Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 33 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ABD'de Türk ö?renciler ma?dur edildi

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deneyimli Watç?
    Tecrübe Puanı
    17

Standart ABD'de Türk ö?renciler ma?dur edildi

ntvmsnbc.den al?nt? bir haber..

?irket ortada b?rakt?

ABD'ye yaz tatilinde çal??maya ve geziye giden bir grup Türk ö?renci ma?dur edildi.

Pennsylvania eyaletinin York kentinde bulunan ö?rencilerle ilgili haber veren yerel ABC27 televizyon kanal?n?n internet sitesinde, 50 ö?rencinin kendilerini getiren ?irket taraf?ndan ortada b?rak?ld?klar? belirtildi.

Haberde, bir Türk i?adam?n?n ö?renciler için bar?nacaklar? 7 ev kiralad???, ancak ö?rencilerden para ald??? halde evlerin kiras?n? ödemedi?i ve ö?rencilerin d??ar? at?ld??? kaydedildi.

Televizyonun haberinde, Cherry Lane adl? emlak bürosunun ö?rencilere geçici olarak kalacaklar? bir yer ve bir araç temin etti?i ifade edildi.

Habere göre, eyalet parlamentosu üyesi Eugene DePasquale, bu davran???n utanç verici oldu?unu belirterek, ABD yetkililerinin Türk yetkililerle birlikte çal??arak, ilgililerden hesap sormalar? umudunu dile getirdi.

kaynak

TW Üstün Hizmet Watç?s?
    Tecrübe Puanı
    18

Orjinal video yu burdan izleyebilirsiniz.

Vay bee yaz?kkk..

Video Landing Page - abc27 News
    Konu beysin tarafından (04-09-2010 Saat 11:25 PM ) değiştirilmiştir.
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Acemi Watç?
    Tecrübe Puanı
    0

Hayalperest Watç?
    Tecrübe Puanı
    0

Standart YERO 2010 WAT ma?durlar?

Alıntı meho Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunlar galiba bizim ***magdurlar?

facebook sayfam?z

Üstad
    Tecrübe Puanı
    23

Seneye de ayni seyler yasanirsa artik bu birazda ogrencilerin sucu olur yani.Bilmiyorum gecen sene de ayni seyler yasandimi ya da bu sirket gecen sene de varmiydi.

Bu arada TW sitesinde yero nun reklami var, bunlar ayni sirketmi.Gerci o reklamdaki web adreslerini kapatmislar.Her sene adres ve bilgilerini degistiren bir sirket sanirim.
    Konu azuhazu tarafından (05-09-2010 Saat 05:25 AM ) değiştirilmiştir.
    Peki.

Deneyimli Watç?
    Tecrübe Puanı
    17

Hayalperest Watç?
    Tecrübe Puanı
    0

2010¨***magduru ...!

Hayalperest Watç?
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Qbilay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2010¨***magduru ...!

Üstad
    Tecrübe Puanı
    23

sizin gercekten bu sirketin magduru olup olmadiginiz belli degil,size inanilmiyor felanda denmiyor ama yero bu sitede reklam veren bir sirketti yanilmiyorsam.bundan olabilirmi bilmiyorum.
    Peki.

Uçu?a Haz?r Watç?
    Tecrübe Puanı
    18

Oncelikle tum arkadaslara gecmis olsun.

Sirketin adini silen zihniyeti siddetle kiniyorum.

Ne yapcakti arkadaslarimiz? Isim vermeyelim biz de kalsin diyeceklerdi degil mi? Sonra diger seneye yeni ogrenciler yollancakti degil mi? Sonra ayni goruntuler yine oluscakti degil mi?

Yapmayin arkadaslar hepimiz universite ogrencisiyiz. Bizler bu ulkenin gelecegiyiz. Bu sitenin sahibi olan arkadaslari da taniyorum -en azindan Melih i tanirdim ayrildi sanirim bayadir giremiyorum. - onlar da universite ogrencisi.

Tabii ki reklam alacaksiniz bu siteyi oyle kolay gecindiremiyorsunuz harcadiginiz muthis bir emek var ve herkesin ucretsiz paylastigi binlerce bilgi sizlerin sayesinde.

Ama varsin bunlari yapan firma, eger gercekten o firmaysa, birakin vermesin reklam felan artik. Biz hepimiz 3 er 5 er toplar yine sitemizi gecindiririz.

Ben boyle bir sey hic yasamadim gercekten yasasam tepkim ne olurdu bilmiyorum. Cok talihsiz bir olay hele ki bu olayi cok daha igrenc kilan bir sey var ki o da bir Turk un bunu yapmasi ve kacip gitmesi.

Work and Travel ogrencilerinin zar zor paralar biriktirerek gitmis olanlarinin uzerinden bu kadar haysiyetsizce para kazanan bir zihniyetin var olmasi gercekten cok uzucu.

Cok uzuldum keske yapabilecegim bir seyler olsa.

Ben Vegastayim ve cuma gunu donuyorum yapabilecegim gercekten bir sey varsa soylemeniz yeter.

Eger bu yorumum da diger arkadaslarimizin yorumlari ve topicleri gibi silenecekse lutfen rumuzumu da silin gitsin.

Ve bu olaya goz yuzman herkes unutmasin ki bu evrende Karma diye bir sey var. Bugun bu arkadaslara yarin size. 3-5 Kurus paralar icin insanliginizdan olmayin hele hele bu kadar genc yasta.

Yazdiklarim kimseye agir gelmesin lutfen, ama durum boyle cok uzgunum.

Iyi bayramlar, iyi gunler herkese.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Merhabalar,

Forumdaki görevimden ayr?ld??m? daha önce açt???m bir konuyla sizlere iletmi?tim. Arkada?lar beni yönetici olarak eklemi?ler foruma yine. Bundan haberim yoktu. @serky'nin mesaj?nda ismim geçti?i için cevap yazma gere?i hissettim. Her yaz döneminde oldu?u gibi bu dönemde de WAT program? ile giden bir çok ö?renci ma?dur olmu? durumda. Ortada birçok ?irket ismi var. Hatta bir arkada??m?z D??i?leri Bakanl???ndan gelen resmi yaz?y? foruma eklemi?. O konuya hiç dokunulmad? yan?lm?yorsam. Çünkü resmi bir yaz?. Kimsenin tek kelime etmeye hakk? yok. Daha önceki forum tecrübeme dayanarak forum yöneticisi arkada?lar?n bu konunun yarg?ya intikal etmi? oldu?u ve dolay?s?yla henüz dava a?amas?nda olan bir konuda ?irket ismi geçmesinin kanunlara ayk?r? bir durum yarataca?? gerçe?ini, gözard? etmedi?ini dü?ünüyorum.Reklam veren firman?n forum üzerindeki haklar? elbette haklar? korunacakt?r. Ancak bu yap?lan sözle?me ile sabittir. Ya?anan bu tarz olaylarda kimse olay? örtbas etme gayreti içerisine girmez. Bakal?m ilerleyen süreçte neler ya?anacak..

Selamlar

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Arkada?lar olay? ba?ka yerlere ba?lamay?n. Olay? kaynatan ki?ilerin hemen hemen hepsi 3-5 mesaja sahip yeni kay?t olmu? ki?iler. Ki?ilerin hep bir dertleri oldu?u zaman kendilerince birilerine ya da firmalara zarar vermek niyetine bu platformu kullanmalar?na elbette izin veremeyiz. E?er bir firma ya da ki?i cezaland?r?lacaksa yeri buras? de?il mahkeme salonlar?d?r. Son 4 y?ld?r belki 100 ki?i gördük dava açaca??z, ?öyleyiz, böyleyiz deyip de ortadan toz olan. Örne?in geçmi? mesajlar?ma bakabilirsiniz ve bu mesajlarda siteye sponsor olmayan firmalar?n bu türk olaylarda söz konusu oldu?unu ve isimlerinin kanunen suç oldu?u için sansürlendi?ini görebilirsiniz. turkishwat.net'a sponsor olmak isteyen onlarca ?irket var bu nedenle bahsetti?iniz gibi bir s?k?nt?m?z da yok. Fakat daha öncesinde hiçbir payla??m? olmam?? can?n?n yand??? iddias?yla buraya gelip ilk mesajlar? baz? kesimleri bombalayan cinsten olan ki?ilerin iddias? yaz?ld??? gibi sadece iddiad?r ve buras? yarg?s?z infaz meydan? de?ildir. S?k?nt?s? olan davas?n? açar sonucunu al?r biz de onun o zaman arkas?nda dururuz. ?u an ö?rencilerden yana aç?lm?? bir dava dahi gösteremezsiniz bize. Üç be? ki?inin iddias? binlerce ki?inin fikir al??veri?inde bulundu?u bir platformun tek sesi olamaz. Ve her zaman dedi?im (ve san?r?m her zaman diyece?im) gibi, ortada bir doland?r?lma, bir ma?duriyet, bir sahtekarl?k varsa ve bu kan?tlanm??sa her zaman zarar görenin arkas?nda olup destek verece?imizden emin olabilirsiniz.

http://www.turkishwat.net/work-trave...smi-belge.html linki alt?ndan d??i?leri bakanl???ndan gönderilen belgeye bak?n lütfen. Bu belge resmi bir belgedir ve gerçekli?i kan?tlanm??t?r. Bu belge içerisinde geçmi?te ve ?imdi bize sponsor olan 4 firman?n ismi var ve biz bu belgeye dokunmuyoruz. Fakat bu ?u demek de?ildir ki sadece bu firmalar her sene ö?rencileri ma?dur b?rak?yor. Bu yaz?n?n içerisinde i?ini düzgün yapan firmalar da var fakat yaz?kt?r ki ad? yaz?l? listede yer alan baz? firmalar?n ö?rencileri direkt konsoloslu?a ?ikayette bulunmu? ve bu yaz? ortaya ç?km??t?r. Listede ad? olmayan birçok firma da konsoloslu?a ?ikayette bulunulmad??? için bu listeye girmemi?tir ve sanki i?lerini her zaman iyi yapan firmalar pozisyonundad?r; fakat bu yanl??t?r.

Sonuç olarak konu henüz yarg?da sonuçlanmam?? bir iddiad?r ve biz kan?tl? belgeli her tür ma?dur ya da ma?durenin her zaman oldu?u gibi arkas?nday?z. Burada bir çok ki?i biliyor ki sektörde ak?ll? geçinen bir sürü firma oldu?u gibi ö?renci ya da temsilci de var. Bunlara dikkat etmek gerek.
    admin (at) turkishwat.net

Acemi Watç?
    Tecrübe Puanı
    0

@shinoda

Dava aç?p kazanmadan magdur oldugunuz ?irketin ad?n? yazmay?n demi?sin.
    Günümüz ?artlar?nda bir davan?n bir y?lda sonuçland???n? varsayarsak bas?m?zdan gecen olaydan tam bir sene sonra forumdaki arkada?lar? bilgilendirme hakk?m?z olacak demek ki.
    Bu bir sene içersinde ?irkete kaç ki?i kay?t olacak 300-400 bunlardan 20 ki?inin ma?dur oldu?unu dü?ünelim çünkü bu sene en az 80-90 ki?i var 400 ki?i gönderdi?ini söyleyen bir ?irketin ö?rencilerinin 4 te 1 ma?dur oda bizim ula?bildiklerimiz.

Geçen sene bu firmayla gidipte ma?dur olan bir ki?i buraya yazsayd? belkide bugün "ah yaz?k olmu? arkada?lar" diye yorum yapacakt?m. Bizden önce ma?dur olanlar sadece facebookta bir grup açm?? o kadar belkide burayada yazd?lar siz yarg?s?z infaz deyip sildiniz.

Ayr?ca ortada yarg?s?z infaz filanda yok biz burada doland?r?c?d?r, h?rs?zd?r dersek a??r bir iddia olabilir ama sadece ma?duriyetler dile getiriliyor Amerikan tvleri haber yapm??, konsoloslu?a bildirilmi?. Ne yapal?m 1 sene bekleyip ondan sonra m? yorumlar yazal?m.

Son olarak sadece 3-5 mesaj? olanlar ortal??? buland?rmaya çal???yor demi?sin herhalde mesaj say?s?na göre söylemlere inanama var forumda 10.000 mesaj yazarsak dediklerimize inan?lacak.
    Nerede ucuz ti?ört,kamera var onlar? tekrar tekrar millete anlataca??m?za ?irketlerle ilgili izlenimlerimizi payla?sak daha iyi olur kanaatindeyim. Sonuçta 10 dolarl?k bir ti?örtü 15 dolara al?nca hayat?m?zda pek bir de?i?iklik olmaz ama ma?dur bir ö?rencinin minimum zarar? 2500-3000 dolar civar?. Work and Travel a giden pek çok ki?i Amerikada firmalar? az çok tan?m??t?r herhalde tekrar gidecek olsam hangi firmalara ba?vuraca??m? iyi biliyorum ama ilk gidecek olanlar nereden bilecek yada daha önce bir yak?n? gitmeyenler tabii ki bu forum gibi platformlardan.

Özetle ensesi kal?n ?irketlerin taraf?n? tutmak yerine, kendi çabalar?yla insanlar? bilgilendirmek isteyen ma?dur ö?rencilere engel olmaman?z kullan?c?lara daha faydal? olacakt?r.

Ara?t?rmac? Watç?
    Tecrübe Puanı
    16

Exclamation

herkese selam arkadaslar!Bende bu yukarida adi gecen sirketin magdurlarindanim!Bu haberde adi gecen gruptan degilim ama bende sirketi dava etmeyi dusunecek kadar magdur oldum.Amerkidayken yukarda adi gecen(muhtemelen tahmin ettigim facebook sayfasi) sayfayi buldum ve benimle birlikte magdur olmus hatta benden cok daha fazla magdur olmus insanlari buldum.Hatta sayfaya uye oldugumda ilk yaptigim islerden biri bu zamana kadar WAT la ilgili basvurdugum ilk kaynak olan bu sitenin adresini vermek basindan gecen olaylari bu sitedede paylasmalarini istemek oldu.Belkide o insanlarin aklina buraya yazmayi ben getirdim.Bazilariyla ozelden mesajlastim bazilariylada sayfadaki yorumlar araciligiyla.Kendilerinden ya da magduriyetlerinden en ufak suphem yok.Zaten en ufak bir ilgiyle oranin ya da o linkleri buraya tasiyan insanin samimiyetini kisaca anlayabilirsiniz.O facebook adresinden birine mesaj atin biriyle kardes konusalim yardimci oalbilirim diyin birlikte hareket edelim diyin ne demek istedigimi anlarsiniz hala ne kadar ofkeyle konustuklarini ne kadar hayal kirikligi icersinde olduklarini gorursunuz.O gazetelere cikan insalarin hangi sirketin magdurlari oldugunu ya da 50-60 kisininde magdur olmalarinin sucunun kendilerinde olmadigini.Bunlar icin mahkeme sonucu bekleyerek belkide yeni bir sene icinde bu sirkete biraz daha kurban vermenin hic anlami yok.Diyeceksiniz ki ilk magduriyet degil bu.Ilk kez bir sirket boyle ilgisiz ve alakasiz davranmiyor.Hepsinin burada karalanmasina izin mi verelim.Bende derimki o gazeteleri yeniden okuyun bunun o adresi silinmis facebook sayfasini hikayeleri bi bastan sona okuyun(cok uzun surmez korkmayin).Bunun alisagelmis sirket yalanlari disinda dupeduz sistemli bir dolandiricilik oldugunu goreceksiniz bahsi gecen kislerin ne kadar hayasizca davranip ogrencileri ne sartlarda orada biraktigini goreceksiniz,Daha da kotusu bu kisilere ve bana olaylardan yasananlardan sonra sirket sahibinin attigi piskin yuzsuz mailler yalancilikla suclandigimiz mailler hala mail adreslerimizde.Ben bugune kadar hicbir sirketin 70 civarinda ogrencisinin bizi dolandirginiz dedigini gormedim cunku heryil her sirketten ihmalkarliklar umursamazliklar teknik hatalar dolayisiyla 3-4 ogrenci magdur olur bu kadar buyuk sayilarda degil.Bu siteyi bugune kadar cok kullandim hersey icin;expedia yi burada ogrendim kullandim ,valizimi hazirlarken buraya baktim,ucaktan inince ne yapacagimi buradan ogrendim,amerkiada nerelere gidilir hangi outletler iyidir = diye buradan baktim,iphone 4 almaya buradaki basliktan sonra karar verdim ,gotobus turlarini burada gordum yorumlardan sonra gittim memnunum,vergi iadesi icin buradan yardim alcagim cesur olup foto paylasan arkadaslarimin basligini yuzumde bir tebessumle okudum etkilendimde ve eminim bu siteyi daha nice amaclar icin sayisiz kere kullandim ve seneye gitmeyi dusunen biri olarak yine kullanacagim.Tek hatam sirket secimimi yaptiktan sonra bu siteyi kesfetmem oldu.Bu adi gecen sirket eminim bu dava sonuclandiginda kapatilacak tabii daha once iflas etmezse,bu dava sonuclanmadan once bir ya da iki tur daha amerikaya ogrenci gonderebilirler ve ben gonderdikleri ve ustune magdur ettikleri her bir ogrenci icin pisman olacagim.Lutfen sizde elinizden geldigince bunun olmasina engel olun.Biliyorum karalama kampanyalarina sirketlerce reklam yapmak icin olusturulmus kendi sirketi disinda hepsine bok atan sahte kisilere karsi oldukca hassassiniz bu siteyi temiz bir kaynak yapanda bu zaten.Ama buraya basindan gecenleri yazmak icin gelmis ya da eger izin gelirse yazmasi icin cagiracagim herhangi bir magdura isterseniz telini sorun isterseniz Tc nosunu eminim size basindan gecenleri anlatmak isteyecek ustunede gercek oldugunu kanitlamak icin sizinde yardim edecegini bildigi icin tel nosunu verip site yoneticileriyle bizzat konusabilecek onlarca kisi cikar.Ve eminim bu insanlar siz onlara seslerini duyurmalarina yardim ettikten sonra 3-5 entrylik olmadiklarini gosterip bilgi alis verisine devam edeceklerdir.Bu gune kadar sayisiz yardim aldigim bu siteden tek istegim bu arkadaslara bir sans vermeleri soyleyinki eryz birkac magdur bul burada dertlerini anlatsin neler yasandigini anlatsin eger ki site yoneticileri ikna olmazsa o insanlar tel nosunu vs vermeyi red ederse veyahutta hikayesini dogrulayacak yeterli sayida insan bulamazsa yine silersiniz.Turkishwat in bu konudada insalari magdur birakmamasi dilegiyle!
    Konu eryz tarafından (15-10-2010 Saat 04:55 AM ) değiştirilmiştir.

Deneyimli Watç?
    Tecrübe Puanı
    16

I made a promise never to settle...

Deneyimli Watç?
    Tecrübe Puanı
    17

EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    23

Peki.

Hayalperest Watç?
    Tecrübe Puanı
    0

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Hayalperest Watç?
    Tecrübe Puanı
    0

Deneyimli Watç?
    Tecrübe Puanı
    17

EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Hayalperest Watç?
    Tecrübe Puanı
    0

Ara?t?rmac? Watç?
    Tecrübe Puanı
    16

abd ye gitmeden once yani daha turkiyedeyken isverenle gorusmek sart arkadaslar

Acemi Watç?
    Tecrübe Puanı
    0

BannedUser
    Guest

Konu BannedUser tarafından (21-12-2010 Saat 12:05 AM ) değiştirilmiştir.

Hayalperest Watç?
    Tecrübe Puanı
    0

BannedUser
    Guest

Konu BannedUser tarafından (14-02-2011 Saat 12:50 PM ) değiştirilmiştir.

TW Üstün Hizmet Watç?s?
    Tecrübe Puanı
    16

Acemi Watç?
    Tecrübe Puanı
    0

acmiyim ilk defa gidicem her konuya bir soru yazıyorum idare edin

Acemi Watç?
    Tecrübe Puanı
    0

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)