Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Alaska 2011 Detaylý Bilgiler - Gitmeyi Düþünenler Mutlaka Okusun

BannedUser
    Guest

Standart Alaska 2011 Detaylý Bilgiler - Gitmeyi Düþünenler Mutlaka Okusun

Öncelikle herkese sýkýlmadan okumasýný tavsiye ederim. Burdaki asýl amaç Alaska'nýn sadece güzellikleri yanýnda sýkýntýlarýnýda dile getirmek.

ALASKA ÝÇÝN ÞÝRKET SEÇÝMÝ

Hepimiz biliyoruz ki Alaska'ya gidenlerin asýl amaçlarý güzel para kazanmaktýr. Alaska da sorunlarýn %80'i yanlýþ firma seçininden kaynaklanýr. Diðerleri ise öncelikli sorun öðrenci daha sonrada fabrikaya dayanýr. Bazý þirketlerin asýl amacý öðrenciyi sömürmek parasýný alýp ne hali varsa görsün politikasýdýr. Bu yüzden gereçekten þirketinizi iyi seçin zaten konsolosluk güvenmemeniz gereken 5-6 þirketin ismini açýkladý ki bu firmalar yýllarca bu iþi yapan ve yüzlerce öðrenci gönderen firmalar. Bu firmalarýn gözünü o kadar para hýrsý bürümüþ ki öðrencilere sahte kredi kartý ile bilet alýyorlar. Bu firmanýn baþharfleri DYE. Ayrýca gittiðinizde sen kimsin kardeþim seni tanýmýyoruz diyen fabrikalar var. Burda sorun gene þirketlerde yani sahte iþ ayarlamalarý yapýyorlar. Bu yüzden sizin için en büyük sýkýntý olan þirket seçiminde çok dikkatli olmanýzý tavsiye ederim. Daha önce gidenlerden bilgi alýn (temsilci olmasýn)....

KAÇ PARA KAZANIRIM

Bunun için size net olarak þöyle diyebilirim. Ortalamadýr bu rakam 6000-14000 dolar arasý para kazanabilirsiniz.(2010 Temmuz 1 ayda 5600 dolar kazandým). Bunda en etkili faktörler sezon durumu, çalýþtýgýnýz departman, ikili iliþkiler, þans, tecrübedir. Sezon için size gerekli bilgileri gene yazacaðým. Orada sizin en cok karsýlasacagýnýz millet Meksika ve Filipinler. Orada yaþayan insanlarla iyi iliþkiler kurmalý onlarla sürekli alýþveris içinde olmalýsýnýz yani kendinizi sevdirmelisiniz. Ýlk sene gidip ancak masraflarýný çýkaran ve cebine 3-4 kurus para kalan arkadaslara tek tavsiyem tekrar denemeleridir. Fabrikada kesinlikle huzursuzluk çýkarmayýn ve iþte kaytarma yollarýna gitmeyin. Boxing Line, Fillet Line ve Fresh Frozen en çok parayý yapacagýnýz departmanlardýr.

NEDÝR KUZEY-GÜNEY MESELESÝ

Ýlk defa gidecek arkadaþlar inanýyorum ki þu an harýl harý araþtýrma içindeler ve karþýlarýna çýkan önemli konulardan biride kuzey-güney meselesidir. Aslýnda olaya yön dýsýnda orada olacagýnýz zaman diliminide eklemek gerek. Bize ögrenciler genelde 1 haziran - 1temmuz arasý öðrenciler gider. Alaska balýk fabrikalarý bazý kýsýmlarda toplanmýþtýr. Bunlar Aleut Adalarý, Naknek-Dillingham (Bristol Bay), Kodiak, Ketchikan, Cordova, Sýtka gibi .... Bu sayýlan yerlerden Bristol Bay'da olan kýsýmlarý kesinlikle 20 Hazirandan sonra Alaska'ya gidecekler tercih etmesinler. Çünkü Naknek ve Dillingham fabrikalarý 15 haziranda açýlýr ve 30*45 çalýþýp kapanýr. Bu durumda Kodiak - Ketchikan ya da Sýtka gibi yerlere transfer olmanýz gerekir. Ama sunuda soylemelýyým ki bu zaman zarfýnda muhtesem para basarlar. Buda ortalama 4000*5000 dolar arasý deðiþir. Burda sezon bitince gideceðiniz en mantýklý yer Kodiak'týr Kodiakta sezon her zaman vardýr ama basmaya baþlanan tarih 1 Temmuzdan sonradýr. Alaska'ya çok geç gidiyorsanýz en mantýklý yer Sýtka(çok kazanýlmaz)'dýr.
    Kethcikan, Sand Poind, Cordova transfer olmadan sezonu bitireceðiniz yerlerdir.

Aslýnda Alaska hakkýnda anlatacak o kadar çok þey var ki. Ýnanýyorum þu an gitmek isteyenler çok çekimserler acaba sorun olur mu. Size tek tavsiyem hiç düþünmeyin gidin. Size her konuda yardým etmeye çalýþýrým kiþisel olarak. Yolculuk sýrasýnda ne yapman gerek, þirketi nasýl seçmen gerek, transfer nasýl olurum, nereye gitmen gerekli hepsine yardým edebilirim. Tekrar söylüyorum Alaska'dan korkmayýn þirketlerden korkun.
    Konu BannedUser tarafýndan (05-11-2010 Saat 02:07 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

alaskaya gitmedim ama bence o kadar para daha güzel merkezi yerlerde de kazanýlabilir...

BannedUser
    Guest

Alýntý showdown Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    alaskaya gitmedim ama bence o kadar para daha güzel merkezi yerlerde de kazanýlabilir...
    sana þöyle söyleyeyim Alaska dýþýnda merkezde çalýþýp konaklama ulasým ve yemege para vermeyip 12.000 dolar kazandým diyen kiþi bir elin parmaklarý kadarken bu rakam alaskada o 10 parmagý gecer. ha ben demiyorum ki her fabrika ayný ama bence merkezde Alaska kadar kazanmak çok zor. Bazýlarý Alaska çok zor der. Su da unutulmamalý ki bazen merkezde daha zor iþlerde çalýþýlabiliyor. Alaska da çok kiþi magdur oluyor bu merkezdede ayný..

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

ben showdown a sorarýmm alaska dýþýnda nerde kazanýlýomþ 70-80 gnde 10 bin dolar ve kalma yemek bedava olarak böyle bi yer varsa kararýmý deðiþtirp bir kez daha giderm wata para kazanýlmak için gidiliosa wata alaska tabiki alternatif yok gibi ama diðer konularda tabiki amerikann içi

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    17

gectigimiz yaz ny da denk geldigim bir turk bana main de 12000 dolar kazandigini soyledi...inanamadim...acikcasi inanmadim...)))bu sezon alaska tarihinin en kotu sezonuymus ben tek fabrikada calisarak 7600 kazandim...bence alaska para kazanmak icin cok mantikli...

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

djnia o adamm 12bn yapamamþtr yapsa bile kalma yemek derken alaskadaki adam kadar temz kalmamþtr ama ii kazanmþ yine de bu sene alaskann deil kodiak ýn en kötü sezonydu ya ama ii kazanmþnn ona raðmenn

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

ohoo merkezde o parayý nerden kazanacaksýn.. anca ya boyacýlýk ya da amelelik yapýp saatine 15$, üstüne de dayanabilirsen overtime 22.5$/h kasarak olabilir..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    17

sansa,dil birde sosyallik alaskada onemli cunuku sadece supervisor in partilerine gittigi icin saat alan ark.lar vardi ki seneye bende oyle yapicam))))

BannedUser
    Guest

cokta sosyal olmakta orada para etmez efendi olacaksýn birazda, o zamanda sevilirsin. herþey süpervisor demek deðil Alaska da evet önemli ama zaten biyerde iþe baþlayýnca ertesi gün kimse sana þuraya geç demez genelde ayný iþi ayný kiþiye verirler. Ýþini düzgün yapmanda gerek.

bunu çok kereler söyledim Alaska da þans ve tecrübe %50 %50

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    17

ilk giden biriden tecrube bekleyemezsin....dili olmayan birininde sans faktoru azalir...cok sosyallik gibi bir durum zaten sozkonusu olmuyor cunku olasi bir sosyal etkinlikte tum grup katiliyor...en azindan benim calistigim yer boyleydi...

BannedUser
    Guest

Alýntý DjNia Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ilk giden biriden tecrube bekleyemezsin....dili olmayan birininde sans faktoru azalir...cok sosyallik gibi bir durum zaten sozkonusu olmuyor cunku olasi bir sosyal etkinlikte tum grup katiliyor...en azindan benim calistigim yer boyleydi...
    Ýlk giden için tecrübe tabi etkili olamaz ama ikinci senesi olanla ilk senesi olan arasýnda cok fark olur benim çalýþtýgým yerde öyle bir nevi devrecilik vardý. Kim eskiyse o daha cok çalýþýr. Zaten dili olmayan için þans ön plandadýr. Ben ilk senemde sadece adýmý söylüyordum ama iyi kazandým. Galiba dil bilmemek sempatiklik katýyor ya sosyallik derken partiler falan galiba gerçi çalýþmaktan pek öyle þeyler olmuyor bizde genelde o partileri cuma akþamlarý yaparlardý her cuma. Alaska da DJ sende biliyorsun bunu bazý günler banyo bile yapmaya bile üþeniyor insan

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Arkadaþlar merhaba. Alaska hakkýnda sylenecek o kadar þey var ki hangisinden baþlasam bilemiyorum. Ben bu yaz alaskada bulundum ve 6500 dolar para kazandým. Öncelikle size þunu söylemek istiyorum. Bu 6500 dolarý kazandýnýz ya mümkün deðil pu parayla geri gelemezsiniz. Mesela þirket sana 7000 dolar kazanýrsýn diyor ya, öðreciler anlýyor 7000 dolarlar Türkiyeye geliriz.Arkadaþlar yok böyle birþey ben size söyleyim. Öncelikle amerika pahalý daha sonra kodiak ve alaska pahalý. Siz orada ev kirasý vereceksiniz, yiyeceksiniz, ulaþýma para vereceksiniz, telefona para vereceksinz ve hesapta olmaan bir sürü harcama sizi bulacak. Ben alaskaya gelen insanlarýn hiçbir zaman memnun döndüðünü söyleyemem buna bende dahil. Ama siz sakýn iyi diyenlere aldanmayýn biliyorsunuz Türk millei olarak çabuk unutuyor ve çabuk soðuyoruz. Sizlere iþ hayatýndan bahsetmek istiyorum. Eðer çok ballý deðilsen, 10 kiþiden biri olmazsan ayvayý yersin. Ýþ þartlarý çok aðýr. Özellikle aðustos ayýnda 18 saat ve üstü çalýþan fabrikalarda bulunuyorsa hayatýnýn kaydýðý bir döneme girmiþ oluyorsun. Düþüncese 18 saa ayakta balýk kes, balýk temizle vs. iþler. Fabrika içierisindeki kokuyu söylemiyorum daha. Yeme yok, içme yok rahat konaklama yok kýsacasý çok sýnýntýlý alaskada çalýþmak. Anlatmakla olmuyor görmek laðzým ve bende bu durumu görmemeniz için size özetleme yapmaya çalýþýyorum. Türklere karþý ciddi manada bir ayýrým var bunu altýný çizerek söylemek istiyorum. Fabrikalarda çalýþanlar genellikle filipinliler olduðu için bir birlerini çok tutuyorlar. Kýsacasý arkadaþlar gitmeyin diyorum size. Yaz tatilinizi harap etmeyinn. Alaskadan sonra amerikada gezmeye çýktýðýnýzda 3 ayýnýzýn ne kadar boþ geçtiðini anlýyor ve piþman oluyorsunuz. Gidin amerika içinde 3-4 bin dolar kazanýn bir güzel yiyip gelin. Arkadaþlar þunu sakýn unutmayýn. Bu programýn amacý para kazanmak deðil ve asla para kazanmak olmasýn. En içler acýsý durum ise alaskaya gittiðinizde türklerin ne hallere düþtüðünü görmeniz olacak. Fabrika müdürüne yalakalýj yapan, bölüm müdürüne yalakalýk yapan neler neler göreceksiniz. adam fabrikaya formen oluyor türklerle uðraþýyor daha çok anlatmak istemediðim iðrenç durumlar söz konusu ve bunu bu sene kodiaka giden herkes gördü... Arkadaþlar herkes babasýnýn oðlu. Lütfen alaskaya gidip kendinizi filipinlilere ezdirmeyin gidin güzel güzel abd içinde çalýþýn, tatil yapýn ve dilinizi geliþtirin. ALASKANIN ADINI BÝLE DUYMAYIN.

Yok, ben illa kaþýnýyorum gideceðim diyen varsa geçmiþ olsun dileklerimi ileteyim ve onlara fabrikalardan bahsedeyim...

KESÝNLÝKLE ÇALIÞMAMANIZ GEREKEN FABRÝKALAR

ISA
    GLOBAL
    TRÝDENT
    PASÝFÝC

TEMMUZ AYINDA ÇALIÞABÝLECEÐÝZ FABRÝKALAR
    ISLAND
    OCEAN

AÐUSTOS AYINDA ÇALIÞABÝLECEÐÝZ FABRÝKA
    OCEAN

EYLÜL AYINDA ÇALIÞABÝLECEÐÝZ FABRÝKA
    WESTERN ALASKA

Bu fabrikalarýn ne olduðunu çok rahat 1 ay bulunursanýz kodiakta görebilirsiniz. Ben 3 ayda çok rahat gördüm. Fabrika seçimi çok önemli ama ne seçerseniz seçin, o iþ sözleþmeleriniz vs.. hiçbir önemi yok tamamen þansýnýza kalmýþ birþey. Ýþ sözleþmesi olup çalýþamayan bir sürü insan göreceksiniz zaten yapacak birþeyok fabrika müdürü çalýþtýrmýyor....

Saygýlar....

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

dt0606 Dostum senin isim nedir?
    Whence I Would Like?

BannedUser
    Guest

Alýntý dt0606 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar merhaba. Alaska hakkýnda sylenecek o kadar þey var ki hangisinden baþlasam bilemiyorum. Ben bu yaz alaskada bulundum ve 6500 dolar para kazandým. Öncelikle size þunu söylemek istiyorum. Bu 6500 dolarý kazandýnýz ya mümkün deðil pu parayla geri gelemezsiniz. Mesela þirket sana 7000 dolar kazanýrsýn diyor ya, öðreciler anlýyor 7000 dolarlar Türkiyeye geliriz.Arkadaþlar yok böyle birþey ben size söyleyim. Öncelikle amerika pahalý daha sonra kodiak ve alaska pahalý. Siz orada ev kirasý vereceksiniz, yiyeceksiniz, ulaþýma para vereceksiniz, telefona para vereceksinz ve hesapta olmaan bir sürü harcama sizi bulacak. Ben alaskaya gelen insanlarýn hiçbir zaman memnun döndüðünü söyleyemem buna bende dahil. Ama siz sakýn iyi diyenlere aldanmayýn biliyorsunuz Türk millei olarak çabuk unutuyor ve çabuk soðuyoruz. Sizlere iþ hayatýndan bahsetmek istiyorum. Eðer çok ballý deðilsen, 10 kiþiden biri olmazsan ayvayý yersin. Ýþ þartlarý çok aðýr. Özellikle aðustos ayýnda 18 saat ve üstü çalýþan fabrikalarda bulunuyorsa hayatýnýn kaydýðý bir döneme girmiþ oluyorsun. Düþüncese 18 saa ayakta balýk kes, balýk temizle vs. iþler. Fabrika içierisindeki kokuyu söylemiyorum daha. Yeme yok, içme yok rahat konaklama yok kýsacasý çok sýnýntýlý alaskada çalýþmak. Anlatmakla olmuyor görmek laðzým ve bende bu durumu görmemeniz için size özetleme yapmaya çalýþýyorum. Türklere karþý ciddi manada bir ayýrým var bunu altýný çizerek söylemek istiyorum. Fabrikalarda çalýþanlar genellikle filipinliler olduðu için bir birlerini çok tutuyorlar. Kýsacasý arkadaþlar gitmeyin diyorum size. Yaz tatilinizi harap etmeyinn. Alaskadan sonra amerikada gezmeye çýktýðýnýzda 3 ayýnýzýn ne kadar boþ geçtiðini anlýyor ve piþman oluyorsunuz. Gidin amerika içinde 3-4 bin dolar kazanýn bir güzel yiyip gelin. Arkadaþlar þunu sakýn unutmayýn. Bu programýn amacý para kazanmak deðil ve asla para kazanmak olmasýn. En içler acýsý durum ise alaskaya gittiðinizde türklerin ne hallere düþtüðünü görmeniz olacak. Fabrika müdürüne yalakalýj yapan, bölüm müdürüne yalakalýk yapan neler neler göreceksiniz. adam fabrikaya formen oluyor türklerle uðraþýyor daha çok anlatmak istemediðim iðrenç durumlar söz konusu ve bunu bu sene kodiaka giden herkes gördü... Arkadaþlar herkes babasýnýn oðlu. Lütfen alaskaya gidip kendinizi filipinlilere ezdirmeyin gidin güzel güzel abd içinde çalýþýn, tatil yapýn ve dilinizi geliþtirin. ALASKANIN ADINI BÝLE DUYMAYIN.

Yok, ben illa kaþýnýyorum gideceðim diyen varsa geçmiþ olsun dileklerimi ileteyim ve onlara fabrikalardan bahsedeyim...

ISA
    GLOBAL
    TRÝDENT
    PASÝFÝC

ISLAND
    OCEAN

OCEAN

WESTERN ALASKA

Bu fabrikalarýn ne olduðunu çok rahat 1 ay bulunursanýz kodiakta görebilirsiniz. Ben 3 ayda çok rahat gördüm. Fabrika seçimi çok önemli ama ne seçerseniz seçin, o iþ sözleþmeleriniz vs.. hiçbir önemi yok tamamen þansýnýza kalmýþ birþey. Ýþ sözleþmesi olup çalýþamayan bir sürü insan göreceksiniz zaten yapacak birþeyok fabrika müdürü çalýþtýrmýyor....

Saygýlar....
    Kardesim sana kimse giderken soylemedimi gunde 17=18 saat calisirsin diye, balik kokusu diyorsun da bir zahmet olsun. Diyorsun ki 6500 dolar kazandim. Bu kadar parayla donulmez diyorsun peki merkeze giden yemek konaklama vermiyor mu. Kodiak pahali diyorsun sen hic NY a gittin mi Filipinliler birbirini cok tutyor demissin inan bana bircok kisi sevmez Filipinlileri ama orada cogu Turkun birbirine yaptigini o Filipinliler yapmaz.3-4bin kazanin merkeze yiyin demissin ya o Alaskaya gidenin amaci belli para Alaskaya giden kisiler inan bana o paraya ihtiyaci oldugu icin gidiyor.

3 sene gittim Alaskaya sen gitme diyorsun bende aksine gidin diyorum. Ama sunuda soyluyorum,,,

1. Alaskada belki arka arkaya 30-40 gun 16-17 saat ayakta calisirsiniz
    2. Les gibi balik kokarsiniz.
    3. Sectiginiz fabrikaya gore belki cok guzel yemekler yer belkide rezil yemekler cikar
    4. Alaskada sezon olmazsa belki fabrika 2 gun sonra sizi kapinin onune koyar.

Buna ragmen ben 3 senedir Alaskaya gidiyorum. Hic bir Filipinli ve Meksikalida beni ezmiyor aksine 10 numara arkadasliklari var.

Adini verdigin fabriklarin cogu Kodiakta bulunanlar. Bunuda arastirmak gerek. Ben bu sene kardesim gibi sevdigim 10 kisiyi Alaskaya gonderiyorum. Inan bana onlarin basina neler gelecegini burda yazdigim gibi onlara anlattim.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

kendýne birazcýkta olsa guvenen herkes alaskaya gýtsýn derým bende bu sene 3. gýdýsým olacak paramýda kazanýyorum kafamýda yasýyorum travelide yapýyorumm ... alaskanýn neresýne gýderse gýtsýn býr wat ogrencýsýnýn kazanacagý mýnumum para 4500- 4800 dolar dýr arkadaslar bu konuda ýddaa edýyorum yaþassýnn alaska

BannedUser
    Guest

Alaska Fabrika Ýci

Alaskada fabrýkalarýn ýcýndeký kokuya býr muddetý sonra alýsýyorsunuz. Vucudunuzda soguga alýsýyor. Fabrýka ýcýnde wat ogrencýlerýnýn yasadýgý en buyuk sorun ayaklarýnda olur.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    17

extratuff botlari alin rahat edin...

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý makroklima Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Alaska Fabrika Ýci

Alaskada fabrýkalarýn ýcýndeký kokuya býr muddetý sonra alýsýyorsunuz. Vucudunuzda soguga alýsýyor. Fabrýka ýcýnde wat ogrencýlerýnýn yasadýgý en buyuk sorun ayaklarýnda olur.
    extratuff botlari alin rahat edin...
    Aynen katýlýyorum bot ve kalýn çoraplar her zaman en deðerli ekipmanlar arasýndadýr.

BannedUser
    Guest

alaskaya gidecek arkadaslar xraruf kesin alýn derim ben fabrikanýn bedava verdiði siyah botlar bi iþe yaramaz. ama xrarufunda termal olanýný alýn aralarýnda 10 dolar oynuyor yaklasýk 80 dolar civarý býsey zaten

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    17

eger cordova veya naknek te baslarsaniz botlari fabrikalar sagliyor,...ve diger ekipmanalarida sagliyorlar...

BannedUser
    Guest

eger cordova veya naknek te baslarsaniz botlari fabrikalar sagliyor,...ve diger ekipmanalarida sagliyorlar...
    býzýmkýde herseyý saglýyor saglamayan fabrýka duymadým zatende fabrýkanýn verdýgý sýyah botlar hýcbýrseye benzemýyor hem sert hem soguk gecýrýyor

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

MAKROKLÝMA krdeþ ben troy firmasýyula alskaya gitcem tavsiyelerin nelerdir iyi para yapmam için ne yapmam nerde olmam gerekir

BannedUser
    Guest

Alýntý cakals Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    MAKROKLÝMA krdeþ ben troy firmasýyula alskaya gitcem tavsiyelerin nelerdir iyi para yapmam için ne yapmam nerde olmam gerekir
    Muhtemelen sana cetusa'nýn iþlerini sunacak

En uygunu Trident Naknek. (Diðer iþlere nazaran bu fabrýkanýn avantajý %90 transfer saðlýyo, transfer derdiniz olmaz) Diðerleri yaramaz
    Konu BannedUser tarafýndan (10-02-2011 Saat 01:42 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    17

Alýntý dt0606 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

ISA
    GLOBAL
    TRÝDENT
    PASÝFÝC

ISLAND
    OCEAN

OCEAN

WESTERN ALASKA

Saygýlar....
    neye dayanarak yazdin bunlari anlam veremedim...

kodiakta tek istikrarli fabrika isa...

oceanín supervisor tony olazabal in Turk'lere karsi bakisini bilmedigin bir gercek...

her ay fabrika degistirmeyi sadece sen yapmiyorsun bu yuzden dedigin gibi kolay ise alim olmuyor...

global zaten iflas etti...

cok iyi dedigin western,ocean gibi fabrikalar 2-3 hafta calisip day off veriyor...

islandí onermisin ama orada ise girmek zordan daha uzak...

senin dedigin gidin kendizi perulu tony'e ezdirin...evlat onerdigin en iyi yerin yoneticisi olan adam acik acik belirtiyor Turk'lerden nefret ettigini...

merak ediyorum neye dayanarak yazdin bunlari....

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart dikkat acemi watçý!

merhaba arkadaþlar beným wattaký asýl amacým dilimi geliþtirmek . ama dil sevýyem o kadar yeterlý deðil amerýka da diðer iþlerde çalýsýrsam sorun olabýleceðini söyledýler hem beným þýrkette dýðer eylaetlerde iþ kontenjanlarý dolmuþ þimdi alaskaya yöneldým beným tek endýþem orda dilimi nasýl geliþtirebilirim bu konuda bana yardýmcý olursanýz çýk sevýnýrým . alaskada çoðu insanýn oraya çalýþmak için gelmesi onlarýnda ingizlice sevýyelerýnýn býzler gýbý zayýf olmasý demek deðilmi yaný new yorktaký býr amerýkalýya göre daha zayýf konusmazmý örneðin bir meksýkalý .. vereceðiniz cevaplar için þimdiden teþekkür ederim

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

valla bu konunun uzmaný makroklima ama bence alaskaya gýdersen pek bý dýlýný gelýstýremezsýn gýbýme gelýyor..bence amerýka ýcýný tercýh etmelýsýn eger bu sekýlde dusunuyorsan

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

haklýsýn hocam ama ben dün alvis le görüþtüm ordaký bayan ýng sevýyemý test ettý amerýka da çalýþmam ýcýn dilimin yeterlý olmadýðýný (kendýmý gayet ýyýanlatabýlýyorum anadolu lýsesý çýkýslýyým ) söyledý.alskada yapacaðým ýsý anlayýp anlamama konusunda bý sorun yasanmaz asýl sormak ýstedýðým boþ zamanlarýmda fln geliþtirebýlrmýyým ? fabrýkada da bý kaç arkadaþ bulursam yabancý hýcte fena olmaz dýye düþünoyurm çünkü samýmý býr ortamda sohbet edýyorsun ....

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý redblackx Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    haklýsýn hocam ama ben dün alvis le görüþtüm ordaký bayan ýng sevýyemý test ettý amerýka da çalýþmam ýcýn dilimin yeterlý olmadýðýný (kendýmý gayet ýyýanlatabýlýyorum anadolu lýsesý çýkýslýyým ) söyledý.alskada yapacaðým ýsý anlayýp anlamama konusunda bý sorun yasanmaz asýl sormak ýstedýðým boþ zamanlarýmda fln geliþtirebýlrmýyým ? fabrýkada da bý kaç arkadaþ bulursam yabancý hýcte fena olmaz dýye düþünoyurm çünkü samýmý býr ortamda sohbet edýyorsun ....

ya muhakkak bulursun orda yabancý bý kýsý ama dedýgým gýbý dýl ýcýn gýdýlecek bý yer degýl...bu beným dusuncem..

bu arada dýl sevýyen beginner bile olsa sana gore abd ýcýnde muhakkak ýs vardýr ben bý sýrketten baktýgýmda ornek olsun dýye soyluyorum výrgýnýa beach te housekeeper lýk ýsý vardý...buna benzer ýsler kesýn vardýr..gercý sordugun sýrketýn ýs seceneklerýnde varmý bu tarz býlmýyorum ama sana gorede bý ýs ayarlayabýlýrler

BannedUser
    Guest

Alýntý redblackx Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Eger biraz temelin varsa Alaskanýn diðer yerlerden farký yok. Oradada dilini geliþtireceðin zamanlar olacaktýr. Genelde calýsanlar filipinli ve meksikalý olacak bu yüzden aksanlarý biraz sorun olabilir ama dil geliþmez demek yanlýs. Alaska da iþini anlamama gibi birþey de olmaz zaten Türkün olmadýgý fabrýka yoktur rahatca yardým alýrsýn.

BannedUser
    Guest

PM'den Gelen Bir Soru : mrb makroklima ben ege ünv. 4. sýnýf öðrencisiyim bu yaz kýz arkadaþýmla brlikte wat ile amerikaya gitmeye karar verdik ancak izmirde araþtýrdýgýmýz þirketler geç kaldýðýmýzý söyledile ve bize alaskayý önerdiler .ama bizim aklýmýzda bir sürü soru iþareti oluþtu alaska çok uzak çalýþma ,konaklama ,nasýl olcak bayanlar hangi imkanlarda çalýsýyor.biz haziranýn sonunda gitmeyi düþünüyoruz .work kýsmý bitince travel kýzmý nasýl olcak ?bilgilendirirseniz sevinirim.

Öncelikle þunu söylemeliyim ki Alaska'da kadýn erkek ayrýmý yoktur. Erkekler ve kadýnlar ayný iþlerde çalýþabilirler. Bazý durumlarda kadýnlara daha kolay iþler verilebiliyor ama bunun garantisi yok. Çalýþma koþullarý agýrdýr. Kan, koku, su ve soðuk bu zorluklarýn temel nedenidir. Konaklama deðiþir konaklama saglayan fabrýkada vardýr saglamayanda normal otel odasýnda banyolu klimalý odalarda da kalabilirsin izbe yerlerdede. Travel kýsmýna gelince biletini stop over alýrsan çok sorun olmaz.
    Konu BannedUser tarafýndan (05-03-2011 Saat 11:47 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)