Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Alaska 2011 Detayl? Bilgiler - Gitmeyi Dü?ünenler Mutlaka Okusun

BannedUser
    Guest

Standart Alaska 2011 Detayl? Bilgiler - Gitmeyi Dü?ünenler Mutlaka Okusun

Öncelikle herkese s?k?lmadan okumas?n? tavsiye ederim. Burdaki as?l amaç Alaska'n?n sadece güzellikleri yan?nda s?k?nt?lar?n?da dile getirmek.

ALASKA ?Ç?N ??RKET SEÇ?M?

Hepimiz biliyoruz ki Alaska'ya gidenlerin as?l amaçlar? güzel para kazanmakt?r. Alaska da sorunlar?n %80'i yanl?? firma seçininden kaynaklan?r. Di?erleri ise öncelikli sorun ö?renci daha sonrada fabrikaya dayan?r. Baz? ?irketlerin as?l amac? ö?renciyi sömürmek paras?n? al?p ne hali varsa görsün politikas?d?r. Bu yüzden gereçekten ?irketinizi iyi seçin zaten konsolosluk güvenmemeniz gereken 5-6 ?irketin ismini aç?klad? ki bu firmalar y?llarca bu i?i yapan ve yüzlerce ö?renci gönderen firmalar. Bu firmalar?n gözünü o kadar para h?rs? bürümü? ki ö?rencilere sahte kredi kart? ile bilet al?yorlar. Bu firman?n ba?harfleri DYE. Ayr?ca gitti?inizde sen kimsin karde?im seni tan?m?yoruz diyen fabrikalar var. Burda sorun gene ?irketlerde yani sahte i? ayarlamalar? yap?yorlar. Bu yüzden sizin için en büyük s?k?nt? olan ?irket seçiminde çok dikkatli olman?z? tavsiye ederim. Daha önce gidenlerden bilgi al?n (temsilci olmas?n)....

KAÇ PARA KAZANIRIM

Bunun için size net olarak ?öyle diyebilirim. Ortalamad?r bu rakam 6000-14000 dolar aras? para kazanabilirsiniz.(2010 Temmuz 1 ayda 5600 dolar kazand?m). Bunda en etkili faktörler sezon durumu, çal??t?g?n?z departman, ikili ili?kiler, ?ans, tecrübedir. Sezon için size gerekli bilgileri gene yazaca??m. Orada sizin en cok kars?lasacag?n?z millet Meksika ve Filipinler. Orada ya?ayan insanlarla iyi ili?kiler kurmal? onlarla sürekli al??veris içinde olmal?s?n?z yani kendinizi sevdirmelisiniz. ?lk sene gidip ancak masraflar?n? ç?karan ve cebine 3-4 kurus para kalan arkadaslara tek tavsiyem tekrar denemeleridir. Fabrikada kesinlikle huzursuzluk ç?karmay?n ve i?te kaytarma yollar?na gitmeyin. Boxing Line, Fillet Line ve Fresh Frozen en çok paray? yapacag?n?z departmanlard?r.

NED?R KUZEY-GÜNEY MESELES?

?lk defa gidecek arkada?lar inan?yorum ki ?u an har?l har? ara?t?rma içindeler ve kar??lar?na ç?kan önemli konulardan biride kuzey-güney meselesidir. Asl?nda olaya yön d?s?nda orada olacag?n?z zaman diliminide eklemek gerek. Bize ögrenciler genelde 1 haziran - 1temmuz aras? ö?renciler gider. Alaska bal?k fabrikalar? baz? k?s?mlarda toplanm??t?r. Bunlar Aleut Adalar?, Naknek-Dillingham (Bristol Bay), Kodiak, Ketchikan, Cordova, S?tka gibi .... Bu say?lan yerlerden Bristol Bay'da olan k?s?mlar? kesinlikle 20 Hazirandan sonra Alaska'ya gidecekler tercih etmesinler. Çünkü Naknek ve Dillingham fabrikalar? 15 haziranda aç?l?r ve 30*45 çal???p kapan?r. Bu durumda Kodiak - Ketchikan ya da S?tka gibi yerlere transfer olman?z gerekir. Ama sunuda soylemel?y?m ki bu zaman zarf?nda muhtesem para basarlar. Buda ortalama 4000*5000 dolar aras? de?i?ir. Burda sezon bitince gidece?iniz en mant?kl? yer Kodiak't?r Kodiakta sezon her zaman vard?r ama basmaya ba?lanan tarih 1 Temmuzdan sonrad?r. Alaska'ya çok geç gidiyorsan?z en mant?kl? yer S?tka(çok kazan?lmaz)'d?r.
    Kethcikan, Sand Poind, Cordova transfer olmadan sezonu bitirece?iniz yerlerdir.

Asl?nda Alaska hakk?nda anlatacak o kadar çok ?ey var ki. ?nan?yorum ?u an gitmek isteyenler çok çekimserler acaba sorun olur mu. Size tek tavsiyem hiç dü?ünmeyin gidin. Size her konuda yard?m etmeye çal???r?m ki?isel olarak. Yolculuk s?ras?nda ne yapman gerek, ?irketi nas?l seçmen gerek, transfer nas?l olurum, nereye gitmen gerekli hepsine yard?m edebilirim. Tekrar söylüyorum Alaska'dan korkmay?n ?irketlerden korkun.
    Konu BannedUser tarafından (05-11-2010 Saat 02:07 AM ) değiştirilmiştir.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

alaskaya gitmedim ama bence o kadar para daha güzel merkezi yerlerde de kazan?labilir...

BannedUser
    Guest

Alıntı showdown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alaskaya gitmedim ama bence o kadar para daha güzel merkezi yerlerde de kazan?labilir...
    sana ?öyle söyleyeyim Alaska d???nda merkezde çal???p konaklama ulas?m ve yemege para vermeyip 12.000 dolar kazand?m diyen ki?i bir elin parmaklar? kadarken bu rakam alaskada o 10 parmag? gecer. ha ben demiyorum ki her fabrika ayn? ama bence merkezde Alaska kadar kazanmak çok zor. Baz?lar? Alaska çok zor der. Su da unutulmamal? ki bazen merkezde daha zor i?lerde çal???labiliyor. Alaska da çok ki?i magdur oluyor bu merkezdede ayn?..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

ben showdown a sorar?mm alaska d???nda nerde kazan?l?om? 70-80 gnde 10 bin dolar ve kalma yemek bedava olarak böyle bi yer varsa karar?m? de?i?tirp bir kez daha giderm wata para kazan?lmak için gidiliosa wata alaska tabiki alternatif yok gibi ama di?er konularda tabiki amerikann içi

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

gectigimiz yaz ny da denk geldigim bir turk bana main de 12000 dolar kazandigini soyledi...inanamadim...acikcasi inanmadim...)))bu sezon alaska tarihinin en kotu sezonuymus ben tek fabrikada calisarak 7600 kazandim...bence alaska para kazanmak icin cok mantikli...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

djnia o adamm 12bn yapamam?tr yapsa bile kalma yemek derken alaskadaki adam kadar temz kalmam?tr ama ii kazanm? yine de bu sene alaskann deil kodiak ?n en kötü sezonydu ya ama ii kazanm?nn ona ra?menn

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ohoo merkezde o paray? nerden kazanacaks?n.. anca ya boyac?l?k ya da amelelik yap?p saatine 15$, üstüne de dayanabilirsen overtime 22.5$/h kasarak olabilir..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

sansa,dil birde sosyallik alaskada onemli cunuku sadece supervisor in partilerine gittigi icin saat alan ark.lar vardi ki seneye bende oyle yapicam))))

BannedUser
    Guest

cokta sosyal olmakta orada para etmez efendi olacaks?n birazda, o zamanda sevilirsin. her?ey süpervisor demek de?il Alaska da evet önemli ama zaten biyerde i?e ba?lay?nca ertesi gün kimse sana ?uraya geç demez genelde ayn? i?i ayn? ki?iye verirler. ??ini düzgün yapmanda gerek.

bunu çok kereler söyledim Alaska da ?ans ve tecrübe %50 %50

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ilk giden biriden tecrube bekleyemezsin....dili olmayan birininde sans faktoru azalir...cok sosyallik gibi bir durum zaten sozkonusu olmuyor cunku olasi bir sosyal etkinlikte tum grup katiliyor...en azindan benim calistigim yer boyleydi...

BannedUser
    Guest

Alıntı DjNia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilk giden biriden tecrube bekleyemezsin....dili olmayan birininde sans faktoru azalir...cok sosyallik gibi bir durum zaten sozkonusu olmuyor cunku olasi bir sosyal etkinlikte tum grup katiliyor...en azindan benim calistigim yer boyleydi...
    ?lk giden için tecrübe tabi etkili olamaz ama ikinci senesi olanla ilk senesi olan aras?nda cok fark olur benim çal??t?g?m yerde öyle bir nevi devrecilik vard?. Kim eskiyse o daha cok çal???r. Zaten dili olmayan için ?ans ön plandad?r. Ben ilk senemde sadece ad?m? söylüyordum ama iyi kazand?m. Galiba dil bilmemek sempatiklik kat?yor ya sosyallik derken partiler falan galiba gerçi çal??maktan pek öyle ?eyler olmuyor bizde genelde o partileri cuma ak?amlar? yaparlard? her cuma. Alaska da DJ sende biliyorsun bunu baz? günler banyo bile yapmaya bile ü?eniyor insan

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkada?lar merhaba. Alaska hakk?nda sylenecek o kadar ?ey var ki hangisinden ba?lasam bilemiyorum. Ben bu yaz alaskada bulundum ve 6500 dolar para kazand?m. Öncelikle size ?unu söylemek istiyorum. Bu 6500 dolar? kazand?n?z ya mümkün de?il pu parayla geri gelemezsiniz. Mesela ?irket sana 7000 dolar kazan?rs?n diyor ya, ö?reciler anl?yor 7000 dolarlar Türkiyeye geliriz.Arkada?lar yok böyle bir?ey ben size söyleyim. Öncelikle amerika pahal? daha sonra kodiak ve alaska pahal?. Siz orada ev kiras? vereceksiniz, yiyeceksiniz, ula??ma para vereceksiniz, telefona para vereceksinz ve hesapta olmaan bir sürü harcama sizi bulacak. Ben alaskaya gelen insanlar?n hiçbir zaman memnun döndü?ünü söyleyemem buna bende dahil. Ama siz sak?n iyi diyenlere aldanmay?n biliyorsunuz Türk millei olarak çabuk unutuyor ve çabuk so?uyoruz. Sizlere i? hayat?ndan bahsetmek istiyorum. E?er çok ball? de?ilsen, 10 ki?iden biri olmazsan ayvay? yersin. ?? ?artlar? çok a??r. Özellikle a?ustos ay?nda 18 saat ve üstü çal??an fabrikalarda bulunuyorsa hayat?n?n kayd??? bir döneme girmi? oluyorsun. Dü?üncese 18 saa ayakta bal?k kes, bal?k temizle vs. i?ler. Fabrika içierisindeki kokuyu söylemiyorum daha. Yeme yok, içme yok rahat konaklama yok k?sacas? çok s?n?nt?l? alaskada çal??mak. Anlatmakla olmuyor görmek la?z?m ve bende bu durumu görmemeniz için size özetleme yapmaya çal???yorum. Türklere kar?? ciddi manada bir ay?r?m var bunu alt?n? çizerek söylemek istiyorum. Fabrikalarda çal??anlar genellikle filipinliler oldu?u için bir birlerini çok tutuyorlar. K?sacas? arkada?lar gitmeyin diyorum size. Yaz tatilinizi harap etmeyinn. Alaskadan sonra amerikada gezmeye ç?kt???n?zda 3 ay?n?z?n ne kadar bo? geçti?ini anl?yor ve pi?man oluyorsunuz. Gidin amerika içinde 3-4 bin dolar kazan?n bir güzel yiyip gelin. Arkada?lar ?unu sak?n unutmay?n. Bu program?n amac? para kazanmak de?il ve asla para kazanmak olmas?n. En içler ac?s? durum ise alaskaya gitti?inizde türklerin ne hallere dü?tü?ünü görmeniz olacak. Fabrika müdürüne yalakal?j yapan, bölüm müdürüne yalakal?k yapan neler neler göreceksiniz. adam fabrikaya formen oluyor türklerle u?ra??yor daha çok anlatmak istemedi?im i?renç durumlar söz konusu ve bunu bu sene kodiaka giden herkes gördü... Arkada?lar herkes babas?n?n o?lu. Lütfen alaskaya gidip kendinizi filipinlilere ezdirmeyin gidin güzel güzel abd içinde çal???n, tatil yap?n ve dilinizi geli?tirin. ALASKANIN ADINI B?LE DUYMAYIN.

Yok, ben illa ka??n?yorum gidece?im diyen varsa geçmi? olsun dileklerimi ileteyim ve onlara fabrikalardan bahsedeyim...

KES?NL?KLE ÇALI?MAMANIZ GEREKEN FABR?KALAR

ISA
    GLOBAL
    TR?DENT
    PAS?F?C

TEMMUZ AYINDA ÇALI?AB?LECE??Z FABR?KALAR
    ISLAND
    OCEAN

A?USTOS AYINDA ÇALI?AB?LECE??Z FABR?KA
    OCEAN

EYLÜL AYINDA ÇALI?AB?LECE??Z FABR?KA
    WESTERN ALASKA

Bu fabrikalar?n ne oldu?unu çok rahat 1 ay bulunursan?z kodiakta görebilirsiniz. Ben 3 ayda çok rahat gördüm. Fabrika seçimi çok önemli ama ne seçerseniz seçin, o i? sözle?meleriniz vs.. hiçbir önemi yok tamamen ?ans?n?za kalm?? bir?ey. ?? sözle?mesi olup çal??amayan bir sürü insan göreceksiniz zaten yapacak bir?eyok fabrika müdürü çal??t?rm?yor....

Sayg?lar....

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

dt0606 Dostum senin isim nedir?
    Whence I Would Like?

BannedUser
    Guest

Alıntı dt0606 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkada?lar merhaba. Alaska hakk?nda sylenecek o kadar ?ey var ki hangisinden ba?lasam bilemiyorum. Ben bu yaz alaskada bulundum ve 6500 dolar para kazand?m. Öncelikle size ?unu söylemek istiyorum. Bu 6500 dolar? kazand?n?z ya mümkün de?il pu parayla geri gelemezsiniz. Mesela ?irket sana 7000 dolar kazan?rs?n diyor ya, ö?reciler anl?yor 7000 dolarlar Türkiyeye geliriz.Arkada?lar yok böyle bir?ey ben size söyleyim. Öncelikle amerika pahal? daha sonra kodiak ve alaska pahal?. Siz orada ev kiras? vereceksiniz, yiyeceksiniz, ula??ma para vereceksiniz, telefona para vereceksinz ve hesapta olmaan bir sürü harcama sizi bulacak. Ben alaskaya gelen insanlar?n hiçbir zaman memnun döndü?ünü söyleyemem buna bende dahil. Ama siz sak?n iyi diyenlere aldanmay?n biliyorsunuz Türk millei olarak çabuk unutuyor ve çabuk so?uyoruz. Sizlere i? hayat?ndan bahsetmek istiyorum. E?er çok ball? de?ilsen, 10 ki?iden biri olmazsan ayvay? yersin. ?? ?artlar? çok a??r. Özellikle a?ustos ay?nda 18 saat ve üstü çal??an fabrikalarda bulunuyorsa hayat?n?n kayd??? bir döneme girmi? oluyorsun. Dü?üncese 18 saa ayakta bal?k kes, bal?k temizle vs. i?ler. Fabrika içierisindeki kokuyu söylemiyorum daha. Yeme yok, içme yok rahat konaklama yok k?sacas? çok s?n?nt?l? alaskada çal??mak. Anlatmakla olmuyor görmek la?z?m ve bende bu durumu görmemeniz için size özetleme yapmaya çal???yorum. Türklere kar?? ciddi manada bir ay?r?m var bunu alt?n? çizerek söylemek istiyorum. Fabrikalarda çal??anlar genellikle filipinliler oldu?u için bir birlerini çok tutuyorlar. K?sacas? arkada?lar gitmeyin diyorum size. Yaz tatilinizi harap etmeyinn. Alaskadan sonra amerikada gezmeye ç?kt???n?zda 3 ay?n?z?n ne kadar bo? geçti?ini anl?yor ve pi?man oluyorsunuz. Gidin amerika içinde 3-4 bin dolar kazan?n bir güzel yiyip gelin. Arkada?lar ?unu sak?n unutmay?n. Bu program?n amac? para kazanmak de?il ve asla para kazanmak olmas?n. En içler ac?s? durum ise alaskaya gitti?inizde türklerin ne hallere dü?tü?ünü görmeniz olacak. Fabrika müdürüne yalakal?j yapan, bölüm müdürüne yalakal?k yapan neler neler göreceksiniz. adam fabrikaya formen oluyor türklerle u?ra??yor daha çok anlatmak istemedi?im i?renç durumlar söz konusu ve bunu bu sene kodiaka giden herkes gördü... Arkada?lar herkes babas?n?n o?lu. Lütfen alaskaya gidip kendinizi filipinlilere ezdirmeyin gidin güzel güzel abd içinde çal???n, tatil yap?n ve dilinizi geli?tirin. ALASKANIN ADINI B?LE DUYMAYIN.

Yok, ben illa ka??n?yorum gidece?im diyen varsa geçmi? olsun dileklerimi ileteyim ve onlara fabrikalardan bahsedeyim...

ISA
    GLOBAL
    TR?DENT
    PAS?F?C

ISLAND
    OCEAN

OCEAN

WESTERN ALASKA

Bu fabrikalar?n ne oldu?unu çok rahat 1 ay bulunursan?z kodiakta görebilirsiniz. Ben 3 ayda çok rahat gördüm. Fabrika seçimi çok önemli ama ne seçerseniz seçin, o i? sözle?meleriniz vs.. hiçbir önemi yok tamamen ?ans?n?za kalm?? bir?ey. ?? sözle?mesi olup çal??amayan bir sürü insan göreceksiniz zaten yapacak bir?eyok fabrika müdürü çal??t?rm?yor....

Sayg?lar....
    Kardesim sana kimse giderken soylemedimi gunde 17=18 saat calisirsin diye, balik kokusu diyorsun da bir zahmet olsun. Diyorsun ki 6500 dolar kazandim. Bu kadar parayla donulmez diyorsun peki merkeze giden yemek konaklama vermiyor mu. Kodiak pahali diyorsun sen hic NY a gittin mi Filipinliler birbirini cok tutyor demissin inan bana bircok kisi sevmez Filipinlileri ama orada cogu Turkun birbirine yaptigini o Filipinliler yapmaz.3-4bin kazanin merkeze yiyin demissin ya o Alaskaya gidenin amaci belli para Alaskaya giden kisiler inan bana o paraya ihtiyaci oldugu icin gidiyor.

3 sene gittim Alaskaya sen gitme diyorsun bende aksine gidin diyorum. Ama sunuda soyluyorum,,,

1. Alaskada belki arka arkaya 30-40 gun 16-17 saat ayakta calisirsiniz
    2. Les gibi balik kokarsiniz.
    3. Sectiginiz fabrikaya gore belki cok guzel yemekler yer belkide rezil yemekler cikar
    4. Alaskada sezon olmazsa belki fabrika 2 gun sonra sizi kapinin onune koyar.

Buna ragmen ben 3 senedir Alaskaya gidiyorum. Hic bir Filipinli ve Meksikalida beni ezmiyor aksine 10 numara arkadasliklari var.

Adini verdigin fabriklarin cogu Kodiakta bulunanlar. Bunuda arastirmak gerek. Ben bu sene kardesim gibi sevdigim 10 kisiyi Alaskaya gonderiyorum. Inan bana onlarin basina neler gelecegini burda yazdigim gibi onlara anlattim.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

kend?ne birazc?kta olsa guvenen herkes alaskaya g?ts?n der?m bende bu sene 3. g?d?s?m olacak param?da kazan?yorum kafam?da yas?yorum travelide yap?yorumm ... alaskan?n neres?ne g?derse g?ts?n b?r wat ogrenc?s?n?n kazanacag? m?numum para 4500- 4800 dolar d?r arkadaslar bu konuda ?ddaa ed?yorum ya?ass?nn alaska

BannedUser
    Guest

Alaska Fabrika ?ci

Alaskada fabr?kalar?n ?c?ndek? kokuya b?r muddet? sonra al?s?yorsunuz. Vucudunuzda soguga al?s?yor. Fabr?ka ?c?nde wat ogrenc?ler?n?n yasad?g? en buyuk sorun ayaklar?nda olur.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

extratuff botlari alin rahat edin...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı makroklima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alaska Fabrika ?ci

Alaskada fabr?kalar?n ?c?ndek? kokuya b?r muddet? sonra al?s?yorsunuz. Vucudunuzda soguga al?s?yor. Fabr?ka ?c?nde wat ogrenc?ler?n?n yasad?g? en buyuk sorun ayaklar?nda olur.
    extratuff botlari alin rahat edin...
    Aynen kat?l?yorum bot ve kal?n çoraplar her zaman en de?erli ekipmanlar aras?ndad?r.

BannedUser
    Guest

alaskaya gidecek arkadaslar xraruf kesin al?n derim ben fabrikan?n bedava verdi?i siyah botlar bi i?e yaramaz. ama xrarufunda termal olan?n? al?n aralar?nda 10 dolar oynuyor yaklas?k 80 dolar civar? b?sey zaten

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

eger cordova veya naknek te baslarsaniz botlari fabrikalar sagliyor,...ve diger ekipmanalarida sagliyorlar...

BannedUser
    Guest

eger cordova veya naknek te baslarsaniz botlari fabrikalar sagliyor,...ve diger ekipmanalarida sagliyorlar...
    b?z?mk?de hersey? sagl?yor saglamayan fabr?ka duymad?m zatende fabr?kan?n verd?g? s?yah botlar h?cb?rseye benzem?yor hem sert hem soguk gec?r?yor

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

MAKROKL?MA krde? ben troy firmas?yula alskaya gitcem tavsiyelerin nelerdir iyi para yapmam için ne yapmam nerde olmam gerekir

BannedUser
    Guest

Alıntı cakals Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    MAKROKL?MA krde? ben troy firmas?yula alskaya gitcem tavsiyelerin nelerdir iyi para yapmam için ne yapmam nerde olmam gerekir
    Muhtemelen sana cetusa'n?n i?lerini sunacak

En uygunu Trident Naknek. (Di?er i?lere nazaran bu fabr?kan?n avantaj? %90 transfer sa?l?yo, transfer derdiniz olmaz) Di?erleri yaramaz
    Konu BannedUser tarafından (10-02-2011 Saat 01:42 AM ) değiştirilmiştir.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı dt0606 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ISA
    GLOBAL
    TR?DENT
    PAS?F?C

ISLAND
    OCEAN

OCEAN

WESTERN ALASKA

Sayg?lar....
    neye dayanarak yazdin bunlari anlam veremedim...

kodiakta tek istikrarli fabrika isa...

oceanín supervisor tony olazabal in Turk'lere karsi bakisini bilmedigin bir gercek...

her ay fabrika degistirmeyi sadece sen yapmiyorsun bu yuzden dedigin gibi kolay ise alim olmuyor...

global zaten iflas etti...

cok iyi dedigin western,ocean gibi fabrikalar 2-3 hafta calisip day off veriyor...

islandí onermisin ama orada ise girmek zordan daha uzak...

senin dedigin gidin kendizi perulu tony'e ezdirin...evlat onerdigin en iyi yerin yoneticisi olan adam acik acik belirtiyor Turk'lerden nefret ettigini...

merak ediyorum neye dayanarak yazdin bunlari....

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart dikkat acemi watç?!

merhaba arkada?lar ben?m wattak? as?l amac?m dilimi geli?tirmek . ama dil sev?yem o kadar yeterl? de?il amer?ka da di?er i?lerde çal?s?rsam sorun olab?lece?ini söyled?ler hem ben?m ??rkette d??er eylaetlerde i? kontenjanlar? dolmu? ?imdi alaskaya yöneld?m ben?m tek end??em orda dilimi nas?l geli?tirebilirim bu konuda bana yard?mc? olursan?z ç?k sev?n?r?m . alaskada ço?u insan?n oraya çal??mak için gelmesi onlar?nda ingizlice sev?yeler?n?n b?zler g?b? zay?f olmas? demek de?ilmi yan? new yorktak? b?r amer?kal?ya göre daha zay?f konusmazm? örne?in bir meks?kal? .. verece?iniz cevaplar için ?imdiden te?ekkür ederim

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

valla bu konunun uzman? makroklima ama bence alaskaya g?dersen pek b? d?l?n? gel?st?remezs?n g?b?me gel?yor..bence amer?ka ?c?n? terc?h etmel?s?n eger bu sek?lde dusunuyorsan

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

hakl?s?n hocam ama ben dün alvis le görü?tüm ordak? bayan ?ng sev?yem? test ett? amer?ka da çal??mam ?c?n dilimin yeterl? olmad???n? (kend?m? gayet ?y?anlatab?l?yorum anadolu l?ses? ç?k?sl?y?m ) söyled?.alskada yapaca??m ?s? anlay?p anlamama konusunda b? sorun yasanmaz as?l sormak ?sted???m bo? zamanlar?mda fln geli?tireb?lrm?y?m ? fabr?kada da b? kaç arkada? bulursam yabanc? h?cte fena olmaz d?ye dü?ünoyurm çünkü sam?m? b?r ortamda sohbet ed?yorsun ....

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı redblackx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakl?s?n hocam ama ben dün alvis le görü?tüm ordak? bayan ?ng sev?yem? test ett? amer?ka da çal??mam ?c?n dilimin yeterl? olmad???n? (kend?m? gayet ?y?anlatab?l?yorum anadolu l?ses? ç?k?sl?y?m ) söyled?.alskada yapaca??m ?s? anlay?p anlamama konusunda b? sorun yasanmaz as?l sormak ?sted???m bo? zamanlar?mda fln geli?tireb?lrm?y?m ? fabr?kada da b? kaç arkada? bulursam yabanc? h?cte fena olmaz d?ye dü?ünoyurm çünkü sam?m? b?r ortamda sohbet ed?yorsun ....

ya muhakkak bulursun orda yabanc? b? k?s? ama ded?g?m g?b? d?l ?c?n g?d?lecek b? yer deg?l...bu ben?m dusuncem..

bu arada d?l sev?yen beginner bile olsa sana gore abd ?c?nde muhakkak ?s vard?r ben b? s?rketten bakt?g?mda ornek olsun d?ye soyluyorum v?rg?n?a beach te housekeeper l?k ?s? vard?...buna benzer ?sler kes?n vard?r..gerc? sordugun s?rket?n ?s secenekler?nde varm? bu tarz b?lm?yorum ama sana gorede b? ?s ayarlayab?l?rler

BannedUser
    Guest

Alıntı redblackx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eger biraz temelin varsa Alaskan?n di?er yerlerden fark? yok. Oradada dilini geli?tirece?in zamanlar olacakt?r. Genelde cal?sanlar filipinli ve meksikal? olacak bu yüzden aksanlar? biraz sorun olabilir ama dil geli?mez demek yanl?s. Alaska da i?ini anlamama gibi bir?ey de olmaz zaten Türkün olmad?g? fabr?ka yoktur rahatca yard?m al?rs?n.

BannedUser
    Guest

PM'den Gelen Bir Soru : mrb makroklima ben ege ünv. 4. s?n?f ö?rencisiyim bu yaz k?z arkada??mla brlikte wat ile amerikaya gitmeye karar verdik ancak izmirde ara?t?rd?g?m?z ?irketler geç kald???m?z? söyledile ve bize alaskay? önerdiler .ama bizim akl?m?zda bir sürü soru i?areti olu?tu alaska çok uzak çal??ma ,konaklama ,nas?l olcak bayanlar hangi imkanlarda çal?s?yor.biz haziran?n sonunda gitmeyi dü?ünüyoruz .work k?sm? bitince travel k?zm? nas?l olcak ?bilgilendirirseniz sevinirim.

Öncelikle ?unu söylemeliyim ki Alaska'da kad?n erkek ayr?m? yoktur. Erkekler ve kad?nlar ayn? i?lerde çal??abilirler. Baz? durumlarda kad?nlara daha kolay i?ler verilebiliyor ama bunun garantisi yok. Çal??ma ko?ullar? ag?rd?r. Kan, koku, su ve so?uk bu zorluklar?n temel nedenidir. Konaklama de?i?ir konaklama saglayan fabr?kada vard?r saglamayanda normal otel odas?nda banyolu klimal? odalarda da kalabilirsin izbe yerlerdede. Travel k?sm?na gelince biletini stop over al?rsan çok sorun olmaz.
    Konu BannedUser tarafından (05-03-2011 Saat 11:47 PM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)