yeni cipli pasaport ile degistirmem durumunda gecerliligini koruyacak mi acaba? Yoksa yeni pasaport icin yeniden vize almam mi gerekecek? Eger gecerliligini koruyacak ise, Amerika'ya seyahatim sirasinda hem eski hem de yeni pasaportumu beraberimde goturmem yeterli olacak midir ? Cevabiniz icin tesekkurler.
Merhaba Arman. Ezgi Inci Ozer e verdigim cevaba bakabilirsin. Rica ederim.

Alıntı
Bookmarks