Pedicap cok zorlu bi is. Basarabilecekseniz yapin.
Pedicapci arkadasim vardi.
-Biri amator kaleci olmasina ragmen aksama kadar pedicap surunce aksam ayaklarinin koptugunu, yprgunluktan oldugunu soyledi. (Hergun aksama kadar bisiklet surdugunuzu dusunun, ki bisikletden daha zor kullanmak.)
-Kullanirken dikkatli olun. Ozellikle nyde. Araba sayisi fazla oldugu icin caddelerde giderken kaza yapabilirsiniz.
-Bol bi alanda donus, hiz vb. testler yapip kullanmaya baslayin. Bos alan yoksa otoparkdan pedicap i alirken orada deneme yapin. Yine arkadas ilk denemesinde direksiyonu fazla cevirip yanda park etmis arabayi cizmisti. Soforuyle yarim saat konusup isi zar zor tatliyabaglamistik.
-Bisikletlerin haftalik kirasini, ne kadar calisabileceginizi, kazancinizi falan yaklasik olarak hesaplayin. Cunku 2 gun calistim yoruldum 2 gun tatil veriyim, bu hafta yorgunum calisamam falan gibi bi luksunuz olmuyor. Calissanizda calismasanizda her hafta cepten para oduyorsunuz bisikletlere.
Son olarak gozunuz korkmasin -cok zormus, yapamam falan demeyin. 1 gun aksama kadar surdukten sonra usta oluyorsunuzAyrica iyi paralarda kazaniliyor. Ama sansda lazim. 5-10$la da gunu kapatabilirsiniz. 200$la da.
Nynin ozelliklerine gelirsek, gozlemledigim kadariyla:
-Nyde turist asiri fazla oldugu icin musteri potansiyeli cok.
-Gecen taksilerin %90 i dolu oldugu icin alternatif olarak kullananlarda + bi musteri potansiyeli.
-Central park turu en populeri. Yaklasik 30 dklik tur 63$ olmasi lazim. Pazarliklarla ne kadar inerseniz artik. Duruma gore 45-50$ falan.
-Polisler bazi yerlerde beklemeye izin vermiyor, times in icine girmek yada orda bekleme yasak bildigim kadariyla. Broadwayde showlarin onunde bekleme yapmak yasak. 2 dk sonra 5 bin kisi cikacagini bilsenizde bekleyemiyorsunuz. Tur atip tekrar geleceksiniz tek yolu bu.
-Pedicapci sayisi fazla. Central parkta adim basi pedicapci bulunuyor.
-Turk pedicapci sayisi fazla oldugu icin tanisinca direk sana -gel birlikte takilalim isi ogrenirsin, beni takip et burada is olur, central park turunda sunu yapacaksin, suradan don falan gibi yardimda bulunacak bi cok watci gorursun.
-Adres bulma cok kolay oldugu icin sorun cekmezsin. Sehirde 30 dk takildiktan sonra tum sehirde nereye nasil gidilecegini ogrenirsin tek basina. Kutu gibi sehir. Adres sorunun yok.
-Streetler 28,29,30,31,32... gibi gittigi icin fiyat konusunda zorlanmazsin. Atiyorum 2 street 1$ ise 30dan 46 ya gidecek kisiye 8$ falan dersin.
Olumlu/olumsuz gozlemlediklerim bunlar. Artik dogru yanlis ben bunlari gordum.

Ayrica iyi paralarda kazaniliyor. Ama sansda lazim. 5-10$la da gunu kapatabilirsiniz. 200$la da.
Alıntı
Bookmarks