Arkadaþlar merhaba. Alaska hakkýnda sylenecek o kadar þey var ki hangisinden baþlasam bilemiyorum. Ben bu yaz alaskada bulundum ve 6500 dolar para kazandým. Öncelikle size þunu söylemek istiyorum. Bu 6500 dolarý kazandýnýz ya mümkün deðil pu parayla geri gelemezsiniz. Mesela þirket sana 7000 dolar kazanýrsýn diyor ya, öðreciler anlýyor 7000 dolarlar Türkiyeye geliriz.Arkadaþlar yok böyle birþey ben size söyleyim. Öncelikle amerika pahalý daha sonra kodiak ve alaska pahalý. Siz orada ev kirasý vereceksiniz, yiyeceksiniz, ulaþýma para vereceksiniz, telefona para vereceksinz ve hesapta olmaan bir sürü harcama sizi bulacak. Ben alaskaya gelen insanlarýn hiçbir zaman memnun döndüðünü söyleyemem buna bende dahil. Ama siz sakýn iyi diyenlere aldanmayýn biliyorsunuz Türk millei olarak çabuk unutuyor ve çabuk soðuyoruz. Sizlere iþ hayatýndan bahsetmek istiyorum. Eðer çok ballý deðilsen, 10 kiþiden biri olmazsan ayvayý yersin. Ýþ þartlarý çok aðýr. Özellikle aðustos ayýnda 18 saat ve üstü çalýþan fabrikalarda bulunuyorsa hayatýnýn kaydýðý bir döneme girmiþ oluyorsun. Düþüncese 18 saa ayakta balýk kes, balýk temizle vs. iþler. Fabrika içierisindeki kokuyu söylemiyorum daha. Yeme yok, içme yok rahat konaklama yok kýsacasý çok sýnýntýlý alaskada çalýþmak. Anlatmakla olmuyor görmek laðzým ve bende bu durumu görmemeniz için size özetleme yapmaya çalýþýyorum. Türklere karþý ciddi manada bir ayýrým var bunu altýný çizerek söylemek istiyorum. Fabrikalarda çalýþanlar genellikle filipinliler olduðu için bir birlerini çok tutuyorlar. Kýsacasý arkadaþlar gitmeyin diyorum size. Yaz tatilinizi harap etmeyinn. Alaskadan sonra amerikada gezmeye çýktýðýnýzda 3 ayýnýzýn ne kadar boþ geçtiðini anlýyor ve piþman oluyorsunuz. Gidin amerika içinde 3-4 bin dolar kazanýn bir güzel yiyip gelin. Arkadaþlar þunu sakýn unutmayýn. Bu programýn amacý para kazanmak deðil ve asla para kazanmak olmasýn. En içler acýsý durum ise alaskaya gittiðinizde türklerin ne hallere düþtüðünü görmeniz olacak. Fabrika müdürüne yalakalýj yapan, bölüm müdürüne yalakalýk yapan neler neler göreceksiniz. adam fabrikaya formen oluyor türklerle uðraþýyor daha çok anlatmak istemediðim iðrenç durumlar söz konusu ve bunu bu sene kodiaka giden herkes gördü... Arkadaþlar herkes babasýnýn oðlu. Lütfen alaskaya gidip kendinizi filipinlilere ezdirmeyin gidin güzel güzel abd içinde çalýþýn, tatil yapýn ve dilinizi geliþtirin. ALASKANIN ADINI BÝLE DUYMAYIN.
Yok, ben illa kaþýnýyorum gideceðim diyen varsa geçmiþ olsun dileklerimi ileteyim ve onlara fabrikalardan bahsedeyim...
KESÝNLÝKLE ÇALIÞMAMANIZ GEREKEN FABRÝKALAR
ISA
GLOBAL
TRÝDENT
PASÝFÝC
TEMMUZ AYINDA ÇALIÞABÝLECEÐÝZ FABRÝKALAR
ISLAND
OCEAN
AÐUSTOS AYINDA ÇALIÞABÝLECEÐÝZ FABRÝKA
OCEAN
EYLÜL AYINDA ÇALIÞABÝLECEÐÝZ FABRÝKA
WESTERN ALASKA
Bu fabrikalarýn ne olduðunu çok rahat 1 ay bulunursanýz kodiakta görebilirsiniz. Ben 3 ayda çok rahat gördüm. Fabrika seçimi çok önemli ama ne seçerseniz seçin, o iþ sözleþmeleriniz vs.. hiçbir önemi yok tamamen þansýnýza kalmýþ birþey. Ýþ sözleþmesi olup çalýþamayan bir sürü insan göreceksiniz zaten yapacak birþeyok fabrika müdürü çalýþtýrmýyor....
Saygýlar....

Alýntý
Bookmarks