ABD den vize alma süreci di?er ülkelere göre daha karma??k. yok o bankaya ba?vuru paras? yat?r, ?u bankaya telefon açma ?ifresi için para yat?r, o ?ifre ile sadece 2 defa arayabilme hakk?n olsun, resmine dikkat et, belge getirme ama belki de laz?m olabilir sen gene de getir...falan filan fe?mekan..bi sürü tuhaf ayr?nt?. ba?vurunun da internette yap?lmas? cabas?, zira oraya da foto?raf ekleme durumun var..
Karma??k görünen bu vize alma sürecini, ABD ye turist olarak gezmeye gidecekler için paket halinde olu?turdum. Ben de önümüzdeki dönemlerde bu sürece kat?lacam, dolay?s?ya pek çok ki?iye kolay gelen hatta al??kanl?k yapan ama di?er vizelere göre karma??k olan bu durumu sizlerle ad?m ad?m payla?ay?m istedim. zira hataya yer yok.
Eksik, hatal? bir ?ey varsa lütfen ekleyin böylece benim gibi ABDye turist olarak gidecek ki?ilere yard?mlar?m?z dokunsun:
?STANBUL için turist vizesi ba?vurusu
1. Vize ba?vuru ücretini ödeyecez. B2 vizesi alaca??m?z için ki?i ba?? ücret 140$. Bu ücreti herhangi bir Fortis ?ubesine yat?r?p dekontunu al?caz.Dekont laz?m
2. Konsolosluktan randevu almam?z gerekiyor. Bu randevuyu alabilmek için de bir PIN numaras? almam?z gerekiyor.PIN numaras?n? almak için ?? Bankas?na gidiyoruz. ?? Bankas? ?ubesine gidicez ve oraya 20$ verip vize bilgisi ve pin numaras? al?caz. Bu pin 1 y?l süreyle geçerli olacak ve ayn? pin ile bir yak?n?m?z (e?imiz) için de ba?vuru hakk?m?z olacak. Pin ald???m?z?n ertesi günü 0212-3404444 ar??caz ve mülakat için randevu al?caz.
3. Randevu tarihini belirledikten sonra, o tarihten en az 2 i? günü evvel konsoloslu?un resmi sitesinde DS-160 formunu elektronik ortamda doldurucaz. (E?er birden fazla ba?vurumuz varsa her biri için ayr? ayr? doldurucaz) Ki?isel bilgilerimizin ve barkod onay sayfas?n?n oldu?u sayfan?n print'ini al?caz. Çünkü randevu günü o sayfa laz?m. Ayr?ca yapabiliyorsak konsolosluk standartlar?nda çekilmi? olan JPG resimlerimizi ba?vuru formlar?na ekliicez.
4. E?er, elektronik ba?vuru sonras?nda konsolosluk bizden destekleyici belge isteyecekse, biz bunlar? haz?rl??caz.
5. Randevu tarihinde elimizdeki belgeler ve destekleyici di?er belgeler ile randevumuza gidicez.

Alýntý

açıkcası banada, 

Bookmarks