dt0606 Nickli Üyeden Alıntı

Arkada?lar merhaba. Alaska hakk?nda sylenecek o kadar ?ey var ki hangisinden ba?lasam bilemiyorum. Ben bu yaz alaskada bulundum ve 6500 dolar para kazand?m. Öncelikle size ?unu söylemek istiyorum. Bu 6500 dolar? kazand?n?z ya mümkün de?il pu parayla geri gelemezsiniz. Mesela ?irket sana 7000 dolar kazan?rs?n diyor ya, ö?reciler anl?yor 7000 dolarlar Türkiyeye geliriz.Arkada?lar yok böyle bir?ey ben size söyleyim. Öncelikle amerika pahal? daha sonra kodiak ve alaska pahal?. Siz orada ev kiras? vereceksiniz, yiyeceksiniz, ula??ma para vereceksiniz, telefona para vereceksinz ve hesapta olmaan bir sürü harcama sizi bulacak. Ben alaskaya gelen insanlar?n hiçbir zaman memnun döndü?ünü söyleyemem buna bende dahil. Ama siz sak?n iyi diyenlere aldanmay?n biliyorsunuz Türk millei olarak çabuk unutuyor ve çabuk so?uyoruz. Sizlere i? hayat?ndan bahsetmek istiyorum. E?er çok ball? de?ilsen, 10 ki?iden biri olmazsan ayvay? yersin. ?? ?artlar? çok a??r. Özellikle a?ustos ay?nda 18 saat ve üstü çal??an fabrikalarda bulunuyorsa hayat?n?n kayd??? bir döneme girmi? oluyorsun. Dü?üncese 18 saa ayakta bal?k kes, bal?k temizle vs. i?ler. Fabrika içierisindeki kokuyu söylemiyorum daha. Yeme yok, içme yok rahat konaklama yok k?sacas? çok s?n?nt?l? alaskada çal??mak. Anlatmakla olmuyor görmek la?z?m ve bende bu durumu görmemeniz için size özetleme yapmaya çal???yorum. Türklere kar?? ciddi manada bir ay?r?m var bunu alt?n? çizerek söylemek istiyorum. Fabrikalarda çal??anlar genellikle filipinliler oldu?u için bir birlerini çok tutuyorlar. K?sacas? arkada?lar gitmeyin diyorum size. Yaz tatilinizi harap etmeyinn. Alaskadan sonra amerikada gezmeye ç?kt???n?zda 3 ay?n?z?n ne kadar bo? geçti?ini anl?yor ve pi?man oluyorsunuz. Gidin amerika içinde 3-4 bin dolar kazan?n bir güzel yiyip gelin. Arkada?lar ?unu sak?n unutmay?n. Bu program?n amac? para kazanmak de?il ve asla para kazanmak olmas?n. En içler ac?s? durum ise alaskaya gitti?inizde türklerin ne hallere dü?tü?ünü görmeniz olacak. Fabrika müdürüne yalakal?j yapan, bölüm müdürüne yalakal?k yapan neler neler göreceksiniz. adam fabrikaya formen oluyor türklerle u?ra??yor daha çok anlatmak istemedi?im i?renç durumlar söz konusu ve bunu bu sene kodiaka giden herkes gördü... Arkada?lar herkes babas?n?n o?lu. Lütfen alaskaya gidip kendinizi filipinlilere ezdirmeyin gidin güzel güzel abd içinde çal???n, tatil yap?n ve dilinizi geli?tirin. ALASKANIN ADINI B?LE DUYMAYIN.
 Yok, ben illa ka??n?yorum gidece?im diyen varsa geçmi? olsun dileklerimi ileteyim ve onlara fabrikalardan bahsedeyim...
KES?NL?KLE ÇALI?MAMANIZ GEREKEN FABR?KALAR
ISA
GLOBAL
TR?DENT
PAS?F?C
TEMMUZ AYINDA ÇALI?AB?LECE??Z FABR?KALAR
ISLAND
OCEAN
A?USTOS AYINDA ÇALI?AB?LECE??Z FABR?KA
OCEAN
EYLÜL AYINDA ÇALI?AB?LECE??Z FABR?KA
WESTERN ALASKA
Bu fabrikalar?n ne oldu?unu çok rahat 1 ay bulunursan?z kodiakta görebilirsiniz. Ben 3 ayda çok rahat gördüm. Fabrika seçimi çok önemli ama ne seçerseniz seçin, o i? sözle?meleriniz vs.. hiçbir önemi yok tamamen ?ans?n?za kalm?? bir?ey. ?? sözle?mesi olup çal??amayan bir sürü insan göreceksiniz zaten yapacak bir?eyok fabrika müdürü çal??t?rm?yor....
Sayg?lar....

Bookmarks