Alıntı boğaburcuerkeği Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Özellikle turizmcilere ve turizmci olup otel işi seçenlere. Sizce work and travel la abd ye gidip , bide üstüne ciddi anlamda para verip, uçak bileti vize gibi birsürü masrafa girip, üstüne üstlük okuma yazma bile bilmeyen insanların çalıştığı housekkeperlık mı yapmak daha iyi yoksa türkiye de 4 yada 5 yıldızlı bir otelde önbüro yada satış ve pazarlama da mı çalışmak daha iyi?
ama diğer sorumda insanın eline böyle bi fırsat geçmişken kaç kez abd ye gidebilir ki?
yani çok ikilemdeyim arkadaşlar. ne düşünürsünüz bu konuda??
bir turizmci olarak yeni mezunum 2 gun sonra floridaya gidiyorum marco island hilton a şimdi yaptıgın masraflar vs bunların hepsini zaten butun watcılar yapıyor...
gelelim housekepping olayına burda iş secme senin elinde sen kendini HK layık görüyorsan gidersin. kimse seni HK için zorlamıyor... iş fuarlarında yada yapmış oldugun goruntulu mulakatlarda sponsorlar senin tecrubene deneyimine ve ingilizcene göre seni alıp almama konusunda karar veriyorlar...
ben ilk wat ımda food runner olarak gittim. busserlık yaptım derken host oldum derken son ay server oldum... haftada en az 56 saat calısıyordum.
ki o calısmamıda staj olarak gosterdim...
kendinde turizmciysen eger 5 yıldızlı bir otele yaz tatilinde on burosuna pat die (eger adamın amcan tanıdıgın yoksa) giremezsin. hiçbir otel almaz bu sekilde.
turkiyeye dondum turizmle alakalı bir siteye ilan bıraktım ertesi gun inanmayabilirsin 30 dan fazla telefon ve mail aldım... coguda yurdısı tecrubesi ve yabancı dilin güclü olmasından kaynaklanıyordu.
sona senin gibi düsündüm dedimki turkiyede bi otelde calısıyım on buroda gelen tekliflerden birini sectim gittim antalya Kaş a ön büroda işe basladım ki orda bile yabancı dil sordu amerikada 4 ay kaldım dedim adam ikilemedi tamam dedi.
sona işte o sahil otellerinin rezillikleri bilirsin kendinde derken dedimki boşa kendimi kandırıyorum... zorla 2 ay calıstım sonra bıraktım. tekrardan karar verdim 1 yıllıgına gidiyorum. F&B departmaında rotate olarak gelebilirsem asistant managere kadar yukselme imkanım var benim performansımla alakalı olarak tabi... dondugumde kendime cok cok rahat bi şekilde hilton otellerinde iş bulacagıma eminim...
cok fazla yazdım ama umarım bu birazcık karasızlıgına yön vermiştir benim ki sadece kendi basımdan gecen örnekti. dediğin gibi bir hada abd fırsatıda gelmez...