Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 39 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Wisconsin Dells 2010

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Exclamation Wisconsin Dells 2010

Merhabalar Gecen Y?l bu forumda belki 50 kere Wisconsin dellse gitmeyin. i? aç?s?ndan kötü biyer dedim. baz? arkada?lar Bana kar?? ç?kt? Gidenler varsa yorumlar? alal?m. bana göre gerçekten kötü bir yaz oldu nerden baksan?z 100 Türk i?ten at?lm??t?r...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ben oray? iyi biliyordum niye kotu aç?klarm?s?n ?
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Tabi
    Nüfüsü 2000
    ö?renciler gelince 5000 den fazlad?r. çok ö?renci al?yorlar en ufak bir hatada uyarmadan i?ten at?yorlar. ?irketler anla?mal? gönderiiyorum diyor ö?renciler geliyor i? yok bi?ey yok...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Çok ö?renci oldugu için ikinci i? bulmakta sorun

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

ben bu yaz wisconsindeydim...tek ya?ad???m olumsuzluk parkta çal??aca??m söylenmi?ti ama otedel çal??t?m(mt.olympus) bunun için oradakileri suçlayamam geli? tarihi 17 haziran görünüyordu fakat biz 19unda gittik.o yüzden bi?i iddaa etme hakk?m?zda yoktu..onun d???nda ben 2. i? bulunamayaca??na veya i?in olmad???na kat?lm?yorum..ilk ba?larda öyle görüünüyor ama oraya al??t?kça ö?rendikçe çok rahat i? bulunabilece?ini anlyosun..ben keyfimden 2.i?i yapmad?m o ayr? mesele ama dedi?in gibi kalahari ve wilderness ta bu sene çok i?e al?nmayan oldu?u do?ru.bunlar?n hepside sözle?melerde yaz?yodu..yani oraya giden insanlar?n bunlar? göze alarak gitmelerinde fayda vard? diye dü?ünüyrum.özellikle ingilizce yaz?l? s?nava girmeyi göz alacak ingilizcesi olmas? gerekir bence...ama onun d???nda dells hakk?ndaki yorumlar?na kat?ld???n? söyleyemem...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

neolim sen çok güzel bir yerde çal??m?ss?n mt olympus. oran?n en iyi yeri diyebilirim en çok saati verio sadece overtime yok... 60 70 saat veriolar sizin 2. i?e ihtiyaç yoktu. 2. i?ide anca eylülde bulabilirsin. Ondada sezon bitiyor...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

wisconsin dellse bir su park?na iki arkada? gitti sorun ya?amad?lar bu yüzden genelleme yanl?? olur kimi kötü kimi iyi geçiriyo

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Bende Hotel Rome'da housekeeper idim, 3 ay haftal?k 42.5 saatimi ve bonusumu ald?m, güzelde oldu.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

sozle?meyi kimse okumuyor ki.okusalar yaz?yor.
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Ben de bu yaz Dells'teydim, Noah's Ark'ta çal??t?m. Genel olarak güzel bir yaz geçirdim ama s?k?nt? çeken arkada?lar?m?n da durumunu biliyorum. Bunlar? k?saca yazay?m:

-Bi kere en ba?ta su park?nda çal??mak çok da mant?kl? bir?ey de?ilmi?, onu anlad?m. Özellikle Dells gibi dengesiz bir havaya sahip bir ?ehirde. Ya?mur ya?d???nda direk ekstra off al?yorsunuz.

-Bunun d???nda kovulmak çok kolay, çünkü Dells'e yaz?n ö?renciler ak?n etti?i için i?çi s?k?nt?s? çekmiyor kimse. Erken gidenler ikinci i? bile bulabiliyor, ama temmuzda ikinci i? bulmak imkans?z neredeyse.

-Noah's Ark cankurtaranlar için çok disiplinli bir yer. Bu disipline ayak uyduramayanlar hemen kovuluyor malesef, adamlar hiç ac?madan kaç tane türk kovdular.

-Mt.Olympus'ta çal??an arkada?lar?m da vard?, gayet memnundular, çünkü Mt.Olympus az i?çi al?yor, ald??? i?çileri memnun edecek kadar çal??t?r?yor. Tavsiye edebilece?im bi yer.

-Wilderness'a gidenler de ba?larda çok s?k?nt? çektiler, kesinlikle önermem. Ba?ta 28 saatle ba?lad?lar, ben yaz boyunca 40 saatin alt?na dü?medim, 50 saati geçti?im de oldu. Wilderness'ta maksimum 40 saat çal???yolard?, overtime vermemek için daha fazla çal??t?rm?yolard? orda.

Dells'ten de bahsedeyim biraz. Küçük, sakin ve yemye?il bir yer. Ayr?ca ucuz ve ya?an?las? bir yer. Çok e?lenceli bi yer de?il, ama Chicago'ya, Milwaukee'ye ve Madison'a yak?n oldu?u için buralar gezilebilir.

?imdilik akl?ma gelenler bunlar. Gitmeyi dü?ünenlerin akl?ndaki sorular? cevaplamaktan mutluluk duyar?m, her türlü yard?mc? olmaya çal???r?m.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı ilm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neolim sen çok güzel bir yerde çal??m?ss?n mt olympus. oran?n en iyi yeri diyebilirim en çok saati verio sadece overtime yok... 60 70 saat veriolar sizin 2. i?e ihtiyaç yoktu. 2. i?ide anca eylülde bulabilirsin. Ondada sezon bitiyor...
    dikkatini çekerim..ben parkta çal??mad?m otelde çal??t?m..otelde günlük en fazla 6 saat civar? çal??abiliyoduk zaten sonra i? bitiyodu istesende çal??am?yosun...2. i?e gelince ben temmuzun ortas?nda bile bi çok i? duydum ki bunun içinde wallmart bile var..yani i? sadece sende bitiyo arkada??m..e?er gerçekten ara?t?r?rsan rahatl?kla bulabilirwsin...!!!en s?cak örne?i sana veriim.oda arkada??m kalahari olarak geldi ama yaz?l?y? geçemedi.bi kaç yere ba?vurdu ve 1.5 hafta cevap bekledi bo? yatt?.olm?ca??n? anlad?ktan sonra gerçekten gezerek i? aramaya ba?lad? ve ayn? gün 2 tane i? buldu.ve 2 i?in saatlerini ayarlay?p bi anda hiç i?i yokken bi anda 2i? b?rden buldu ve gayet güzel para kazand?.yani bi Türkler her?ey her an hallolsun istiyoruz ama ?u bi gerçekki hiç bi?ey öyle de?il.senin kovalaman laz?mki istedi?ine ula?as?n...!!!

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı neolim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dikkatini çekerim..ben parkta çal??mad?m otelde çal??t?m..otelde günlük en fazla 6 saat civar? çal??abiliyoduk zaten sonra i? bitiyodu istesende çal??am?yosun...2. i?e gelince ben temmuzun ortas?nda bile bi çok i? duydum ki bunun içinde wallmart bile var..yani i? sadece sende bitiyo arkada??m..e?er gerçekten ara?t?r?rsan rahatl?kla bulabilirwsin...!!!en s?cak örne?i sana veriim.oda arkada??m kalahari olarak geldi ama yaz?l?y? geçemedi.bi kaç yere ba?vurdu ve 1.5 hafta cevap bekledi bo? yatt?.olm?ca??n? anlad?ktan sonra gerçekten gezerek i? aramaya ba?lad? ve ayn? gün 2 tane i? buldu.ve 2 i?in saatlerini ayarlay?p bi anda hiç i?i yokken bi anda 2i? b?rden buldu ve gayet güzel para kazand?.yani bi Türkler her?ey her an hallolsun istiyoruz ama ?u bi gerçekki hiç bi?ey öyle de?il.senin kovalaman laz?mki istedi?ine ula?as?n...!!!
    Senin söyledi?in de bir örnek, ama ben durumu en yak?n arkada??mdan biliyorum, herkes o kadar ?ansl? olam?yor malesef. Arkada??m?n saatleri dü?üktü, ikinci i? ar?yordu. ?ki hafta boyunca beraber i? arad?k onla, girmedi?imiz cafe, mac, burger, motel vs. kalmad?. Ama hiçbiri kabul etmedi. Walmart demi?sin, oraya da ba?vurduk, ordan da cevap ç?kmad?. Taco Bell kocaman afi? asm??t? "perfect second job" diye, arkada??m kaç kez gitmesine ra?men i?e almad?lar.

Bunun yan?nda iki tane daha ba?ka i? bulan arkada??m var, ama onlar da erken davrand?klar? için bulabildiler. Temmuz ortas?ndan sonra i? bulmak gerçekten kolay de?il.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

kesinlikle kat?l?yorum MFC Olay? özetledin.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

öncelikle iyi günler :
    Chula Vista Resort and Conference Center da çal??an?n?z varm? acaba daha önceden.Varsa nas?l bir yer oldu?u hakk?nda yard?m ederse sevinirim.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Mt. Olympus çal??an?yd?m, a??r? memnundum. Ama rezil olup dönende, i?ten at?landa vard?, Allah var ?imdi ama disiplinli iyi çal???yorduk, tatilmi? gibi geliyor millet WAT ile anas?na babas?na sevgilisine naz yapar gibi tav?r gurur yap?yor tembellik ediyor yiyor k?ç?na tekmeyi, yapacak bir ?ey yok.

Bu yaz bir tek Polynesian patlad?, 5-6 gün off veriyorlar ya da kovuyorlard?. Otel sinek avl?yordu, fazladan i?çi al?p s?rf bu yoldan para kazan?p i?çileri kovuyorlar yahut çal??t?rm?yorlard?. Adam gibi yere gitmek laz?m.

Wis. Dells'te çal???lacak en baba yer MT. Olympustur her bahsine var?m. Ridelar günde 15-16 saat al?yordu.

Housekeeper olup gece vardiyas? laundry i?i yaparsan?z gündüz ikinci i? bulabilirsiniz, ama McDonald's veya Burger olmas?n bu a?lat?rlar

Mexical? Rose veya Crabby's olabilir, en kötü Wilderness veya türevleri Parkway üzerinde konu?lu otellerde i? bulabilirsiniz. Pizza Pub'da f?r?nda hamur pi?irecek, kamyondan unu y?kacak amele i?leride güzel. Ama erken gitmeli. Temmuz demi? arkada? alakas? yok Haziran 15 dedin mi biter dolar i?çiler, Temmuza do?ru sezon yükselir saatleri artar.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı bo?aburcuerke?i Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle iyi günler :
    Chula Vista Resort and Conference Center da çal??an?n?z varm? acaba daha önceden.Varsa nas?l bir yer oldu?u hakk?nda yard?m ederse sevinirim.
    Chula Vista Wisconsin Dells'den uzak ancak iyi bir otel bence iyi bir i? f?rsat?...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Geçen sene en az 500 tane Türk vard? Wisconsin Dells'te, bu sene hiç giden yok mu, hiç soru soran olmuyor San?r?m gideceklerin büyük ço?unlu?u -benim gibi- son çare olarak Dells'e karar verecek, biraz daha geç damlayacaklar buraya

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

K?smetse Noahs'a gidece?im ben tabi i? fuar?n? bekliyorum orda al?rsam i?i burdan zaten detayl? konu?uruz

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı MFC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen sene en az 500 tane Türk vard? Wisconsin Dells'te, bu sene hiç giden yok mu, hiç soru soran olmuyor San?r?m gideceklerin büyük ço?unlu?u -benim gibi- son çare olarak Dells'e karar verecek, biraz daha geç damlayacaklar buraya
    San?r?m bende o son çare olarak damlayanlardan?m. Daha dün Mc Donalds Ocean City demi?ken, bugün Wisconsin Dells'e transfer oldum.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı yigitt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    San?r?m bende o son çare olarak damlayanlardan?m. Daha dün Mc Donalds Ocean City demi?ken, bugün Wisconsin Dells'e transfer oldum.
    Hay?rl? olsun, s?kma can?n?, Dells de iyidir Nerede çal???caks?n Dells'te?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Selam.
    Ben de Cedar Point ya da Morey's Piers derken Wilderness'a gidiyorum. Yaz?lanlar? okuyunca bir an pi?manl?k ya?ad?m ama 2 arkada? oray? seçtik di?erlerinde kontenjan kalmay?nca..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkada?lar Chula Vista Resort hakk?nda ne deü?ünüyorsunuz?Konaklama nas?l oluyor?Çal?ma saaatleri?overtime?
    Ben biraz earth ten bakt?m da ?ehir d???nda biraz.Ula??m ve konaklama buras? için en önemli olan kriter galiba?Çal??an var m? Chula vista resort ta?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Chula Vista gerçekten ?ehrin bayaa bi d???nda. Özellikle Dells'in en büyük iki nimeti olan tanger ve Walmart'a çok ters dü?üyor. Ama ula??m?n nas?l olaca?? konusunda pek bir bilgim yok. Bisiklet biraz yorucu ama en ucuz yol olur kan?mca.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

kalahar?de cals?cam bende ?nsallah o c?varda 2. ?s ?mkan? nas?l b?rsuru supark? varm?s san?r?m bulmam kolay olurmu

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Erken gidersen bulursun. Kalaharide çal??acaksan ba?ka bi su park?nda çal??amazs?n, ama motellerde ve cafelerde ikinci i? bulabilirsin.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Ben de Wisconsin a gidece?im. Burger King de çal??acam büyük ihtimal.2. i? durumu nedir acaba Wisconsin da

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

pek erken g?dem?orum san?r?m s?rket 20 haz?ran da burda olmam? ?st?o sozlesmede ama ben mulakata g?rd?g?mde daha erken gelmek ?st?orum d?cem ?se yarar umar?m ya :S

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

burda derken amer?kada

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

merhaba arkadaslar
    bende 2010 yaz?nda wisconsindayd?m.wildernessta slide attendent olarak çal??t?m.. yukar?da okudu?um gibi ilk 2-3 hafta max. 25-26 saat verdiler.
    bu wilderness kendi içinde 3 e bölünmü?. bu nedenle overtime yapmak büyük s?k?nt?yd?.ben 1 kere yapabildim çyle söyliyim. lifeguardlar bu konuda biraz daha sansl?yd?lar diyebilirim. ama tabi yaz?l? s?navlar ve yüzme gibi s?navlar? basar?yla gecmeniz gerekliydi, tahmin edersiniz ki life guard say?s?n?n artmas?n? da pek istememkteydiler.
    genel olarak dells oldukce küçük ama güzel bi sehir. walmart ve tanger hayati öneme sahip. bu nedenle i? ve konaklama bu dedi?im iki yere yak?n olmal? özellikle walmart.
    konaklama cok büyütülecek bi problem de?ildi bence. tamam ilk gitti?inizde yer s?k?nt?s? olabiliyor ama cözülmeyecek ?eyler de?il.
    haftada 1gün mutlaka tornado alarm?,t storm alarm?, sel alarm? verilir. bu su parklar?n?n kapanmas? demek ve off demek. ama tabi ?ansl? gecen haftalarda olmad? de?il.
    ayr?ca dellsteki bir cok aktiviteden bedava yararlanman?z mümkün.bir paycheck örne?inizn olmas? yeterli size içinde bir cok aktivitenin oldu?u kart veriliyor ve 1 kereye mahsus pek cok seyden yararlanman?z? sa?l?yor. mini golf, duck turlar?, bowling, 4d sinema,noahs arkta bedava bir gün,mt. olympus içinde bedava aktiviteler hatta yemek indirimleri vs mevcut bi kart. sehrin tan?t?lmas? ac?s?ndan iyi dü?ünülmü?. bos vakitlerini bunlar? deneyerek gecrmenz mümkün.
    sezon 6 eylül gibi bitti bu sene ac?k havuzlar vs kapand? wildernessta.

ücret konusunda s?k?nt?lar oldu wildernessta ama cok güzel e?lenceli zamanlar geçirtti.
    yine olsa yine wisconsina giderim.
    tavsiye ederim.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Noah's Ark'a gidiyorum bu yaz, vizeyi al?rsam umar?m güzel bir yaz geçirece?im.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)